شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۳:۳۶

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۳:۳۶

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

بازنشستگان و مشکلات بی پایان – ۹۵ درصد زیر خط فقر

دولت که بجای کوچک کردن حجم هر روز بزرگ و بزرگتر می شود یکی از بدهکاران عمده سازمان بازنشستگی است و بیش از 20 میلیارد تومان به این سازمان بدهکار بوده و بجای پرداخت دیون خود سهام شرکت های دولتی را به این سازمان پرداخت می کند

پایین بودن مستمری، نداشتن مسکن مناسب، افزایش مخارج زندگی، ارائه نشدن خدمات درمانی مناسب و رایگان از جمله مشکلات بازنشستگان است که هر روز با آن دست به گریبان هستند.

از جمعیت پنج میلیون نفری سالمندان بیش از سه میلیون نفر آنها تحت پوشش هیچ سازمان حمایتی قرار ندارند، و معلوم نیست در چه شرایطی بسر می برند. این در حالی است که افراد تحت پوشش سازمان بازنشستگی هم با تورم بالای جامعه قادر به اداره امور خود نیستند و ناچارند در زمانی که باید به استراحت بیشتر بپردازند به کارتمام وقت بپردازند تا بتوانند از عهده هزینه های طاقت فرسای زندگی برآیند. کاری که معمولا با شان و منزلت آنان نیز هماهنگ نیست و منجر به فشارهای بیشتر بر آنان می شود. همچنین عدم دریافت بموقع حقوق بازنشستگی نیز از جمله مسایلی است که به مشکلات مالی آنان دامن می زند.

کارشناسان معتقدند شاخص میزان حقوق و رسیدگی به بازنشستگان در هر جامعه ای محکی برای شاخص های دیگر در حوزه رفاه، امنیت و تامین اجتماعی شهروندان است در حالی که بنا بر آمار رسمی ۹۵ درصد از بازنشستگان کشور، زیر خط فقر زندگی می کنند. باید دید وضعیت رفاهی کشور با میلیاردها دلار درآمد نفتی چیست و چرا مردم باید از حداقل حقوق و مزایای انسانی محروم باشند.

در کشورهای پیشرفته بازنشستگی دورانی فراموش نشدنی و سراسر خاطرات خوب و شیرین است. بیشتر بازنشستگان با پایان کار طولانی خود برای سفرهای درون کشوری یا دور دنیا آماده می شوند و به تفریحاتی که در زمان اشتغال دایم قادر به انجامش نبودند می پردازند. باور عمومی بر این است که وضعیت رفاهی بعد از بازنشستگی باید به گونه ای باشد تا آنان خستگی چندین سال کار و تلاش را از تن به در کرده و به ازای پرداخت سالها مالیات اینک به دور از دغدغه های ناشی از بیماری و کهولت به زندگی در کنار فرزندان و نوادگان خود ادامه دهند.

ایران پیر می شود

در حال حاضر ایران دارای جمعیتی جوان است که دهه ۲۰ و ۳۰ زندگی خود را می گذرانند ولی جمعیت سالمندان ایران تا چهل سال دیگر به ۲۶ میلیون نفر می رسد و از هم اکنون مسئولان از پیر شدن سریع جمعیت ابراز نگرانی کرده اند . بر اساس برخی پیش بینی ها جمعیت ایران تا ۴۲ سال دیگر حدود ۱۳۰ میلیون نفر خواهد بود که یک پنجم آن را سالمندان تشکیل می دهند. در حال حاضر تعداد سالمندان ایران را که بالای ۶۰ سال سن دارند حدود ۵ میلیون نفر است.

بر اساس گزارش های رسمی، نرخ جمعیت سالمندی در دهه گذشته ۶/۶ درصد بوده اما این رقم در سال های اخیر ۷ تا ۸ درصد افزایش یافته است. نرخ رشد سالمندان دو دهه پیش حدود ۲ درصد بوده اما اکنون این رقم به بیشتر از سه برابر افزایش یافته و پیش بینی می شود که چهار دهه دیگر جمعیت سالمندان ایران به حدود ۲۰ درصد از جمعیت کل کشور برسد.

این مساله نیازمند برنامه ریزی جدی در زمینه رسیدگی به وضعیت بازنشستگان است. علاوه بر مسایل رفاهی و روحی یکی از مشکلات جدی سالمندان بیماری های ناشی از کهولت و رسیدگی های خاص پزشکی و خدمات توانبخشی است. ظرفیت فعلی بهداشت و درمان ایران نه تنها جوابگوی جمعیت کشور نیست بلکه هیچ برنامه ریزی مشخصی برای رسیدگی به امور مربوط به سالمندان نیز وجود ندارد.

بر اساس گزارش وزارت بهداشت ۹۵ درصد سالمندان نیازمند سمعک، سمعک ندارند، ۴۲ درصد سالمندان نیازمند دندان مصنوعی، فاقد دندان هستند و ۹ درصد سالمندان هیچگونه درآمدی ندارند. واقعیت این است که تعهدات بیمه تکمیلی به هیچ وجه جوابگوی هزینه های سنگین بیماریهای قلب و عروق، دهان و دندان، کلیه و انواع مختلف بیماریهای خاص نیز نیست.

دولت بدهکار سازمان بازنشستگی

دولت که بجای کوچک کردن حجم هر روز بزرگ و بزرگتر می شود یکی از بدهکاران عمده سازمان بازنشستگی است و بیش از ۲۰ میلیارد تومان به این سازمان بدهکار بوده و بجای پرداخت دیون خود سهام شرکت های دولتی را به این سازمان پرداخت می کند. سازمانهایی که بعلت سوء مدیریت ها توان سود دهی ندارند. به همین دلیل است که سازمان بازنشستگی هر ساله تمام در آمد خود را به بازنشستگان فعلی می دهد و ادامه این روند این سازمان را با بحران جدی روبه رو می کند.

بازنشستگان جوان

ترس دولت از رشد جمعیت جوان موجب شد برای حل معضل بیکاری آنان شاغلان به خدمت را به بازنشستگی زود رس تشویق کند بطوری که طی سالهای اخیر بر تعداد بازنشستگانی که دهه چهارم زندگی خود را می گذرانند افزوده شد. اما نه تنها مشکل بیکاری را حل نکرد بلکه مشکل جدیدی به مشکلات جامعه افزود. امروز سازمان بازنشستگی با مشکل جدی تری روبه رو شده و به ازای هر دو فردی که بازنشسته می شوند تنها یک نفر استخدام می شود و در نتیجه این سازمان از این منظر هم در معرض بحران جدی قرار دارد.

کمکها به سازمان بازنشستگی نتیجه ای مثبت در پی ندارد چرا که سن بازنشستگی در ایران بسیار پایین است و متوسط آن ۵۱ سال است در حالی که در کشورهای غربی این رقم ۶۵ سال می باشد. برخی کارشناسان معقتدند که افزایش سن بازنشستگی می تواند تا حدودی از بحرانهای این سازمان بکاهد. ولی عده دیگری معتقدند به علت نارسایی های ساختاری این افزایش سن بروز مشکلات را با تاخیر می کند. در همین حال خروج افراد باتجربه علاوه بر مشکلات عدیده برای سازمان بازنشستگی موجب می شود که سیستم با افت کیفیت رو به رو شود.

از آنجا که تحقیقات نشان می دهد که بازنشستگی کامل می تواند برای سلامت انسان مضر باشد کارشناسان طرح “بازنشستگی تدریجی “را پیشنهاد می کنند تا از میزان فشارهای روحی و عاطفی ناشی از ترک کار تمام وقت کاسته شود و از سوی دیگر نیروهای جوان تر بتوانند از تجربه و دانش آنان بیشتر استفاده کنند.

تاریخ انتشار : ۱ آذر, ۱۳۸۸ ۱۲:۴۷ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک