پنجشنبه ۹ آذر ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۶

كار، ارگان سازمان فداييان خلق ايران (اكثريت)

پنجشنبه ۹ آذر ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۶

برنامه‌ نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر

رعایت حقوق بشر و آزادی‌های اساسی مطابق با موازین بین‌المللی حقوق بشر و عهدنامه‌های بین‌المللی را که ایران نیز مُتعاهِد آنهاست، در هر شرایطی تضمین کنند

 

برنامه‌ی نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر، که برنامه‌ی مشترک «فدراسیون بین المللی جامعه‌های حقوق بشر» (FIDH) و «سازمان جهانی مبارزه با شکنجه» (OMCT) است، از شما درخواست می‌کند فوری در باره‌ی موضوع زیر در ایران اقدام کنید.

اطلاعات تازه:
برنامه‌ی نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر از طریق جامعه‌ی دفاع از حقوق بشر در ایران (LDDHI) (عضو فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر) از آزادی آقای رضا خندان مطلع شده است. آقای خندان، مدافع حقوق بشر، به خاطر جلب توجه به نقض حقوق بشر در ایران در فیس‌بوک، از جمله زندانی شدن مدافعان حقوق بشر و پیگرد زنانی که علیه حجاب اجباری مبارزه کرده‌اند، شناخته شده است. او همچنین برای آزادی همسر خود خانم نسرین ستوده، یکی از سرشناس ترین وکلای حقوق بشری ایران که در تاریخ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ دستگیر شد، مبارزه کرده است [۱]. بر اساس اطلاعات دریافتی، آقای رضا خندان در تاریخ ۲ دی ۱۳۹۷ با قرار کفالت به طور موقت آزاد شد [۲].

آزادی آقای خندان در پی حضور او در جلسه محاکمه در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی در تهران در تاریخ ۲۸ آذر ۱۳۹۷ انجام شد. در این جلسه، دادگاه با تغییر قرار وثیقه‌ی مالی آقای خندان به قرار کفالت موافقت کرد. آقای خندان هنوز به «تبلیغ علیه نظام» (ماده‌ی ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی) و «اقدام علیه امنیت ملی» (ماده‌ی ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی) و «ترویج بی‌حجابی در فضای عمومی» متهم است.

در پی آزادی آقای خندان، آقای فرهاد میثمی، مدافع حقوق بشر و پزشک، و خانم نسرین ستوده که هنوز در زندان اوین تهران به سر می‌برند، به اعتصاب غذای خود پایان دادند. آقای فرهاد میثمی از تاریخ ۱۰ مرداد ۱۳۹۷ اعتصاب غذا کرد و مسئولان بر خلاف میلش به او سِرُم تزریق کردند [۳]. خانم نسرین ستوده نیز از تاریخ ۵ آذر ۱۳۹۷ در همبستگی با آقای میثمی اعتصاب غذا کرده بود.

برنامه‌ی نظارت از آزادی آقای رضا خندان با قرار کفالت استقبال می‌کند، اما یادآوری می‌کند که او در وهله‌ی نخست اصلاً نباید زندانی می‌شد. برنامه‌ی نظارت از دولتمردان ایران می‌خواهد به کلیه‌ی اقدام‌های آزارنده، از جمله در سطح قضایی، علیه آقای رضا خندان و کلیه‌ی مدافعان حقوق بشر در کشور پایان دهند.

برنامه‌ی نظارت همچنین یادآوری می‌کند که چندین وکیل حقوق بشری و مدافع حقوق بشر دیگر هنوز در حبس خودسرانه هستند، از جمله خانم نسرین ستوده، خانم رضوانه محمدی،‌ خانم مریم آزاد [۴]، آقای مصطفی دانشجو و آقای فرهاد میثمی.

اطلاعات پس زمینه‌ای [۵]:
آقای رضا خندان روز ۴ سپتامبر ۲۰۱۸ (۱۳ شهریور ۱۳۹۷) در خانه‌اش در تهران به‌دست ماموران وزارت اطلاعات دستگیر و به شعبه‌ی ۷ دادسرا مستقر در زندان اوین منتقل شد که او را به «تبلیغ علیه نظام» و «اقدام علیه امنیت ملی» و «ترویج بی‌حجابی در فضای عمومی» متهم کرد. دادسرا برای او قرار وثیقه به میزا ن ۷۰۰ میلیون تومان تعین کرد ولی وی وثیقه را نپذیرفت چون معتقد بود جرمی مرتکب نشده است و در زندان اوین ماند.

