پنجشنبه ۱۳ مهر ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۷

كار، ارگان سازمان فداييان خلق ايران (اكثريت)

پنجشنبه ۱۳ مهر ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۷

انتخاب تلاشگر حقوق بشر سال ۲۰۱۲ برای دریافت دومین جایزه حقوق بشری شهر بوخوم

امسال ما برآن شدیم که این انتخاب با مشارکت هرچه گسترده تری از سوی کنشگران حقوق بشر صورت گیرد. از این رو پس از ماه ها بررسی، دو نفر را که به نظر ما واجد شرایط لازم هستند به مردم و به ویژه کوشندگان حقوق بشر معرفی می کنیم تا با مشارکت عمومی یکی از آنان به عنوان نماد تلاش برای حقوق بشر در ایران انتخاب شود.

لطفا انتخاب کنید!

 کانون حقوق بشری ایران آزاد از سال گذشته (۲۰۱۱) به مناسبت روز ۱۰ دسامبر، روز جهانی حقوق بشر، جایزه ای را به صورت نمادین به یک نفر از کوشندگان و کنشگران حقوق بشر در ایران اهدا می کند. 
این جایزه یک اثر هنری ارزشمند است که همه ساله به دست توانای هنرمند گرانقدر ایرانی آقای ناصر صوفیانی طراحی و ساخته می شود. سال گذشته این جایزه توسط خانم دکتر شیرین عبادی به خانم خدیحه مقدم به پاس سال ها تلاش شان در راه احقاق حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان و کودکان در ایران، اهدا گردید.

مسلمن تمامی کنشگران شناخته شده و گمنام حقوق بشر در ایران استحقاق دریافت جوایزی از این دست را دارا می باشند، اما به سبب محدودیت های موجود تنها می توان هرساله به یکی از آنان به نمایندگی از همه و به صورت نمادین چنین جایزه ای را تقدیم کرد. 
امسال ما برآن شدیم که این انتخاب با مشارکت هرچه گسترده تری از سوی کنشگران حقوق بشر صورت گیرد. از این رو پس از ماه ها بررسی دو نفر را که به نظر ما واجد شرایط لازم هستند به مردم و به ویژه کوشندگان حقوق بشر معرفی می کنیم تا با مشارکت عمومی یکی از آنان به عنوان نماد تلاش برای حقوق بشر در ایران انتخاب شود. 
این دو نفر یکی آقای شاهرخ زمانی، فعال محبوب و شناخته شده حقوق کارگران و دیگری آقای جاوید هوتن کیان،وکیل خانم سکینه محمدی آشتیانی است که به سنگسار محکوم شده بود. شرح مختصری از تلاش های این دو انسان مبارز به همراه رنج هایی که متحمل شده و می شوند ضمیمه است.
ما از تمامی دست اندرکاران حقوق بشر تقاضا می کنیم فعالانه در این رای گیری شرکت کرده و شرح زندگی، مبارزه و رنج های این دو انسان فداکاررا در سطحی هرچه گسترده تر اطلاع رسانی کنند. شاید با این کار و تحت تاثیر فشار افکار عمومی و سازمان های حقوق بشری جهانی، بخشی از فشار سنگینی که در زندان های مخوف جمهوری اسلامی بر این دو انسان مبارز و آزاده می رود، تخفیف یابد و خطری که جانشان را تهدید می کند برطرف شود

شاهرخ زمانی

 شاهرخ زمانی سال ۱۳۴۴ در یکی از روستا های منطقه قره داغ ، شهرستان کلیبر بدنیا آمد ودر تبریز بزرگ شد. پدرش، بهمن زمانی، شاعر و معلم بازنشسته و از همدوره ای ها و دوستان نزدیک صمد بهرنگی است. پدر شاهرخ به خاطر شعر هایش بیش از چهار سال در جمهوری اسلامی زندانی شده است . پدر و عموی شاهرخ در زمان شاه نیز زندانی بودند و درانقلاب ۵۷ توسط مردم آزاد شدند.

شاهرخ زمانی دوره راهنمایی و دبیرستان را در مدرسه هشترودی تبریز درس خواند و نقاشی ساختمان را به عنوان شغل انتخاب کرد. شاهرخ با دختر ی که کارگر کارخانه دارو سازی بود ازدواج کرد و اکنون آنها یک دختر و یک پسر دارند که هر دو دانشجو هستند.
در سال ۱۳۷۲ شاهرخ را همراه با ۱۶ نفر که همگی نقاش ساختمان بودند به اتهام فعالیت غیر علنی در سندیکای نقاشان دستگیر کردند و او ۱۸ ماه زندانی شد. پس از آزادی او همچنان در پاتوق های مختلف نقاشان مانند میدان امام حسین ، منوچهری و… با دیگر کارگران و دوستانش ارتباط کاری بسیار صمیمانه ای داشت . آنها تلاش داشتند از طریق این ارتباطات سندیکای نقاشان را احیا کنند.
در سال ۱۳۸۴ آن ها موفق شدند هیئت موسس سندیکای نقاشان را تشکیل دهند هر چند سرکوب های مداوم و شدید اجازه تشکیل سندیکا را نداد ولی آنها با فعالیت مستمر و گروهی تحت نام هیئت موسس کارهای بسیاری انجام دادند از جمله در جهت جمع آوری امضا و فعالیت برای کسب بیمه تامین اجتماعی و بیمه بیکاری برای نقاشان و حمایت و همکاری با دیگر تشکل های کارگری.

شاهرخ در سال ۱۳۸۵ همزمان با فعالیت خود در هیئت موسس سندیکای نقاشان همکاری با کمیته پیگیری برای ایجاد تشکل های کارگری را شروع کرد و همچنین در شورای همکاری تشکل ها و فعالین کارگری نیز فعال بود.

شاهرخ زمانی بار دیگر در ۱۴ خرداد ۱۳۹۰ ( ۴ ژوئن ۲۰۱۱) دستگیر و به اتهام “تبلیغ علیه نظام و تشکیل دسته سوسیالیستی” به ۱۱ سال زندان محکوم شد. جرم او تلاش برای ایجاد تشکل مستقل کارگری و دفاع از حقوق کارگران است. درمدتی که شاهرخ در زندان بوده مورد شکنجه و آزار بسیاری قرار گرفته است. به گفته خود او:

“بعد از چهل روز شکنجه های روحی و جسمی به زندان مرکزی تبریز تحویل داده شدم. در تمامی این چهل روز بازداشت غیر قانونی ام در اعتراض به این اوضاع در اعتصاب غذا بودم. بطوری که ۲۷ کیلو وزن کم کرده ام و …”

زندان تبریز یکی از مخوف ترین زندانهاست و برخورد غیر قانونی و غیر انسانی و جنایتکارانه آن زبانزد خاص و عام می باشد. زندانیان سیاسی بدون برخورداری از کوچکترین حقوق قانونی تحت نظر اداره اطلاعات مرکزی به بدترین شکل ممکن تحت شکنجه های روحی و جسمی فراوان قرار دارند. بدترین رفتار انداختن زندانیان عادی به جان زندانیان سیاسی می باشد.

شاهرخ در اداره اطلاعات بصورت مستقیم و یا غیر مستقیم تهدید به مرگ شده از جمله مسمومیت٬ قرار دادن در کنار افراد عادی مبتلا به ایدز، وادار کردن افراد نامتعادل روانی٬ جانی و خطرناک به درگیری با او، قرار دادن افراد اطلاعاتی در پوشش زندانی در کنار او که او را تشویق به فرار کنند تا حین فرار با تیر کشته شود.

جاوید هوتن کیان

 

جاوید هوتن کیان وکیل دادگستری در شهر تبریز در جریان ملاقات با دو خبرنگار آلمانی، به همراه سجاد قادر‌زاده فرزند ارشد سکینه محمدی آشتیانی بازداشت و از سوی دستگاه قضایی مورد محاکمه قرار گرفته است. او موفق شد با ارائه مدارک مستند از یک سو و جلب افکار عمومی جهان برای فشار بر جمهوری اسلامی از سوی دیگر، جلوی اجرای حکم سنگسار خانم سکینه محمدی آشتیانی را بگیرد. به دلیل این فعالیت ها جاوید هوتن کیان با اتهامات گوناگونی از جمله اتهام تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور، و ارتداد و جاسوسی مواجه شد، مورد محاکمه قرار گرفته و به ۶ سال حبس تعزیری و ابطال جواز وکالت محکوم شد. او حتی اجازه ملاقات با وکیل اش را ندارد. شدت برخورد و خشونت مقامات قضایی با جاوید هوتن‌کیان و اعمال محدودیت‌های شدید برای وی در مقایسه با سایر وکلایی که بازداشت و زندانی شده‌اند، غیرعادی است.

در زندان ماه‌ها فقط یک وعده غذا آن هم فقط تکه‌ای نان خشک با آب، به او می‌دادند و روزهای متمادی از سوی ۲۰ الی ۲۵ نفر ساعت‌ها شکنجه شده به طوری که این افراد مثل توپ فوتبال وی را از این طرف به آن طرف پاس می‌دادند. بدن برهنه او را خیس کردند و در سرمای زیر صفر درجه  تبریز در هوای آزاد نگه داشتند تا یخ بزند. او در این مدت در حدود ۴۰ تا ۵۰ کیلو، که معادل بیش از نصف وزن پیشین اش است، وزن کم کرده است. بینی و چندین دندانش را هم شکسته اند. هم چنین دست و پا‌ها و نقاطی از بدنش را با آتش سیگار سوزانده اند. مضافا به این که، در ادامه ی این شکنجه های جسمی و روحی طاقت فرسا، از آبان ماه سال نود به بند متادون که مخصوص نگه داری زندانیان معتاد به مواد مخدر است، منتقل شده است. جاوید در نامه ای که توسط یکی از زندانیان به خارج از زندان فرستاده نوشته است:

” هنوز از کابوس شکنجه ها خلاص نشده ام. صدای نعره های شبانه ام، نه تنها خودم، بلکه سایر زندانی ها را هم روانی کرده است. تا به حال چندین نامه به مقامات مختلف قضایی نوشته ام که به هیچ یک از آن ها ترتیب اثرنداده اند. به همین جهت، هیچ امیدی به این مقامات ندارم. مرا به روزی انداخته اند که حتی آرزوی دیدار با دختر کوچکم را که تا به حال مرا از دیدارش محروم کرده اند، ندارم. ولی از وجدان های بیداراستمداد می کنم که مرا به یاد آورند و شب ها راحت سر بر بالین خود ننهند، چرا که ماه هاست از آن محرومم تا جایی که به خاطر ندارم کی راحت خوابیده ام. شش سال، به من حبس داده اند ولی مطمئنم تا پایان حبس، مرا زنده به گور خواهند کرد…”

“مارکوس هلویگ” یکی از آن دو خبرنگارآلمانی آزاد شده در مصاحبه ی کوتاه خود، که تقریبا یک سال پس از آزادی شان صورت گرفته مدعی شده است که تا به حال نتوانسته به زندگی عادی خود برگردد، و شدت شکنجه ها و فریادهای گوش خراش سایر متهمان تحت شکنجه در اداره اطلاعات تبریز هرگز از ذهنش دور نمی شود.

جاوید هوتن کیان وکیلی که جهانیان موکل اش را بیشتر از او می شناسند در اوج  گمنامی و بایکوت، در زندان تبریز و در کنار معتادین به مواد مخدر و مجرمین خطرناک با مصرف روزانه چندین قرص اعصاب در مسیر زجرکشی  قرارگرفته و امکان هرگونه تماس تلفنی و ملاقات و حتی مکالمه با سایر زندانیان از او سلب شده است. حتی مسئولین زندان تبریز، جهت ممانعت از درز اخبار جدید از وضعیت هوتن کیان، سایر زندانیان را تهدید کرده اند که در صورت ارتباط با وی مرخصی شان قطع و ممنوع الملاقات می شوند.

 

تاریخ انتشار : ۲ آذر, ۱۳۹۱ ۱۰:۵۲ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سخن روز

آغاز جنگ و حماسه مقاومت خرمشهر:‌ مصاحبه نشریه کار با اکبر دوستدار

خبر حمله عراق را در واقع ما با مشاهده بمباران اهواز و آبادان دریافت کردیم. هواپیماهای عراقی در همان ساعات اول، بسیاری از شهرهای خوزستان و جمعاً ده شهر کشور را بمباران کردند. البته هدف مقدم و اصلی آنها تسخیر برق آسای خرمشهر توسط نیروی زمینی بود که در نزدیکی مرز عراق قرار داشت. از قرار و طبق نقشه جنگی صدام، آبادان، اهواز، دزفول و سوسنگرد اهداف بعدی آنان بودند. ۱۲ لشکر زرهی عراق با همه تجهیزات بسوی خرمشهر سرازیر شده بودند.

مطالعه »
یادداشت

جنبش زن زندگی آزادی، به مثابه جنبش علیه سلطه و استبداد

یک سال از روزهایی که زنان به اعتراض به قتل حکومتی مهسا “ژینا” روسری های خود را بعنوان نماد و  سمبل اقتدار جمهوری اسلامی به آتش کشیده و با شعار “زن، زندگی، آزادی” همبستگی عمیق جهانیان را بخود جلب کردند،  گذشت. جنبشی که در یک سال گذشته شاهدش بودیم، یکباره آغاز نشده و پیش زمینه های آن به سال های سال قبل به  خصوص بعد از انقلاب ۵۷ بر میگردد.

مطالعه »
آخرین مطالب

آیا تانکهای آبرامز امریکایی می‌توانند وضعیت را در اوکرائین تغییر دهند؟

با احتساب تانکهای فرسوده قدیمی «ت-۷۲» یا «ت-۶۴» که ساخت آن به دوران اتحاد شوروی برمیگردد وبا در نظرگرفتن تانکهای مهدوم شده، مارک شاسیلان اینگونه برآورد میکند که «اوکراین ۶۰۰ تا ۷۰۰ از ۱۰۰۰ فقره تانکهایی که در آغاز شروع جنگ در اختیار داشت را از دست داده است.»

زنی که سپهرش به فراخنای ایران است.

چه شگفت انگیزسرزمینی است! ایران زمین که مهرش و عشق به آزادیش چنان با جان عجین گردیده که استبدادحاکم شده برآن هرگز قادر نیست طولانی مدت دوام بیاورد ودر هراس از خروش و بر آمد مردم نباشد.

پناهندگان افغانستانی؛ غایبان سیاست «ما»

در فضای گشوده برای سخن گفتن از تبعیض اما، کمترین توجه‌ها جلب یکی از عمیق‌ترین اَشکال تبعیض در ایران شد: تبعیض علیه پناهندگان افغانستانی. از قضا همزمانی هجوم دوباره‌ی طالبان به افغانستان پس از توافق با آمریکا، و آوارگی دوباره‌ی آن مردم رنج کشیده با آغاز جنبش «زن، زندگی، آزادی» می‌توانست زمینه‌ای برای همدلی و هم‌صدایی با پناهجویان افغانستانی باشد…

مقوله تفسیر: از دگم های مذهبی تا روشنگری انسانی…

متد و روش های علوم تجربی برای توضیح پدیده هاست، ولی هنر تفسیر در علوم انسانی، شرایط و امکانات و کوشش در راه فهمیدن متون است. هرمنوتیک یا تفسیر به عنوان علم معنی در علوم انسانی خود را با تولیدات فکری انسان مشغول میکند.

آن‌ها هم…(یادی از رفیق غلام‌حسین بیگی)

چشم‌هایش را باز کرد و نگاه کرد به مردم. ذرات آب را که باد با خود از فواره وسط میدان روی صورتش می‌نشاند حس کرد. نمی‌دانست سروصدای آدم‌ها و ماشین از خواب بیدارش کرده است یا دردی که گرسنگی ول کرده بود توی شکمش، اما مطمئن بود که یک کدام از این‌ها بوده.

یادداشت

جنبش زن زندگی آزادی، به مثابه جنبش علیه سلطه و استبداد

یک سال از روزهایی که زنان به اعتراض به قتل حکومتی مهسا “ژینا” روسری های خود را بعنوان نماد و  سمبل اقتدار جمهوری اسلامی به آتش کشیده و با شعار “زن، زندگی، آزادی” همبستگی عمیق جهانیان را بخود جلب کردند،  گذشت. جنبشی که در یک سال گذشته شاهدش بودیم، یکباره آغاز نشده و پیش زمینه های آن به سال های سال قبل به  خصوص بعد از انقلاب ۵۷ بر میگردد.

مطالعه »
بیانیه ها

در سالگرد قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی: ایران به پیش از جنبش تنیده در جان مردم و میهن برنمی‌گردد!

جنبش «زن‌ زندگی، آزادی»، در بطن جامعه حضور دارد و مطالبات بنیادین آن در حال تکوین است. خواست استقرار جمهوری مبتنی بر جدایی دین از حکومت، بر پایهٔ ارزش‌های جهان‌شمول حقوق بشر و با تأکید ویژه بر آزادی، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی، به‌یمن مبارزهٔ مردم ایران تحقق خواهد یافت!

مطالعه »
پيام ها

شادباش به‌مناسبت هشتادودومین سالگرد تاسیس حزب تودۀ ایران

پیوند نزدیک سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) و حزب تودۀ ایران را آرمان‌های مشترک صلح، آزادی، عدالت اجتماعی، مردم‌سالاری (دمکراسی) و سوسیالیسم برقرار کرده‌است. هم‌سویی در مبارزه برای تحقق این آرمان‌ها و مبارزه برای گذر از شرایط اسف‌بار و بحران‌زدۀ کنونی زیر سیطرۀ حکومت ولایی جمهوری اسلامی و مبارزه برای استقرار حکومتی بر پایۀ مردم‌سالاری (دمکراسی)، آزادی و عدالت اجتماعی در کشور این پیوند را استحکام می‌بخشد.

مطالعه »
بیانیه ها

در سالگرد قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی: ایران به پیش از جنبش تنیده در جان مردم و میهن برنمی‌گردد!

جنبش «زن‌ زندگی، آزادی»، در بطن جامعه حضور دارد و مطالبات بنیادین آن در حال تکوین است. خواست استقرار جمهوری مبتنی بر جدایی دین از حکومت، بر پایهٔ ارزش‌های جهان‌شمول حقوق بشر و با تأکید ویژه بر آزادی، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی، به‌یمن مبارزهٔ مردم ایران تحقق خواهد یافت!

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آیا تانکهای آبرامز امریکایی می‌توانند وضعیت را در اوکرائین تغییر دهند؟

زنی که سپهرش به فراخنای ایران است.

پناهندگان افغانستانی؛ غایبان سیاست «ما»

مقوله تفسیر: از دگم های مذهبی تا روشنگری انسانی…

آن‌ها هم…(یادی از رفیق غلام‌حسین بیگی)

سلحشوری های بی پایان شوالیه ای به نام بیژن اشتری!