مرکز آمار ایران اعلام کردە که در بهار گذشته شمار بیکاران کشور ۱٫۴ درصد نسبت به دورۀ مشابه سال قبل افزایش داشتە است. به این ترتیب، تعداد بیکاران ایران، به نوشتۀ مرکز آمار، اکنون به ۳ میلیون و ۱۵۰ هزار نفر می رسد. همین منبع در ادامە می افزاید که در این دوره شمار بیکاران کشور به ۱٢٫٢ درصد نیروی فعال کشور (یعنی ٢۵ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر) افزایش یافته است. مرکز آمار ایران در بررسی خود تصریح می کند که تعداد بیکاران بین ۱۵ تا ٢۴ سال کشور به ٢۷٫۸ درصد رسیده است. این در حالیست کە به گفتۀ شماری از کارشناسان و اقتصاددانان داخل کشور، شمار واقعی بیکاران ایران به بیش از ۶ میلیون نفر می رسد!
همین امر در مورد نرخ رشد اقتصادی نیز صادق است. اگر چه نرخ رسمی رشد در سال جاری ۴٫۴ درصد اعلام شده است، اما، بیشتر کارشناسان معتقدند که دولت حسن روحانی نتوانستە برغم توافق اتمی و رفع تحریم های نفتی و بانکی، چرخ اقتصادی کشور را به حرکت درآورد.
مسعود نیلی، مشاور اقتصادی حسن روحانی، اعتراف کردە که مسئلۀ اصلی اقتصاد ایران فقدان رشد است و رشد اقتصادی در این کشور دیگر نه به یاری درآمدهای نامکفی نفتی، بلکه از طریق سرمایه گذاری های خارجی حاصل می شود. او همچنین گفته بود که اگر بهبودی در رشد اقتصادی کشور در سال جاری روی ندهد، نرخ رشد اقتصادی ایران در سالهای آینده معکوس خواهد شد. خود حسن روحانی اعتراف کرده است که رشد اقتصادی ایران نیازمند ۱۵۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی است.
اما چگونە می توان با سیاستهای ماجراجویانە سپاە و بیت رهبری، دست اندازیهای نظامی در مناطق مختلف خاورمیانە، سیاست شدید سرکوب، اعدامهای بیشمار و سرانجام بستەتر کردن روزافزون فضای سیاسی ایران، بە جلب سرمایەگذاران خارجی در ابعاد مورد نیاز اقدام کرد؟ رشد اقتصادی در ایران، وابستە بە بازکردن فضای سیاسی ست.