دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۲

دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۲

آن‌که مرگ می‌کارد، خشم درو می‌کند!
علی رازینی و محمد مقیسه هر دو در صدور احکام امنیتی و سیاسی نقش کلیدی داشتند. رازینی از اعضای کمیته‌ای بود که در اعدام‌های تابستان ۱۳۶۷ حکم اعدام هزاران زندانی سیاسی را صادر...
۱ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: بهرام رحمانی
نویسنده: بهرام رحمانی
کارگران فصلی و رنج برداشت سیب زمینی
استان کردستان، حدود یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد و از قطب‌های اصلی تولید سیب‌زمینی در ایران است... کار برداشت سیب‌زمینی برای کارگران فصلی جزو آن نوع...
۱ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: فرزانه امجدی
نویسنده: فرزانه امجدی
سپید در زمان
در او نه! گناهی نمی بینم. گناه از شماست آقایان! که در قاب ذهنتان، عبدالمطلب نشسته است و بت هایش، و با افسونی مستتر در کلام یک سویه، پوسیده فرشی...
۳۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: مسعود دلیجانی
نویسنده: مسعود دلیجانی
بازگشت, بیم و امید
در نوار غزه، مردم در حال جشن گرفتن هستند, ازطرفی نگران آینده ای مبهم که پیش رو است. مردم در این فکر هستند که چه زمانی می توانند به خانه...
۳۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
به بهانه قتل علی رازینی و محمد مقیسه (ناصریان)، قضات بیدادگاه های جمهوری اسلامی
جنایت کاران و متجاوزان به حقوق اساسی مردم، فارغ از مقام و درجه‌ای که دارند، باید در دادگاه‌های علنی و با رعایت کامل قوانین و کنوانسیون‌های بین‌المللی و داخلی محاکمه...
۳۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
حمایت از زنان معترض به حجاب اجباری، در مسیر انتخاب و آزادی پوشش
حجاب اجباری ملموس‌ترین شکل تبعیض، خشونت و ستمی است که زنان هر روز با آن مواجه شده و مورد تحقیر قرار می‌گیرند. مخالفت گسترده زنان با لایحه مصوب «حمایت از...
۳۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
جنگ غزه و پرواز کبوتر شکسته‌بال صلح!
بالأخره فشارهای گوناگون از جوانب و زوایای گوناگون و با اهداف گوناگون, از جمله فشار سنگین افکار عمومی جهان به کشتار غیزنظامیان و نسل کشی و حتی فشار درونی خانواده‌های...
۲۹ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: تقی روزبه
نویسنده: تقی روزبه

آینده جنبش انقلابی، اعتراضی در ایران

تذکر ضرور: پخش میزگردها در این صفحه از نشریه کار لزوما به معنی تایید یا وابستگی این برنامه ها به سازمان ما نیست و صرفا به دلیل خدمت به جامعه دوستان و نزدیکان فکری به سازمان صورت می گیرد!

فایل صوتی جلسه پرسش و پاسخ یکشنبه  ۸  آبان ۱۴۰۱  ( ۳۰ اکتبر )

موضوع:    آینده جنبش انقلابی، اعتراضی در ایران

میهمان:  رضا فانی یزدی ، فعال سیاسی   

لینک:

https://t.me/+YNxze2Z5-E05NWFh

سوالات مطرح شده در جلسه با رفیق رضا  فانی یزدی       

  • شما یکی از کمبود های عمده جنبش اعتراضی را نبود رهبری میدانید. درحالیکه بعد ازاغاز اعتراضات اخیر شاهد بروز و ظهور تشکل‌های فراوانی هستیم که با عناوین مختلفی  مثل تشکل‌های دانشجویی و دانش آموزی و جوانان انقلابی و کارکنان پتروشیمی و کارگری و معلمان در اقدامی تقریبا  هماهنگ   با جنبش اعتراضی همراهی و فعالیت  می‌کنند که نه تنها قابل سرکوب نیستند بلکه به سرعت رشد می‌کنند و عملا نقش رهبری اعتراضات را برعهده دارند. این شکل از رهبری تیمی پراکنده که به صورت  ناپیوسته عمل می‌کند  تا چه حدی می‌تواند موثر باشد و چگونه و در چه شرایطی این رهبری غیر متشکل می‌تواند به صورت هرمی و یا  “تیمی از تیم‌ها” تغییر سازمان  دهد تا بتواند متشکل تر و سازمان یافته تر عمل کند و نقش آلترناتیو  قدرت را بازی کند؟
  • در تاریخ یک قرن اخیر ایران، نقش عوامل بیرونی  همواره  بر عوامل داخلی  غلبه کرده و باعث انحراف انقلابات و جنبش ها شده‌است‌. این مسئله باعت شده که بخشی از فعالان سیاسی  بدرستی خطر دخالت قدرت‌های خارجی را همیشه متذکر شوند. شما این خطر را اکنون در چه حد می‌بینید؟ آیا   حمله نظامی، تجزیه کشور و جنگ داخلی در حال حاضر محنمل است؟ و بسترهایش وجود دارد؟  آیا توجه بیشتر به خطر عوامل خارجی   و نگرانی از آینده  و یا موج سواری نمی‌تواند اراده مبارزه با دیکتاتوری و استبداد حاکم را در نزد مردم، سست و ضعیف کند؟
  • شما فرمودید مسئله اصلی و مورد بحث ما اکنون باید چگونگی مقابله با این سرکوب عیان و پنهان حکومت باشد و به میدان آوردن توده اکثرا  ناراضی و خاموش و چگونگی سازماندهی و همبستگی مردم. چگونه می‌شود اعتراضات کنونی  را خشونت پرهیز کرد در حالیکه خود حکومت  مستقیم  و غیر مستقیم با آتش زدن بانک‌ها و تخریب اموال عمومی و خصوصی و تحریک جوانان  به این  خشونت دامن می‌زند؟
  • لطفا نظرتان در رابطه با سرکوب نرم را هم  بیان کنید که به نظرم از سرکوب خشن در شرایط کنونی موثر تر است و  باعت افتراق
  • شما در مقاله ای اخیرا به نوعی به رهبری آقای اسماعیلیون اشاره کرده اید – در مورد ایشان حتی اگر بخواهیم خوشبین هم باشیم چند سوال وجود دارد که خودش به آنها نپرداخته از جمله اینکه رابطه اش را با نماینده منافع اسرائیل آروین کاتلر را چگونه توضیح می دهد ؟ دیگر اینکه چرا او هرگز به این اشاره نکرده که آمریکا هم در جریان حادثه دردناکی که منجر به کشته شدن همسر و فرزندش شد نقش داشته چون اگر آمریکا سلیمانی را ترور نکرده بود چه بسا که به هواپیمای اوکراینی شلیک نمی شد و آنها الان زنده بودند . چرا او  هرگز به این مساله اشاره نکرده است ؟
  • شما در جلسات قبلی به مساله نقش رسانه مسائل مهمی را مطرح کرده اید – نقش رسانه ها ی وابسته را در منحرف کردن این جنبش اعتراضی ، انقلابی  چگونه ارزیابی می کنید ؟
  • به نظر من آنچه میتواند این جنبش  را محافظت کند آزاد شدن زندانیان سیاسی از زندانهاست که میتواند به سازماندهی و تشکل جنبش کمک بسیار بزرگی کند – چرا به جای تلاش بری افزایش تحریمها به رژیم برای آزادی زندانیان سیاسی فشار نمی آورند؟
  • با درود و خسته نباشید به مهمان و دیگرعوامل برنامه. رهبر در سخنانی گفت: خدای امروز همان خدای دهه شصت است. بدنبال آن سخت گیریها جهت حجاب اجباری قوت گرفت و منتج به خیزش اجتماعی گردید و باعث حوادث ناگوار شد. به نظر شما کنشگران باید به تغییرات رفورمستی رضایت دهند؟ آیا فکر نمی کنید که حکومت اگر مجبور شود در برابر خواست خیزش عقب نشینی کند،دوباره با تجدید قواء و در فرصت مناسب پیمان شکنی
  • کند و مردم را تحت فشار قرار دهد؟
  • جناب فانی آیا شما با کوچک  شمردن جنبش انقلابی که اکثریت  بالائی ازاقشا ر مردم تحت ستم علیرغم وجود وحشیانه ترین سرکوب که  ازضعف نظام درعدم موفقیت درخاموش نمودن این جنبش ناشی میشود، بادست خالی دست از مبارزه برنمیدارند ، آیا تخم یاس را در ذهن مبارزان میدان نبرد بانظام نمی پاشید؟
  • راحله گرامی از رادیو زمانه نوشته آقای  نیکفر را گذاشتند  که  جایی می گوید وضعیت ما خیلی خطرناک است بعد از سرنگونی !!؟؟ شاه یک نفربود وگذاشت رفت ولی اینها ارتش سپاه بسیج همه را برای این روزها آماده کرده وسرنگونی اینها بسیار مشکل است. این ناامید کننده است. نظر شما چیست؟ اینها همه کار می‌کنند یکباره با کشتار چند میلیونی جنبش را می خوابانند چنانچه همه می‌دانند حتی پسرخمینی ورفسنجآنی را سر به نیست کردند بمب گذاری درمشهد وشآه چراغ که همه مسِلمان هم بودند رو به راه انداختند تا به اهداف خودشان برسند نظر جنابعالی چیست؟ تکلیف مردم  چیست؟  با تشکر
  • جناب یزدی با درود نظرتان در مورد جوانان محلات تهران و سایر شهرها که با فراخوان هایشان حضور مردم در خیابانها را هماهنگ میکنند چیست؟ اینها چه کسانی هستند و تا چه حد قابل اعتماد هستند؟ به نظر من علیرغم ادعایی که دارند اینها در خارج از ایران هستند و از آنجا فراخوان صادر میکنند.
  • رفیق رضای عزیز – شما به مساله مهمی اشاره میکنید به اینکه انقلاب به رهبری نیاز دارد و رهبری یعنی اول اعتماد مردم را به دست آوردن – ولی الان اعتماد مردم با توجه به امکاناتی که تلویزیونهای وابسته دارند و با وجود دیکتاتوری حاکم ، به چه کسی میتواند جلب شود ؟ مثالی بزنیم مثلا آقای تقی رحمانی که یک چهره ملی بسیار شریف و با درایت است و امتحان خودش را هم پس داده وقتی این اواخر (قبل از مطرح شدن آقای اسماعیلیون ) مطرح شد و جلساتی در کلاب هاوس در مورد رهبری ایشان مطرح شد ، من فکر میکنم یک دلیل که آن بحث عقب زده شد و نقش ایشان دست کم گرفته شد همین بود که او و  طرفدارانش  امکانات تبلیغاتی نداشتند – اینطور نیست؟
  • خیزش ها و نارضایت ها به مدارس و دانشگاه ها کشیده شده و خواسته های کنشگران از حجاب بالاتر رفته و خواهان محو جمهوری اسلامی شده اند. آیا بنظر جنابعالی کنشگران با تغییرات رفورمستی ازطرف رژیم عقب نشینی خواهند کرد؟
  • نظر شما در باره یک ستاد مشترک مبارزاتی درشرایط کنونی از نیروهای ملی و طیف وسیع چپ چیست ؟
  • جناب یزدی با توجه به ترکیب عمدتا جوان نیروهای این جنبش و با توجه به شعارهایی که داده میشود میتوان گفت که این‌جنبش یک جنبش نوین و مدرن است و همین عامل باعث شده است که اقشار سنتی جامعه برای همراهی با آن دچار تردید شوند و با آن همراهی نکنند. به نظر شما آیا بالاخره این اقشار مردد با جنبش همراه خواهند شد؟
  • بنظر جنابعالی بهترین توافقی که بین کنشگران و رژیم حاصل گردد چه خواهد بود؟
  • با درود . این نیاز به رهبری فردی را نباید زیاد بزرگ کرد چون ترمزی برای انقلاب بر علیه این حکومت هست . در تاریخ معاصر  کشور از انقلاب مشروطه  تا کنون هیچ وقت رهبری فردی وجود نداشته این فقط یک مورد در ۵۷ اتفاق افتاد و رهبری فردی خمینی بیشتر  جنبه مذهبی داشت تا رهبری سیاسی . در این انقلاب  که الان در جریان هست رهبری جمعی تنها راه برای  رهایی از این حکومت هست. در این رابطه نظرتان چیست ؟ جناب فانی آیا شما با کوچک  شمردن جنبش انقلابی که اکثریت  بالائی ازاقشا ر مردم تحت ستم علیرغم وجود وحشیانه ترین سرکوب که  ازضعف نظام درعدم موفقیت درخاموش نمودن این جنبش ناشی میشود، بادست خالی دست از مبارزه برنمیدارند ، آیا تخم یاس را در ذهن مبارزان میدان نبرد بانظام نمی پاشید؟
  • آیا باادامه مبارزه وتغییر توازن بنفع جنبش بازهم برهمین نظرات نومیدانه پا فشاری میکنید؟ آیا شما به نیروی عظیم مردم وبویژه اقشار جان بلب رسیده  باوردارید ؟از بیانات شما پاسخ مثبتی مشهود نیست.
  • درود  فرق حرکت انقلابی با انقلاب چیست یا رهبری داشتن جنبش با رهبر داشتن  لطفن بفر مایید ؟
  • در نظریات و تحلیل شما ضعف جنبش نمایان است توان و قوت این جنبش را در چه عناصری می بینید و چگونه می‌توان این جنبش را از موارد ضعف که می گوید بیشتر فاصله داد؟
  • برای ارزیابی دقیق جنبشی که در جریان است  به آنچه که در میدان مبارزه نمود عینی مشخص دارد و باشعارهایی که داده میشود که بیانگر ذهنیت موجود است باید توجه داشت ضمن آنکه هر روز جنبش و دستاوردهای منفی و مثبت آنرا ارزیابی کرد و همچنین میزان توفیق یا شکست رژیم را در پیشبرد سیاست های سرکوبش دید و همچنین توجه داشت که چه بخش هایی از لایه های خاکستری مردم به جنبش می پیوندند  . ارزیابی جنبش براساس تمایلات موجود اعم از راست و چپ و به ویژه برای ما ارزیابی راست های افراطی اگر چه مهم است اما بدون پرداختن به آنچه گفته شد این ارزیابی ها یاس آور و گسترش بدبینی نسبت به آنچیزی است  که واقعیت دارد و نه بخشی از واقعیت  . آیا تمایل شما در ندیدن آنچه اشاره شد ناشی از بی اطلاعی است یا تعمدی در بزرگ نشان دادن خطرات احتمالی ؟

تاریخ انتشار : ۹ آبان, ۱۴۰۱ ۲:۲۱ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

در بزرگ‌داشت تحمیل آتش‌بس به اسراییل!

این آتش بس دست‌آوردی بزرگ برای مردم ستم‌دیدهٔ فلسطین و نتیجهٔ استقامت و مبارزات آنان، فشار نیروهای آزادی‌خواه و صلح‌دوست جهان و نیز نیروهای مترقّی و صلح‌دوست اسراییل است. تضمین پای‌بندی دولت اسراییل به قرارداد آتش‌بس موقّت نیاز به نظارت جهانی دارد. از یک سوی اسراییل می‌تواند از ساعات باقی‌مانده تا آغاز آتش‌بس برای ادامهٔ نسل‌کشی سوءاستفاده کند و از سوی دیگر پس از دست‌یابی به تبادل گروگان‌های اسراییلی، کشتار وحشیانهٔ خود را از سر بگیرد.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

به بهانه قتل علی رازینی و محمد مقیسه (ناصریان)، قضات بیدادگاه های جمهوری اسلامی

جنایت کاران و متجاوزان به حقوق اساسی مردم، فارغ از مقام و درجه‌ای که دارند، باید در دادگاه‌های علنی و با رعایت کامل قوانین و کنوانسیون‌های بین‌المللی و داخلی محاکمه و پاسخگو شوند. از همین منظر، هرگونه ترور و قتل‌های اراده‌گرایانه نیز باید به‌طور قاطع محکوم شود.

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

در بزرگ‌داشت تحمیل آتش‌بس به اسراییل!

این آتش بس دست‌آوردی بزرگ برای مردم ستم‌دیدهٔ فلسطین و نتیجهٔ استقامت و مبارزات آنان، فشار نیروهای آزادی‌خواه و صلح‌دوست جهان و نیز نیروهای مترقّی و صلح‌دوست اسراییل است. تضمین پای‌بندی دولت اسراییل به قرارداد آتش‌بس موقّت نیاز به نظارت جهانی دارد. از یک سوی اسراییل می‌تواند از ساعات باقی‌مانده تا آغاز آتش‌بس برای ادامهٔ نسل‌کشی سوءاستفاده کند و از سوی دیگر پس از دست‌یابی به تبادل گروگان‌های اسراییلی، کشتار وحشیانهٔ خود را از سر بگیرد.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن‌که مرگ می‌کارد، خشم درو می‌کند!

کارگران فصلی و رنج برداشت سیب زمینی

سپید در زمان

بازگشت, بیم و امید

به بهانه قتل علی رازینی و محمد مقیسه (ناصریان)، قضات بیدادگاه های جمهوری اسلامی

حمایت از زنان معترض به حجاب اجباری، در مسیر انتخاب و آزادی پوشش