شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۲ - ۰۲:۲۸

كار، ارگان سازمان فداييان خلق ايران (اكثريت)

شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۲ - ۰۲:۲۸

احیای چپ احیای سیاست است!

چپ برای باز سازی خود به سرچشمه اصلی و آغازین خود باید برگردد. تصمیم به مبارزه با بهره کشی، بی عدالتی و استبداد آرمان آغازین چپ ها بوده است؛ با غبار زدایی از آرمانهای گذشته، نشاط و شادی به اردوگاه چپ دوباره بر می گردد.

بدون حضور چپ، دمکراسی و عدالتخواهی میان تهی و صوری است. حضور چپ به دمکراسی غنا می بخشد. این تجربه تمام کشوری هایی است که نظام دمکراتیک دارند. حضور چپ نشانگر عیار دمکراسی است. احیای چپ احیای دمکراسی و عدالت جویی است!

شکست سوسیالیسمِ عملا موجود، مرزهای سلطه سرمایەداری را گسترش داد اما سرمایەداری را بر حق نکرد؛ چون اساس نظام سرمایەداری بر تبعیض و بهره کشی است و با مفهوم عدالت اجتماعی منافات دارد .

نیروهای چپ در ایران درحالی با ضربه فرو پاشی بلوک شوروی مواجه شدند که پیشتر زخم عمیق ضربه ی شکست انقلاب بهمن بر جسم و جانشان نشسته بود .

این دو ضربه پی در پی همراه با سرکوب وحشیانه، چپ را در ایران بحرانی کرد.  کمر چپ را شکستند و این امر موجب شد بخش زیادی از چپ ها از آرمان اصلی خود فاصله بگیرند. گذشته را نقد کردند ولی نتیجه اشتباهی گرفتند. بخشی از آنها به لیبرالیسم بخش دیگر به ملی گرایی گرویدند و بخشی هم عطای سیاست را به لقایش بخشیدند؛ ولی بودند کسانی که در آن موقعیت سخت و نفس گیر به راه دیگر می اندیشیدند .

آرمانهای  چپ در جهان امروز همچنان زنده و مطرح است و حرف زیادی برای گفتن دارد. احیای چپ در ایران و عبور دسته جمعی از این بن بست کنونی در گرو توفیق در خود سازیِ تمام عیارِ جریان چپ و تبیین استراتژی روشنی برای حرکت به جلو است .

چپ برای باز سازی خود به سرچشمه اصلی و آغازین خود باید برگردد. تصمیم به مبارزه با بهره کشی، بی عدالتی و استبداد آرمان آغازین چپ ها بوده است؛ با غبار زدایی از آرمانهای گذشته، نشاط و شادی به اردوگاه چپ دوباره بر می گردد.

به گواه تاریخ، چپ آن توانایی را دارد که هر بار بعد از شکست دوباره، خود را در چار چوب آرمانهای بر حق خود احیا کند. چپ باید اشتباه و انحراف ها ی حرکت پیشین را شناسایی کند و در چارچوب آرمانهای همیشگیِ عدالت جویی، مبارزه با بهره کشی و تبعیض، آزادی خواهی، دفاع از حقوق زنان و محیط زیست خود را بازسازی کند. حضور پر توان چپ در گذر از استبداد یک امر حیاتی است. در راه گذر به آزادی، چپ باید بازتاب دهنده ی صدای فرودستان باشد. حذف چپ از سیاست، حذف فرو دستان است .

تاریخ انتشار : ۱۸ شهریور, ۱۴۰۲ ۹:۰۴ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

2 Comments

  1. بهمن.آلایی زیولایی گفت:

    چه آرمانی والاتر از آرمانِ بنیانگذاران سازمان. چه تئوری ای پربهاتر و دقیق تر برخاسته از منشاء مارکسیسم -لنینیسم..چه راهنمای حاذق و مدبر و آگاه و هشبارتری از ،رفیق کبیر ” بیژن جزنی”….بخود آیید. مبارزاتِ ایدئولوریکی بین احزاب چپ ،جهتِ یک وحدت عملی، از اوجب واجباتست.

  2. مهرداد دارستانی گفت:

    چرخ گردون گر دو روزی بر مراد ما نرفت
    دایما یکسان نباشد حال دوران غم مخور

    گمان می‌کنم خوش آینده ترین جریان سیاسی آینده ایران چپ گرایان مستقل و آزاد اندیش ایران باشند . آنانی که میفهمند که عدالت اجتماعی در هر جامعه ای بر مبنای خصوصیات بسیار پیچیده ملی فرهنگی تاریخی و روانی آن جامعه و ملت شکل می‌گیرد و به هیچ عنوان قابل تطبیق دهی و یا تطبیق پذیری با هیچ پدیده خارجی نیست .
    کلیشه فرسوده و غیر علمی و غیرقابل انطباق مارکسیسم لنینیسم دیگر توان تغذیه فکری پیروان حقیقی سوسیالیسم را ندارد چرا که همه روزه کشفیات و حقایقی از راه می‌رسد که بیانگر این نکته است که سرتا به پای ماتریالیسم تاریخی دروغ و افسانه ای بیش نبوده و چیزی جز مشتی تخیلات غیرعلمی نیست .
    نظریه ارزش اضافی و دیگر نظریات اقتصادی مارکس گفتار دیگریست .
    علم تاریخ مبنای همه دیگر علوم انسانی از جمله سیاست اقتصاد و فلسفه و ….است .
    در یک نقطه ای باید که این حقیقت بزرگ را بپذیریم که همه آموخته های تاریخی ما و لنین و مارکس و غیره ،چیزی جز مشتی دروغ و پراکنده گویی و افسانه بیش نبوده است .

    خشت اول چون نهد معمار کج
    تا ثریا می‌رود دیوار کج

    دلیل بسیار بزرگ شکست و بن بست همه مکاتب فکری و سیاسی پس از رنسانس ، نداشتن تاریخ و سنگ بنای حقیقی است و شوربختانه ماتریالیسم تاریخی و افسانه هایش هیچ کمکی به روشن شدن اوضاع نمیکند بلکه ان را پیچیده تر نیز مینماید .
    ایران و فرهنگ ایرانی بسیار ناگفته های انسان و تاریخ حقیقی اش را در بهترین اشکال زبان شناسی و ادبی به زمانه خود عرضه نموده است که بدلیل غلبه فرهنگی و تبلیغاتی رنسانس غرب از منظر ایرانیان و جهانیان پنهان نگاه داشته شده است .
    رازگشایی و راه گشایی این مسیر سخت و دشوار تنها با یاری زبان شناسان صدیق و کوشا میسر است که خوشبختانه سرزمین ایران از وجود گرانقدر انان برخوردار بوده و میباشد .
    کاوش و پژوهش دوباره و دقیق متون ادبی کلاسیک ایران را به همه حقیقت پژوهان زمانه پیشنهاد مینمایم .
    عظمت حقایق نهفته در فرهنگ و ادبیات فارسی به حدیست که حتی خود حزب کمونیست چین برای شناخت خود و جهان خود از آن بهره میبرد و تاکنون موفق ترین و قدرتمندترین تجربه از سوسیالیسم را نشان داده است .
    جنبش چپ ایران با همه ضعفها و اشتباهات و گرفتاریهایش بهترین و سالمترین بستر نشو و نمای نهال حقیقت جویی و ازادگی است و من به آینده ان بسیار خوشبینم .
    تنها باید که به اصالت خود اعتماد کرد و نباید که اجازه داد تا هیچکس برایمان سنت بسازد .

    سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد
    ‌وانچه خود داشت ز بیگانه تمنا می‌کرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سخن روز

چگونه رسانه های بریتانیا و ایالات متحده فلسطینیان را انسان زدایی می کنند؟

رسانه‌های بریتانیایی-آمریکایی مرگ فلسطینی‌ها را منفعلانه گزارش می‌کنند، گویی از طریق سوانح طبیعی مرده اند، اغلب مرگ‌ها را به زبانی بیان می‌کنند که نشان می‌دهد آنها عمدتاً حماس یا در مجاورت حماس هستند، یا حداقل به‌طور نامناسبی در مقابل موشک‌ها قرار گرفته اند.

مطالعه »
یادداشت

گسترش دامنه جنگ ویرانگر بین اسراییل و فلسطین خطر بزرگی‌ست براى منطقه و جهان!

ریشهٔ این جنگ، نتیجه دو دهه سیاست تهاجمی اسراییل در قبال فلسطین و حمایت قدرت‌های غربی از آن است. امیدواریم جامعهٔ جهانی قادر باشد با درک این موضوع، برای برقراری آتش بس و بازگشت به دیپلماسی صلح از راه‌های مسالمت‌آمیز و متکی بر توافق اسلو برای حل مسئلهٔ فلسطین و جلوگیری از گسترش یک جنگ ویرانگر دیگر اقدام کند.

مطالعه »
آخرین مطالب

اعدام یک زندانی سیاسی دهه شصت؛ شمار اعدام‌های امسال از مرز ۷۰۰ نفر گذشت

طی ماه‌های اخیر اعدام زندانیان در ایران شدت گرفته و از ابتدای شروع جنگ در غزه در تاریخ ۷ اکتبر، ۱۷۶ نفر در ایران اعدام شده‌اند. همچنین شمار اعدام‌ها از ابتدای سال جاری میلادی به ۷۰۷ تن رسیده است…..

