شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۶

شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۶

قاتل و مقتولِ مقصر قتل خود!
...اگر کشته شدن باعث تقویت می‌شود، چرا برای قوی‌تر شدن نباید خودمان را به کشتن بدهیم؟ چرا برای تقویت ارتش‌مان، آن را به ارتش یک کشور دیگر تبدیل نکنیم تا...
۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: ا. م. شیری
نویسنده: ا. م. شیری
نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!
همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات...
۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران( اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران( اکثریت)
روایت ترانه علیدوستی، از بازداشت تا ممنوعیت از پرواز!
پدیده ممنوعیت از پرواز در غرب موردی آشناست و عمدتا بعد از عملیات القاعده در سال ۲۰۰۱ به سپهر عمومی راه یافت. بویژه در ایالات متحده لیست هایی بوجود آمد...
۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه
آریایی بودن: افسانه یا واقعیت؟
مفهوم نژاد آریایی و ادعای برتری نژادی، هیچ‌گونه مبنای علمی ندارد. مطالعات ژنتیکی نشان داده‌اند که همه انسان‌ها از یک نیای مشترک برخوردارند و تفاوت‌های ژنتیکی میان گروه‌های انسانی بسیار...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
سند سیاسی مصوّب کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) یک سازمان باورمند به سوسیالیسم دموکراتیک است که برای گذار از جمهوری اسلامی به جمهوری مبتنی بر دموکراسی، جدایی دین از حکومت، عدالت اجتماعی و...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
پایان کنگرۀ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) روز چهارشنبه، ۲۸ آذر ۱۴۰۳ (۱۸ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی) به پایان رسید. مشارکت وسیع و تأثیرگذار اعضای سازمان در روند کنگرهٔ بیستم سازمان،...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت رئیسهٔ کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت رئیسهٔ کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
مسئولیت سلبریتی‌ها در فضای مجازی!
در قرن حاضر، رسانه‌ها بخش عمده‌ای از مدیریت افکار عمومی را عهده‌دار هستند و قدرت و توانمندی آن را با هر عامل و ابزار محرک دیگری نمی‌توان مقایسه کرد اما...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: حسین مهراندیش
نویسنده: حسین مهراندیش

آیا حمله اتمى به ایران در شرف وقوع است؟ گزارش «نیویورکر»: زنگ خطر

حکومت جمهورى اسلامى ايران، کشور ما را به موقعيتى دچار کرده است که اکنون در مطبوعات معتبر آمريکا سخن از حمله اتمى به ايران مى رود، بدون اينکه موج گسترده اى از اعتراض، سراسر جهان را در نوردد. مسئوليت موقعيت ايجاد شده، در درجه اول متوجه جمهورى اسلامى است. اين آخوندهاى حاکم بر ايرانند که با پافشارى بر انجام غنى سازى اورانيوم در ايران، کارى کرده اند که جامعه جهانى عليه جمهورى اسلامى متحد شود. اين حکومت اسلامى تهران است که به افراطى ترين نظامى گران آمريکايى امکان مى دهد از حمله اتمى به ايران سخن بگويند، بدون اينکه نگران واکنش جامعه جهانى باشند. اين استبداد فقاهتى است که ايران را به لبه پرتگاهى هولناک کشانده است.

مجله نیویورکر در مقاله اى به قلم سیمور هرش روزنامه نگار مشهور آمریکایى که پیشاپیش منتشر شده است، مى نویسد دولت جرج بوش در تدارک جدى حملات هوایى شدید به ایران است. به نوشته هرش، برخى مقامات آمریکایى در حال بررسى طرح هایى براى استفاده از سلاح هاى تاکتیکى هسته اى براى نابود کردن تأسیسات هسته اى زیرزمینى ایران اند. نکته نگران کننده این است که کاخ سفید در نخستین واکنش خود در قبال گزارش هرش، از تأیید یا تکذیب مندرجات این گزارش خوددارى کرد. این بدان معنى است که اطلاعات هرش چندان هم بى پایه نیست. حکایت غریبى است: براى آنکه جمهورى اسلامى نتواند به سلاح اتمى دست یابد، برخى مقامات آمریکایى مى خواهند ایران را مورد حمله اتمى قرار دهند!
به نوشته هرش، آش آن قدر شور است که ممکن است فرماندهان مسلح قواى چهارگانه آمریکا تهدید کنند در صورت وقوع چنین حمله اى از مقامات خود کناره خواهند گرفت. با این حال هرش مى نویسد برخى افراد نزدیک به کاخ سفید مى گویند: «تصمیم سختى است، اما مگر در مورد ژاپن چنین تصمیمى نگرفتیم؟»
لازم به توضیح است که دولت آمریکا هنوز حمله اتمى به هیروشیما و ناگازاکى در روزهاى ۶ و ۹ اوت ١۹۴۵ را توجیه مى کند و حاضر به انتقاد از این کشتار جمعى که هیچ گونه ضرورت نظامى نداشت، نشده است. درمقابل، به غیر از آمریکایى هاى دست راستى، تقریباً همه انسانهاى دیگر جهان، با انزجار از حمله اتمى به هیروشیما و ناگازاکى یاد مى کنند. بمباران اتمى این دو شهر اتم، نه تنها صدها هزار تن از مردم بیگناه را در آتش سوزاند، بلکه براى سلامت صدها هزار تن دیگر عواقبى هولناک به جاى گذاشت.
دولت آمریکا بر خلاف اتحاد شوروى سابق که اعلام کرده بود هرگز در کاربرد سلاح اتمى پیشدستى نخواهد کرد، هرگز حاضر نشده است بگوید فاجعه هیروشیما و ناگازاکى تکرار نخواهد شد، بگوید ایالات متحده آمریکا در آینده نخستین کشورى نخواهد بود که از سلاح اتمى استفاده خواهد کرد. بر عکس، طراحان دکترین هاى نظامى آمریکا همواره بر این امر اصرار داشته اند که پیشدستى در کاربرد سلاح اتمى در این دکترین ها به عنوان یک امکان منظور شود. اما از آنجا که تصاویر فاجعه هیروشیما و ناگازاکى در تمام طول شش دهه اى که از آن فجایع گذشته است بر اذهان مردم جهان و از جمله وجدان عمومى در آمریکا سنگینى مى کند، نظامى گران آمریکایى در دهه هاى اخیر کوشیده اند وانمود کنند سلاح هاى اتمى جدید، «انسانی» تر از سلاح هاى هسته اى شصت سال پیش اند. سیمور هرش در گزارش اخیر خود مى نویسد یک مجمع مشاور دانلد رامسفلد وزیر دفاع آمریکا معتقد است آمریکا مى تواند سلاح هسته اى تاکتیکى ب-۶١ را به گونه اى تغییر دهد که از قدرت تخریبى بیشترى برخوردار شود و در عین حال، آلودگى رادیواکتیو کمترى بجاى گذارد.
سلاح هاى هسته اى «تاکتیکی» یکى از اختراعات مجتمع نظامى – صنعتى آمریکا براى کاستن از قبح کاربرد سلاح هاى هسته اى است. هرش مى نویسد سابقه در نظر گرفتن استفاده از سلاح هاى هسته اى تاکتیکى به عنوان بمبهاى «پناهگاه شکن» (bunker blaster) به دوران جنگ سرد باز مى گردد، زمانى که اتحاد شوروى پناهگاه هاى زیرزمینى براى استفاده رهبرى این کشور در صورت وقوع جنگ هسته اى ایجاد کرده بود. مقاله هرش مى افزاید مقامات اطلاعاتى آمریکایى تشابه هایى میان تأسیسات زیرزمینى جمهورى اسلامى و تأسیسات مشابه در روسیه دیده اند، از جمله در شکل کانالهاى تهویه روى زمینى. به نوشته هرش، بین مقامات سیاسى و نظامى دولت بوش اختلافى در مورد استفاده از بمبهاى هسته اى پناهگاه شکن علیه تأسیسات هسته اى ایران در گرفته است، اختلافى که حتى ممکن است به استعفاى اعتراض آمیز برخى از عالى مقام ترین فرماندهان نظامى آمریکا بیانجامد.
مدافعان استفاده از سلاح هاى تاکتیکى هسته اى مانند ب-۶١، در مقابل اشاره مخالفان به عواقب درازمدت انفجارهاى هسته اى براى نسلهاى آتى و محیط زیست، این عواقب را کوچک جلوه مى دهند و مى افزایند با برخى تغییرات در سلاحهاى نامبرده، مى توان از این عواقب باز هم کاست. همه این ادعاها بر این زمینه مطرح مى شود که وقتى سخن بر سر جلوگیرى از مجهز شدن جمهورى اسلامى به سلاح اتمى است، افکار عمومى جهان به سختى مى تواند حمله اتمى را براى دفع خطرى که معلوم نیست چه زمانى بالفعل خواهد شد، بپذیرد. بنابراین باید سلاحهاى هسته اى تاکتیکى را سلاحهایى قلمداد کرد که «آنقدرها هم بد نیستند».
دولت آمریکا تنها دولتى نیست که پیشدستى در کاربرد سلاح هسته اى را در دکترین نظامى خود گنجانده است. اخیراً ژاک شیراک رئیس جمهورى فرانسه نیز اعلام کرد این کشور ممکن است در مقابله با دولتهاى حامى تروریسم، به اسلحه اتمى متوسل شود.
جان مک کین سناتور متنفذ آمریکایى که از او به عنوان کاندید احتمالى حزب حاکم ایالات متحده براى جانشینى جرج بوش یاد مى شود، گفته است تنها یک سناریو از حمله نظامى به ایران بدتر است، و آن مجهز شدن ایران به سلاح اتمى است. اکنون مى توان با الهام از این گفته مک کین، افزود که یک سناریوى بدتر از مجهز شدن جمهورى اسلامى به سلاح اتمى نیز وجود دارد، و آن سناریوى حمله اتمى آمریکا به ایران است.
حکومت جمهورى اسلامى ایران، کشور ما را به موقعیتى دچار کرده است که اکنون در مطبوعات معتبر آمریکا سخن از حمله اتمى به ایران مى رود، بدون اینکه موج گسترده اى از اعتراض، سراسر جهان را در نوردد. مسئولیت موقعیت ایجاد شده، در درجه اول متوجه جمهورى اسلامى است. این آخوندهاى حاکم بر ایرانند که با پافشارى بر انجام غنى سازى اورانیوم در ایران، کارى کرده اند که جامعه جهانى علیه جمهورى اسلامى متحد شود. این حکومت اسلامى تهران است که به افراطى ترین نظامى گران آمریکایى امکان مى دهد از حمله اتمى به ایران سخن بگویند، بدون اینکه نگران واکنش جامعه جهانى باشند. این استبداد فقاهتى است که ایران را به لبه پرتگاهى هولناک کشانده است.
گزارش هاى منتشر شده درباره احتمال حمله اتمى به ایران و خوددارى کاخ سفید از تکذیب آن، باید زنگ خطرى براى همه ایرانیانى باشد که به سرنوشت کشور و هموطنانشان مى اندیشند. پیشنهاد مشخص من این است که ایرانیان آزادیخواه اقدام به صدور اعلامیه مشترکى با مضمون زیر کنند:
«ما صرفنظر از تفاوتها و اختلافاتى که در مورد سیاست ایران، چگونگى برون رفت این کشور از موقعیت خطرناک کنونى و آینده سیاسى ایران داریم، خواهان اعلام فورى تبعیت دولت جمهورى اسلامى ایران از همه قطعنامه هاى شوراى حکام آژانس بین المللى انرژى اتمى در مورد بحران هسته اى ایران و بیانیه اخیر شوراى امنیت، توقف فورى همه فعالیتهاى غنى سازى و همکارى گسترده و نامحدود با آژانس بین المللى انرژى اتمى و بازرسان آنیم. ما این گردن نهادن جمهورى اسلامى ایران به خواست جامعه جهانى را تنها راه رفع نگرانى خود از امکان حمله نظامى به ایران مى دانیم. در عین حال، ما از دولت ایالات متحده آمریکا مى خواهیم اخبار انتشاریافته در مورد حمله اتمى به ایران را تکذیب، و اعلام کند در کاربرد سلاح هسته اى علیه جمهورى اسلامى ایران پیشدستى نخواهد کرد.»
چنین اعلامیه اى را طیف وسیعى از ایرانیان مى توانند امضا کنند و با امضاى خود، اراده ایرانیان براى حفظ صلح را به نمایش بگذارند. صلح، خواستى است که انسانها را وراى مرزهاى سیاسى، اجتماعى، فرهنگى، قومى، مذهبى و عقیدتى به هم پیوند مى دهد. اکنون که جمهورى اسلامى ایران با سیاستهاى ماجراجویانه خود، صلح را به خطر افکنده است، بلند شدن صداى مستقل ایرانیان صلحدوست ضرورتى فورى است. دایره ایرانیان صلحدوست، طیفى بسیار گسترده را در بر مى گیرد. مى توان جمهوریخواه یا هوادار پادشاهى مشروطه بود و از این خواست حمایت کرد، مى توان لیبرال یا چپ رادیکال بود و اعلامیه فوق را امضا کرد. مى توان هوادار یا مخالف سرسخت اسلام سیاسى بود و از خواستهاى فوق طرفدارى کرد. از نظر من حتى نیروهاى سیاسى نزدیک و پیرامون حکومت نیز که با سیاستهاى فعلى جمهورى اسلامى مخالفند، مى توانند به خواستهاى فوق بپیوندند.
تاریخ ایران، درباره ما داورى سختى خواهد داشت اگر هر آنچه را در توان داریم براى دفع بلا از مردم و کشورمان به کار نگیریم. چه نابودکننده خواهد بود این داورى اگر تنگ نظرى هاى حزبى، عقیدتى و غیره مانع اقدام هر چه گسترده تر ما شود.

٢٠ فروردین ١٣٨۵

بخش : سياست
تاریخ انتشار : ۲۰ فروردین, ۱۳۸۵ ۸:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

به پیشواز شب چلّه – پایداری در پیروزی نور و آزادی بر ظلمت و استبداد!

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از این که نخستین پیام خود پس از انتخابش را هم زمان با شب یلدا، پایان جان‌سختی شب و جشن آغاز بازگشت نور بر زندگی و طبیعت راهی خانه‌های هم‌میهنان خود می‌نماید، خرسند است. ما این هم‌زمانی امیدآفرین را ادامهٔ  راهی می‌دانیم که دیری‌‌است در همراهی با مردم سرزمین‌مان در پیکار دیرینه‌شان با شب و ظلمت و در پیوند با آزادی و نور، برگزیده‌ایم.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

به پیشواز شب چلّه – پایداری در پیروزی نور و آزادی بر ظلمت و استبداد!

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از این که نخستین پیام خود پس از انتخابش را هم زمان با شب یلدا، پایان جان‌سختی شب و جشن آغاز بازگشت نور بر زندگی و طبیعت راهی خانه‌های هم‌میهنان خود می‌نماید، خرسند است. ما این هم‌زمانی امیدآفرین را ادامهٔ  راهی می‌دانیم که دیری‌‌است در همراهی با مردم سرزمین‌مان در پیکار دیرینه‌شان با شب و ظلمت و در پیوند با آزادی و نور، برگزیده‌ایم.

مطالعه »
پيام ها
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

قاتل و مقتولِ مقصر قتل خود!

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

روایت ترانه علیدوستی، از بازداشت تا ممنوعیت از پرواز!

آریایی بودن: افسانه یا واقعیت؟

سند سیاسی مصوّب کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

پایان کنگرۀ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)