سه شنبه ۷ آذر ۱۴۰۲ - ۲۲:۳۴

كار، ارگان سازمان فداييان خلق ايران (اكثريت)

سه شنبه ۷ آذر ۱۴۰۲ - ۲۲:۳۴

اوکرائین- جنگ روایت ها

تذکر ضرور: پخش میزگردها در این صفحه از نشریه کار لزوما به معنی تایید یا وابستگی این برنامه ها به سازمان ما نیست و صرفا به دلیل خدمت به جامعه دوستان و نزدیکان فکری به سازمان صورت می گیرد!

فایل صوتی جلسه پرسش و پاسخ تلگرامی جمعه  ۲۶ فروردین ۱۴۰۱  

موضو ع: اوکراین : جنگ روایتها 

میهمان:  پرویز صداقت، اقتصاددان ، پژوهشگر اقتصاد سیاسی  

این جلسات هر جمعه ساعت ۹ شب به وقت ایران در کانال تریبون اجتماعی سرزمین من و گروههای تلگرامی دیگر از جمله گروه به یاد رفیق رئیس دانا، برای اتحاد عدالتخواهان برگزار می شود:     لینک زیر       https://t.me/+XoZejA_SmGcwYjdh

سوالات مطرح شده در جلسه تلگرامی  با پرویز صداقت

  • ·       با درود به مهمان محترم برنامه از ایشان میپرسم با توجه به حضور پر رنگ عناصر فاشیست در دولت کنونی اوکراین و حمایت امپریالیسم آمریکا از این دولت و درخواست دولت مذکور برای پیوستن به ناتو،مشخصا شما چه پیشنهادی برای مقابله با پیشروی ناتو به سمت شرق و مبارزه با دولت فاشیستی زلنسکی ارائه میفرمایید.
  • ·        باتوجه به اینکه ، شما معتقد هستید ، این جنگ امپریالیستی است .وروسیه را نیز امپریالیست می دانید.بنابراین ،لطفا توضیح دهید : به چه دلایل تئوریک (باتوجه به ویژگی های مطرحه در کتاب امپریالیسم لنین و نظریات جدید در مورد امپریالیسم ) شما روسیه را کشور امپریالیست ، می دانید
  • ·      درصورت امکان بین جنگ ویتنام باآمریکا وجنگ اوکراین وروسیه مقایسه وتضاد وتشابهات رابیان فرمایید
  • ·      تاثیرجنگ اکراین وروسیه براقتصاد جهان ومخصوصا ایران راکمی توضیح فرمایید و به نظرتان موضع نیروهای عدالت خواه وصلح طلب وچپ دراین جنگ  چیست ؟ مختصر شرح دهید
  • ·      به نظر می رسد که بیشتر از اختلاف نظر اختلاف در پیش زمینه های ذهنی عمل می کند – یعنی هر کسی که به نقش ناتو بیشتر ی پردازد و بر آن تاکید دارد پرو پوتین تصور می شود و بر عکس هر کسی که نقش پوتین را در تقویت ناتو بیشتر معرفی می کند پرو ناتو قلمداد می شود . شما این پیش زمینه های ذهنی را در این تعارضات دخیل نمی بینید؟
  • ·      با درود و خسته نباشید، اگر آمریکا سوپر امپریالیست، نمیتوان روسیه و حتی شوروی را کشور سرمایه داری حزبی- دولتی و بعد از هم پاشی، سرمایه داری و به نوعی امپریالیستی که  در حوزه ی محدودیبرای مثال در سوریه، لیبی و… منافع خود را دنبال میکند‌؟
  • ·      باتوجه به گسترش ناتو به شرق و تهدید روسیه و عدم قبول زبان دیپلماسی از طرف غرب و اولتیماتوم روسیه در این باره، ایا روسیه تدبیر دیگری بجزء جنگ در مقابل تهدید های گسترش به همسایگی خود را می توانست ارائه دهد؟
  • ·      با سلام جناب پرویز صداقت خسته نباشید در مقاله چرا از تاریخ نمی‌آموزند؟ کنایه ایی به هواداران تانک‌های روسی نگاشته شده  بنظرمی رسید منظور حزب شناسنامه دار تاریخی است . سئوال من اینست اکنون که حزب توده ایران تانگ های روسی را محکوم کرده است این همسویی را چگونه ارزیابی می فرمائید
  • ·      در صحبتهاتون از نیروی سوم نام بردید. این نیروی سوم مذکور آیا در واقعیت مادی هم وجود داره یا خیر؟ آیا در صحنه واقعی جهان و در اثنای گسترش ناتو به شرق و روی کار آمدن دولت فاشیستی در اوکراین میتوان منتظر ظهور نیروی سوم ماند و احیانا مبارزه  با فاشیسم و میلیتاریسم رو به فردای ظهور! موکول کرد؟

آیا این جز ترویج انفعال و در عمل در کنار ناتو و فاشیسم قرار گرفتن نیست؟

  • ·      به نظر شما وظیفه طبقه کارگر در روسیه واوکراین در مقابل این جنگ امپریالیستی چیست .و برای مقابله با آن چه تاکتیک هایی را باید بکارببرند
  • ·      با درود خدمت استاد صداقت   می خواستم با اشاره به این  پارادوکس در ذهن  دوستانی  که  تجاوز  روسیه  را قبول می کنند  ولی  نوعی استدلال می کنند  که  جنگ به روسیه تحمیل  شده ؛  اینجا  این  سوال  از این  عزیزان پیش میاد  که اگر تجاوز  صرفا  یک واژه نیست  بلکه  توام  با ادمکشی و تخریب و  نابودی زیر ساخت  و هستی  یک  کشور است  آیا  به  مدافعان  خاک اکراین  حق  دفاع  قائل  هستند ؟ یا  آنها  باید  مملکتشان  را تحویل  پوتین  دهند ؟ دفاع  مردم اکراین  عالانه است  ؟  یا  ورود  بیگانه  به خاک  یک کشور مستقل ؟
  • ·      تا زمان ساخته شدن  نیروی سوم که جهان منتظر ما نمی ماند ، ما  مجبورم میشویم که به این سوال جواب دهیم که یک نیروی هژمون برتر ما را به  مسیر خودمان نزدیکتر می کند یا چند نیروی قدرتمند در جهان ؟
  • ·      1-  شما به نکتۀ مهمی اشاره کردید که چه کسی در این جنگ سود می‌برد. پاسخ کوتاه مدت، همان است که گفتید: انحصارات تسلیحاتی، و وال استریت. اما نشانه‌های مهم و غیر قابل چشم‌پوشی از نزول شدید هژمونی آمریکا و «دلار» به‌شدت به چشم می‌خورد. پپه اسکوبار، مایکل هادسون، ریچارد ولف، پرابات پاتنیک، و بسیاری دیگر این موضوع را گوشزد کرده‌اند. آیا چپ می‌تواند چنین نشانه‌های مهمی را نادیده بگیرد؟
  • ·      2-  شما در مقالۀ اخیرتان «هواداران تانک روسی»، به این مطلب اشاره کردید که موضع کمونیست‌ها در جنگ جهانی اول این بود که با توجه به امپریالیستی بودن جنگ، باید از آن کنار کشید. اما هیچ اشاره‌ای به این نکردید که تمام کمونیست‌های دنیا، در جنگ دوم جهانی، در کنار کشورهای امپریالیستی متبوع خود قرار گرفته، و پشت سر حزب کمونیست اتحاد شوروی و دولت اتحاد جماهیر شوروی، شکست سنگینی به فاشیسم وارد کردند. چرا؟
  • ·      آیا شرایط مانند اوایل قرن بیستم و سال‌های منتهی به جنگ جهانی اول نیست و آیا حمایت ضمنی از یکی از طرفین درگیری امپریالیست‌ها (اروپا، روسیه، آمریکا، چین، ژاپن، هند و …) مانند موضع احزاب سوسیال دموکراتی نبود که به بهانهٔ استبداد تزاری به بودجهٔ جنگی دولت امپریالیست آلمان رای دادند؟ در این صورت وظیفهٔ لنینیست‌های راستین که مقابل استالین و امپریالیسم سرمایه‌داری دولتی شوروی هم ایستادند چیست؟
  • ·      با توجه به آنچه که در مورد دلایل جنگ از طرف روسیه مطرح شده و با توجه به آنچه که آمریکا و ناتو و کشورهای غربی در اوکرایین برنامه ریزی کرده بودند و عملا و دیر یا زود ، ولی اینبار برعکس امکان حمله اوکرایین به روسیه می‌توانست پیش بیایید ، روسیه و آقای پوتین چه باید می‌کرد ؟ آیا باید دست روی دست میگذاشت و منتظر میماند تا  جهان غرب و آمریکا به بهترین صورت اوکرایین را مجهز می‌کرد ، و  اوکرایین جنگ را شروع  می‌کرد ؟ در چنین صورتی مسئولیت حمله به روسیه را چه کسی به عهده میگرفت ؟ در صورت امکان در مورد شرایط سیاسی و اقتصادی در صورت چنین اتفاق را توضیح دهید . آیا روسیه به یک دفاع  از خود ، پیش از موعد نپرداخته ؟
  • ·      با توجه به اینکه در سالهای اخیر ناتو یک عرصه جدید به عنوان ” کارزار شناختی ” را در پیش گرفته و سرمایه گذاری هنگفتی هم برای آن کرده ، آیا می توان گفت که تجاوز در جهان کنونی فقط تجاوز نظامی نیست و در همین شرایطی که روسیه به اوکراین لشکر کشی کرده آمریکا هم به جنگهای بسیاری با مردم دنیا مشغول است ؟ میلیاردها دلار صرف کارزار نظامی میشود و متاسفانه مردم کمتر به آن آگاهی دارند . شما در این مورد چه فکر می کنید؟
  • ·      سلام آقای صداقت عزیز! ممنون از  ارائه بحث. شما بدرستی دو نگاه را نقد کردید. ولی به موضع سوم که موضع اکثر نیروهای چپ است  نپرداختید. لطفا به این نگاه هم بپردازید. ممنون بهروز خلیق
  • ·      تاسفانه تاکنون جریانهای چپ ایران این پدیده را از زاویه منافع ملی ایران مورد بررسی دقیقی ندادهاند لذا خواهشمندم ایشان نقش ناتو در گسترش خود به سمت مرزهای ایران را مورد ارزیابی قرار دهند
  • ·      اگر روسیه در این جنگ شکست بخورد، همانطوری
  • ·      که از شورای امنیت حقوق بشر به حال تعلیق درآمد حق وتو هم از این کشور سلب و تمام سلاحهای نظامی آن معدوم خواهد شد!آیا بنظر شما روسیه درصورت احساس شکست، به اقدامات خطر ناکی دست خواهد زد؟
  • ·      یکی از صورتبندی‌های شناخته شده‌ی مدافعان چپِ روسیه در جریان جنگ اوکراین این است که آنانی که از محکومیت جنگ و دفاع از صلح سخن می‌گویند، فراموش می‌کنند که در هنگامه‌ای که این جنگ به اعتبار تحریکات ناتو و امپریالیسم آمریکا صورت گرفته، دفاع از صلح چیزی نمی‌تواند باشد مگر دفاع تاکتیکی از روسیه‌ی سرمایه‌دار. چطور می‌شود در جریان این جنگ موضع صلح همچون موضع‌گیری کمونیست‌های راستین در جریان جنگ جهانی اول بدل به موضعی عملیاتی شود؟
  • ·      با درود به جناب صداقت عزیز و عرض خسته نباشید. به نظر شما بهترین رفتار مردم اوکراین که هم مورد تهاجم یک کشور خارجی قرار گرفته اند و هم با جریانات فاشیستی در کشور خودشان مواجه هستند، چگونه رفتاری است ؟به طور مشخص چگونه در مقابل هجوم نظامی روسیه موضع بگیرند که همسو با ناتو و نیروهای فاشیستی نباشند؟

