جمعه ۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۲

جمعه ۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۲

قطعنامه سیاسی مصوب اجلاس شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): مهم‌تر از همه، ما معتقدیم که نتیجه موفقیت‌آمیز مذاکرات ایران و آمریکا زمانی پایدار می‌ماند که به تقویت جامعه مدنی و افزایش فضا...
۲ خرداد, ۱۴۰۴
نویسنده: شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
جستاری درباره توان اندیشه
امروز، بخش عمده‌ای از جهان زیر سلطه یک ایدئولوژی واحد قرار دارد. نافرمانی و مقاومت هنوز، هرچند پراکنده و اغلب آشتی‌جویانه، زنده‌اند. این نبرد – که مسیری طولانی در پیش...
۱ خرداد, ۱۴۰۴
نویسنده: په ری آندرسون
نویسنده: په ری آندرسون
گزارش وکلای حقوق بشر: اسرائیل مرتکب آپارتاید می‌شود.
ما اساتید دانشگاه و مدافعان حقوق بشر هستیم که در مورد فلسطین و اسرائیل تدریس  کرده ایم  و می‌نویسیم. ما به طور جمعی هزاران کلاس در مورد حقوق بشر، حقوق...
۱ خرداد, ۱۴۰۴
نویسنده: ساندرا بابکوک
نویسنده: ساندرا بابکوک
قرمطی
ناگاه جَست و خیز خرگوشی همه را به وَجد می‌آورد. این همان تِم زندگی‌ست... هرکس به رویای خویش فرو می‌رود، در پرده‌ای از افکار اندوه‌بار پوشیده شده در سرنوشت این...
۱ خرداد, ۱۴۰۴
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
تا تشکیل دولت مستقل فلسطین، پانزدهم ماه مه زخمی ماندگار برپیکر عدالت است
شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): سازمان ما همراه با همه مردمان آزاده و عدالت خواه جهان، خواهان احقاق حقوق پایمال شده فلسطینیان و تشکیل دو کشور هم جوار...
۳۰ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: ‌شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: ‌شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
خاطراتی از «ابوالقاسم طاهرپرور» در چهارمین سال درگذشت او
فرشین کاظمی‌نیا: اساساً روحیه‌ی مشدی او را در زمره‌ی افراد ویژه‌ای قرار می‌داد که عقیده‌شان را مقدم بر خود می‌شمرند و درک‌شان از جامعه در نسبت‌های پدیدارشناختی از عدالت و...
۳۰ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: فرشین کاظمی نیا
نویسنده: فرشین کاظمی نیا
اشتغال زنان در ایران؛ چالش‌ها و پیامدهای یک نابرابری پنهان
گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): تغییر این وضعیت، مستلزم اصلاح قوانین کار، اجرای دقیق حمایت‌های قانونی، آگاه‌سازی عمومی نسبت به ارزش واقعی کار زنان، و به‌رسمیت شناختن...
۲۹ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

اهدای بیست و سومین “جایزه بین المللی حقوق بشر لودویک تراریو” به وکیل مبارز زندانی خانم نسرین ستوده

در ایران با اعلام اهدای "جایزه بین‌المللی حقوق بشر لودویک تراریو" به خانم نسرین ستوده، سایت "تنسیم" ارگان سپاه پاسداران جمهوری اسلامی از خبر اهدای این جایزه بین‌المللی به یک محکوم به تبلیغ علیه نظام خبر داد و در ادامه مطابق آن ده ها سایت دیگر ارگان های امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی این خبر را در سایت های خود بازنشر کردند.

*ادای احترام وکلای بین المللی به وکیل مبارز و حقوق بشری نسرین ستوده

بیست و سومین مراسم سالانه اهدای جایزه حقوق بشری “لودویک تراریو” عصر روز جمعه ۳ خرداد (۲۴ مه ) در سالن اجتماعات رسمی دیوان عالی بلژیک در کاخ دادگستری بروکسل برگزار شد. پیشتر هیات داوران  در تاریخ ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۸ ، خانم نسرین ستوده را برای دریافت این جایزه بین المللی انتخاب کرده بود. در مراسم جمعه ۲۴  آوریل ۲۰۱۹ در بروکسل، این جایزه بین‌المللی حقوق بشر به خانم نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر محبوس در زندان اوین اهدا شد.

 

در این مراسم بدلیل زندانی بودن خانم نسرین ستوده و عدم امکان شرکتش در برنامه، بصورت سمبولیک بیاد او روی یک صندلی خالی یک دسته گل رُز قرار داده بودند. اعضای کانون وکلای بروکسل، ایو اسجینسکی رئیس موسسه حقوق بشر کانون وکلای بروکسل، نمایندگان کانون های وکلای برخی کشورهای اروپایی، میشل فورجس رئیس کانون وکلای فرانسه در دادگستری بروکسل، قاضی پل لی مانس قاضی حقوق بشر اتحادیه اروپا، تعدادی از مقامات و نهادهای بلژیکی، خبرنگاران بلژیکی، کریم لاهیجی رئیس کنفدراسیون جهانی حقوق بشر، پرستو فروهر و ده ها نفر از فعالین مدنی، حقوق بشری و سیاسی ایرانیان ساکن بلژیک نیز برای حمایت از خانم نسرین ستوده در این مراسم شرکت داشتند. در تمام سخنرانی هایی که بزبا فرانسه در این مراسم انجام گرفت و در فضای مجازی و وسایل ارتباط جمعی نوشتاری فرانسه زبان انتشار یافت به مبارزات حقوق بشری خانم نسرین ستوده ارج گذاشته شده و از آن حمایت همه جانبه صورت گرفته است. در انتها همه سخنرانان خواهان آزادی او شدند.

*در باره فعالیت ها و محکومیت زندان خانم نسرین ستوده
خانم نسرین ستوده متولد سال ۱۳۴۲ است و کارشناسی ارشد حقوق بین‌الملل خود را از دانشگاه «شهید بهشتی» گرفته، عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر، کمپین یک میلیون امضا برای تغییر قوانین تبعیض‌آمیز علیه زنان و انجمن حمایت از حقوق کودکان را در کارنامه دارد و در پرونده‌های بسیاری از فعالان حقوق بشر، فعالان حقوق زنان، کودکان خشونت و آزار ‌دیده و کودکان در معرض اعدام، وکیل مدافع بوده است. او بارها دستگیر و آزاد شده است.
خانم نسرین ستوده مدتی قبل در پرونده‌ سازی های دیگر با احکامی تازه و ناعادلانه، مجددا زندانی شده است. او بر اساس حکم صادر شده از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران، به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، «عضویت مؤثر در گروهک غیرقانونی و ضدامنیتی کانون مدافعان حقوق بشر، گروه لگام (لغو گام به گام اعدام) و شورای ملی صلح»، «تشویق مردم به فساد و فحشا و فراهم آوردن موجبات آن و ظاهر شدن بدون حجاب شرعی در محل شعبه بازپرسی» و «اخلال در نظم و آسایش عمومی و نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی»، در مجموع به ۳۳ سال حبس و تحمل ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شده که طبق ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۱۲ سال آن اجرا می‌شود.

نسرین ستوده در سال ۱۳۸۸( ۲۰۰۸ میلادی)، برنده جایزه حقوق بشر سازمان حقوق بشر بین‌الملل شد. او جایزه کمیته بین‌المللی حقوق بشر ایتالیا، انجمن قلم آمریکا و جایزه ساخاروف را نیز از آن خود کرد. شورای شهر پاریس نیز به تازگی او را به عنوان شهروند افتخاری این شهر برگزید. ادای احترام به مبارزات و فعالیت حقوق بشری خانم نسرین ستوده روزبروز در عرصه بین المللی افزایش می یابد.
در ایران با اعلام اهدای “جایزه بین المللی حقوق بشر لودویک تراریو”به خانم نسرین ستوده، سایت “تنسیم” ارگان سپاه پاسداران جمهوری اسلامی از خبر اهدای این جایزه بین المللی به یک محکوم به تبلیغ علیه نظام خبر داد و در ادامه مطابق آن ده ها سایت دیگر ارگان های امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی این خبر را در سایت های خود بازنشر کردند.

*تاریخچه “جایزه بین المللی حقوق بشر لودویک تراریو  LUDOVIC TRIREIEUX

در ۲۷ فوریه سال ۱۹۸۴جایزه بین المللی حقوق بشر بنام ” جایزه بین المللی حقوق بشر لودویک تراریو” LUDOVIC TRIREIEUX “، بنیاد گذاشته شد. لودیک تراریو (۱۸۴۰ تا ۱۹۰۴) وکیل، حقوقدان و عضو کانون وکلای شهرهای بوردو و پاریس بود. او در سال‌های ۱۸۷۷ و ۱۸۷۸رئیس کانون وکلای بوردو و از سال ۱۸۷۹ تا ۱۸۸۱ نماینده مجلس فرانسه بود. او در سال ۱۸۹۵ وزیر دادگستری شد و در سال‌های ۱۸۹۸ تا ۱۹۰۳ لیگ فرانسه برای دفاع از حقوق بشر و حقوق شهروندی را بنیان گذاشت و ریاست آن را به عهده گرفت. این جایزه بصورت سالانه به نام او به یک وکیل بدون توجه به تابعیت وی و تنها بخاطر کار و فعالیت او در دفاع از حقوق بشر، حاکمیت قانون، مبارزه علیه نژادپرستی و عدم رواداری در تمامی اشکال آن و … اهدا می شود.

از سال ۱۹۹۲، جایزه بوسیله انستیوی حقوق بشر “کانون وکلای بوردو” اهداء می شود. از سال ۲۰۰۳، این جایزه تبدیل به “ادای احترام سالیانه وکلا به یک وکیل در جهان” شده است. هر ساله اهدای این جایزه بصورت مشترک توسط موسسه حقوق بشر کانون وکلای بوردو، موسسه آموزش حقوق بشر کانون وکلای پاریس، موسس حقوق بشر کانون وکلای بروکسل و اتحادیه وکلای مدافع حقوق بشر در رُم، کانون وکلای برلین، لوکزامبورگ، ژنو، آمستردام، اتحادیه بین المللی وکلا و موسس حقوق بشر وکلای اروپایی در شهرهایی که هر یک از این مراکز دفتر نمایندگی دارند مراسم اهدای جایزه انجام می گیرد.
در دو ساله اول، این جایزه در تاریخ
۲۹ مارس ۱۹۸۵ به نلسون ماندنا که ۲۳ سال در زندان رژیم آپارتاید افریقای جنوبی بسر می برد در تاریخ ۲۷ آوریل ۱۹۸۵بطور رسمی به دخترش در شهر بوردو اهدا شد. در ۱۱ فوریه ۱۹۹۰ نلسون ماندنا از زندان آپارتاید آزاد شد.

*هیات منصفه برای انتخاب یک وکیل حقوق بشری در جهان

هیات منصفه حداکثر شامل ۳۰ وکیل می باشد که توسط ارگان های حقوق بشری کانون های بزرگ وکلای اروپایی تعیین می شوند. انتخاب از طریق یک رای گیری انجام می گیرد البته قبل از آن با نهادهای غیر دولتی، کانون های وکلا، انجمن های حقوق بشری در سراسر جهان برای انتحاب کاندید یا کاندیداها مشورت صورت می گیرد و از آنها خواسته می شود که فرد یا افراد مورد توجه خود را که در چارچوب معیارهای تعیین شده برای این جایزه هستند را معرفی کنند و سپس انتخابات انجام می گیرد. در ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۸ هیات داورانجلسه سالانه خود را در پاریس برگزار کرد و بدین ترتیب خانم نسرین ستوده را برای دریافت “جایزه بین المللی حقوق بشر لودویک تراریو” در دور اول رای گیری با اکثریت مطلق انتخاب کرد.

*اولین وکیل ایرانی دریافت کننده “جایزه لودویک تراریو” LUDOVIC TRIREIEUX

در میان وکلای ایرانی خانم نسرین ستوده دومین وکیل مبارزی است که این جایزه بین المللی به او تعلق می گیرد. در سال ۲۰۰۲ خانم مهرانگیز کار  بدلیل مبارزات و فعالیت هایی که در چارچوب حقوق بشر و دفاع از حقوق زنان در ایران انجام داد توسط هیات داوران این ارگان بین المللی انتخاب شد و به عنوان اولین وکیل مبارز ایرانی “جایزه بین المللی حقوق بشر لودویک تراریو” را دریافت کرد.

جمعه ۳ خرداد ۱۳۹۸
۲۴ ماه مه سال ۲۰۱۹

تاریخ انتشار : ۴ خرداد, ۱۳۹۸ ۶:۲۵ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

پیام به مناسبت سالگرد بنیان‌گذاری نهضت آزادی ایران!

ما، به عنوان یک نیروی چپ، عدالت‌خواه، دموکرات و مردمیِ خواهان آزادی و دموکراسی و برپایی جمهوری‌ِ متکی به آرای ملت در کشور، هرچند در بنیان‌های نظری و تحلیل اجتماعی و سیاسی تفاوت‌هایی با دیدگاه نهضت آزادی ایران داریم، اما در عین حال باور داریم که در مسیر دفاع از آزادی‌های سیاسی، حقوق بشر، برابر حقوقی زنان، رفع هرگونه تبعیض،گردش متوازن قدرت و پاسداری از حق حاکمیت مردم ایران، همسو و همراهیم.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

قالیباف و موضوع “حجاب و عفاف”: تاکتیک یا تحول؟

در شرایط کنونی، نشانه‌هایی چون پیروزی چهره‌ای چون پزشکیان در انتخابات ریاست‌جمهوری، افزایش تمایل به مذاکره، و تغییر نسبی در لحن مقامات، توجه‌برانگیز است. با این‌حال، این تغییرات، اگر با اصلاحات بنیادین همراه نباشند، از جمله بازنگری در قانون‌گذاری به‌ویژه در حوزه‌هایی چون حجاب، توقف برخوردهای سلیقه‌ای و امنیتی با جامعه مدنی، گشایش در عرصه‌های فرهنگی، احترام به آزادی‌های دموکراتیک و اصلاح رویه‌های پلیسی، نمی‌توان از آن‌ها به‌عنوان نشانه‌ای از بلوغ سیاسی یا اجتماعی یاد کرد.

مطالعه »
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

پیام به مناسبت سالگرد بنیان‌گذاری نهضت آزادی ایران!

ما، به عنوان یک نیروی چپ، عدالت‌خواه، دموکرات و مردمیِ خواهان آزادی و دموکراسی و برپایی جمهوری‌ِ متکی به آرای ملت در کشور، هرچند در بنیان‌های نظری و تحلیل اجتماعی و سیاسی تفاوت‌هایی با دیدگاه نهضت آزادی ایران داریم، اما در عین حال باور داریم که در مسیر دفاع از آزادی‌های سیاسی، حقوق بشر، برابر حقوقی زنان، رفع هرگونه تبعیض،گردش متوازن قدرت و پاسداری از حق حاکمیت مردم ایران، همسو و همراهیم.

مطالعه »
پيام ها

جان شما، جان ایران و سوگ شما، سوگ ایران است!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) وقوع این فاجعۀ شوم را به مردم میهن‌مان، به شهروندان بندرعباس و خانواده‌های داغ‌دار و آسیب‌دیده تسلیت می‌گوید. ما در این لحظات سخت همراه و هم‌دوش مردم  بندرعباس سوگوارِ جان‌های از دست رفته و نگران و چشم‌به راه بهبود زخمی‌های این حادثه‌ایم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

قطعنامه سیاسی مصوب اجلاس شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

جستاری درباره توان اندیشه

گزارش وکلای حقوق بشر: اسرائیل مرتکب آپارتاید می‌شود.

تا تشکیل دولت مستقل فلسطین، پانزدهم ماه مه زخمی ماندگار برپیکر عدالت است

خاطراتی از «ابوالقاسم طاهرپرور» در چهارمین سال درگذشت او