دوشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۵

دوشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۵

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم...
نتانیاهو کاخ سفید را نادیده می‌گیرد، زیرا انجام این کار هیچ هزینه‌ای ندارد. در سال ۱۹۸۲ رونالد ریگان، مناخیم بگین، نخست‌وزیر اسرائیل را پس و کشتار فسطینیان در پی تهاجم...
۱ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
غم دیگر
شنیدستم غمم را میخوری، این هم غم دیگر، دلت بر ماتمم می‌سوزد، این هم ماتم دیگر
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
پایان تلخ یک ریاست جمهوری
بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است. ننسی پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
کاش میشد
کاش میشد چهره ها رنگ پریشانی نداشت، برق تیز خنجر و کینه نداشت. مثل دریا بود شفاف و زلال، مثل ابریشم نرم لطیف
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور
ایجاد، تقویت و توسعه و حفظ نهادهای مدنی و تشکل‌های صنفی و سیاسی باید در کانون برنامه های افراد، شخصیت ها و احزاب و سازمان ها قرار داشته باشد، چه...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴
بر اساس بیانیۀ دادگاه بین‌المللی دادگستری، سیاست‌های شهرک‌سازی و بهره‌برداری اسرائیل از منابع طبیعی در سرزمین‌های فلسطینی نقض قوانین بین‌المللی است. دادگاه، گسترش قوانین اسرائیل به کرانۀ باختری و بیت‌المقدس...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محسن نجات حسینی
نویسنده: محسن نجات حسینی
سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان
قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری

خیزش اخیر ، فراز و فرودها و موانع خارجی در برابر برخی از تشکلات صنفی

تذکر ضرور: پخش میزگردها در این صفحه از نشریه کار لزوما به معنی تایید یا وابستگی این برنامه ها به سازمان ما نیست و صرفا به دلیل خدمت به جامعه دوستان و نزدیکان فکری به سازمان صورت می گیرد!

فایل صوتی جلسه پرسش و پاسخ یکشنبه   ۲ بهمن  ساعت ۹  شب ایران

موضوع:  خیزش اخیر ، فراز و فرودها و موانع خارجی  در برابر برخی از تشکلات صنفی  

میهمان: آنیشا اسداللهی ، معلم زبان و فعال کارگری   

کانال یوتیوب « به یاد رفیق فریبرز رئیس‌دانا »

  لینک تلگرام :

   https://t.me/+YNxze2Z5-E05NWFh

سوالات مطرح شده در جلسه تلگرامی  با انیشا اسداللهی

  •  آنیشای عزیز ، ضمن تشکر از صحبتهای شما -آیا ممکن هست که لطف کنید قبل ازادامه بحث در مورد تشکلهای صنفی ، کمی در مورد وضعیت زندانیان سیاسی و بخصوص در مورد کیوان مهتدی و علی  اسداللهی عزیز توضیح دهید؟
  • آیا به نظر شما رهبران صنفی در داخل کشور مانند رهبران صنفی معلمان کارگران پزشکان پرستاران اساتید دانشجوها بازنشستگان وووو توانایی تشکیل یک شورای موقت برای رهبری انقلاب اخیر و دوران گذار تا تشکیل دولت ملی برآمده از رای مستقیم مردم را خواهند داشت؟ آیا این رهبران می‌توانند در آینده در پارلمان و دولت آینده نقشی داشته باشند؟
  • به نظر شما، تورم مزمن سال‌های اخیر و همچنین تورم ۴۶درصدی امسال و تعیین سقف ۲۰ درصدی افزایش کارکنان و کارگران دولتی  تاثیری بر سیاسی شدن  خواستهای  تشکل‌های صنفی  در صورت تامین نشدن این خواستها نخواهد داشت؟
  • رفیق اسداللهی عزیز – در سالهای اخیر متفکرانی مآنند پروفسور ریچارلد وولف بر این تاکید دارند که رسیدن به یک جامعه سوسیالیستی بدون توجه به تلاش کارگران برای ایجاد دمکراسی در محیط کار ممکن نیست – ایشان معتقد هستند که یک نگرش کلی و ماکسیمالیستی که همه چیز با تغییر حکومت تغییر خواهد کرد ما را به سوسیالیسم نخواهند رساند و باید در کنار تلاش برای یک تغییر کلی برای تغییر در محیط کار و دمکراتیزه کردن محیطهای کار هم اقدام کرد – شما به عنوان یک فعال سیاسی در این مورد چه نظری دارید ؟
  • شما اشاره کردید که مطالبه حداقل حقوق در راه است و این مطالبه همراه بر دیگر مطالبات برای معیشت سالهاست از طرف سندیکاهای مختلف کارگری، معلمان و بازنشستگان مطرح شده است . سوال من این است که آیا امکان گستردگی همکاری و کار مشترک این سندیکاها و همچنین پیوند بیشتر با خواسته های جنبش زن زندگی آزادی تا چه حد وجود دارد؟
  • با سلام به آنیشای عزیز و به امید آزادی هرچه سریعتر رفقا کیوان مهتدی و علی اسداللهی، چه مطالباتی را می توان به عنوان مطالبات مشترک گروه های مختلف  کارگری، معلمان، بازنشستگان و سایر گروه های صنفی دانست و به جز عامل سرکوب، چه موانعی برای فعالیت و مطالبه گری مشترک حول مطالبات مشترک هست؟ همچنین ارتباط تشکل های صنفی با جنبش های اجتماعی از جمله جنبش زنان را در مطالبه گری و فعالیت های مشترک چگونه می بینید و چه زمینه های مشترکی و چه موانعی برای آن هست؟
  • کارگران، معلمین، پرستاران و بازنشتگان و … اغلب به صورت پراکنده، تجمع صنفی انجام می دهند و در بیشتر مواقع موفق به احقاق حق نمیشوند. چرا اصناف نامبرده، سندیکا و تشکیلاتی که بصورت مرکز ثقل عمل کند، ندارند؟
  • در صحبتهاتون راجع به خودسازماندهی طبقه کارگر و دوری از جانشین گرایی اشاراتی داشتید. از نظر شما بنا به نگرش میتوان نقشی برای حزب طبقه کارگر قائل بود؟
  • بنظر شما لحاظ فاکتور زمان برای فرآیند رشد تشکل های صنفی در زمان حال وظیفه ای مهم برای نیروهای مترقی مورد توجه قرار دارد ؟
  • اپوزیسیون راست موسوم به برانداز ، طبقه کارگر را که الان شامل معلمان و سایر زحمتکشان مزدبگیر یعنی بخش وسیعی از جامعه می شود ،را فقط سیاهی لشگری میداند برای روی کار آوردن حکومتی دیگر که منافع نیروهای سرمایه داری جهانی را راحتتر و بدون دردسر تر پیش ببرد – هدفش سرنگونی رژیم و روی کار آوردن یک حاکمیت سرمایه داری دیگر است – عدالت اجتماعی برایش مهم نیست –  و با توجه به هدف خود هم تعجیل ایجاد میکند و این توهم را ایجاد کرده که ما در شرایطی مانند زمستان سال ۵۷  هستیم – نظر شما در این مورد چیست ؟  چطور میتوان جلوی تاثیرات سوء این رسانه های وابسته را بر مبارزه زحمکتشان میهن گرفت ؟
  • خیلی ممنون برای بیان دیدگاه هاشون. من سوالم این است که از نظر خانم اسداللهی، آیا جنبش معلمان ایران پتانسیل این رو داره که نقش هژمونیک در پیکارهای متعدد مدنی علیه دیکتاتوری ج.ا بازی کنه؟ اگر اری، چطور؟ مهمترین موانع چی هست؟
  • یکی از کارگران هفت تپه می گفت : خواست ما روشن است ما از دولت میخواهیم که همان وامی که به اسد بیگی ها داده به ما کارگران بدهد و ما خودمان با خرد جمعی خودمان کارخانه را  بچرخانیم  —- به نظر شما چقدر تلاش برای چنین مطالباتی می توانند تاثیر گزار باشد ؟
  • آیا امکان دارد کلیه تمامی نحله ها یا تشکل‌های موجود سندیکا شرکت واحد، سندیکا هفت تپه تشکل‌های معلمان
  • تشکل های بازنشستگان و بقیه در یک تشکل واحد گرد هم جمع شوند تحت نام زن  زندگی  آزادی و اعلام فرمایند و آنرا مدیریت کنند
  • رهبران واقعی طبقه کارگر در زندانها هستند و این نیروهای راست خارج از کشور مشغول رهبر سازی هستند – چطور میتوان مطالبه آزادی زندانیان سیاسی را به یک مطالبه ملی تبدیل کرد و حتی نیروهای راست را متوجه این کرد که قدم اول اقداماتی مانند لغو حکم اعدام و آزادی زندانیان سیاسی است ؟
  • سلطنت طلبها به سرکردگی فرشگردیها در جهت مصادره دستاوردهای خیزش اخیر مزورانه مضحکه ی من وکالت میدهم به رضا پهلوی را راه انداخته آند و به خیال خودشان هژمونی حرکت را خواسته آند به دست بیاورند . در این مورد نظر شما چیست و موضع جریان چپ در این مورد چه میتواند باشد ؟
  • آیا شرایط اجتماعی برای تغییر فراهم شده؟ دلیل؟

 

تاریخ انتشار : ۳ بهمن, ۱۴۰۱ ۵:۵۶ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم…

غم دیگر

پایان تلخ یک ریاست جمهوری

کاش میشد

نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور

بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