دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۸

دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۸

دروغ و جنگ درسیاست امریکا
هریک از این مراحل پشت سرگذاشتن خط‌های قرمزی است که اصولاً قدرت‌های با مسئولیت به آن می‌اندیشند و به رعایت آن پایبند هستند اما امریکائی‌ها و ناتو غره از پیشرفت‌های...
۵ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: اسد کشتمند
نویسنده: اسد کشتمند
۲۵ نوامبر، روز جهانی رفع خشونت علیه زنان، تداوم خشونت و نقض حقوق اساسی زنان در ایران
به گزارش مرکز آمار ایران در بهار امسال درمجموع ۱۶ هزار و ۲۶۴ نفر به‌‏ دلیل همسرآزاری توسط سازمان پزشکی قانونی معاینه شده‌‏اند که از این رقم ۱۵ هزار و...
۵ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
يک نیمه‌روز
بوق ماشین آتش‌نشانی در همه جا پیچیده بود اما معلوم نبود که ماشین برای رسیدن به شعله‌های آتش چگونه می‌تواند راه خود را باز کند. راننده تاکسی با مسافری بر...
۳ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزير؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد
دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا،...
۲ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
دادخواهی و صلح
روز يک‌شنبه گذشته، 27 آبان‌ماه سال 1403 خورشيدی با عنوان دادخواهی و صلح و به‌یاد هزاران فرزند جان‌باختۀ ميهن و با تاکيد بر دادخواهی، خشونت‌پرهيزی و صلح‌طلبی در سامانه زوم...
۱ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: کارآنلاين
نویسنده: کارآنلاين
دنیایِ واژگون
کتاب در حافظه شهر فراموش شده‌ / و به انتها نزدیک / دنیا تعادلش را در نقطه لغزانی دنبال می‌کند / موریانه‌ها / به جانِ کتاب‌ها افتادند / شب است،...
۲۹ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: رحمان ـ ا
نویسنده: رحمان ـ ا
مسئله جانشینی و یا زمانی برای پرسش‌های اساسی درباره کارنامه ولایت فقیه؟
کارنامه اقتصادی، ژئوپولتیکی، اجتماعی، زیست محیطی و فرهنگی فاجعه آمیز حکومت در برابر همگان قرار دارد. حکومت دینی حتا در ماموریت معنوی خود هم شکست بزرگی خورده و مناسک و...
۲۹ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: سعید پیوندی
نویسنده: سعید پیوندی

حلقه بسته “وحدت چپ” را باز کنیم!

برای اینکه گام‌های بلند و واقعی به‌سوی "وحدت چپ" برداریم، نخست و عادی و منطقی این است که بحث‌های مربوط به نکات مورد اختلاف را از درون حلقه بسته " گروه کار وحدت چپ " بیرون بیاوریم و آشکارا مطرح کنیم تا تمام کسانی که می‌خواهند باهم "وحدت" کنند لااقل بدانند که چه مباحثی در جریان است و نقاط گره‌ای و دشواری‌های نظری و سیاسی کدام‌‌اند.

اگر موضع‌گیری در قبال انتخابات ریاست جمهوری به آن اندازه دشوار بود که این امر ممکن نشد تا بیانیه مشترکی از سوی رهبری سازمان اکثریت با هیئت هماهنگی سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران ـ طرفدار وحدت چپ و کنشگران چپ نوشته و منتشر شود، به نظر می‌رسد که تحلیل موضوع حمله تروریستی داعش در تهران و موشک‌پرانی نیروهای مسلح ایران در پاسخ به آن و موضع‌گیری در قبال این رویداد آن‌چنان از پیچیدگی برخوردار نیست تا اعلامیه مشترکی انتشار یابد. اما متأسفانه شاهدیم که چنین اتفاقی نمی‌افتد و هرکدام به‌تنهایی اتخاذ موضع می‌کنند. در چنین شرایطی چطور می‌توان به “وحدت چپ” در آینده نزدیک حتی بین همین دوستان و رفقا که از دیرباز باهم آشنا هستند (شاید بیش از ۴۰ سال) امیدوار بود؟

به نظر من برای آنکه واقعاً بتوان به یک “وحدت چپ” و یا اگر بهتر بگوییم یک اتحاد چپ برسیم، باید نقطه نظرات و اختلافات را به‌طور روشن و آشکار بیان شوند و آن‌ها را تنها در “حلقه رفقا” محدود نکرد، در غیر این‌صورت، تا ابد به نتیجه‌ای نخواهیم رسید.

من از مطالعه دو اعلامیه هیئت سیاسی ـ اجرائی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت) و هیئت هماهنگی اتحاد فدائیان به این نتیجه رسیده‌ام که اختلافات مشخص و اساسی درزمینهٔ تحلیل از حاکمیت و نظام جمهوری اسلامی و جناح‌ها و گرایش‌های مختلف سیاسی در ایران و نیز اختلافات اساسی نسبت به نیروهای منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای و عملکرد و سیاست‌های آن‌ها وجود دارد. تازه این اختلافات در بین (حلقه رفقا) وجود دارند و اگر آن‌طور که گفته می‌شد “وحدت چپ ” می‌خواهد چتری برای تمام نیروهای چپ باشد و با حضور چپ‌های مارکسیست ـ لنینیست و چپ‌های ضد امپریالیسم دامنه اختلافات گسترده‌تر خواهند شد.

برای نمونه در اعلامیه هیئت سیاسی ـ اجرائی می‌خوانیم که “علی‌رغم ادعای حکومت ایران، حضور نظامی در سوریه به سیاست ستیز اکثر کشورهای عربی ، امریکا و اسرائیل با جمهوری اسلامی میدان وسیع‌تری داده و تهران را به محل عملیات انتقام جویانه داعش تبدیل کرده است” و در بیانیه هیئت هماهنگی آمده است که “این حمله به‌تلافی حمله داعش به مجلس و مقبره خمینی انجام‌شده است.” و  ” داعش محصول تشنج و جنگ در منطقه و تداوم آن در عراق و سوریه و …است” .

بالاخره باید روشن شود که “داعش پاسخ حضور جمهوری اسلامی در سوریه را داده است و یا جمهوری اسلامی تلافی حمله داعش را کرده است !؟ واقعیت این است  هم خانم کلینتون و هم آقای ترامپ به وجود آوردن داعش توسط امپریالیست‌های آمریکایی و تقویت مالی و تسلیحاتی و پشتیبانی آن توسط ترکیه و عربستان و اردن اذعان کرده‌اند. سازمان ملل متحد داعش را یک گروه جنایتکار ضد بشر و تروریست که باید نابود شود ، برشمرده است. در همه کشورهای اروپائی که چشم خود را به  پیوستن شهروندانشان  به داعش بسته بودند ، با هیولای داعش مبارزه می‌شود. سؤال این است که چرا  ما چپ‌ها ایران نباید با داعش مبارزه کنیم . چرا چگونگی مبارزه را اعلام نمی‌کنیم. اگر موشک‌باران بد است ، که هست ، چه راهی برای مبارزه با داعش و دیگر تروریست‌های ساخته امپریالیست‌ها خوب و درست است ؟ مبارزه برای از بین بردن  تبعیض‌های ملی و مذهبی و رفع فقر و بیکاری  برای کاهش امکان یارگیری گروهای خون‌خوار و سیاه داعشی کاملاً درست است ولی این راهکارها بلندمدت هستند . به‌طور عاجل و فوری چه باید کرد؟  اینکه هیئت سیاسی ـ اجرائی مطرح می‌کند که باید ” تلاش برای عملی کردن مذاکره و برقراری صلح در سوریه ” صورت گیرد ، درست، اما این مذاکرات شامل داعش و جبهه النصرت به خاطر خشونت و خون‌خواری بی‌پایان آن‌ها و رد هرگونه راه مسالمت‌آمیز از جانب این دشمنان تمدن بشری ، نمی‌شوند. این را شورای امنیت سازمان ملل نیز تأکید دارد مگر آنکه هیئت سیاسی ـ اجرائی پیشنهاد می‌دهد که با داعش درست درزمانی که این نیروی سیاه و تبه‌کار در حال نابودی است مذاکره شود!؟ همان‌طور که می‌دانیم مذاکرات صلح مابین دولت و مخالفان و اپوزیسیون سوریه  در شهر آستانه پایتخت قزاقستان به‌پیش می‌رود ، چرا هیئت سیاسی ـ اجرائی و نیز هیئت هماهنگی اشاره‌ای به آن ندارند و اعلامیه‌ای در پشتیبانی از این مذاکرات صادر نکرده‌اند؟

