Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)   برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید! Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

سه شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۱

سه شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۱

با این همه آرزو....
نمی خواهم\ يا غرق در منجلابِ دنیا شوم\ وین شبِ طولانی که تمام شد\ انتظار منهم به آخر می رسد\ با این همه آرزو\ و دلتنگی\ نقاب از رُخسار می...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: رحمان - ا
نویسنده: رحمان - ا
مرگِ دستمزد: افزایش ۳۵٪، تورم ۱۴۰٪؛ کارگران در باتلاقِ گرسنگیِ سیستماتیک
کارگر ایرانی امروز نه شهروند، که بردهٔ اقتصادیِ سیستمی است که حقوقش را بلعیده است. سوءتغذیه ۸۰٪ کارگران (پژوهش دانشگاه علوم پزشکی تهران) امید به زندگی آنان را ۱۰ سال...
۱۵ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: حمید آصفی
نویسنده: حمید آصفی
نظام بدون عقب نشینی نمی تواند بماند!
جمهوری اسلامی تا کنون توانسته است که در عرصه ی داخلی با مهندسی انتخابات با ریاست جمهوری پزشکیان کنار بیاید،  ف ا ت ف را از بایگانی مجمع تشخیص مصلحت...
۱۴ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: علی محمد برنوشیان
نویسنده: علی محمد برنوشیان
وقتی قانون، کودکان را بی‌پناه می‌گذارد؛ "نیان قربانی حضانتی بدون نظارت"
قوانین نابرابر و ناعادلانه در جمهوری اسلامی تأثیر عمیقی بر فرهنگ جامعه گذاشته‌اند، به‌ گونه‌ای که در بسیاری از خانواده‌ها، سفر کودکان با مادرانشان با نگرانی‌هایی درباره محدودیت‌های قانونی و...
۱۳ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
نابرابری یک امر طبیعی نیست بلکه پیامدی سیاسی است
نظم اقتصادی جمهوری اسلامی پیوند نظریه های شکست خورده "نشت اقتصادی " با ایدئولوژی  دینی نظام حاکم است. با تمام فجایعی که این پیوند به بارآورده هنوز هر دوجناح حاکم...
۱۳ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: جابر حسینی
نویسنده: جابر حسینی
انقلاب؛ افسانه و آسیب خلقی شدن
در میان افسانه های سیاست در دوران مدرن کمتر افسانه ای به جذابیت و فراگیری و ویرانگری «خلقی شدن» است. تجربه های انقلابی قرن بیستم همه با محوریت خلق انجام...
۱۲ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: سیبستان
نویسنده: سیبستان
چرا رهبری جنبش نباید از پیش تعیین شود؟ نقدی در ادعای جعلی آقای رضا پهلوی
خیراً آقای رضا پهلوی در سخنرانی خود در “باشگاه ملی مطبوعات آمریکا”، در ادامه مسیر متوهمانه خود، با بی‌پروایی تمام و با اعتمادبه‌نفسی مثال‌زدنی، خود را نماینده و رهبر مردم...
۱۲ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

قمارباز

در آن سال‌های دور، بودن در پایتخت، برایم جذابیتی دو چندان داشت. هم فیلم و سینما بود و کوه و هم سرکشی مدام به کتابخانه اخوی‌ها... اخوی بزرگ، کتابخانه‌اش یک سمت کامل اطاق پذیرایی‌اش را در بر می‌گرفت و مملو بود از آثار نویسندگان ایرانی و خارجی، رمان‌ها و قصه و کتاب‌های تاریخی و اجتماعی از ادبیات گرفته تا موسیقی، هنر، نقاشی و کتاب‌های نایاب و ممنوعه...

زندگی در رمان « قمارباز»، داستایوفسکی نکته سنجی ظریفی دارد… گردونه حوادث و اتفاقات فقط با چگونه دیدن، قابل تحلیل و بررسی است و نه چگونگی قمار!…

در آن سال‌های دور، بودن در پایتخت، برایم جذابیتی دو چندان داشت. هم فیلم و سینما بود و کوه و هم سرکشی مدام به کتابخانه اخوی‌ها… اخوی بزرگ، کتابخانه‌اش یک سمت کامل اطاق پذیرایی‌اش را در بر می‌گرفت و مملو بود از آثار نویسندگان ایرانی و خارجی، رمان‌ها و قصه و کتاب‌های تاریخی و اجتماعی از ادبیات گرفته تا موسیقی، هنر، نقاشی و کتاب‌های نایاب و ممنوعه… و کتابخانه‌ی اخوی دیگر که سری در مطبوعات داشت؛ گرداگرد اطاقش، در قفسه و روی فرش به تعداد انبوه چیده شده بود از دوره‌های مجله‌های خواندنیها، مهر، ایرانشهر، توفیق، سپیده‌ و سیاه، اطلاعات، کیهان و… همه را جلد کرده داشت و کتاب‌ها از بزرگ علوی که «چشمهایش» را همانجا خواندم، صادق هدایت، صادق چوبک، جمال‌زاده، نیما، فروغ و… همه‌ی فکرم این بود که این کتاب‌ها را به دست آورم و بخوانم. اینگونه باور داشتم که پاسخ همه‌ی پرسش‌های زندگی در میان این اوراق خاموش نهفته است! غافل ازاینکه اگر درِ بزرگ‌ترین کتابخانه‌های دنیا هم به رویت گشوده باشد؛ بازهم به قول «غیاث‌الدین جمشید کاشانی» در اقیانوسی از پرسش، غرق خواهی شد. در دوران جوانی تصورمان این بود که هرچه نداشته‌ایم در آینده به‌دست خواهیم آورد. راه زندگی را به میزان چراغ دوچرخه‌ای که راکب‌مان بود؛ می‌دیدیم و «چراغ آینده»، تنها نوری بود که روبروی‌مان را روشن می‌نمود!…

فرهنگ در گستره جغرافی ایران، عجین است با ادبیات. ادبیاتی که در فراز و فرود این قومِ ناآرام، «یک مامن فکری است» به قول اسلامی ندوشن. از اندیشه‌ای که در شاهنامه پرورده شده با ندای انسانیت. از راست‌گویی زبان و دل‌آرزم جویی آن در قصه‌هایی که هرکدام حکایتی است رزم جویانه. از فکر خیامی‌ئی که شخص بایست خود گلیم خود را و حتی عمر و زندگی خویش را از کائنات بِسِتاند! و پُر شعرترین زبان، ازآنِ رندِجاودان‌ است که بنیانش بر عشق، یکرنگی و روشن بینی‌ست…

و عجبا! با این ریشه‌ی سترگ، چگونه است ناسازگاری و نابه‌هنجاری حاکمان با این تبار و تیره‌ی ماندگار!؟…

برای برتری در فهم و درکِ درستِ مناسباتِ جامعه، نه فقط دیدن، که چگونه دیدن مهم‌ترین ضرورت دوران است. نمی‌توان جهان را تنها با اتکا بو، صدا، رنگ و رخ و لمس روایت نمود! حالا چشم‌ها هم ادراک کلی دارند. حالا روایتِ دیگری در راهست. روایت بینایی، تماشا و تصویر… روایت فرزانگی و اندیشیدن به دور از خودشیفتگی…

