چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۳

چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۳

بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!
برای رهایی ایران از اقتدارگرایی و تمامیت‌خواهی، با رنج و اندوه خون ریخته‌شدهٔ جوانان در این چند دهه در جان، بر خلاف دور اول، در دور دوم انتخابات شرکت می‌کنم...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی
جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!
سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!
یادمان باشد که هرچه جامعه ضعیف‌تر شود، از فرصت‌ها و شانس‌هایی که در مسیر بهبود، تغییروتحول  پیش خواهد آمد، کمتر می‌توانیم استفاده کنیم و شانس‌های آینده ایران را از دست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کیوان صمیمی
نویسنده: کیوان صمیمی
انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!
نیروی تجدد و دموکراسی یک قرن است که ایران مال همه‌ی ایرانیان است شعار اوست. اکنون نیروهای وسیعی از جنبش اسلامی نیز به همین نگاه پیوسته اند. در پهنه‌ی سیاست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: امیر ممبینی
نویسنده: امیر ممبینی
جزئیات کشته شدن راضيهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!
سوم تیر ماه جاری رسانه‌ها نوشتند که دختری جوان به نام «راضیهٔ رحمانی» اهل روستای گویژه در شهرستان نورآباد استان لرستان با شلیک یکی از مأموران نیروی انتظامی جان باخت....
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!
نهضت آزادی ایران در ادامه راهبردی که در مرحله اول در پیش گرفت، اتحاد ملت و تجمیع همه معترضان در مرحله دوم انتخابات را برای مقابله با مخالفان آزادی و...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
انتخابات مهندسی شده، راه يا بی‌راهه؟
    خانم وسمقی در ارتباط با انتخابات ریاست حمهوری در ایران تحلیلی داشته است. خانم وسمقی، زین میان؛ بر این باور است که اصلاح‌طلبان، اگر گمان می‌کنند که حکومت...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: صدیقه وسمقی
نویسنده: صدیقه وسمقی

توافق ژنو: امید به آغاز تغییرات چه در عرصه داخلی و چه در عرصه جهانی

نیروهایی که در طول سال های گذشته با سیاست های تنش زای خود بحران اتمی را به این جا رسانده و کشور ما را در معرض خطر جنگ و تخریب قرار داده اند، هنوز هم می توانند در خلاء حضور جامعه مدنی، چرخ حوادث را با بحران آفرینی های معمول به عقب برگردانند. می توان امیدوار بود که توافق کنونی با باز شدن فضای جامعه پایدار شده و گامی که برداشته شده است، تداوم یابد.

۱ارزیابی کلی شما از امضای توافقنامهی ژنو چیست؟  

امضای توافق نامه ژنو، نقطه آغازی در جهت تغییر سیاست های تاکنونی جمهوری اسلامی و گام نخست برای حرکت در جهت تعامل متقابل با نهادهای بین المللی و غرب، برای حل مناقشه اتمی و نیز مشکل رابطه با دیگر کشورها است. باید در نظر داشت که در پی بن بست ده ساله در پرونده اتمی و تحمیل تحریم های اقتصادی و فشار آن بر دوش مردم، این گام نخست گرچه نمی تواند ضررهای ناشی از پیشبرد سیاست تاکنونی را جبران کند، اما حداقل می تواند از وخیم تر شدن اوضاع سیاسی پیشگیری نموده، با ایجاد فضای مثبت، امیدواری برای حل مشکلات کنونی، امکان لغو تحریم ها و بهبود اوضاع اقتصادی مردم  را فراهم نماید. این که آیا توافق نامه اولیه فعلی در جزئیات بیشتر به نفع غرب یا ایران بوده است، به نظرم سوال اصلی نمی تواند باشد. آنچه که در شرایط فعلی مهم بود، رسیدن به یک توافق، ایجاد فضای مناسب بین طرفین مناقشه و هموار شدن راه مصالحه بود. توافق ژنو، برای اولین بار بعد از شکست توافقات تهران و پاریس در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی، حل بحران اتمی از طریق مذاکره را ممکن ساخت و دور باطل گفتگو های بی نتیجه  را پشت سر نهاد و روند تشدید تحریم ها  را متوقف نمود. هم چنین خطر وخامت بیشتر اوضاع و تهدید نظامی و جنگ را منتفی ساخت. طبعا  توافق ژنو امکان و فرصت کافی برای اعتماد سازی بین طرفین مناقشه  را ایجاد کرده و در ادامه با توجه به تعهد طرفین به مفاد آن می تواند به توافق پایدارتر منتهی شود. ادامه وضعیت تاکنونی، قبل از همه  تهدیدی واقعی برای آینده کشور ما و حیات سیاسی و اقتصادی آن بود. در صورت شکست این توافق بازنده اصلی مردم و کشور ما خواهند بود.