نمونه دیگر اختلاف مابین دو موضع‌گیری درزمینهٔ برخورد با حاکمیت است. درحالی‌که هیئت سیاسی ـ اجرائی برای حل معضلاتی همچون موشک‌پرانی و اوج‌گیری تشنج در منطقه پیشنهاد می‌کند که ” تدوین سیاست‌های منطقه‌ای و پیشبرد آن از سپاه قدس به وزارت خارجه انتقال یابد” ، هیئت هماهنگی می‌نویسد “جمهوری اسلامی به دلیل فضای متشنج منطقه، جنگ در عراق، افغانستان و سوریه، زورگویی‌ها و تجاوزات دولت اسرائیل به دیگر کشورها، ازجمله به لبنان و تداوم اشغال سرزمین فلسطین، تلاش کرده است پای ثابت این تشنج‌ها باشد.” بدین ترتیب یا باید فکر کرد که حل مشکل سیاست خارجی جمهوری اسلامی در دست وزارت خارجه دولت روحانی است و یا اینکه سیاست خارجی جمهوری اسلامی باید به‌کلی تغییر یابد و در راستای منافع مردم و کشور قرار گیرد و این مهم تنها با تغییرات ساختاری در حاکمیت جمهوری اسلامی میسر است . چراکه سیاست خارجی نه در دست وزارت خارجه است و نه در دست گروهی پاسدار جنگ‌طلب و ماجراجو. بلکه خطوط اساسی سیاست خارجی بنا به نص صریح قانون اساسی جمهوری اسلامی توسط  ولایت‌فقیه و فرماندهی کل قوا تعیین و مشخص می‌گردند. 

بنابراین، برای اینکه گام‌های بلند و واقعی به‌سوی ” وحدت چپ ” برداریم، نخست و عادی و منطقی این است که بحث‌های مربوط به نکات مورد اختلاف را از درون حلقه بسته ” گروه کار وحدت چپ ” بیرون بیاوریم و آشکارا مطرح کنیم تا تمام کسانی که می‌خواهند باهم ” وحدت ” کنند لااقل بدانند که چه مباحثی در جریان است و نقاط گره‌ای و دشواری‌های نظری و سیاسی کدام‌‌اند.

 

تاریخ انتشار : ۳۱ خرداد, ۱۳۹۶ ۸:۵۳ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

تجاوز اسراییل به خاک میهنمان را محکوم می‌کنیم!

ما ضمن محکوم کردن تجاوز اسراییل به خاک میهنمان، بر این باوریم که حملات متقابل منقطع می‌تواند به جنگی فراگیر میان دو کشور تبدیل شود. مردم ما که در شرایط بسیار سخت و بحرانی زندگی کرده و تحت فشار تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا و سیاست‌های اقتصادی فسادآلود و مخرب تاکنونی جمهوری اسلامی هر روز سفرهٔ خود را خالی‌تر از روز پیش می‌بینند، اصلی‌ترین قربانیان چنین جنگی خواهند بود.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

این‌جا، کس به‌کینه آلوده نیست

من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام مردمانی را که هفتاد کیلومتر به‌دور از شهر به جست‌وجوی آب، به‌ما رسیده بودند. و دیدم یزید را که آب بر آن‌ها بست. من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام زنی را در بیابان‌های خشک، بی ریالی در مشت؛ راه می‌جست. به‌جایی که نمی‌دانست کجاست.

مطالعه »
بیانیه ها

تجاوز اسراییل به خاک میهنمان را محکوم می‌کنیم!

ما ضمن محکوم کردن تجاوز اسراییل به خاک میهنمان، بر این باوریم که حملات متقابل منقطع می‌تواند به جنگی فراگیر میان دو کشور تبدیل شود. مردم ما که در شرایط بسیار سخت و بحرانی زندگی کرده و تحت فشار تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا و سیاست‌های اقتصادی فسادآلود و مخرب تاکنونی جمهوری اسلامی هر روز سفرهٔ خود را خالی‌تر از روز پیش می‌بینند، اصلی‌ترین قربانیان چنین جنگی خواهند بود.

مطالعه »
پيام ها
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

دروغ و جنگ درسیاست امریکا

۲۵ نوامبر، روز جهانی رفع خشونت علیه زنان، تداوم خشونت و نقض حقوق اساسی زنان در ایران

یک نیمه‌روز

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادخواهی و صلح

دنیایِ واژگون