گزارشی از تظاهرات ضدجنگ در برلین

از ساعت ١٣ دسته دسته به حاضرین در مقابل دروازۀ تاریخی براندنبورگ در نزدیکی پارلمان  آلمان افزوده می‌شد. این تجمع با  اجرای چند سرود اعتراضی علیه جنگ آغاز گردید. از همان آغاز برنامه، حضور چندده‌هزار نفرۀ تظاهرکنندگان به چشم می‌خورد.

ثابتی در پی چیست؟

ثابتی با کارنامه‌ی فوق سیاهی که دارد اگر خود را فقط تیپ سیاسی ستادی معرفی نکند، چه باید بگوید؟ این را که مغز متفکر کشتار ۹ زندانی پشت تپه‌های اوین کسی غیر از او نبود چگونه به انکار برآید؟ چطور ننگ جنایت رسوای خود نسبت به محفل گلسرخی – دانشیان را بزداید که زندانیان سیاسی در همان زمان فهمیدند این خود ثابتی بوده که با به‌کارگیری خودفروخته‌ای به خدمت ساواک، چند محفل پراکنده هنری – سیاسی را شکل «گروه چریکی خطرناک» داد و آن را با باد کردن و دمیدن در بوق و کرنا وسیله‌ی قربانی کردن ده‌ها تن قرار داد و به شاه فروخت تا در دل اعلیحضرت بیشتر بنشیند!

یادداشت

گسترش دامنه جنگ ویرانگر بین اسراییل و فلسطین خطر بزرگی‌ست براى منطقه و جهان!

ریشهٔ این جنگ، نتیجه دو دهه سیاست تهاجمی اسراییل در قبال فلسطین و حمایت قدرت‌های غربی از آن است. امیدواریم جامعهٔ جهانی قادر باشد با درک این موضوع، برای برقراری آتش بس و بازگشت به دیپلماسی صلح از راه‌های مسالمت‌آمیز و متکی بر توافق اسلو برای حل مسئلهٔ فلسطین و جلوگیری از گسترش یک جنگ ویرانگر دیگر اقدام کند.

مطالعه »
بیانیه ها

بیانیه‌ی کانون نویسندگان ایران به مناسبت ۲۵ نوامبر، ‌روز جهانی منع خشونت بر زنان

جنبش مقاومت و آزادی‌خواهی زنان که بی‌درنگ پس از استقرار حاکمیت اسلامی نخستین گام علنی خود را با اعتراض به «حجاب اجباری» در هفدهم اسفندماه ۵۷ برداشته بود، از آن پس بارها به‌ شکل‌های گوناگون قد علم کرد تا سرانجام در پی قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی شعله‌ور شد و در اندک‌زمانی به شکل جنبشی عمومی درآمد…..

مطالعه »
پيام ها

پیام نرگس محمدی در مورد اعدام میلاد زهره وند، هشتمین معترض جنبش زن زندگی آزادی

حکومت دینی استبدادی، فریبکارانه و حیله‌گرانه قواعد کشتار بی‌رحمانه را به جای میدان جنگ در دالانهای دادگاه انقلاب و به جای فرماندهان، با قضات دست‌نشانده نهادهای امنیتی_نظامی پیش می‌برد. صحنه جنایت قتل و کشتار حکومتی هم با تشریفات مبتذل، “سکوی اجرای قانون” نامیده می‌شود.

مطالعه »
بیانیه ها

بیانیه‌ی کانون نویسندگان ایران به مناسبت ۲۵ نوامبر، ‌روز جهانی منع خشونت بر زنان

جنبش مقاومت و آزادی‌خواهی زنان که بی‌درنگ پس از استقرار حاکمیت اسلامی نخستین گام علنی خود را با اعتراض به «حجاب اجباری» در هفدهم اسفندماه ۵۷ برداشته بود، از آن پس بارها به‌ شکل‌های گوناگون قد علم کرد تا سرانجام در پی قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی شعله‌ور شد و در اندک‌زمانی به شکل جنبشی عمومی درآمد…..

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

اعدام کامران رضایی، از معترضان آبان ۹۸ در شیراز

رویکردی نوین به فمینیسم سوسیالیستی

اعدام یک زندانی سیاسی دهه شصت؛ شمار اعدام‌های امسال از مرز ۷۰۰ نفر گذشت

گزارشی از تظاهرات ضدجنگ در برلین

ثابتی در پی چیست؟

اعدام ایوب کریمی پس از ۱۴ سال در زندان قزل‌حصار کرج