یکشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴ - ۰۳:۳۳

یکشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴ - ۰۳:۳۳

اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس
خیرخواهانه متذکر می شویم که راه علاج مشکلات روزافزون کشور، نه افزایش بگیر و ببندهای بی ضابطه و تشدید رویکردهای امنیتی و تحدید و تضییع حقوق شهروندی (ولو با حفظ...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: وکلاپرس
نویسنده: وکلاپرس
روایت مهتدی، فعال سیاسی و همسر آنیشا اسداللهی از انتقال همسرش و دیگر زندانیان زن از اوین به زندان قرچک
از چند روز، قبل از حمله یکی از اکانت‌های مرتبط با رژیم اسرائیل، این پیام را گذاشته بود که زدن سردر اوین، منتفی نیست. مسئله‌ای که نگرانی‌های ما را دوچندان...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: محمد جعفری
نویسنده: محمد جعفری
صدایی از حاشیه، تصویری از فریب: بزرگ‌نمایی یک صدا در غیاب پایگاه اجتماعی
این شعار نه‌تنها فراگیر نبوده، بلکه هم از نظر تعداد موارد وقوع و هم از نظر عمق پذیرش در میان توده‌های معترض، شعاری حاشیه‌ای و ناپایدار به‌شمار می‌آید. با وجود...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
مردم عامل اصلی در امنیت وطن هستند- تجربه و برداشتی از جنگ دوازده روزه
مردم نشان دادند که وطن خود را دوست دارند و حاضرند برای بقای میهن، حتی از جان خود نیز بگذرند و با تمام مشکلات بسازند ولی با دشمن و خائنان...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
جهان تاریک است
گوشهایتان را مهر و موم کردید!؟- صدای مردم را نشنیدید!- از شما کاری ساخته نیست!- خیلی کارها کردید!- اما از بهار بویی نبردید- از شکفتن گلها در دامنه هایِ فلات-...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رحمان ـ ا
نویسنده: رحمان ـ ا
به امید پیروزی نه در جنگ که بر جنگ
مادران صلح ایران ضمن محکومیت اقدامات غیر انسانی اسراییل، از جنابعالی به‌عنوان ریاست قوۀ قضاییه مصرانه تقاضا دارند در این شرایط بحرانی بنا بر اصل مدارا با رعایت عدل و...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: مادران صلح ایران
نویسنده: مادران صلح ایران
بیانیۀ کانون نویسندگان ایران در بارۀ آنچه بر زندان اوین رفت
کانون نویسندگان ایران ضمن محکوم‌کردن حملۀ تجاوزگرانه و جنایتکارانۀ رژیم اسراییل به ایران به‌طور عام و به زندان اوین به‌طور خاص و ابراز نگرانی شدید نسبت به سرنوشت نامعلوم همۀ...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: کانون نویسندگان ایران
نویسنده: کانون نویسندگان ایران

بازنشستگان و مشکلات بی پایان – ۹۵ درصد زیر خط فقر

دولت که بجای کوچک کردن حجم هر روز بزرگ و بزرگتر می شود یکی از بدهکاران عمده سازمان بازنشستگی است و بیش از 20 میلیارد تومان به این سازمان بدهکار بوده و بجای پرداخت دیون خود سهام شرکت های دولتی را به این سازمان پرداخت می کند

پایین بودن مستمری، نداشتن مسکن مناسب، افزایش مخارج زندگی، ارائه نشدن خدمات درمانی مناسب و رایگان از جمله مشکلات بازنشستگان است که هر روز با آن دست به گریبان هستند.

از جمعیت پنج میلیون نفری سالمندان بیش از سه میلیون نفر آنها تحت پوشش هیچ سازمان حمایتی قرار ندارند، و معلوم نیست در چه شرایطی بسر می برند. این در حالی است که افراد تحت پوشش سازمان بازنشستگی هم با تورم بالای جامعه قادر به اداره امور خود نیستند و ناچارند در زمانی که باید به استراحت بیشتر بپردازند به کارتمام وقت بپردازند تا بتوانند از عهده هزینه های طاقت فرسای زندگی برآیند. کاری که معمولا با شان و منزلت آنان نیز هماهنگ نیست و منجر به فشارهای بیشتر بر آنان می شود. همچنین عدم دریافت بموقع حقوق بازنشستگی نیز از جمله مسایلی است که به مشکلات مالی آنان دامن می زند.

کارشناسان معتقدند شاخص میزان حقوق و رسیدگی به بازنشستگان در هر جامعه ای محکی برای شاخص های دیگر در حوزه رفاه، امنیت و تامین اجتماعی شهروندان است در حالی که بنا بر آمار رسمی ۹۵ درصد از بازنشستگان کشور، زیر خط فقر زندگی می کنند. باید دید وضعیت رفاهی کشور با میلیاردها دلار درآمد نفتی چیست و چرا مردم باید از حداقل حقوق و مزایای انسانی محروم باشند.

در کشورهای پیشرفته بازنشستگی دورانی فراموش نشدنی و سراسر خاطرات خوب و شیرین است. بیشتر بازنشستگان با پایان کار طولانی خود برای سفرهای درون کشوری یا دور دنیا آماده می شوند و به تفریحاتی که در زمان اشتغال دایم قادر به انجامش نبودند می پردازند. باور عمومی بر این است که وضعیت رفاهی بعد از بازنشستگی باید به گونه ای باشد تا آنان خستگی چندین سال کار و تلاش را از تن به در کرده و به ازای پرداخت سالها مالیات اینک به دور از دغدغه های ناشی از بیماری و کهولت به زندگی در کنار فرزندان و نوادگان خود ادامه دهند.

ایران پیر می شود

در حال حاضر ایران دارای جمعیتی جوان است که دهه ۲۰ و ۳۰ زندگی خود را می گذرانند ولی جمعیت سالمندان ایران تا چهل سال دیگر به ۲۶ میلیون نفر می رسد و از هم اکنون مسئولان از پیر شدن سریع جمعیت ابراز نگرانی کرده اند . بر اساس برخی پیش بینی ها جمعیت ایران تا ۴۲ سال دیگر حدود ۱۳۰ میلیون نفر خواهد بود که یک پنجم آن را سالمندان تشکیل می دهند. در حال حاضر تعداد سالمندان ایران را که بالای ۶۰ سال سن دارند حدود ۵ میلیون نفر است.

بر اساس گزارش های رسمی، نرخ جمعیت سالمندی در دهه گذشته ۶/۶ درصد بوده اما این رقم در سال های اخیر ۷ تا ۸ درصد افزایش یافته است. نرخ رشد سالمندان دو دهه پیش حدود ۲ درصد بوده اما اکنون این رقم به بیشتر از سه برابر افزایش یافته و پیش بینی می شود که چهار دهه دیگر جمعیت سالمندان ایران به حدود ۲۰ درصد از جمعیت کل کشور برسد.

این مساله نیازمند برنامه ریزی جدی در زمینه رسیدگی به وضعیت بازنشستگان است. علاوه بر مسایل رفاهی و روحی یکی از مشکلات جدی سالمندان بیماری های ناشی از کهولت و رسیدگی های خاص پزشکی و خدمات توانبخشی است. ظرفیت فعلی بهداشت و درمان ایران نه تنها جوابگوی جمعیت کشور نیست بلکه هیچ برنامه ریزی مشخصی برای رسیدگی به امور مربوط به سالمندان نیز وجود ندارد.

بر اساس گزارش وزارت بهداشت ۹۵ درصد سالمندان نیازمند سمعک، سمعک ندارند، ۴۲ درصد سالمندان نیازمند دندان مصنوعی، فاقد دندان هستند و ۹ درصد سالمندان هیچگونه درآمدی ندارند. واقعیت این است که تعهدات بیمه تکمیلی به هیچ وجه جوابگوی هزینه های سنگین بیماریهای قلب و عروق، دهان و دندان، کلیه و انواع مختلف بیماریهای خاص نیز نیست.

دولت بدهکار سازمان بازنشستگی

دولت که بجای کوچک کردن حجم هر روز بزرگ و بزرگتر می شود یکی از بدهکاران عمده سازمان بازنشستگی است و بیش از ۲۰ میلیارد تومان به این سازمان بدهکار بوده و بجای پرداخت دیون خود سهام شرکت های دولتی را به این سازمان پرداخت می کند. سازمانهایی که بعلت سوء مدیریت ها توان سود دهی ندارند. به همین دلیل است که سازمان بازنشستگی هر ساله تمام در آمد خود را به بازنشستگان فعلی می دهد و ادامه این روند این سازمان را با بحران جدی روبه رو می کند.

بازنشستگان جوان

ترس دولت از رشد جمعیت جوان موجب شد برای حل معضل بیکاری آنان شاغلان به خدمت را به بازنشستگی زود رس تشویق کند بطوری که طی سالهای اخیر بر تعداد بازنشستگانی که دهه چهارم زندگی خود را می گذرانند افزوده شد. اما نه تنها مشکل بیکاری را حل نکرد بلکه مشکل جدیدی به مشکلات جامعه افزود. امروز سازمان بازنشستگی با مشکل جدی تری روبه رو شده و به ازای هر دو فردی که بازنشسته می شوند تنها یک نفر استخدام می شود و در نتیجه این سازمان از این منظر هم در معرض بحران جدی قرار دارد.

کمکها به سازمان بازنشستگی نتیجه ای مثبت در پی ندارد چرا که سن بازنشستگی در ایران بسیار پایین است و متوسط آن ۵۱ سال است در حالی که در کشورهای غربی این رقم ۶۵ سال می باشد. برخی کارشناسان معقتدند که افزایش سن بازنشستگی می تواند تا حدودی از بحرانهای این سازمان بکاهد. ولی عده دیگری معتقدند به علت نارسایی های ساختاری این افزایش سن بروز مشکلات را با تاخیر می کند. در همین حال خروج افراد باتجربه علاوه بر مشکلات عدیده برای سازمان بازنشستگی موجب می شود که سیستم با افت کیفیت رو به رو شود.

از آنجا که تحقیقات نشان می دهد که بازنشستگی کامل می تواند برای سلامت انسان مضر باشد کارشناسان طرح “بازنشستگی تدریجی “را پیشنهاد می کنند تا از میزان فشارهای روحی و عاطفی ناشی از ترک کار تمام وقت کاسته شود و از سوی دیگر نیروهای جوان تر بتوانند از تجربه و دانش آنان بیشتر استفاده کنند.

تاریخ انتشار : ۱ آذر, ۱۳۸۸ ۱۲:۴۷ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس

روایت مهتدی، فعال سیاسی و همسر آنیشا اسداللهی از انتقال همسرش و دیگر زندانیان زن از اوین به زندان قرچک

صدایی از حاشیه، تصویری از فریب: بزرگ‌نمایی یک صدا در غیاب پایگاه اجتماعی

مردم عامل اصلی در امنیت وطن هستند- تجربه و برداشتی از جنگ دوازده روزه

جهان تاریک است

به امید پیروزی نه در جنگ که بر جنگ