 

تاریخ انتشار : ۲۹ فروردین, ۱۴۰۱ ۵:۱۳ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سخن روز

چگونه رسانه های بریتانیا و ایالات متحده فلسطینیان را انسان زدایی می کنند؟

رسانه‌های بریتانیایی-آمریکایی مرگ فلسطینی‌ها را منفعلانه گزارش می‌کنند، گویی از طریق سوانح طبیعی مرده اند، اغلب مرگ‌ها را به زبانی بیان می‌کنند که نشان می‌دهد آنها عمدتاً حماس یا در مجاورت حماس هستند، یا حداقل به‌طور نامناسبی در مقابل موشک‌ها قرار گرفته اند.

مطالعه »
یادداشت

گسترش دامنه جنگ ویرانگر بین اسراییل و فلسطین خطر بزرگی‌ست براى منطقه و جهان!

ریشهٔ این جنگ، نتیجه دو دهه سیاست تهاجمی اسراییل در قبال فلسطین و حمایت قدرت‌های غربی از آن است. امیدواریم جامعهٔ جهانی قادر باشد با درک این موضوع، برای برقراری آتش بس و بازگشت به دیپلماسی صلح از راه‌های مسالمت‌آمیز و متکی بر توافق اسلو برای حل مسئلهٔ فلسطین و جلوگیری از گسترش یک جنگ ویرانگر دیگر اقدام کند.

مطالعه »
آخرین مطالب

وداع با اسلحه

آفتاب کم رمق پاییزی غروب کرده… از میانِ سوی کم‌ چراغ‌برق کوچه، سایه‌ای خودش را می‌خیزاند… صدای موسیقی‌اش، مرا به گذشته‌های دور می‌برد و ‌آهنگی حزین، فضای تاریک را فرا می‌گیرد.

افزایش سن بازنشستگی، نتیجه «سال‌ها غارت صندوق‌های بازنشستگی»!

مقولاتی مانند اشتغال، دستمزد، بیمه بیکاری، بیمه‌های اجتماعی، بیمه بازنشستگی، کیفیت زندگی، امکانات پزشکی، تورم، حقوق کودکان، حقوق زنان، آزادی و حق شهروندی، در نزد مقامات و مسئولان و نهادهای جمهوری اسلامی، کوچک‌ترین جایی ندارند. به همه این دلایل، جمهوری اسلامی ایران یکی از هارترین و وحشی‌ترین حکومت‌های سرمایه‌داری جهان است…..

به بهانه شانزده روز نارنجی

بگذار با هم به جنگ ستم و نابرابری و نا عدالتی برویم. دستت را به من بده! بگذار برای فردا و آینده دنیای بهتری بسازیم. بگذار همصدا خشممان را فریاد کنیم. با من و در کنار من باش!

؟!

میوه‌ها سهم که شد؟

یادداشت

گسترش دامنه جنگ ویرانگر بین اسراییل و فلسطین خطر بزرگی‌ست براى منطقه و جهان!

ریشهٔ این جنگ، نتیجه دو دهه سیاست تهاجمی اسراییل در قبال فلسطین و حمایت قدرت‌های غربی از آن است. امیدواریم جامعهٔ جهانی قادر باشد با درک این موضوع، برای برقراری آتش بس و بازگشت به دیپلماسی صلح از راه‌های مسالمت‌آمیز و متکی بر توافق اسلو برای حل مسئلهٔ فلسطین و جلوگیری از گسترش یک جنگ ویرانگر دیگر اقدام کند.

مطالعه »
بیانیه ها

بیانیه‌ی کانون نویسندگان ایران به مناسبت ۲۵ نوامبر، ‌روز جهانی منع خشونت بر زنان

جنبش مقاومت و آزادی‌خواهی زنان که بی‌درنگ پس از استقرار حاکمیت اسلامی نخستین گام علنی خود را با اعتراض به «حجاب اجباری» در هفدهم اسفندماه ۵۷ برداشته بود، از آن پس بارها به‌ شکل‌های گوناگون قد علم کرد تا سرانجام در پی قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی شعله‌ور شد و در اندک‌زمانی به شکل جنبشی عمومی درآمد…..

مطالعه »
پيام ها

پیام نرگس محمدی در مورد اعدام میلاد زهره وند، هشتمین معترض جنبش زن زندگی آزادی

حکومت دینی استبدادی، فریبکارانه و حیله‌گرانه قواعد کشتار بی‌رحمانه را به جای میدان جنگ در دالانهای دادگاه انقلاب و به جای فرماندهان، با قضات دست‌نشانده نهادهای امنیتی_نظامی پیش می‌برد. صحنه جنایت قتل و کشتار حکومتی هم با تشریفات مبتذل، “سکوی اجرای قانون” نامیده می‌شود.

مطالعه »
بیانیه ها

بیانیه‌ی کانون نویسندگان ایران به مناسبت ۲۵ نوامبر، ‌روز جهانی منع خشونت بر زنان

جنبش مقاومت و آزادی‌خواهی زنان که بی‌درنگ پس از استقرار حاکمیت اسلامی نخستین گام علنی خود را با اعتراض به «حجاب اجباری» در هفدهم اسفندماه ۵۷ برداشته بود، از آن پس بارها به‌ شکل‌های گوناگون قد علم کرد تا سرانجام در پی قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی شعله‌ور شد و در اندک‌زمانی به شکل جنبشی عمومی درآمد…..

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

وداع با اسلحه

افزایش سن بازنشستگی، نتیجه «سال‌ها غارت صندوق‌های بازنشستگی»!

تاریخ ماتریالیسم،- از الحاد وعلم و انقلاب، تا انسان روشنگر

به بهانه شانزده روز نارنجی

پیمان‌نامه حقوق کودک در حاشیه