سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۱:۳۷

سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۱:۳۷

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم...
نتانیاهو کاخ سفید را نادیده می‌گیرد، زیرا انجام این کار هیچ هزینه‌ای ندارد. در سال ۱۹۸۲ رونالد ریگان، مناخیم بگین، نخست‌وزیر اسرائیل را پس و کشتار فسطینیان در پی تهاجم...
۱ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
غم دیگر
شنیدستم غمم را میخوری، این هم غم دیگر، دلت بر ماتمم می‌سوزد، این هم ماتم دیگر
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
پایان تلخ یک ریاست جمهوری
بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است. ننسی پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
کاش میشد
کاش میشد چهره ها رنگ پریشانی نداشت، برق تیز خنجر و کینه نداشت. مثل دریا بود شفاف و زلال، مثل ابریشم نرم لطیف
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور
ایجاد، تقویت و توسعه و حفظ نهادهای مدنی و تشکل‌های صنفی و سیاسی باید در کانون برنامه های افراد، شخصیت ها و احزاب و سازمان ها قرار داشته باشد، چه...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴
بر اساس بیانیۀ دادگاه بین‌المللی دادگستری، سیاست‌های شهرک‌سازی و بهره‌برداری اسرائیل از منابع طبیعی در سرزمین‌های فلسطینی نقض قوانین بین‌المللی است. دادگاه، گسترش قوانین اسرائیل به کرانۀ باختری و بیت‌المقدس...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محسن نجات حسینی
نویسنده: محسن نجات حسینی
سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان
قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری

در سوگ بکتاش آبتین

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) سوگ‌مند فوت جانگداز آقای بکتاش آبتین، به سهم خود فقدان این هنرمند آزاده را به خانوادهٔ ایشان، به کانون نویسندگان، مجموعهٔ جامعهٔ ادبی ایران و همهٔ ایرانیان آزاده تسلیت می‌گوید! در بزر‌گداشت نام و یاد بکتاش آبتین این شعار محوری را با صدایی هر چه رساتر فریاد می‌زنیم که «زندانی سیاسی آزاد باید گردد!»

زندگی‌ام چون خواب پروانه کوتاه بود

‏پر پر می‌زدم و هلهله می‌کردم

‏و آزادی

‏مرا به نام کوچک‌ام صدا می‌زد

‏از زیر چشم بند

‏شبیه هم بودند

‏مزدوران موظف و پایه‌ی دار!

‏پاهای من اما

‏آزاد و رها

‏با مرگ می‌رقصید

بکتاش آبتین

با اندوه بسیار از مرگ جانکاه هنرمند آزاده آقای بکتاش آبتین آگاه شدیم. جمهوری اسلامی مسئول مرگ این زندانی سیاسی است.

بکتاش آبتین هنرمند فیلم‌ساز، شاعر و منتقد ادبی بود که دوران حبس پنج‌سالهٔ خود را در زندان اوین می‌گذراند و روز دوشنبه ۱۵ آذر ماه برای دومین بار به دلیل بروز علائم شدید کرونا از زندان اوین با دستبند و پابند به بیمارستان طالقانی تهران منتقل شده بود، پس از گذشت چند روز با وخیم شدن حال جسمی‌اش به بخش مراقبت‌های ویژه منتقل شد. در ۲۲ آذر ماه خانواده و وکیل آقای آبتین موفق به گرفتن مرخصی استعلاجی جهت انتقال او به بیمارستانی دیگر شدند. پزشکان آقای آبتین را به دلیل وخامت شدید حال وی از سه روز پیش در وضعیت کمای مصنوعی قرار داده بودند. هم‌زمان با وخیم‌تر شدن حال ایشان کانون نویسندگان ایران با انتشار بیانیه‌ای کم‌توجهی مقامات مسئول زندان به تشدید بیماری و تعلل در رساندن ایشان به بیمارستان را عامل وخامت حال او دانسته و جمهوری اسلامی را مسئول وضعیت او و پی‌آمدهای احتمالی برای این زندانی دانست. متأسفانه بکتاش آبتین صبح روز شنبه ۱۸ دی ماه ۱۴۰۰ در بیمارستان درگذشت.

بکتاش آبتین با نام شناس‌نامه‌ای مهدی کاظمی، (۱۴۰۰-۱۳۵۳) شاعر و فیلم‌سازی بود که کار ادبی خود را از دههٔ هفتاد آغاز کرد. او تا زمان فوت دفترهای شعر«و پای من که قلم شد نوشت برگردیم»، «مژه‌های چشم‌هایم را بخیه کرده‌اند»، «تُنگ شنی»، «کسوف»، «رخنه در خواب»، «شناسنامهٔ خلوت»، «پتک»، و «در میمون خودم پدر بزرگم» را منتشر کرده بود. آغاز فعالیت‌های سینمایی وی دههٔ هشتار است با  فیلم‌هایی مستند پیرامون زندگی هنرمندانی چون لوریس چکناواریان «۱۳ اکتبر ۱۹۳۷»، علی‌شاه مولودی «کاملاً خصوصی برای آگاهی عموم»، همایون خرم و فریبرز رئیس‌دانا و نیز فیلم‌های «پارک مارک»، «میکا»، «مُری زن می‌خواد» و «آنسور» و یک سلف‌پرتره از زندگی خود وی با نام «موریانه‌ای با دندان‌های شیری» که از وی به یادگار مانده است. آقای بکتاش آبتین در اواخر دههٔ ۸۰ به عضویت کانون نویسندگان ایران در آمد و سه دوره عضو هیئت دبیران کانون بود.

بکتاش آبتین در ۲ بهمن ماه ۱۳۹۷ برای رسیدگی به پرونده‌‌ای که علیه او در سال ۱۳۹۴ گشوده شده بود، در شعبهٔ ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی محمد مقیسه حاضر و به دلیل افزایش قرار صادره از کفالت به وثیقه یک میلیارد تومانی و عدم توانایی در تأمین وجه آن بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. در تاریخ ۸ بهمن ماه ۹۷ با تودیع وثیقه به صورت موقت آزاد شد.

مجدداً در روزهای ۷ و ۸ اردیبهشت ماه سال ۹۸ جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات آقای آبتین به ریاست قاضی محمد مقیسه و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعزیری و بابت «تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور» به پنج سال حبس محکوم شد.

بکتاش آبتین روز شنبه ۵ مهرماه ۱۳۹۹ پس از حضور در واحد اجرای احکام دادسرای اوین، بازداشت و جهت گذراندن دوران محکومیت خود به زندان اوین منتقل شد. عضویت در کانون نویسندگان ایران، انتشار خبرنامهٔ داخلی کانون نویسندگان، آماده کردن کتاب پژوهشی در باره تاریخ پنجاه سالهٔ کانون برای انتشار داخلی، صدور بیانیه‌های کانون، حضور بر سر مزار جان‌باختگان قتل‌های سیاسی زنجیره‌ای، محمد جعفر پوینده و محمد مختاری، شرکت در مراسم سالانهٔ احمد شاملو و انتشار عکس مزدک زرافشان در اینستاگرام آقای آبتین که در این مراسم از طرف مأموران مورد ضرب و شتم قرار گرفته و زخمی شده بود، مصادیق این اتهامات عنوان شد.

کانون نویسندگان ایران پیش‌تر با صدور بیانیه‌ای نسبت به وضعیت عمومی آقای آبتین ابراز نگرانی کرده و وضعیت وخیم وی را ناشی از عدم رسیدگی پزشکی به موقع و عدم اعزام به موقع این شاعر و عضو کانون به بیمارستان دانسته بود.

در بیانیهٔ کانون از جمله نوشته شده بود که «حکومت جمهوری اسلامی، مسئول عواقب هر اتفاقی‌ست که برای نویسندگان زندانی به خصوص بکتاش آبتین پیش آید. حکومت عامدانه جان زندانیان سیاسی را به بازی گرفته است و آنان باید پیش از وقوع هر فاجعه‌ای آزاد شوند، خاصه آن‌که همه می‌دانیم این نویسندگان هیچ جرمی مرتکب نشده‌اند که بخواهد مجازاتی برایشان در کار باشد.»

در آذر ماه ۱۳۹۹ جمعی از زندانیان «اندرزگاه هشت زندان اوین» در بیانیه‌ای به شیوع مجدد ویروس کرونا در زندان اشاره کرده و خواهان آزادی بی‌قید و شرط زندانیان و دستِ کم فرستادن آنان به مرخصی شده بودند. آقای بکتاش آبتین که پیش‌تر از آن هم در زندان به بیماری کرونا مبتلا شده بود، با وجود بیماری پیش‌‌زمینه‌ای این بار هم از اقدامات به موقع درمانی محروم ماند، حالش در زندان به وخامت گرایید و همین عدم رسیدگی به موقع منجر به مرگ دردناک ایشان شد.

بکتاش آبتین زمانی سروده بود:

«بادم؛ حتی در ققس آزادم/ چگونه می‌شود در من ایستاد/ چگونه می‌توان به من فرمان ایست داد؟»

آن‌چه این روزها از قول هم‌بندانش از بکتاش آبتین می‌خوانیم و می‌شنویم، گواه بارز این سروده بود که تلاش برای «فرمان ایست دادن به [این] باد» چه بیهوده بوده است. او و دیگر شاعران و نویسندگان و سایر مبارزان مدنی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در بند، نه تنها فرمان ایست را نپذیرفته‌اند که حتی هم‌بسته‌تر از پیش پای باورشان به آزادی و مبارزۀ مدنی در راستای سرفرازی مردم خود و نیل به جامعه‌ای شایستهٔ ایران و ایرانی ایستاده‌اند. و همین نایستادن‌هاست که کینهٔ دشمنان آزادی را نسبت به زندانیان سیاسی برانگیخته و بسیاری از آنان از ابتدایی‌ترین حقوق‌شان، از جمله برخورداری آنان از حق مداوا و درمان محروم می‌مانند.

کشتار خاموش زندانیان سیاسی در زندان‌های جمهوری اسلامی امری تازه نیست و بکتاش آبتین اولین و تنها آزادی‌خواهی نیست که طی سال‌های گذشته در زندان‌های جمهوری اسلامی یا به طرزی مشکوک جان می‌بازد و یا در اثر بیماری و کم‌توجهی با حالی وخیم با غل و زنجیر به بیمارستان منتقل می‌شود و در آن‌جا جان عزیز وامی‌گذارد. این جنایت در جمهوری اسلامی ایران امری مسبوق به سابقه است و سال‌هاست که آزادی‌خواهان ایران نسبت به این قتل خاموش زندانیان سیاسی هشدار می‌دهند.

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) ضمن حمایت از آزادی بیان و اندیشه جمهوری اسلامی را مسئول مرگ زندانیان دربند می‌داند و مخالفت خود را با حبس و محکومیت نویسندگان و فعالان مدنی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی اعلام می‌کند. جای این فرزندان آزادهٔ سرزمین ما ایران در میان مردم‌مان است و نه در کنج زندان‌های نظام استبدادی ولایت فقیه!

طیف وسیعی از کنش‌گران، چهره‌ها و نهادهای هنری، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی و نیز زندانیان سیاسی زن و مرد اعتراض خود به شرایطی که منجر مرگ بکتاش آبتین شده است را بیان کرده‌اند و مقامات زندان و فراتر از آن نظم جمهوری اسلامی را مسئول مرگ وی خوانده‌اند.

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) سوگ‌مند فوت جانگداز آقای بکتاش آبتین، به سهم خود فقدان این هنرمند آزاده را به خانوادهٔ ایشان، به کانون نویسندگان، مجموعهٔ جامعهٔ ادبی ایران و همهٔ ایرانیان آزاده تسلیت می‌گوید!

در بزر‌گداشت نام و یاد بکتاش آبتین این شعار محوری را با صدایی هر چه رساتر فریاد می‌زنیم که «زندانی سیاسی آزاد باید گردد!»

چهارشنبه، ۲۲ دی ۱۴۰۰ (۱۲ ژانویهٔ ۲۰۲۲ میلادی)

تاریخ انتشار : ۲۲ دی, ۱۴۰۰ ۱۱:۲۴ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم…

غم دیگر

پایان تلخ یک ریاست جمهوری

کاش میشد

نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور

بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