 ۲تاثیرات کوتاه مدت و بلند مدت این توافقنامه را بر شرایط اقتصادی کشور چگونه میبینید؟ آیا این توافق میتواند زمینه ­ای برای بازگشایی فضای سیاسی کشور باشد؟ یا وضع فعلی ادامه خواهد یافت؟

 تاثیرات بلاواسطه توافق را می شود در روحیه مردم ایران، جشن و شادی آنها بعد از شنیدن خبر این توافق، در واکنش مثبت بورس تهران تا پایین آمدن قیمت طلا و ارزهای خارجی، در همان روزهای اول مشاهده کرد. در کوتاه مدت قطعا فضایی از امید در جامعه ایجاد خواهد شد و شرایط را برای حل مشکلات عدیده کشور در پی این توافق، مساعدتر خواهد ساخت.  آزاد شدن حتی بخشی از دارایی های ایران، رفع تدریجی تحریم ها می تواند  کمک بزرگی برای جبران بعضی از ضررهای اقتصادی و اجتماعی از جمله فلج شدن بخش وسیعی از صنایع کشور به خصوص بخش ماشین سازی باشد.‌ این توافق در درازمدت به تعامل بیشتر با جامعه  جهانی منجر شده و به بهبود روابط با سایر کشور ها و ایجاد رابطه متقابل با آن ها یاری خواهد نمود. گشایش دوباره روابط دیپلماتیک و عادی سازی مناسبات با جامعه جهانی، می تواند امکان گسترش روابط در دیگر عرصه ها و همه سطوح، از جمله امکان سرمایه گذاری های خارجی، بخصوص در عرصه صنایع نفت و گاز و صنایع وابسته به آن را  فراهم آورد.

طبیعی است که بحران سیاسی و اقتصادی در ایران  نتیجه فقط این دوره و تحریم های اقتصادی نیست. بلکه ناکارآمدی سیاسی جمهوری اسلامی در همه زمینه ها به خصوص سیاست های اقتصادی ویرانگر آن، حضور نیروهای نظامی و امنیتی در عرصه فعالیت های اقتصادی، چنگ اندازی بنیادهای مختلف بر بخش مهمی از تولیدات کشور، رواج رانت های اقتصادی به نفع مراکز قدرت و وابستگان به حکومت، اقتصاد کشور را از درون فلج نموده است. از این رو می توان گفت که تحریم ها این بحران را فقط تشدید نموده اند و با رفع حتی کامل تحریم ها نیز، نمی توان انتظار داشت بدون اقدامات دیگر و در فرصتی کوتاه، همه مشکلات اقتصادی ایران حل شود. اما این اولین گام در راه درست است و تنها در صورت ادامه آن می تواند موثر باشد.

بدیهی است که بهبود روابط سیاسی و اقتصادی در سطح بین المللی، تنها زمانی پایدار خواهد بود که با باز شدن فضای سیاسی در داخل  و برچیدن فضای امنیتی حاکم همراه شود. این تنها ضامن حمایت وسیع مردم و نیروهای مدنی و سیاسی از مذاکرات و نتایج آن و هرچه تنگ تر کردن فضا برای مخالفین تندرو و افراطی خواهد بود. به همین جهت از الزامات ادامه موفق مذاکرات، باز کردن فضای سیاسی و تنش زدایی در عرصه داخلی است.


٣توافق ژنو، یک توافق شش ماهه است.  به نظر شما، این توافق پایدار خواهد ماند؟  چه عواملی میتوانند در تبدیل این توافقنامه به یک توافقنامهی دائمی نقش داشته باشند و چه عواملی میتوانند این مسیر را با مشکل و یا حتی شکست مواجه کنند؟ نقش افراطیهای دو طرف در این زمینه را چگونه میبینید؟

گامی که در جهت فاصله گرفتن از سیاست خارجی تنش زا برداشته شده است، باید با گشایش در فضای سیاسی کشور همراه شود. بدون چنین گامی خطر بازگشت از آن همواره در کمین خواهد بود. نیروهایی که در طول سال های گذشته با سیاست های تنش زای خود بحران اتمی را به این جا رسانده و کشور ما را در معرض خطر جنگ و تخریب قرار داده اند، هنوز هم می توانند در خلاء حضور جامعه مدنی، چرخ حوادث را با بحران آفرینی های معمول به عقب برگردانند. می توان امیدوار بود که توافق  کنونی با باز شدن فضای جامعه پایدار شده و  گامی که برداشته شده است، تداوم  یابد.

به نظر من این توافق  می تواند پایدار  بماند. این که حکومت ایران و رهبری آن، پس از ده سال مقاومت سرسختانه، امروز به اولین توافق تن داده است و طبق اخبار منتشر شده، مذاکرات پشت پرده با آمریکا نیز،  حتی قبل از سر کار آمدن دولت روحانی آغاز شده بود، به این معناست که آن ها نیز دریافته اند که ادامه سیاست های تاکنونی نه فقط مقاصدشان را برآورده نخواهد کرد، بلکه می تواند موجودیت نظام و کلا کشور را به خطر بیاندازد. گرچه هنوز نیروهای افراطی هم در ایران و هم در عرصه جهانی، از نتیجه این مذاکرات و توافق فعلی خرسند نیستند، اما به نظر می رسد که خوشبختانه هم در داخل ایران و هم در جهان، اراده نیرومندی برای پایان دادن به بحران کنونی و بهبود روابط دو و چند جانبه بین دولت ایران و دولت های مقتدر جهان و بالاخره نهادهای بین المللی وجود دارد.

 آنچه که به نیروهای دمکرات و جمهوریخواه مربوط می شود، استقبال از این مذاکرات و ادامه آن در جهت توافق پایدار و در عین حال تاکید بر نتایج مخرب قطع این مذاکرات یا تغییر مسیر آن  است.

تاریخ انتشار : ۷ آذر, ۱۳۹۲ ۱۱:۵۳ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!

انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!

جزئیات کشته شدن راضیهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!

بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!