سه شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۴ - ۰۳:۳۴

سه شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۴ - ۰۳:۳۴

چند کشور آماده‌اند که از همین فردا تولید سلاح هسته‌ای را آغاز کنند؟
امروزه علاوه بر «پنج کشور هسته‌ای»، چهار کشور دیگر نیز دارای سلاح هسته‌ای هستند. در عمل، ما یک «نه کشور هسته‌ای» داریم که به آن «کلوپ هسته‌ای» می‌گویند. اما تل‌آویو،...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: والنتين کاتاسانف
نویسنده: والنتين کاتاسانف
ایران باید بماند و ما باید با ایران بمانیم
برای مخالفت بی‌بروبرگرد با تهاجم اسراییل به ایران حتی نیازی نیست به وطن‌دوستی یا عشق به میهن متوسل شویم که حالا لازم باشد بر سر معنای هر از این مفاهیم...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حسام سلامت
نویسنده: حسام سلامت
#سوزنبان
سوزنبانِ پیر چشمکی زد. صدای سوت قطار از دور شنیده می‌شد. شلوغی ایستگاه بخاطر پایان این جنگ ۱۲ روزه، مرا یاد کودکی و نوجوانی‌ام می‌انداخت. می‌ترسیدم جا بمانم. تجربه جاماندن...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
وارث شکست‌خورده و پرچم!
از نظر آنها، فقط قدرت‌های غربی اختیار ایجاد یا سرنگونی رژیم‌ها را دارند. می‌توان تا حدی با این دیدگاه همدل بود: به هر حال، بریتانیا در نیمه اول قرن بیستم...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گلنار نیک‌پور اسکندر صادقی بروجردی
نویسنده: گلنار نیک‌پور اسکندر صادقی بروجردی
Lasting peace is only possible with active popular participation
The twelve days of war brought unexpected results. Iran's internal cohesion was preserved, despite chronic economic crises and social divisions...Peaceful protests in various countries, Iranian immigrants' support for the right...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: The Political-Executive Committee of The Organization of Iranian People’s Fedaian (Majority)
نویسنده: The Political-Executive Committee of The Organization of Iranian People’s Fedaian (Majority)
نه قیام، نه تسلیم؛ سکوت پیش از خیزش یا تدبیری برای فردا؟
بخش بزرگی از جامعه با آگاهی دریافته‌اند که تغییر رژیم، بدون آمادگی فرهنگی، اجتماعی و سیاسی، می‌تواند تنها به بازتولید شکلی دیگر از همان استبداد منجر شود. مردم ایران بارها...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
زندان اوین نماد مقاومت و مبارزه بود
روی زندان قرچک حتی نمی‌شود اسم «زندان» گذاشت. یک سری سلول‌اند که به اندازه‌ی سلول‌های ۲۰۹ پنجره ندارند. هوا؟ نزدیک محل سوزاندن زباله است؛ هوایی آلوده و فاجعه‌بار. آب؟ آب...
۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: ویدا ربانی
نویسنده: ویدا ربانی

برخیز تا یک سو نهیم این دلق ازرق فام را !؟

اجازه دهيم جنبشی که همزاد طرح «فراخوان ملی برگزاری رفراندوم» است و در حال شکل گيری و گسترش می باشد، بدون متولی بماند!

اخیرا تعدادی از هموطنان فعال سیاسی گوتنبرگ؛ بمنظور حمایت از طرح “فراخوان ملی برگزاری رفراندوم”؛ طی اطلاعیه ای، همشهریان شان را ” به گردهمآیی” دعوت کردند! 
امری که فی نفسه مثبت، قابل قدردانی و احترام است. 
پرسشی که با دریافت دعوت نامه برایم طرح شد، در رابطه با «تاکید بر قید سازمانی و موقعیت سازمانی » در کنار نام شان؛ در دعوت نامه است؟
آیا منظور از این تاکید بر «قید سازمانی و موقعیت سازمانی» اعلان داشتن نمایندگی «سازمانی و یا حزبی» است؟
آیا منظور از این تاکید، اعلان نمایندگی فکری اعضا و طرف دارانِ نحله های فکری قید شده در دعوت نامه است؟
یا منظور از این تاکید، فقط معرفی و شناسی خودشان می باشد؟

به نظر می رسد؛ در شرایط امروز جنبش ایران، هر یک از فعالین سیاسی و اجتماعی، میتوانند نماینده خودشان باشند یا در به ترین حالت، در شرایطی که افراد در ارتباط نزدیک هم قرار دارند و نیز تقسیم کار با توجه به توانمندی ها و در چاچوب یک توافق، (اساسنامه و برنامه معین و یا …)، انجام گیرد و نه در رابطه با … ؛ می توانند فقط نمایندگی موکلان خود را، در همان چارچوب توافق شده، داشته باشند و اعلان کنند.

سالها ست که دعوت کنندگان محترم به فراخوان محلی گوتنبرگ را می شناسم و تقریبا با همه این افراد؛ به جز نماینده مشروطه خواهان؛ در یک سازمان و یا انجمن و یا … فعالیت مشترک داشتم و یا دارم؛ ولی علیرغم این؛ اعلام می دارم؛ اگر نظراتی چون:

«۷ ـ از طریق طرح این موضوع (فراخوان ملی برگزاری رفراندوم) در مجامع بین المللی امکان کسب حمایتهای جهانی مهیا میشود و در نتیجه ابزاری چون تحریمهای اقتصادی بین المللی**، ممنوعیتها، قطع روابط دیپلوماتیک، اخراج از سازمانهای بین المللی، … و موارد مشابه میتواند کمک عظیمی برای پیشبرد جنبش مقاومت داخلی باشد. (!!؟؟) »

که در مقاله ای زیر عنوان «آقای حجاریان و ندیدن عرصههای اصلی قدرت!»آمده است، و اتفاقا نویسنده آن نیز یکی از امضا کنندگان دعوت نامه است؛ بخواهد به عنوان محتوای نظر «طرح فراخوان ملی برگزاری رفراندوم» پیش برده شود و یا حتی معرفی شود ؛ امضا ام را از «فراخوان ملی برگزاری رفراندوم» پس خواهم گرفت! (بخش هایی از این مقاله، که در تاریخ ۲۴ آذر۱۳۸۳ در سایت «ایران امروز»؛ درج شده است، را در پایان این یادداشت آورده ام!!))

با توجه به مطلب فوق؛ به دعوت کنندگان محترم « گردهمائی» در گوتنبرگ؛ و همچنین به دیگر هموطنان فرهیخته ای که می خواهند مشابه چنین حرکت هایی انجام دهند؛ پیشنهاد می کنم:
اجازه دهیم جنبشی که همزاد طرح «فراخوان ملی برگزاری رفراندوم» است و در حال شکل گیری و گسترش می باشد، بدون متولی بماند! 
از نمایندگان هر گونه تشکل؛ که از ظن خود جهت یاری رساندن به «فراخوان ملی برگزاری رفراندوم» تشکیل می شود؛ درخواست می کنم ، که خود را فقط و فقط نمایندگان رای دهندگان شان اعلام دارند؛ و از این طریق اجازه دهند (و حتی کمک کنند) تا افراد دیگر (و احتمالا با برداشتی دیگر از «فراخوان») تشکل ها  و انجمن های خود را ؛ با هدف پشتیبانی آر طرح «فراخوان ملی برگزاری رفراندوم» به وجود آورند و یا حتی به صورت فردی (و احتمالا در ارتباط و همکاری با نهادها و تشکل های هم نظر و همسو در دیگر شهرها و یا شاید دیگر کشورها) فعالیت کنند!!

با آرزوی ایرانی آباد و آزاد

بخش های از مقاله:
«آقای حجاریان و ندیدن عرصههای اصلی قدرت!» 
برخورد ناوزین آقای حجاریان و برخی از همفکران در رده ایشان در روزهای اخیر در خصوص مسئله طرح فراخوان برگزاری رفراندم، نمایش روحیه انفعال و تسلیم قطعی ایشان است.

متن سخنرانی آقای حجاریان تحت عنوان ” رفراندم ندیدن عرصههای اصلی قدرت است” نشانگر کامل در هم ریزی پایههای فکری ایشان است . با طرح مسئله حقیقی و حقوقی خود را آنچنان در کلافی سردر گم کردهاند که در آنجا میگویند “حتی میتوان با تغییر رژیم حقیقی بدون دست زدن به رژیم حقوقی ، دمکراسی را پیش برد” بالاخره آقای حجاریان تکلیف خودتان را روشن کنید(!؟). 
شما خواهان تغییر رژیم حقوقی هستید و یا حقیقی؟ (!؟)

واقعیت اینست که پروژه اصلاح طلبی از درون ساختار موجود شکست خورد ، حال شما به دنبال ساختار آفرینی در درون همین ساختار حاکم هستید. ذهی خیال باطل!! 

