دوشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۷

دوشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۷

بیانیه «همگامی» در محکومیت اخراج فله‌ای مهاجران افغان
روند اخراج گسترده مهاجران افغان از ایران، که با دامن زدن به افغان‌ستیزی و با هدف انحراف افکار عمومی صورت می‌گیرد، اقدامی تلخ، ناعادلانه و تأسف‌برانگیز است. این سیاست در...
۱۶ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
خواست مشترک و فراگیر مبارزان میهن‌دوست ایران، آزادی بی‌قیدوشرط زندانیان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است!
اساساً مفهومی به نام «جرم سیاسی» موضوعیت و معنایی ندارد. جرم‌شماری این فعالیت‌های حقوق بشری غیرقانونی‌ست و باید ممنوع شود. فعالیت سیاسی، اجتماعی و فرهنگی اقدامی مجرمانه نیست و نمی‌تواند...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پروین همتی
نویسنده: پروین همتی
#جدول_مندلیف
به تعبیر متخصصان، هوش مصنوعی، نفتِ آینده است و تبدیل شدن به مرکز گرانش اقتصادی در جهانِ امروز ، خود نوعی خلقِ ثروتِ بیکران.
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳) مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی
… درباره سازما‌ندهی طبقه کارگر به‌عنوان یک طبقه از طریق اتحادیه‌های کارگری هیچ چیزی گفته نشده است.این امر خیلی مهم است، در واقع، بدین‌جهت که این‌ها تشکلات واقعی پرولتاریا هستند، که روزمره...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: برگردان: آمادور نویدی
نویسنده: برگردان: آمادور نویدی
بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ
وقت آن فرا رسیده است که حاکمان از این فرصت تاریخی و سرمایه به دست آمده برای تحقق وفاق واقعی ملی و در جهت کاهش فاصله با مردم، بازسازی کشور...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس
خیرخواهانه متذکر می شویم که راه علاج مشکلات روزافزون کشور، نه افزایش بگیر و ببندهای بی ضابطه و تشدید رویکردهای امنیتی و تحدید و تضییع حقوق شهروندی (ولو با حفظ...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: وکلاپرس
نویسنده: وکلاپرس
روایت مهتدی، فعال سیاسی و همسر آنیشا اسداللهی از انتقال همسرش و دیگر زندانیان زن از اوین به زندان قرچک
از چند روز، قبل از حمله یکی از اکانت‌های مرتبط با رژیم اسرائیل، این پیام را گذاشته بود که زدن سردر اوین، منتفی نیست. مسئله‌ای که نگرانی‌های ما را دوچندان...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: محمد جعفری
نویسنده: محمد جعفری

امنیت شاید، اما امید به زندگی جدیدی وجود ندارد

در ۲۸ ژوئیه ۱۹۵۱-۱۳۳۰خورشیدی، "کنوانسیون پناهندگان ژنو"+ امضاء شد.۷۰ سال از آن تاریخ گذشته است، اما از آن سال تا به امروز، به دلایل مختلف، بیش از هر زمان دیگری مردم بسیار زیادی از کشور های جهان، مجبور به فرار یا پناهندگی از کشور های دیگر شده اند. و امروز، موضوع پذیرش پناهندگان،به یکی از داغ ترین سوژه های سیاسی تبدیل شده است. و اختلافات زیادی را در پذیرش یا مخالفت با آن، در بین کشور ها دامن زده است. اما یکی از فقیر ترین کشورهای پناهنده پذیر، کشور آفریقایی اوگاندا است. سیاست این کشور، پذیرش و جذب اغلب پناهندگانی است که از کشور های همسایه به آنجا روی می آورند.

این شرایط برای من بسیار دشوار است

تدارک شام: ژولیت نینددا در گوشه ای ازاتاقک خود، آتش درست می کند تا برای فرزندان خود آشپزی کند. این خانواده در یک پناهگاه در اوگاندا زندگی می کنند. چند ماه پیش او از کشور خود کنگو فرار کرده است، شوهر او توسط شبه نظامیان ربوده شده  و به او مواد مخدر تزریق شده و سپس بارها مورد تجاوز جنسی قرار گرفته بود، او می گوید: در برخی موارد مردان شروع به تجاوز به مردان دیگر می کنند، روده های او به شدت آسیب دیده بود. در ابتدا او هنوز می توانست راه برود، اما بعد ها، دیگر قادر به ادامه این کار نبود. او دیگر نمی توانست حرکت کند. در این منطقه، هر روز مردم زیادی کشته می شوند. شبه نظامیان در تلاش هستند تا مردم را از محل سکونت خود کوچ دهند تا تغییرات مورد نظر خود را بوجود بیاورند. آن ها مردم را به وحشت می اندازند و از امر تجاوز به ساکنین منطقه، به عنوان سلاح جنگی استفاده می کنند. این خانواده امیدوار بودند که در اوگاندا زندگی امنی داشته باشند. اما شوهر ژولیت اندکی پس از ورود به علت جراحات جدی داخلی درگذشت. وی با گریه، گواهی مرگ شوهرش را نشان می دهد و می گوید :من نمی توانم آرامش پیدا کنم. من هنوز دائما می ترسم و باید از فرزندانم مراقبت کنم. این شرایط برای من بسیار دشوار است.

بزرگترین مرکز اسکان پناهندگان کشور اوگاندا،میزبان پناهندگان کشورهای آفریقایی، “ناکیواله” نام دارد. این مرکز با مرز کشور  کنگو فاصله زیادی ندارد. در مجاورت اوگاندا، چندین کشور بحرانی وجود دارند: پناهجویانی از سودان جنوبی، سودان و بوروندی سعی می کنند خودشان را به آن کشور برسانند. علاوه بر دولت اوگاندا، آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد، که خانم لاچین حسنووا مسئول آن است، از بسیاری از افراد خواستار پناهندگی،حمایت و مراقبت می کند. این کارشناس توسعه، سال های زیادی برای سازمان جهانی (UNHCR)++ در یمن و سودان جنوبی کار کرده است. او اوگاندا را در مقایسه با بسیاری از کشورهای دیگر مثال زدنی می داند و می گوید: “اوگاندا بیشتر پناهندگان قاره آفریقا را می پذیرد. تقریباً یک و نیم میلیون آواره در اینجا زندگی می کنند. آنچه در سیاست اداره پناهندگان این کشور وجود دارد این است که به پناهندگان فرصت می دهد تا آن ها بتوانند همدیگر را درک کنند، همدیگر را پیدا کنند و در کنار هم  زندگی جدیدی را تجربه نمایند”.

برای بسیاری، شروع یک زندگی جدید دشوار است

زمینی که به پناهندگان اختصاص داده می شود، در حدود ۶۰۰ متر مربع است که برخی تجهیزات نیز به آن ها تعلق می گیرد.مکانی که برخی می توانند آن را محل اقامت خود بدانند و زندگی جدیدی را آغاز کنند. این زمین، از طرف دولت اوگاندا آماده شده و  تجهیزات اولیه آن نیز توسط  کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد تهیه شده است. پناهندگان باید فرصتی برای ساختن یک زندگی جدید در اوگاندا و اجازه کسب درآمد داشته باشند. نیازی نیست که به طور نامحدود درمکان های اختصاص داده به پناهندگان منتظر بمانند. با این حال، برای بسیاری، شروع یک زندگی جدید هنوز دشوار است: ژولیت نینددا یک مزرعه ذرت در کنار خانه کوچک خود دارد،اما حاصل و تولید این مزرعه کوچک، حتی برای تغذیه فرزندان او کافی نیست. البته علاوه بر این، هر خانواده ماهیانه به ازای هر نفر ۵ ایرو کمک مالی دریافت می کند. تلاش دائمی ژولیت در این است که بتواند از حمایت بیشتری برای تامین خانواده اش برخوردار شود. او می گوید که مرتباً به دفتر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل می رود. اما تاکنون هیچ کس به او، اجازه ورود نداده است، من چندین بار تلاش کردم تا صدای خودم را به آن ها برسانم تا به من کمک نمایند، اما وقتی هم به دفاتر آن ها می رسم، هیچ کس به نگرانی های من گوش نمی دهد.

سرنوشت مشترک

زندگی مشترک، شاید دلگرمی مختصری داشته باشد، این دو خانواده در تنها یک اتاق کمتر از ده متر مربع تاریک و بدون پنجره، روی زمین می خوابند، شانتال نتومبا به ژولیت و فرزندانش بسیار دلسوز و مهربان است، او با ژولیت و پسرش، در شهرک پناهندگی آشنا شد و از او خواست بیاد و با آن ها زندگی کند.او گفت: ژولیت اکنون عضوی از خانواده من است، وقتی شوهرش درگذشت، دیدیم که او ویران شده است،به همین دلیل تصمیم گرفتیم که با او زندگی کنیم تا بتوانیم او را حمایت نماییم. من همچنین می توانم به  او در مراقبت از کودکان، کمک کنم. این دو زن سرنوشت مشترکی داشته اند. آن ها می توانند از همدیگر حمایت کنند و از هم نیرو بگیرند. اما آن ها اغلب با شرایطی سخت مواجه هستند و بسیار ناامید می شوند. در اوگاندا آنها ایمن هستند، اما هنوز امید به زندگی جدیدی پیدا نکرده اند.

+- کنوانسیون پناهندگان ژنو:

کنوانسیون پناهندگان ژنو در ۲۸ ژوئیه ۱۹۵۱ در مقر اروپایی سازمان ملل در ژنو تصویب شد و از ۲۲ آوریل ۱۹۵۴ لازم الاجرا شد. این کنوانسیون در ابتدا فقط مربوط به افرادی بود که تا سال ۱۹۵۱ از دیگر کشور ها تقاضای پناهندگی کرده بودند. پروتکل ۱۹۶۷ محدودیت زمانی را لغو کرد. طبق این کنوانسیون، افرادی پناهنده در نظر گرفته می شوند که به دلیل “رنگ پوست، دین، ​​ملیت، تعلق داشتن به یک گروه اجتماعی خاص یا اعتقادات سیاسی خود” مجبور به ترک کشور مبدا خود شده اند. این توافق نامه، از جمله موارد دیگر، محافظت در برابر تبعیض در کشور میزبان را تضمین می کند. پناهندگان می توانند به دادگاه مراجعه کنند و از حقوق مشابه ساکنان کشور میزبان برخوردار باشند. در حال حاضر بیش از ۸۲ میلیون نفر به دلایل مختلف،در حال فرار از کشور های خود هستند. 

++ – UNHCR مخفف “کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان” است. کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل از پناهندگان در سراسر جهان حمایت می کند. 

 

چهار شنبه ۶ مرداد ماه ۱۴۰۰- ۲۸ یولی ۲۰۲۱

 

 

تاریخ انتشار : ۶ مرداد, ۱۴۰۰ ۷:۲۲ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیانیه «همگامی» در محکومیت اخراج فله‌ای مهاجران افغان

خواست مشترک و فراگیر مبارزان میهن‌دوست ایران، آزادی بی‌قیدوشرط زندانیان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است!

#جدول_مندلیف

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳) مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی

بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ

اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس