با توجه به اخبار انتشاریافته تا ساعات کاری پایانی جمعه، ۲۱ نوامبر ۲۰۱۴، در مورد پیشرفتها و گره های مذاکرات هسته ای میان ایران و کشورهای ۱+۵، دیگر تردید کمی باقی نمانده است که این مذاکرات تا روز ۲۴ نوامبر ۲۰۱۴، به توافقی نهائی منجر نخواهند شد. در عین حال آشکار است که طرفین، و مشخصاً هیئتهای ایرانی و امریکائی، از روزنه های موجود برای آن که کار را به نتیجه مطلوب برسانند، بهره می گیرند. به علاوه به نظر می رسد که با نزدیکتر شدن مهلت دوشنبه، چگونگی مناسبات پس از سر آمدن دوشنبه، در صورتی که توافق جامعی حاصل نشده باشد، خود بیشتر و بیشتر به موضوع مذاکره تبدیل می شود.
“الجزیره” در خلاصه خبری که عصر جمعه در بارۀ این مذاکرات انتشار داده است، می نویسد:
“وزرای امور خارجۀ امریکا و ایران، جان کری و جواد ظریف، بزودی دور دیگری از مذاکرات را آغاز خواهند کرد.”
مذاکرات ۹۰ دقیقه ای که ساعاتی پیشتر، در بعدازظهر جمعه، بین کری و ظریف انجام شدند، توسط طرفین به عنوان مذاکراتی فشرده ولی کم حاصل توصیف شدند.
گزارشهای قبلی حاکی از آن بودند که ظریف به تعران باز خواهد گشت و کری عازم پاریس خواهد شد تا با همتایان اروپائی اش به مشورت بنشیند.
امروز بعدازظهر به نظر می رسید که مذاکره به نقطه ای رسیده است که دیگر نمی توان به فراتر از آن گذر کرد. اما اکنون می توان اندک تحرکی را در آن دید.”
خبرگزاری رویترز هم در آخرین گزارش خود از مذاکرات می نویسد:
“بنا به اعلام دیپلماتها به رویترز، وزرای خارجۀ فرانسه و بریتانیا، لاورن فابیوس و فیلیپ هاموند، که امروز به وین آمده بودند، مذاکرات را ترک کرده اند. هاموند به گزارشگران گفته است که “برای رسیدن به توافقی جامع قبل از مهلت ۲۴ نوامبر، راه درازی را در باید طی کنیم.
به علت اختلافات موجود بر سر میزانی که ایران باید ابعاد و چشم انداز بخشهای کلیدی برنامۀ هسته ای اش را کاهش دهد، این برداشت که مهلت دوشنبه ۲۴ نوامبر برای رسیدن به یک توافق نهائی با موفقیت همراه نخواهد شد، مدام تقویت شده است.
هم ایران و هم ۶ کشور طرف مذاکره با ایران باید تصمیمم بگیرند که آیا پس از دوشنبه به مذاکره ادامه دهند یا آن را به بعد موکول کنند.”