آقای حجاریان شما میگویید” تاریخ نشان داده است که پراگماتیسم و اپورتونیسم ذاتی افتدار گرایان بوده است و آنها در مقابل منطق زور براحتی سر تسلیم فرود آوردهاند و خروارها متون حقوقی را به پشیزی فروختهاند” اینها براحتی با منطق زور سر تسلیم فرود میآورند و در صورت لزوم خروارها متون حقوقی را به پشیزی میفروشند، پس تلاش شما برای تغییر نظام حقوقی آب درهاون کوبیدن است. 
دومأ دوستان شما در حوزههای قدرت که از قرار به قول خودتان کم کاری هم میکنند، تنها نیروی محرک تحول نیستند. این عرصه را منحصر به خود ندانید. چون در آن صورت ما و شما باید باشیم تا صبح دولتمان بدمد. (!؟)
….
جنبش رفراندم و شایسته گیهای آن (؟!)

بر این اساس جنبش رفراندم به عنوان جنبش مقاومت در مقابل استبداد و یک شیوه مبارزاتی، که توسط کمیته اقدام برای همه پرسی انجام گرفته میتواند پتانسیلهای زیر را بالقوه (احتمالا منظور بالفعل است؟) کند:

۷ ـ از طریق طرح این موضوع در مجامع بین المللی امکان کسب حمایتهای جهانی مهیا میشود و در نتیجه ابزاری چون تحریمهای اقتصادی بین المللی**، ممنوعیتها، قطع روابط دیپلوماتیک، اخراج از سازمانهای بین المللی، … و موارد مشابه میتواند کمک عظیمی برای پیشبرد جنبش مقاومت داخلی باشد. (!!؟؟)
… ؛
۹ـ به موازات رشد جنبش دمکراسی خواهی برای تغییر نظام و قانون اساسی منبعث (!؟) از نظام در داخل کشور و فشارهای بین المللی (!؟) از خارج، نیروهای استبداد و اقتدار ضعیفتر و ضعیفتر میگردد و اما سرکوب جزء لاینفک سیاست آنها خواهد بود.

۱۰ـ مردم در این مرحله به آن میزان از سازماندهی و تشکل رسیدهاند که دیگر سرکوب پاسخگو نیست و آنگاه حاکمیت چارهای جز کناره گیری از قدرت و تفویض آن به ملت ندارد.

حرکت کمیته اقدام در واقع نقد قدرت حاکم را از دنیای تخیل و کاغذ(!!) به یک فرآیند قابل رویت (!؟) و جنبشی تبدیل خواهد کرد. تا به کی میخواستیم بر روی کاغذ بنویسیم که چه درست است و چه نادرست؟ گناهکار کیست و داغدیده کیست؟ (!!)

دلایل برای امیدواری (!؟)
تاریخ معاصر، صدمه پذیر بودن دیکتاتوریها را نشان داده … و در چکسلواکی که در سال ۱۹۸۹ این زمان چند هفتهبیشتر طول نکشید، فرو بریزد. در السالوادور و گواتمالا مبارزات علیه دیکتاتوریهای نظامی، هرکدام به تنها حدود ۲ هفته وقت نیاز داشتند. رژیم نظامی قدرتمند شاه ایران در طول چند ماه فرو ریخت. در ۱۹۸۶ دیکتاتوری مارکو در فیلیپین در برابر فشارهای مردمی، طی چند هفته سقوط کرد. … .(!؟)***

نتیجه
بنابراین ترس برخی از نحلههای سیاسی ما از مقابله با رژیم حقیقی جمهوری اسلامی، ترسی نه از سر هوشمندی تاریخی بر بستر مهارت و دانش است ، بلکه ترسی حاصل از فاکتورهای ذهنی و ایدئولوژیک است که در واقع عرصه اصلی قدرت را گم کرده و به طرح خیالی چانه زنی در بالا خود را قانع نموده و … (!؟)****
… 
آقای حجاریان آیا حضور چنین ساختار حقیقی فرصت طلب (!؟) و خطرناکی را شما خواهانید؟ 
… / سوئد / ۱۴ دسامبر

* (تاکید و نوشته های داخل پرانتز از نویسنده یادداشت است.)
** (آیا چنین سیاستی؛ در عمل؛ به معنی فشار بیشتر بر گرده مردم زحمتکش و ستمدیده ایران نیست؟!) 
*** (احتمالا فقط باید مواظب باشیم تا آن تاریخ؛ سبد تخم مرغها از سرمان نیفتد؛ مگر نه؟)
**** (شوخی نکن؛ یعنی داستان به همین سادگی بود و ما ۲۰ سال … !؟)
 

 

تاریخ انتشار : ۱۶ دی, ۱۳۸۳ ۷:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

چند کشور آماده‌اند که از همین فردا تولید سلاح هسته‌ای را آغاز کنند؟

ایران باید بماند و ما باید با ایران بمانیم

#سوزنبان

وارث شکست‌خورده و پرچم!

Lasting peace is only possible with active popular participation

نه قیام، نه تسلیم؛ سکوت پیش از خیزش یا تدبیری برای فردا؟