شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۶:۲۹

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۶:۲۹

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

اعتراض کمپین بین المللی حقوق بشر به صدور احکام اعرام برای جعفرکاظمی ومحمدعلی حاج آقایی

برخلاف اصول اولیه شفافیت، جریان دادرسی تظاهرکنندگان بعد از انتخابات همراه با مخفی کاری بوده به خصوص برای آنهایی که حکم محاربه دریافت کرده اند که می تواند با مجازات مرگ همراه شود. بر طبق قانون ایران، حکم محاربه در پرونده هایی می تواند مورد استفاده قرار گیرد که متهم در آن به صورت مسلحانه علیه دولت اقدام کرده باشد.

کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران امروز گفت که تایید پنهانی و عجولانه احکام اعدام تظاهرکنندگان بعد از انتخابات توسط دادگاه تجدید نظر در ایران نقض آشکار استانداردهای بین المللی دادرسی عادلانه و عدالت است.

نسیم غنوی، وکیل در تهران، به کمپین گفت که دادگاه تجدیدنظر احکام اعدام جعفرکاظمی ومحمدعلی حاج آقایی را که در تظاهرات شرکت داشتند تایید کرده است.

هادی قائمی سخنگوی کمپین دراین زمینه گفت:”چنین احکامی علیرغم فقدان شواهد قانع کننده برای هیچ نوع مجازاتی، به خصوص مجازات اعدام، و دردادگاههای نمایشی صادر شده است. حال ما مشاهده می کنیم که قضات دادگاه های تجدید نظر حتی قوانین خود کشور ونیز قوانین و تعهدات بین المللی ایران را نیز به وسیله تایید چنین احکام وحشتناکی مورد بی توجهی وبی احترامی قرار می دهد.”

برخلاف اصول اولیه شفافیت، جریان دادرسی تظاهرکنندگان بعد از انتخابات همراه با مخفی کاری بوده به خصوص برای آنهایی که حکم محاربه دریافت کرده اند که می تواند با مجازات مرگ همراه شود. بر طبق قانون ایران، حکم محاربه در پرونده هایی می تواند مورد استفاده قرار گیرد که متهم در آن به صورت مسلحانه علیه دولت اقدام کرده باشد.

پیش از برگزاری دادگاه و درجریان دادرسی نه تنهاخانواده متهمان بلکه وکلایشان نیز به آنها دسترسی نداشتند و دربیشتر موارد، آنها به صورت رسمی از محکومیت خود در دادگاه بدوی مطلع نشدند.

براساس گفته های مقامات قضایی ایران حداقل ۱۱ نفر از تظاهرکنندگان دردادگاه های بدوی محکوم به مرگ شدند و دادگاه های تجدید نظر نیز بسیاری از احکام یاد شده را مورد تایید قرارداده با وجود اینکه شاهد ومدرک مستدلی بر علیه متهمان یاد شده وجود نداشته است.

کمپین نگرانی آن است که تعدادتظاهرکنندگانی که به اعدام محکوم شده اند بیشتر از آنی باشد که مقامات مسوول اعلام کرده اند. به علاوه دو حکم اعدام اخیر، کمپین هویت هفت تن دیگر از تظاهرکنندگانی را که در انتظار اعدام به سر می برند شناسایی کرده است که عبارتند از : محمدامین ولیان، دانشجوی بیست ساله؛ عبدالرضاقنبری، معلم ۴۷ساله؛ مطهره بهرامی و محسن دانشپور مقدم ( زوج) وپسرشان، احمددانشپور به همراه دوتن از دوستان نزدیکشان به نام های ریحانه حاج ابراهیم و هادی قائمی) که این نام ارتباطی به مدیرکمپین باهمین نام ندارد.)

به نظر می رسد بسیاری از تظاهرکنندگانی که درخطر مرگ هستند وابسته یا وابستگانی درگروه مخالف دولت مجاهدین خلق دارند. اگر چه در هیچ یک از مواردی که توسط کمپین مطالعه شده است شواهد کافی که نشان از وابستگی و ارتباط این افراد به گروه یاد شده به نحوی باشد که به صورت قانونی- حتی براساس قانون ایران- بتواند برای آنها مجازات مرگ را به همراه بیاورد وجود ندارد.

غنوی، وکیل جعفرکاظمی، به کمپین گفت که او هیچگاه به موکلش دسترسی نداشته و هرگز از رای دادگاه بدوی مطلع نشده بود. او به کمپین گفت: “از زمان بازداشت موکلم امکان ملاقات با ایشان را نداشته ام. حتا برای تنظیم وکالتنامه مجبور شدم وکالتنامه را به داخل زندان بفرستم که امضا کند. بنابراین حقوق دفاعی موکلم تضییع شده است چرا که مطابق قانون متهم حق دسترسی به وکیل را دارد و باید آزادانه با وکیل خود ملاقات داشته باشد که این حق قانونی در مدت دادرسی پرونده از زمان بازداشت تا به حال که حکم دادگاه تجدید نظر هم صادر شده از موکلم دریغ شده است.”

