شرکت فوگرو حداقل هزار کارگر را اخراج خواهد کرد
شرکت فوگرو، پس از اعلام نتایج ضعیف فعالیتهایش در ۶ ماهۀ نخست سال جاری در روز پنجشنبه ۴ اوت، با افت حدوداً ۱۴ درصدی ارزش سهام خود مواجه شد. این شرکت – که در تحقیقات زیردریائی و کف دریاها تخصص دارد و نامش در جریان جستجوی هواپیمای ساقط شده MH370 متعلق به خطوط هوائی مالزی در مارس سال ۲۰۱۴، شناخته شده است – در ۶ ماه نخست سال جاری زیانی برابر ۲۰۲ میلیون اورو به بار آورده است. فوگرو اعلام کرده است که حداقل هزار تن از ۱۲ کارگر خود را اخراج خواهد کرد “تا مصیبت را مهار کند”.
آفت اصلی کسب و کار فوگرو قیمت پائین نفت است. مشتریان فوگرو، که غالب آنان بازیگران اصلی بازارهای نفت و گاز اند، در اثر کاهش قیمت نفت، به شدت از سرمایه گذرایهایشان در تحقیقات کاسته اند. پائول فان ریل، رئیس هیئت مدیرۀ شرکت تصدیق کرده است که “بسیاری پروژه های بزرگ به تعویق انداخته شده یا حتی کلاً منتفی شده اند.” برای این شرکت وضع در کوتاه مدت قطعاً مساعد نخواهد بود. از این رو اعلام نتایج فعالیتها در روز گفته شده با هشدار در مورد آینده هم همراه بود. فوگرو انتظارات خود برای باقی سال را هم به شدت پائین آورده است.
۲۰۲ میلیون اورو ضرر در نیمۀ اول سال جاری، نتیجۀ بسیار وخیمتری نسبت به سال گذشته است. میزان ضرر در ۶ ماه نخست سال گذشته ۹/۹ میلیون اورو بود. درآمد آن در دورۀ مذکور هم، با کاهشی ۲۵ درصدی، به ۹۰۵ میلیون اورو تقلیل یافت. اعلام نتایج گفته شده بلافاصله به سقوط ۱۴ درصدی ارزش سهام این شرکت در بازار بورس گردید. این مقدار، بیشترین ضرر روزانه در خلال ۲ سال گذشته بود.
این که در سال جاری تعداد بسیاری از کارگران شرکت فوگرو اخراج خواهند شد، از پیشتر هم معلوم بود. نامعلوم همانا میزان سنگین ضرر این شرکت در سال جاری بود. این شرکت پیشتر خبر از اخراج ۶۰۰ کارگر در سال ۲۰۱۶ را داده بود. اما الان صحبت از ۱۰۰۰ و “حتی شاید هم بیشتر” می شود.
به این ترتیب فوگرو در پایان امسال حدود ۱۱هزار کارگر خواهد داشت. دو سال پیش تعداد کارگران آن ۱۳۵۰۰ بود. فان ریل با توصیف این اخراجها به عنوان “اقدامات لازم در یک بازار دشوار” آنها را موجه می داند.
نامبرده دور دیگری از اخراجها را در سال ۲۰۱۷، “در صورتی که بازار نفت وضع خراب کنونی را داشته باشد”، منتفی ندانست. او البته اظهار امیدواری کرد که بازار نفت در سال آینده دارای ثبات بیشتری باشد و در عین حال تأکید کرد: “اما اگر چنین هم بشود، باز مدتها طول خواهد کشید تا شرکت فوگرو آثار آن را در نتایج اقتصادی بهتری بازبیند”.
نتایج ضعیف اعلام شده این سؤال را برانگیخته اند که “آیا فوگرو خواهد توانست روی پای خود بایستد یا سقوط خواهد کرد؟” از مدتها این گمانه وجود دارد که شرکت بوسکالیس (Boskalis) شرکت فوگرو را تماماً در اختیار گیرد. در حال حاضر ۳۰ درصد سهام فوگرو به بوسکالیس، که یک شرکت بزرگ لایروبی است، تعلق دارد. اما فوگرو از هر جهت می کوشد که مستقل بماند.
رئیس هیئت مدیرۀ فوگرو امیدوار است که قیمت سهام شرکت دو باره بالا برود، تا شرکت بتواند موقعیت مستحکمتری در برابر بوسکالیس داشته باشد. موقعیت رقابتی شرکت فوگرو در خلال ۶ ماه گذشته به شدت تصعیف شده است.
“جراحی” در شرکت فوگرو، محدود به نیروی کار آن نیست. این شرکت در روز پنجشنبۀ گذشته اعلام کرد که بخش “خدمات زیر دریائی آسیا و اقیانوسته” را به ۱۴ میلیون اورو به شرکت استرالیائی “شلف” فروخته است.