چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۱

چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۱

"همگامی" خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است
همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران انزجار شدید خود را از حکم اعدام خانم عزیزی اعلام میدارد و خواهان آزادی هرچه زودتر ایشان و سایر زندانیان سیاسی ایران و...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران
ما از جامعه ی ورزشی ایران، خصوصا مردان ورزشکار، انتظار داریم که برای رفع کلیه ی محدودیت ها از جمله حجاب اجباری، کنار زنان ورزشکار بایستند. ما همچنین از نهادهای...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی
حق دادخواهی و داشتن یک نظام قضایی منصف و برخورداری از دادرسی عادلانه از جمله حقوق اساسی ملت‌ها است، و این اهداف، جز در زیر چتر حمایت یک نهاد قضایی...
۲۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سیروان منصوری
نویسنده: سیروان منصوری
صلح متزلزل در سوریه جدید
پس از سقوط دیکتاتوری اسد, انتقال قدرت در سوریه منظم تر از آن چیزی بوده است که بسیاری انتظار داشتند. اما آیا حاکم جدید حاضر به سازش های پایدار هست؟...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت
روز یکشنبه ۱۲ ژانویه ۲۰۲۵, صد وششمین سالگرد به قتل رساندن رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت بود. مطابق معمول در این روز همه ساله در شهر برلین یادبود قتل رهبران...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: رضا کاویانی
نویسنده: رضا کاویانی
داشتم پوست می انداختم
در سپیدار خیال، باز می خواندم این سرود: من به پایان نمی اندیشم ...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
چرا سلطنت‌طلب‌ها در توهم خودبزرگ‌بینی به‌سر می‌برند؟
اساساً نوع نگاه و برخورد راست‌های افراطی با دیگران، بر مبنای دوقطبی‌سازی شدید شکل می‌گیرد: یا به‌طور کامل از آن‌ها حمایت می‌کنند یا به سرکوب و حتی حذفشان می‌پردازند. این...
۲۳ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

و دو باره با همان یاران شروع می‌کنیم

امانوئل مکرون فرانسه را رها کرده است. از جمله در صحنه بین‌المللی، ترجیح دادن حمایت از راه‌های جنگ‌طلبانه به‌جای صلح در اوکراین و همچنین خاورمیانه، کاملاً پشت سر سیاست آمریکا قرار گرفته است. ما (اما) وظایف خود را در پارلمان تماماً به‌انجام خواهیم رساند. با سناتورهای زن و مرد و نمایندگان کمونیست و همگروه آن در مجلس.

فابین روسل (دبیر ملی حزب کمونیست فرانسه)
در رابطه با انتخابات پیشرس اخیر مجلس ملی فرانسه
۲۳ ژوئیه ۲۰۲۴

 

 

“رئیس‌جمهور مردم را به سخره گرفته است”

رئیس‌جمهور واقعاً مردم را به سخره گرفته است. این احساس عمومی با خشم زیادی عجین شده است. به‌رغم دو شکست انتخاباتی برای گزینش نمایندگان پارلمان اروپا و مجلس قانون‌گذاری فرانسه، اردوی رئیس‌جمهور همچنان قدرت را رها نمی‌کند. رئیس‌جمهور حتی جرأت می‌کند که «اجماع ملی» (حزب دست راست افراطی) را با نیروهای “جبهه نوین مردم” یکسان جلوه دهد تا بدین ترتیب بتواند با بازی‌های سخیف سیاسی از به‌دست گرفتن مسئولیت‌ها توسط “جبهۀ نوین مردمی” جلوگیری کند.

با این حال زنان و مردان فرانسوی در هفته‌های اخیر سه بار با ریختن آرای خود به صندوق‌های رای‌گیری خواست‌شان مبنی بر تغیر را ابراز کردند. البته از بولتن‌های متفاوتی استفاده کردند اما هر بار و با همان اراده، همان خشم و همان هدف: پایان دادن به سیاست‌های امانوئل ماکرون!

با امتناع از تغییر، کل فرآیندهای دمکراتیک و همۀ نهادهای جمهوری تضعیف می‌شوند. متاسفانه فرانسه رئیس‌جمهوری دارد که آمادۀ انجام هر کاری برای حفظ قدرت و ادامۀ سیاست خود به نفع ثروتمندترین اقشار و مجامع مالی کشور است. گناه ناشی از غرور؟ فشار از جانب مجامع مالی؟ تاریخ به آن پاسخ خواهد داد.

ما به پایان یک حکایت رسیده‌ایم. حکایت جمهوری پنجم که به‌خاطر استفادۀ یک قدرت از همۀ بندهای قانونی برای جلوگیری از این‌که دمکراسی به حیات خود ادامه دهد از مسیر خود منحرف شده است. حکایت ایجاد یک سد جمهوری‌خواهانه که به نامزدهای طرفدار مکرون و یا راست فرصت دهد که به لطف آرای چپ انتخاب شوند اما بعداً در عمارت مجلس به ان‌ها خیانت کنند. حکایت تجزیۀ راست جمهوری‌خواه که مرتب در حال چرخش بیشتر به سمت راست افراطی است. حکایت نیروهای چپ و طرفداران محیط ‌زیست که تا حدی غرق در وسوسۀ انتخابات ریاست جمهوری بعدی با َحضور ژان لوک ملانشون که هم‌اکنون خود را در دورۀ دوم و در رویارویی با مارین لوپن می‌بیند، شده‌اند. این کشنده است.

حوادث چند ماه اخیر معضلات عمیق کشوری که قطب‌نمای جمهوری‌خواهانۀ خود، یعنی دفاع از منافع مردم در درجۀ اول را گم کرده است را برملا می‌سازد. با همین قطب‌نما بود که جمهوری‌مان از سال ۱۷۸۹ تا جنبش مقاومت و آزادی میهن درجنگ جهانی دوم و زمانی که ملت توانست برای بازسازی کشور گرد هم آید، ساَخته شد. این فرهنگ ارجحیت دادن به منافع عمومی از بین رفته است و منافع خاص بر آن تسلط یافته است.

این یک نماد مهم است که انتشار رتبه‌بندی ۵۰۰ ثروتمندترین فرانسوی در همین ۲۰ ژوئیه ۲۰۲۴ نشان داد که دارایی‌های آن‌ها در فردای دستبرد جریان مکرونی و راست در مجلس بازهم رشد کرده است. در طول این ۷ سال حکومت، دارایی این ثروتمندان از دوبرابر هم بیشتر شده و از ۵۷۰ میلیارد یورو در سال ۲۰۱۷ به ۱۲۲۸ میلیارد یورو در سال ۲۰۲۴ یعنی معادل ۱۱۵درصد افزایش داشته است. بدیهی است که دستمزد ها از زمان انتخاب امانوئل مکرون به ریاست جمهوری رشدی مشابه با آن نداشته است. در طول این ۷ سال حکومت ماکرونیسم، تعداد کارگران با حداقل دستمزد از ۱۲درصد به ۱۷درصد افزایش یافته است.

همه چیز از تعداد میلیاردها گرفته تا تعداد کارگران با حداقل دستمزد در حال افزایش است. به علاوه، افزایش تعداد یکی با افزایش دیگری همسو است. صندوق‌های دولت توسط این دولت‌ها که در درجۀ اول در خدمت ثروتمندان بزرگ بودند خالی شدند. سالانه بیش از ۷۰ میلیارد یورو به ثروتمندترین‌ها، و سهامداران ث اث ۴۰ (۱) و دنیای مالی هدیۀ مالیاتی داده شده است. زمانی‌که تمامی امکانات دولت رها شده‌اند چگونه مَی‌شود خدمات عمومی قابل و کارآمد را تامین مالی کرد، بهترین مدارس را برای همۀ فرزندان‌مان، صرف‌نظر از خاستگاه اجتماعی یا محل زندگی آن‌ها را تضمین نمود، آرامش عمومی را تضمین کرد و همشهریان‌مان را در مقابل مواد مخدر و یا گلوله‌های سرگردان و مبارزات‌شان علیه فساد و فرارهای مالیاتی حفاظت نمود؟ وقتی دولت از صحنه به بیرون پرتاب می‌شود، دیگر سنگ روی سنگ باقی نمی‌ماند.

امانوئل مکرون فرانسه را رها کرده است. از جمله در صحنۀ بین‌المللی؛ ترجیح دادن حمایت از راه‌های جنگ‌طلبانه به‌جای صلح در اوکراین و همچنین خاورمیانه، کاملاً پشت سر سیاست آمریکا قرار گرفته است. در ماه‌های آینده او باید این وضعیت را در نظر بگیرد: بن‌بستی دموکراتیک برای دولت‌هایی که در اولین استیضاح سقوط خواهند کرد، خواه از دست راست و یا حتی از «جهبۀ نوین مردمی». پس از این انحلال، مجلس، فرانسه غیر قابل اداره می‌باشد.

این یک بن‌بست سیاسی برای فرانسوی‌هایی است که هرگز شاهد تغییر مورد انتظارشان نخواهند بود. خشم آن‌ها بیشتر خواهد شد.چگونه آن را بیان خواهند کرد؟ نمی‌دانم اما در کنار آن‌ها خواهم بود تا با هم بتوانیم این سیاست‌ها را برای همیشه شکست بدهیم. اما امروز، در آستانۀ رفتن به تعطیلات تابستانی، می‌خواهم به صراحت به رئیس‌جمهور بگویم: تخم این هرج‌ومرج را شما کاشتید، و شما باید مسئولیت‌ تمام پیامد‌های ناشی از آن را به عهده بگیرید. برای کوچک‌ترین حمایت از شما نه امروز و نه فردا، روی ما حساب باز نکنید. تنها راه برون‌رفت از سوی مردم، جنبش اجتماعی و نیروهای سیاسی خواهد بود که مانند ما هرگز قطب‌نمای خود را از دست نداده‌اند. ما مردم و همۀ نیروهای زندۀ ملت، اتحادیه‌ها، انجمن‌ها، شهروندان، را به مداخله در امور مربوط به خودشان دعوت خواهیم کرد. علیرغم همۀ این‌ها، جهت ایجاد امید برای تغییر به‌نفع آن‌ها، ما در میان نیروهای چپ و طرفدار محیط‌زیست متحد خواهیم ماند.

ما وظایف خود را در پارلمان تماماً به انجام خواهیم رساند، با سناتورهای زن و مرد و نمایندگان کمونیست و هم‌گروه‌ آن در مجلس دفاع از هرآن‌چه که در مسیر درست پیش رود دفاع خواهیم نمود و هرآن‌چه که به ضرر شهروندان‌مان باشد را سانسور خواهیم کرد. ما در شهرها، استان‌ها و در مناطقی که کمونیست‌ها در آن‌جا جزو مقامات منتخب هستند و بسیار نزدیک با مردم، با صداقت و صمیمیت فراوان، انجام وظایف می‌کنند، حضور بازهم بیشتری خواهیم داشت با این هدف که همواره مفیدتر و مؤثرتر عمل کنیم. ما در تمام مبارزات، در شهرها، روستاها، هر چه نزدیکت‌ر با مطالبات حقوق‌بگیران، جوانان، ساکنان شهرهای بزرگ و روستانشینان همراه خواهیم بود. کرامت هر فرد، صلح و آب و هوا در مرکز تعهدات ما قرار دارند. ما امید خود برای ساختن روزهای خوش‌تر را دست‌نخورده نگه می‌داریم.

بعد از پایان تعطیلات تابستانی ما تمام توان خود را در این راه به‌کار خواهیم برد.

قرار ما در جشن اومانیته!

 

توضیح:

(۱) ث اث ۴۰، شاخص اصلی بورس در پاریس است و در سال ۱۹۸۷ ایجاد شد. اولین شاخص آن در ۳۱ دسامبر ۱۹۸۷ تعین گردید، اما تنها در ۱۵ ژوئن ۱۹۸۸ لازم‌الاجرا شد. ث اث ۴۰، سبدی متشکل از سهام ۴۰ شرکت فرانسوی است که از میان ۱۰۰ شرکت با بیشترین حجم معاملات اوراق بهادار برگزیده می‌شوند. وزن هر شرکت در رابطه با سرمایۀ آن در بازار تنظیم شده بورس اوراق بهادار (NYSE Euronext) تٰعیین می‌گردد. برای مثال ارزش (LVMH) ۵.۱ درصد و ارزش (Bouygues) تنها ۰۶درصد است. « وزن سرمایه‌ایی» یک سهم، نمی‌تواند از ۱۵درصد شاخص آن تجاوز کند. به‌عنوان مثال، در سال ۲۰۰۴ وزن توتال محدود به ۱۵درصد شاخص بود.

 

 

تاریخ انتشار : ۷ مرداد, ۱۴۰۳ ۱:۴۴ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

“همگامی” خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است

حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران

حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی

صلح متزلزل در سوریه جدید

موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت

داشتم پوست می انداختم