پی‌نوشت:
۱.فیودور میخایلوویچ داستایِفسکی زادهٔ ۱۱ نوامبر ۱۸۲۱ درگذشتهٔ ۹ فوریهٔ۱۸۸۱ نویسندهٔ مشهور و تأثیرگذار اهل روسیه. بسیاری او را بزرگترین نویسنده روان‌شناختی جهان به حساب می‌آورند. سوررئالیستها، مانیفست خود را بر اساس نوشته‌های داستایِفسکی ارائه کرده‌اند.
۲.جمشید بن مسعود بن محمود طبیب کاشانی ملقب به غیاث‌الدین (۷۵۸ ش ۱۳۸۰ م – ۱ تیر ۸۰۸ ش یا ۲۲ ژوئن م۱۴۲۹) ریاضی‌دان و اخترشناس ایرانی، او در غرب به الکاشی (al-kashi) مشهور است.
۳.سیّد محمّدعلی موسوی جمال‌زاده اصفهانی (۲۳ دی ۱۲۷۰ اصفهان- ۱۷ آبان  ۱۳۷۶ژنو) نویسنده و مترجم. پدر داستان کوتاه در زبان فارسی…
۴.علی اسفندیاری (۲۱ آبان ۱۲۷۶ یوش- ۱۳ دی ۱۳۳۸) که با نام نیما یوشیج شناخته می‌شود. «پدر شعر نو»…
۵.صادق هدایت (۲۸ بهمن ۱۲۸۱ تهران- ۱۹ فروردین۱۳۳۰پاریس) نویسنده، مترجم…
۶.سید مجتبی آقابزرگ علوی (۱۳ بهمن ۱۲۸۲ تهران – ۲۸ بهمن ۱۳۷۵ برلین) او را در کنار صادق هدایت و صادق چوبک و جمال‌زاده پدران داستان‌نویسی نوین ایرانی می‌دانند.
۷.صادق چوبک (۱۴ تیر ۱۲۹۵ – ۱۳ تیر ۱۳۷۷) نویسنده…
۸.محمّدعلی اسلامی نُدوشَن (۳ شهریور ۱۳۰۳ یزد- ۵ اردیبهشت ۱۴۰۱تورنتو) شاعر، منتقد، نویسنده، مترجم، حقوق‌دان و پژوهش‌گر…
۹.⁠ ⁠فروغ‌زمان فرّخزاد (۸ دی ۱۳۱۳- ۲۴ بهمن ۱۳۴۵) شاعر…

دی۱۴۰۳ پهلوان
@apahlavan

 

عکس شاخص:
پل سزان Paul Cézanne (۱۹ ژانویه ۱۸۳۹ – ۲۲ اکتبر ۱۹۰۶)، از تأثیرگذارترین نقاشان مدرن فرانسوی و همچنین یکی از برجسته‌ترین نقاشان  ‌امپرسیونیست…

تاریخ انتشار : ۱۰ دی, ۱۴۰۳ ۱۰:۰۶ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

کارزار رفع حصرِ پیشگامان جنبش سبز، گامی مثبت و تقویت کنندۀ جامعۀ‌ مدنی

ما خوشحالیم که اراده‌ای مستحکم در داخل کشور شکل گرفته است که با برشمردن مشکلات معیشتی، سیاسی و اجتماعی، برخورداری از زندگی‌ای بهتر، حقوق اولیه و اعتراض را حق شهروندی مردم ایران دانسته و در اولین گام برای پایان دادن به ستم پانزده‌سالۀ حصر، با عزمی جدی به میدان آمده است

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

نظام بدون عقب نشینی نمی تواند بماند!

جمهوری اسلامی تا کنون توانسته است که در عرصه ی داخلی با مهندسی انتخابات با ریاست جمهوری پزشکیان کنار بیاید،  ف ا ت ف را از بایگانی مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی در بیاورد و در سیاست خارجی مذاکره ی مستقیم با آمریکا را در دستور کار خود قرار دهد. تمام این اقدامات عقب نشینی از مواضع تا کنونی ج. ا. است، می ماند اینکه معلوم شود است که برای حصول توافق چقدر عقب نشینی و نرمش بیشتر صورت خواهد گرفت.

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

کارزار رفع حصرِ پیشگامان جنبش سبز، گامی مثبت و تقویت کنندۀ جامعۀ‌ مدنی

ما خوشحالیم که اراده‌ای مستحکم در داخل کشور شکل گرفته است که با برشمردن مشکلات معیشتی، سیاسی و اجتماعی، برخورداری از زندگی‌ای بهتر، حقوق اولیه و اعتراض را حق شهروندی مردم ایران دانسته و در اولین گام برای پایان دادن به ستم پانزده‌سالۀ حصر، با عزمی جدی به میدان آمده است

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

با این همه آرزو….

مرگِ دستمزد: افزایش ۳۵٪، تورم ۱۴۰٪؛ کارگران در باتلاقِ گرسنگیِ سیستماتیک

نظام بدون عقب نشینی نمی تواند بماند!

وقتی قانون، کودکان را بی‌پناه می‌گذارد؛ “نیان قربانی حضانتی بدون نظارت”

نابرابری یک امر طبیعی نیست بلکه پیامدی سیاسی است

انقلاب؛ افسانه و آسیب خلقی شدن

برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید!