یکشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۱

یکشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۱

بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ
وقت آن فرا رسیده است که حاکمان از این فرصت تاریخی و سرمایه به دست آمده برای تحقق وفاق واقعی ملی و در جهت کاهش فاصله با مردم، بازسازی کشور...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس
خیرخواهانه متذکر می شویم که راه علاج مشکلات روزافزون کشور، نه افزایش بگیر و ببندهای بی ضابطه و تشدید رویکردهای امنیتی و تحدید و تضییع حقوق شهروندی (ولو با حفظ...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: وکلاپرس
نویسنده: وکلاپرس
روایت مهتدی، فعال سیاسی و همسر آنیشا اسداللهی از انتقال همسرش و دیگر زندانیان زن از اوین به زندان قرچک
از چند روز، قبل از حمله یکی از اکانت‌های مرتبط با رژیم اسرائیل، این پیام را گذاشته بود که زدن سردر اوین، منتفی نیست. مسئله‌ای که نگرانی‌های ما را دوچندان...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: محمد جعفری
نویسنده: محمد جعفری
صدایی از حاشیه، تصویری از فریب: بزرگ‌نمایی یک صدا در غیاب پایگاه اجتماعی
این شعار نه‌تنها فراگیر نبوده، بلکه هم از نظر تعداد موارد وقوع و هم از نظر عمق پذیرش در میان توده‌های معترض، شعاری حاشیه‌ای و ناپایدار به‌شمار می‌آید. با وجود...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
مردم عامل اصلی در امنیت وطن هستند- تجربه و برداشتی از جنگ دوازده روزه
مردم نشان دادند که وطن خود را دوست دارند و حاضرند برای بقای میهن، حتی از جان خود نیز بگذرند و با تمام مشکلات بسازند ولی با دشمن و خائنان...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
جهان تاریک است
گوشهایتان را مهر و موم کردید!؟- صدای مردم را نشنیدید!- از شما کاری ساخته نیست!- خیلی کارها کردید!- اما از بهار بویی نبردید- از شکفتن گلها در دامنه هایِ فلات-...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رحمان ـ ا
نویسنده: رحمان ـ ا
به امید پیروزی نه در جنگ که بر جنگ
مادران صلح ایران ضمن محکومیت اقدامات غیر انسانی اسراییل، از جنابعالی به‌عنوان ریاست قوۀ قضاییه مصرانه تقاضا دارند در این شرایط بحرانی بنا بر اصل مدارا با رعایت عدل و...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: مادران صلح ایران
نویسنده: مادران صلح ایران

اهدای بیست و سومین “جایزه بین المللی حقوق بشر لودویک تراریو” به وکیل مبارز زندانی خانم نسرین ستوده

در ایران با اعلام اهدای "جایزه بین‌المللی حقوق بشر لودویک تراریو" به خانم نسرین ستوده، سایت "تنسیم" ارگان سپاه پاسداران جمهوری اسلامی از خبر اهدای این جایزه بین‌المللی به یک محکوم به تبلیغ علیه نظام خبر داد و در ادامه مطابق آن ده ها سایت دیگر ارگان های امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی این خبر را در سایت های خود بازنشر کردند.

*ادای احترام وکلای بین المللی به وکیل مبارز و حقوق بشری نسرین ستوده

بیست و سومین مراسم سالانه اهدای جایزه حقوق بشری “لودویک تراریو” عصر روز جمعه ۳ خرداد (۲۴ مه ) در سالن اجتماعات رسمی دیوان عالی بلژیک در کاخ دادگستری بروکسل برگزار شد. پیشتر هیات داوران  در تاریخ ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۸ ، خانم نسرین ستوده را برای دریافت این جایزه بین المللی انتخاب کرده بود. در مراسم جمعه ۲۴  آوریل ۲۰۱۹ در بروکسل، این جایزه بین‌المللی حقوق بشر به خانم نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر محبوس در زندان اوین اهدا شد.

 

در این مراسم بدلیل زندانی بودن خانم نسرین ستوده و عدم امکان شرکتش در برنامه، بصورت سمبولیک بیاد او روی یک صندلی خالی یک دسته گل رُز قرار داده بودند. اعضای کانون وکلای بروکسل، ایو اسجینسکی رئیس موسسه حقوق بشر کانون وکلای بروکسل، نمایندگان کانون های وکلای برخی کشورهای اروپایی، میشل فورجس رئیس کانون وکلای فرانسه در دادگستری بروکسل، قاضی پل لی مانس قاضی حقوق بشر اتحادیه اروپا، تعدادی از مقامات و نهادهای بلژیکی، خبرنگاران بلژیکی، کریم لاهیجی رئیس کنفدراسیون جهانی حقوق بشر، پرستو فروهر و ده ها نفر از فعالین مدنی، حقوق بشری و سیاسی ایرانیان ساکن بلژیک نیز برای حمایت از خانم نسرین ستوده در این مراسم شرکت داشتند. در تمام سخنرانی هایی که بزبا فرانسه در این مراسم انجام گرفت و در فضای مجازی و وسایل ارتباط جمعی نوشتاری فرانسه زبان انتشار یافت به مبارزات حقوق بشری خانم نسرین ستوده ارج گذاشته شده و از آن حمایت همه جانبه صورت گرفته است. در انتها همه سخنرانان خواهان آزادی او شدند.

*در باره فعالیت ها و محکومیت زندان خانم نسرین ستوده
خانم نسرین ستوده متولد سال ۱۳۴۲ است و کارشناسی ارشد حقوق بین‌الملل خود را از دانشگاه «شهید بهشتی» گرفته، عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر، کمپین یک میلیون امضا برای تغییر قوانین تبعیض‌آمیز علیه زنان و انجمن حمایت از حقوق کودکان را در کارنامه دارد و در پرونده‌های بسیاری از فعالان حقوق بشر، فعالان حقوق زنان، کودکان خشونت و آزار ‌دیده و کودکان در معرض اعدام، وکیل مدافع بوده است. او بارها دستگیر و آزاد شده است.
خانم نسرین ستوده مدتی قبل در پرونده‌ سازی های دیگر با احکامی تازه و ناعادلانه، مجددا زندانی شده است. او بر اساس حکم صادر شده از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران، به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، «عضویت مؤثر در گروهک غیرقانونی و ضدامنیتی کانون مدافعان حقوق بشر، گروه لگام (لغو گام به گام اعدام) و شورای ملی صلح»، «تشویق مردم به فساد و فحشا و فراهم آوردن موجبات آن و ظاهر شدن بدون حجاب شرعی در محل شعبه بازپرسی» و «اخلال در نظم و آسایش عمومی و نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی»، در مجموع به ۳۳ سال حبس و تحمل ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شده که طبق ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۱۲ سال آن اجرا می‌شود.

نسرین ستوده در سال ۱۳۸۸( ۲۰۰۸ میلادی)، برنده جایزه حقوق بشر سازمان حقوق بشر بین‌الملل شد. او جایزه کمیته بین‌المللی حقوق بشر ایتالیا، انجمن قلم آمریکا و جایزه ساخاروف را نیز از آن خود کرد. شورای شهر پاریس نیز به تازگی او را به عنوان شهروند افتخاری این شهر برگزید. ادای احترام به مبارزات و فعالیت حقوق بشری خانم نسرین ستوده روزبروز در عرصه بین المللی افزایش می یابد.
در ایران با اعلام اهدای “جایزه بین المللی حقوق بشر لودویک تراریو”به خانم نسرین ستوده، سایت “تنسیم” ارگان سپاه پاسداران جمهوری اسلامی از خبر اهدای این جایزه بین المللی به یک محکوم به تبلیغ علیه نظام خبر داد و در ادامه مطابق آن ده ها سایت دیگر ارگان های امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی این خبر را در سایت های خود بازنشر کردند.

*تاریخچه “جایزه بین المللی حقوق بشر لودویک تراریو  LUDOVIC TRIREIEUX

در ۲۷ فوریه سال ۱۹۸۴جایزه بین المللی حقوق بشر بنام ” جایزه بین المللی حقوق بشر لودویک تراریو” LUDOVIC TRIREIEUX “، بنیاد گذاشته شد. لودیک تراریو (۱۸۴۰ تا ۱۹۰۴) وکیل، حقوقدان و عضو کانون وکلای شهرهای بوردو و پاریس بود. او در سال‌های ۱۸۷۷ و ۱۸۷۸رئیس کانون وکلای بوردو و از سال ۱۸۷۹ تا ۱۸۸۱ نماینده مجلس فرانسه بود. او در سال ۱۸۹۵ وزیر دادگستری شد و در سال‌های ۱۸۹۸ تا ۱۹۰۳ لیگ فرانسه برای دفاع از حقوق بشر و حقوق شهروندی را بنیان گذاشت و ریاست آن را به عهده گرفت. این جایزه بصورت سالانه به نام او به یک وکیل بدون توجه به تابعیت وی و تنها بخاطر کار و فعالیت او در دفاع از حقوق بشر، حاکمیت قانون، مبارزه علیه نژادپرستی و عدم رواداری در تمامی اشکال آن و … اهدا می شود.

از سال ۱۹۹۲، جایزه بوسیله انستیوی حقوق بشر “کانون وکلای بوردو” اهداء می شود. از سال ۲۰۰۳، این جایزه تبدیل به “ادای احترام سالیانه وکلا به یک وکیل در جهان” شده است. هر ساله اهدای این جایزه بصورت مشترک توسط موسسه حقوق بشر کانون وکلای بوردو، موسسه آموزش حقوق بشر کانون وکلای پاریس، موسس حقوق بشر کانون وکلای بروکسل و اتحادیه وکلای مدافع حقوق بشر در رُم، کانون وکلای برلین، لوکزامبورگ، ژنو، آمستردام، اتحادیه بین المللی وکلا و موسس حقوق بشر وکلای اروپایی در شهرهایی که هر یک از این مراکز دفتر نمایندگی دارند مراسم اهدای جایزه انجام می گیرد.
در دو ساله اول، این جایزه در تاریخ
۲۹ مارس ۱۹۸۵ به نلسون ماندنا که ۲۳ سال در زندان رژیم آپارتاید افریقای جنوبی بسر می برد در تاریخ ۲۷ آوریل ۱۹۸۵بطور رسمی به دخترش در شهر بوردو اهدا شد. در ۱۱ فوریه ۱۹۹۰ نلسون ماندنا از زندان آپارتاید آزاد شد.

*هیات منصفه برای انتخاب یک وکیل حقوق بشری در جهان

هیات منصفه حداکثر شامل ۳۰ وکیل می باشد که توسط ارگان های حقوق بشری کانون های بزرگ وکلای اروپایی تعیین می شوند. انتخاب از طریق یک رای گیری انجام می گیرد البته قبل از آن با نهادهای غیر دولتی، کانون های وکلا، انجمن های حقوق بشری در سراسر جهان برای انتحاب کاندید یا کاندیداها مشورت صورت می گیرد و از آنها خواسته می شود که فرد یا افراد مورد توجه خود را که در چارچوب معیارهای تعیین شده برای این جایزه هستند را معرفی کنند و سپس انتخابات انجام می گیرد. در ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۸ هیات داورانجلسه سالانه خود را در پاریس برگزار کرد و بدین ترتیب خانم نسرین ستوده را برای دریافت “جایزه بین المللی حقوق بشر لودویک تراریو” در دور اول رای گیری با اکثریت مطلق انتخاب کرد.

*اولین وکیل ایرانی دریافت کننده “جایزه لودویک تراریو” LUDOVIC TRIREIEUX

در میان وکلای ایرانی خانم نسرین ستوده دومین وکیل مبارزی است که این جایزه بین المللی به او تعلق می گیرد. در سال ۲۰۰۲ خانم مهرانگیز کار  بدلیل مبارزات و فعالیت هایی که در چارچوب حقوق بشر و دفاع از حقوق زنان در ایران انجام داد توسط هیات داوران این ارگان بین المللی انتخاب شد و به عنوان اولین وکیل مبارز ایرانی “جایزه بین المللی حقوق بشر لودویک تراریو” را دریافت کرد.

جمعه ۳ خرداد ۱۳۹۸
۲۴ ماه مه سال ۲۰۱۹

تاریخ انتشار : ۴ خرداد, ۱۳۹۸ ۶:۲۵ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ

اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس

روایت مهتدی، فعال سیاسی و همسر آنیشا اسداللهی از انتقال همسرش و دیگر زندانیان زن از اوین به زندان قرچک

صدایی از حاشیه، تصویری از فریب: بزرگ‌نمایی یک صدا در غیاب پایگاه اجتماعی

مردم عامل اصلی در امنیت وطن هستند- تجربه و برداشتی از جنگ دوازده روزه

جهان تاریک است