چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۷

چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۷

"همگامی" خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است
همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران انزجار شدید خود را از حکم اعدام خانم عزیزی اعلام میدارد و خواهان آزادی هرچه زودتر ایشان و سایر زندانیان سیاسی ایران و...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران
ما از جامعه ی ورزشی ایران، خصوصا مردان ورزشکار، انتظار داریم که برای رفع کلیه ی محدودیت ها از جمله حجاب اجباری، کنار زنان ورزشکار بایستند. ما همچنین از نهادهای...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی
حق دادخواهی و داشتن یک نظام قضایی منصف و برخورداری از دادرسی عادلانه از جمله حقوق اساسی ملت‌ها است، و این اهداف، جز در زیر چتر حمایت یک نهاد قضایی...
۲۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سیروان منصوری
نویسنده: سیروان منصوری
صلح متزلزل در سوریه جدید
پس از سقوط دیکتاتوری اسد, انتقال قدرت در سوریه منظم تر از آن چیزی بوده است که بسیاری انتظار داشتند. اما آیا حاکم جدید حاضر به سازش های پایدار هست؟...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت
روز یکشنبه ۱۲ ژانویه ۲۰۲۵, صد وششمین سالگرد به قتل رساندن رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت بود. مطابق معمول در این روز همه ساله در شهر برلین یادبود قتل رهبران...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: رضا کاویانی
نویسنده: رضا کاویانی
داشتم پوست می انداختم
در سپیدار خیال، باز می خواندم این سرود: من به پایان نمی اندیشم ...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
چرا سلطنت‌طلب‌ها در توهم خودبزرگ‌بینی به‌سر می‌برند؟
اساساً نوع نگاه و برخورد راست‌های افراطی با دیگران، بر مبنای دوقطبی‌سازی شدید شکل می‌گیرد: یا به‌طور کامل از آن‌ها حمایت می‌کنند یا به سرکوب و حتی حذفشان می‌پردازند. این...
۲۳ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

من شارلی هستم

"شارلی" در تمام حیاتش از زمان تاسیس در سال1970 و سپس دوباره تاسیس اش در سال 1992 مورد انواع تهدید ازطرف گروههای انحصار طلب و افراطیون رنگارنگ بود. استفان شاربونیه، سردبیر نشریه "شارلی در یک مصاحبه درسال 2013 اظهار داشت :" ضد نژادپرستی و شور و شوق مبارزه برای برابری همه انسان از پایه های منشور شارلی بوده و خواهد بود". دفتر نشریه هفتگی "شارلی" در سالهای اخیر چندین بار مورد تهاجم قرار گرفت.

قتل آزادی در پاریس

پیش از ظهر چهار شنبه،۷ ژانویه ۲۰۱۵، دو برادر تروریست فرانسوی الجزایری تبار که در تابستان گذشته پس از فراگیری استفاده از اسلحه و درس یابی خشونت در میادین جنگی عراق و سوریه به فرانسه برگشتند همراه فردی دیگر که راننده اتومبیل بود،با حمله به دفتر نشریه هفتگی “شارلی” که از جراید گرایش به چپ و بیانگونه طنز و فکاهی است،۱۲ نفر را کشته و ۱۰ زخمی بر جای گذاشتند. دو برادر تروریست تا این لحظه فراری و مامورین پلیس در جستجوی آنها هستند اما راننده خود را به اداره پلیس معرفی نمود. کشته  شدگان این حملات تروریستی،اعضای هیئت تحریریه و دو پلیس هستند.این کوردلان بنیادگرای اسلامی و تعمیق و شستشوی مغزی شده در مکاتب آموزشی ضد مدرنیته،به عبث میپندارند که آزادی بیان و عقیده نهادینه شده و رشد یافته در جامعه فرانسه که حاصل تلاش سالها و هزاران پیشتاز و نخبگان برخاسته از رنسانس،روشنگری ، انقلاب فرانسه و لائیسیته است را میتوانند با گلوله خفه کنند. با افسوس و اندوه از دست دادن نویسندگان شجاع “شارلی” که در همه حال بیان عقید خود رابا سانسور و خود سانسوری طاق نزدند و همه خطرات را بجان خریدند تا آزادی قلم و بیان را بپاس دارند. این جنایت علیه خلاقیت،علیه اطلاعات ،علیه اندیشیدن وعلیه دموکراسی و آزادی است. ترور و قتل مسلحانه پروژه تاریک اندیشان و واپسگرایان علیه همبستگی انسان،علیه هر گونه بحث و تبادل نظر،علیه فرهنگ مسامحه،علیه سلب اختیار درتعیین روش زندگی و رهائیبخشی میباشد.مستقل از اینکه در باره “شارلی ” چه فکر می کنیم و چه نقدی داشته باشیم، اما تصاویر، کاریکاتورهایش پرده را از فساد پنهان این جهان و بازیکنان آن بر میدارند. انتشار و نقد متون آن بخشی ازچالش در مباحثات دموکراتیک است. اگر چه در ماههای اخیر حرکتهای اسلام هراسی در بعضی از کشورهای غربی رو به گسترش است،اما نباید چشم را بر اقدامات اقلیتی بنیادگرای اسلامی فروبست که قصد آنها تحمیل زندگی خشن و عبوس برده واری و انجمادفکری و برگشت به ۱۴۰۰ سال میباشد. در این شرایط وظیفه هر یک از شهروندان آزادیخواه در کشورهای دموکراتیک و نیز در کشورمان ایران،افشاء و طرد هر نوع افراط گرائی و پاسداشت و ترویج  اصول لائیسیته است که همه دینداران و بی دینها را در یک ظرف و برابر هم میداند. این تراژدی وحشتناک و زندگی از دست رفته  مدافعان آزادی،ما را بر آن میداردتا با تمام قدرت برای ارزش های آزادی، مسامحه، برادری و برابری و گسترش لائیسیته و پاسداری از آن مبارزه کنیم.

هر سال،ده ها تن از خبرنگاران، عکاسان و کاریکاتوریست برای پاسداشت از آزادی بیان وعقیده در سراسرجهان، جان خود را از دست میدهند و یا در زندان باسارت گرفته میشوند.

“شارلی” در تمام حیاتش از زمان تاسیس در سال۱۹۷۰ و سپس دوباره تاسیس اش در سال ۱۹۹۲ مورد انواع تهدید ازطرف گروههای انحصار طلب و افراطیون رنگارنگ بود. استفان شاربونیه، سردبیر نشریه “شارلی در یک مصاحبه درسال ۲۰۱۳ اظهار داشت :” ضد نژادپرستی و شور و شوق مبارزه برای برابری همه انسان از پایه های منشور شارلی بوده و خواهد بود”. دفتر نشریه هفتگی “شارلی” در سالهای اخیر چندین بار مورد تهاجم قرار گرفت.در سال ۲۰۰۶ بعلت حمایت از روزنامه دانمارکی “ایلاندس ـ پوستن” که کاریکاتور محمد پیامبر مسلمانان را منتشر کرده بود.”شارلی”در سال۲۰۰۷،با شکایت از طرف “شورای آئین اسلامی در فرانسه” به خاطر باز تکثیر تصویر “محمد” به دادگاه فراخوانده شد. اما دادگاه به تبعیت در دفاع از اصل آزادی اندیشه و بیان،به نفع “شارلی” رای داد. دفتر “شارلی” درسال ۲۰۱۱ پس از انتخابات و پیروزی اسلامگرایان در تونس مورد حمله وآتش سوزی قرار گرفت. علت آن گذاشتن تیتر “شریعت ابدو” (نشریه هفتگی شریعت)  در صفحه نخست “شارلی” بود. بقول استفان شاربونیه،سردبیر “شارلی”: طنز زبانی است که بنیادگرایان قادر به درک آن نیستند”.

طنز روزگار اما در اینجاست که به سخنان خانم مرضیه افخم،سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری جهل و جنایت اسلامی ایران توجه کنیم. خانم افخم در واکنش به ترور روزنامه نگاران “شارلی” میگوید: این قبیل رفتارها ادامه موج افراطی گری و خشونت طلبی فیزیکی و فکری بی سابقه ای است که طی یک دهه گذشته در سطح جهان توسعه یافته و متاسفانه بدلیل سیاست های نادرست و برخوردهای دوگانه در مواجهه با خشونت ورزی و افراط گری باعث ترویج این قبیل اقدامات و رفتارها شده است”. ایشان البته به عمد فراموش میکنند که این قبیل خشونتها فقط در دهه اخیر در سطح جهان توسعه نیافته است بلکه اعدام و ترور از همان فردای انقلاب با سیاستمداران رژیم گذشته در کشورمان آغاز شد. ایشان در آنزمان یا در سنی نبود که درک کند و یا اکنون خود را به تجاهل میزند. مگر سعید سلطانپور شاعر و نویسنده جوان و مبارز علیه رژیم دیکتاتوری شاه چه خطائی به جز داشتن عقید و فکر مرتکب شده بود که او را در شب مراسم عروسی اش دستگیر و بدون تفهیم اتهام ،توسط بیداگاههای رژیم اعدام شد. پس از آن موج اعدام جوانان،نویسندگان و طراحی پرتاب کردن اتوبوس حامل نویسندگان و شاعران به دره، و بویژه قتل عام زندانیان سیاسی در سال ۶۷، ترور تعداد زیادی از مخالفان رژیم جهل و جنایت در خارج از کشور نظیر،آقایان بختیار،قاسملو،شرفکندی…. . آری جرم همه اینها پاسداری از آزادی و مبارزه علیه ترور دولتی بود. فتوای آیت الله خمینی به قتل سلمان رشدی بخاطر کتاب “ایات شیطانی بمثابه و مصداق حکم به ترور آزادی انندیشه و بیان است. تفاوت ترور جمهوری اسلامی با گروههای بنیادگرای اسلامی در نحوه تدارک و تامین مالی و انگیزه آنها است اما وجه مشترک  آنها تنفر از آزادی،برنتافتن از کثرتگرائی و آزادی بیان ،احترام به تعدد مذاهب و فرهنگ.

سردمداران رژیم جهل و جنایت به عبث فکر میکنند که انسانها را باید به زور به بهشت برد. دولتی که ریاکارانه ازآ زادی دم میزند اما قادر به تامین برگزاری یک کنسرت در شهرهای ایران نیست. از انتشار کتاب نویسندگان که با زحمات شبانه روزی  و محرومیتها به تالیف در میآورند در پستوهای سانسور خاک میخورند،به هزار بهانه جلوگیری میکند. با این همه معضلات، آینده از آنِ دموکراسی،آزادی ،برابری و همبستگی و سکولاریسم در ایران خواهد بود.
حسن نادری 

۸ ژانویه ۲۰۱۵/۱۸ دی ۱۳۹۳

تاریخ انتشار : ۲۰ دی, ۱۳۹۳ ۱۱:۴۸ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

“همگامی” خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است

حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران

حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی

صلح متزلزل در سوریه جدید

موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت

داشتم پوست می انداختم