اقدام‌های درخواستی:
با نوشتن نامه به دولت‌مردان ایران از آنها بخواهید:
– فوری و بدون قید و شرط خانم نسرین ستوده، خانم رضوانه محمدی، خانم مریم آزاد، آقای مصطفی دانشجو و آقای فرهاد میثمی و کلیه‌ی مدافعان حقوق بشر را که در ایران در حبس خودسرانه به سر ‌می‌برند، آزاد کنند؛
– در هر شرایطی، سلامت روحی و جسمانی خانم نسرین ستوده، خانم رضوانه محمدی، خانم مریم آزاد، آقای مصطفی دانشجو، آقای فرهاد میثمی و آقای رضا خندان و نیز کلیه‌ی مدافعان حقوق بشر را در ایران تضمین کنند؛
– به کلیه‌ی اقدام‌های آزارنده، از جمله در سطح قضایی، علیه آقای رضا خندان، خانم نسرین ستوده، خانم رضوانه محمدی، خانم مریم آزاد، آقای مصطفی دانشجو و آقای فرهاد میثمی و کلیه‌ی مدافعان حقوق بشر که در ایران در حبس خودسرانه به سر ‌می‌برند پایان دهند؛
– در هر شرایطی اعلامیه‌ی سازمان ملل در باره مدافعان حقوق بشر را که در تاریخ ۹ دسامبر ۱۹۹۸ (۱۸ آذر ۱۳۷۷) در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شده، رعایت کنند، به ویژه ماده‌های ۱، ۶، ۹،‌۱۱ و ۱۲ آن را؛
– رعایت حقوق بشر و آزادی‌های اساسی مطابق با موازین بین‌المللی حقوق بشر و عهدنامه‌های بین‌المللی را که ایران نیز مُتعاهِد آنهاست، در هر شرایطی تضمین کنند.

نشانی‌ها
به فارسی در اینجا: https://fidh.org/23933

• Leader of the Islamic Republic, H.E. Ayatollah Sayed Ali Khamenei, Fax: + 98 21 441 2030, Email: info_leader@leader.ir; Twitter: @khamenei_ir
• President Hassan Rouhani, Islamic Republic of Iran, Fax: + 98 21 644 54811; Email: media@rouhani.ir; Twitter: @HassanRouhani (English) and @Rouhani_ir (Persian).
• Head of the Judiciary, H.E. Ayatollah Sadeq Larijani, Islamic Republic of Iran, Fax: +98 21 879 6671 / +98 21 3 311 6567, Email: info@dadiran.ir / info@dadgostary-tehran.ir / info@bia-judiciary.ir
• Minister of Foreign Affairs, Mohammad Javad Zarif, Islamic Republic of Iran, Fax: +98-21-66743149; matbuat@mfa.gov.ir
• Secretary General, High Council for Human Rights, Mr. Mohammed Javad Larijani, Islamic Republic of Iran. Email: info@humanrights-iran.ir
• H.E. Mr. Javad Amin-Mansour, Ambassador, Permanent Mission of the Islamic Republic of Iran to the United Nations in Geneva, Switzerland, Fax: +41 22 7330203, Email: mission.iran@ties.itu.int
• H.E. Mr. Peiman Seadat, Ambassador, Embassy of Iran in Brussels, Belgium, Fax: + 32 2 762 39 15. Email: secreteriat@iranembassy.be

لطفا به نمایندگان دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در کشور خودتان نیز نامه بنویسید.
**********
پاریس ـ ژنو، ۷ ژانویه ۲۰۱۹ (۱۷ دی ۱۳۹۷)

لطفا ما را از هرگونه اقدام انجام شده با ذکر شماره این درخواست مطلع فرمایید.

برنامه‌ی نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر در سال ۱۹۹۷ به صورت برنامه‌ی مشترک فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر و سازمان جهانی مبارزه با شکنجه ایجاد شد. هدف این برنامه مداخله در موارد سرکوب مدافعان حقوق بشر، جلوگیری از این سرکوب و چاره جویی در باره آن است. سازمان جهانی مبارزه با شکنجه و فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر هر دو از اعضای ProtectDefenders.eu هستند که سازو‌کار مدافعان حقوق بشر در اتحادیه‌ی اروپاست و جامعه‌ی مدنی بین‌المللی آن را برپا کرده است.

تماس با برنامه نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر:
• E-mail: mailto:Appeals@fidh-omct.org
• Tel and fax FIDH +33 (0) 1 43 55 25 18 / +33 1 43 55 18 80
• Tel and fax OMCT +41 (0) 22 809 49 39 / +41 22 809 49 29

[۱] نگاه کنید به فراخوان فوری برنامه‌ی نظارت به تاریخ ۱۵ ژوئن ۲۰۱۸: https://fidh.org/23301
[۲] در قرار کفالت، کفیل مسئول است متهم را به دادگاه تحویل دهد.
[۳] نگاه کنید به فراخوان فوری برنامه‌ی نظارت به تاریخ ۳۰ نوامبر ۲۰۱۸، https://fidh.org/23933
[۴] نگاه کنید به نامه‌ی سرگشاده به رئیس جمهوری حسن روحانی: به آزار و تعقیب مدافعان حقوق بشر پایان دهید! : ۲۸ سپتامبر ۲۰۱۸، https://fidh.org/23666
[۵] نگاه کنید به نامه‌ی سرگشاده به رئیس جمهوری حسن روحانی: به آزار و تعقیب مدافعان حقوق بشر پایان دهید! : ۲۸ سپتامبر ۲۰۱۸، https://fidh.org/23666

تاریخ انتشار : ۱۸ دی, ۱۳۹۷ ۳:۱۵ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سخن روز

چگونه رسانه های بریتانیا و ایالات متحده فلسطینیان را انسان زدایی می کنند؟

رسانه‌های بریتانیایی-آمریکایی مرگ فلسطینی‌ها را منفعلانه گزارش می‌کنند، گویی از طریق سوانح طبیعی مرده اند، اغلب مرگ‌ها را به زبانی بیان می‌کنند که نشان می‌دهد آنها عمدتاً حماس یا در مجاورت حماس هستند، یا حداقل به‌طور نامناسبی در مقابل موشک‌ها قرار گرفته اند.

مطالعه »
یادداشت

گسترش دامنه جنگ ویرانگر بین اسراییل و فلسطین خطر بزرگی‌ست براى منطقه و جهان!

ریشهٔ این جنگ، نتیجه دو دهه سیاست تهاجمی اسراییل در قبال فلسطین و حمایت قدرت‌های غربی از آن است. امیدواریم جامعهٔ جهانی قادر باشد با درک این موضوع، برای برقراری آتش بس و بازگشت به دیپلماسی صلح از راه‌های مسالمت‌آمیز و متکی بر توافق اسلو برای حل مسئلهٔ فلسطین و جلوگیری از گسترش یک جنگ ویرانگر دیگر اقدام کند.

مطالعه »
آخرین مطالب

گزارشی از تظاهرات ضدجنگ در برلین

از ساعت ١٣ دسته دسته به حاضرین در مقابل دروازۀ تاریخی براندنبورگ در نزدیکی پارلمان  آلمان افزوده می‌شد. این تجمع با  اجرای چند سرود اعتراضی علیه جنگ آغاز گردید. از همان آغاز برنامه، حضور چندده‌هزار نفرۀ تظاهرکنندگان به چشم می‌خورد.

ثابتی در پی چیست؟

ثابتی با کارنامه‌ی فوق سیاهی که دارد اگر خود را فقط تیپ سیاسی ستادی معرفی نکند، چه باید بگوید؟ این را که مغز متفکر کشتار ۹ زندانی پشت تپه‌های اوین کسی غیر از او نبود چگونه به انکار برآید؟ چطور ننگ جنایت رسوای خود نسبت به محفل گلسرخی – دانشیان را بزداید که زندانیان سیاسی در همان زمان فهمیدند این خود ثابتی بوده که با به‌کارگیری خودفروخته‌ای به خدمت ساواک، چند محفل پراکنده هنری – سیاسی را شکل «گروه چریکی خطرناک» داد و آن را با باد کردن و دمیدن در بوق و کرنا وسیله‌ی قربانی کردن ده‌ها تن قرار داد و به شاه فروخت تا در دل اعلیحضرت بیشتر بنشیند!

اعدام ایوب کریمی پس از ۱۴ سال در زندان قزل‌حصار کرج

ایوب کریمی به اتهام محاربه و افساد فی الارض از طریق «اقدام مسلحانه و عضویت در یک گروه سلفی جهادی» به اعدام محکوم شده بود. یکی از اتهامات این هفت نفر قتل یک روحانی اهل‌سنت به نام ماموستا عبدالرحیم تینا بود….

آرزویی که محال نیست!

من با کودک اسراییلی وقتی که پدرش را در آغوش می‌گیرد از خوشحالی گریه کرده ام و بغض خفه ام می کند وقتی که پدر فلسطینی باور نمی کند که کودکش نفس نمی کشد و تلاش می کند با بوسه هایش دخترکش را از خواب بیدار کند….

خشونت مضاعف علیه زنان و کودکان در جنگ غزه

براساس تخمین صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در سوم نوامبر، ۵۰ هزار زن باردار در غزه در پناهگاه‌ها زندگی می‌کنند و پیش بینی میشود روزانه بیش از ۱۶۰ نفر از آن‌ها زایمان کنند. این پناهگاه‌ها در برابر بمباران‌ها مقاوم نبوده و فضای کافی برای جا دادن به ۵۰ هزار آواره را  ندارند.

یادداشت

گسترش دامنه جنگ ویرانگر بین اسراییل و فلسطین خطر بزرگی‌ست براى منطقه و جهان!

ریشهٔ این جنگ، نتیجه دو دهه سیاست تهاجمی اسراییل در قبال فلسطین و حمایت قدرت‌های غربی از آن است. امیدواریم جامعهٔ جهانی قادر باشد با درک این موضوع، برای برقراری آتش بس و بازگشت به دیپلماسی صلح از راه‌های مسالمت‌آمیز و متکی بر توافق اسلو برای حل مسئلهٔ فلسطین و جلوگیری از گسترش یک جنگ ویرانگر دیگر اقدام کند.

مطالعه »
بیانیه ها

بیانیه‌ی کانون نویسندگان ایران به مناسبت ۲۵ نوامبر، ‌روز جهانی منع خشونت بر زنان

جنبش مقاومت و آزادی‌خواهی زنان که بی‌درنگ پس از استقرار حاکمیت اسلامی نخستین گام علنی خود را با اعتراض به «حجاب اجباری» در هفدهم اسفندماه ۵۷ برداشته بود، از آن پس بارها به‌ شکل‌های گوناگون قد علم کرد تا سرانجام در پی قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی شعله‌ور شد و در اندک‌زمانی به شکل جنبشی عمومی درآمد…..

مطالعه »
پيام ها

پیام نرگس محمدی در مورد اعدام میلاد زهره وند، هشتمین معترض جنبش زن زندگی آزادی

حکومت دینی استبدادی، فریبکارانه و حیله‌گرانه قواعد کشتار بی‌رحمانه را به جای میدان جنگ در دالانهای دادگاه انقلاب و به جای فرماندهان، با قضات دست‌نشانده نهادهای امنیتی_نظامی پیش می‌برد. صحنه جنایت قتل و کشتار حکومتی هم با تشریفات مبتذل، “سکوی اجرای قانون” نامیده می‌شود.

مطالعه »
بیانیه ها

بیانیه‌ی کانون نویسندگان ایران به مناسبت ۲۵ نوامبر، ‌روز جهانی منع خشونت بر زنان

جنبش مقاومت و آزادی‌خواهی زنان که بی‌درنگ پس از استقرار حاکمیت اسلامی نخستین گام علنی خود را با اعتراض به «حجاب اجباری» در هفدهم اسفندماه ۵۷ برداشته بود، از آن پس بارها به‌ شکل‌های گوناگون قد علم کرد تا سرانجام در پی قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی شعله‌ور شد و در اندک‌زمانی به شکل جنبشی عمومی درآمد…..

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

گزارشی از تظاهرات ضدجنگ در برلین

ثابتی در پی چیست؟

اعدام ایوب کریمی پس از ۱۴ سال در زندان قزل‌حصار کرج

آرزویی که محال نیست!

خشونت مضاعف علیه زنان و کودکان در جنگ غزه

وداع با اسلحه