جعفرکاظمی و محمدعلی حاج آقایی ابتدا در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب توسط قاضی مقیسه با اتهام محاربه برای تماس و همکاری با سازمان مجاهدین ونیز تبلیغ علیه نظام محاکمه شدند. دادگاه بدوی هر دو نفر را مجرم شناخت و به مرگ محکوم کرد.

غنوی گفت که او و وکیل حاج آقایی هر دو به احکام یاد شده اعتراض کرده اند: “ما به رای صادره اعتراض کردیم و پرونده به شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران به ریاست حجت الاسلام زرگر ارجاع شد. متاسفانه من روز ۴ شنبه مطلع شدم که دادگاه تجدید نظر رای دادگاه بدوی را تایید کرده و این رای در حال حاضر قطعی است. بر همین اساس به محض این که به اجرای احکام ابلاغ شود هر لحظه ممکن است نسبت به اجرای حکم اقدام شود.”

درخصوص وضعیتی که منجر به بازداشت این دو متهم شد غنوی به کمپین گفت: “اتهامی که به ایشان وارد شده محاربه از طریق ارتباط و همکاری با گروه مجاهدین خلق است. و ایشان ۲۷ شهریور ماه سال گذشته در جریان یکی از تجمع های اعتراضی بازداشت شده است. تنها اقدامی که ایشان انجام داده است شرکت در تجمع های بعد از انتخابات بوده است و بسیاری از افراد هم در این تجمعات حاضر شده اند.”

نسیم غنوی همچنین به کمپین درخصوص فعالیت های موکلانش گفت: “آقای کاظمی دارای دو فرزند و از زندانیان سابق هستند که ده سال سابقه زندان دارند اما از دهه ۷۰ که از زندان بیرون امده ان سرشان به کار و زندگی گرم بوده و هیچ گونه ارتباطی که دال بر همکاری با مجاهدین خلق باشد نداشته اند. اما ایشان ظاهرا سال گذشته یک سفر به عراق داشته اند به جهت زیارت و در همین سفر نیز به قرارگاه اشرف سر زده اند که از پسرخود خبر بگیرند و همین مسئله باعث شده که بعد از بازگشت به ایران بازداشت شوند و تحت فشار اقرارهایی کرده اند. خود ایشان می گویند که من به جز شرکت در تجمعات هیچ فعالیت دیگری نداشته ام و دلیل تماسم با اشرف نیز حضور پسرم در آنجا بوده و به منظور اطلاع از حال پسر خود با اشرف در تماس بوده ام. ایشان هیچ گونه فعالیتی که ما بتوانیم آن را تحت عنوان محاربه ثابت کنیم و چنین حکم سنگینی بر مبنای آن صادر شود نداشته اند و در پرونده نیز هیچ گونه دلایل و مستنداتی که دال بر تایید محارب بودن ایشان باشد وجود ندارد که محکوم به اعدام شوند.”

کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران فقدان احترام برای زندگی انسان توسط قوه قضاییه ایران را با ادامه صدور احکام مرگ برای تظاهرکنندگان بی گناه می توان مشاهده کرد، محکوم می کند.

هادی قائمی همچنین گفت: “قوه قضاییه ایران هیچ شباهت و تناسبی با عدالت ندارد. با چنین دادرسی هایی قوه قضاییه چیزی نیست جز بازوی سرکوب که مصمم است تظاهرکنندگان بی گناه را به چوبه دار بسپارد.”

کمپین معتقد است که دولت محموداحمدی نژاد و فرماندهان سپاه پاسداران با اعمال نفوذ در قوه قضاییه برای تسریع صدور احکام اعدام درآستانه سالگردانتخابات ریاست جمهوری ۲۲ خرداد تلاش می کنند تا به ارعاب مردم وترساندنشان از برگزاری تظاهرات جدید اقدام کنند و به آنها نشان بدهند که با حضور در تظاهرات جان آنها در خطر خواهد افتاد.

برای افزایش آگاهی درخصوص احکام اعدام تظاهرکنندگان بعد از انتخابات، کمپین ویدیوی کوتاهی را تهیه کرده که می تواند در اینجا دیده شود:

http://www.iranhumanrights.org/end-executions

تاریخ انتشار : ۱۴ اردیبهشت, ۱۳۸۹ ۸:۰۳ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک