شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۲ - ۲۲:۵۳

كار، ارگان سازمان فداييان خلق ايران (اكثريت)

شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۲ - ۲۲:۵۳

به مناسبت اول ماه مه (۱۱ اریبهشت)

حزب چپ ايران (فدائيان خلق) که خود را متعلق به جنبش جهانی چپ می‌داند از آزادی سازمان‌يابی گروه‏های اجتماعی، تشکیل سندیکاهای کارگری، تشکل‏های صنفی و سازمان‌های غیردولتی و فعالیت آزادانه احزاب سیاسی، دفاع می‌کند، بر تأمین حقوق کار، حق اعتصاب و انعقاد قراردادهای دسته‌جمعی، حق بيکاری و تضمين اشتغال و خدمات درمانی، مسکن مناسب، تأمین اجتماعی همه‌جانبه و فراگیر برای گروه‌های کم‌درآمد جامعه، پای می‌فشارد. ما به‌عنوان یک حزب سیاسی طرفدار سوسیالیسم که برای استقرار یک نظام دموکراتیک به‌جای جمهوری اسلامی مبارزه می‌کنیم از هم‌ میهنان عزیز تقاضا داریم که صدای دادخواهی کارگران و زحمتکشان ایران را علیه جمهوری اسلامی که مانع اعمال اراده آزاد مردم و سد راه پيشرفت و تحول دمکراتیک جامعه است و برای آزادی زندانیان سیاسی و زندانیان جنبش کارگری پرطنین کنند.

فرارسیدن روز جهانی کارگر را به یاران و مبارزان راه آزادی، عدالت اجتماعی و سوسیالیسم صمیمانه شادباش می‌گوییم و برای کارگران و مزدبگیران در مبارزه علیه استبداد و بی‌عدالتی و برای ایجاد جامعه‌ای عدالت محور و به‌دوراز بیکاری، فقر، تبعیض و استبداد آرزوی کامیابی می‌کنیم. در این مبارزه سترگ و انسانی شما کارگران تنها نیستید، خواسته‌های شما خواسته‌های اکثریت مردم کشور و حزب ماست. ما در این مبارزه تا پیروزی با شما همراهیم.

امسال به دلیل رشد مبارزات کارگران و دیگر زحمتکشان، حکومت تلاش دارد در همکاری با خانه کارگر و با ایجاد محدودیت‌های بسیار از تظاهرات خیابانی شما در روز کارگر جلوگیری کند، مراسم را محدود و بی‌محتوا کند و نگذارد دیگران صدای کارگران را بشنوند. این محدودیت‌ها سال‌هاست که جواب نمی‌دهد و کارگران در هر جا که امکان برگزاری مراسم دارند شرکت کرده و مطالبات خود را مطرح می‌کنند. روز کارگر روز شماست. کارگران حق ‌دارند در این روز هر طور که مایل‌اند و در هر شهر و مکان آن را برگزار و آزادانه خواسته‌هایشان را مطرح و مطالبه کنند. هیچ‌کس حق ندارد مانع این حق شود!

امسال جامعه بحرانی‌تر از سال‌های گذشته است. رشد اقتصادی ماه‌هاست که منفی شده است، شمار دیگری از واحدهای تولیدی و خدماتی از فعالیت بازمانده و یا با ظرفیت پائین فعالیت می‌کنند، صدها هزار نفر در سال گذشته به‌واسطه سیاست‌ها و ناکارایی دولت، شوک ارزی، تحریم‌های اقتصادی و فساد ساختاری و غیره بیکار و به ارتش بیکاران افزوده شدند. تورم در حدی رشد کرده است که تأمین هزینه‌های حداقل زندگی برای اکثریت مزدبگیران ناممکن شده است. تشدید تحریم‌ها، متشنج شدن رابطه با آمریکا از یکسو و خسارات سیل از سوی دیگر در کنار سباست‌های مخرب جمهوری اسلامی، وضعیت فاجعه باری برای مردم به بار آورده است.

بنا به برخی پیش‌بینی‌ها، در سال جاری، تنها در اثر شوک ارزی که برای جبران خسارات صاحبان بانک‌ها و مؤسسات مالی خصوصی ورشکسته و جبران کسری بودجه دولت انجام‌ گرفته است واحدهای تولیدی بسیاری تعطیل و تعداد زیادی شغل به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم از دست خواهند رفت و تورم نیز به‌شدت افزایش خواهد یافت. دولت درحالی‌که از افزایش دستمزد کارگران، معلمان، بازنشستگان و دیگر گروه‌های مزدبگیر طفره می‌رود با دست و دل‌بازی فراوان از جیب ملت خسارات وارده به مؤسسات مالی ورشکسته را که “خودی” محسوب می‌شوند، پرداخت می‌کند.

درحالی‌که درآمد و منابع مالی کشور کم خواهد شد بیم آن می‌رود که بخش عمده درآمدها به بهانه مقابله با خطر جنگ صرف ملیتاریزه کردن هر چه بیشتر گردد و بر وخامت وضعیت معیشتی مزدبگیران افزوده شود. در چنین اوضاعی سقوط دستمزدها و قدرت خرید کارگران و دیگر مزدبگیران شتاب خواهد گرفت. ازاین‌رو گسترش و سازمان‌دهی اعتراضات و اعتصابات و تقویت همبستگی کارگران و ایجاد سندیکا و اتحادیه برای دفاع از خواسته‌های آنان ضروری است. در هیچ جای جهان کارگران بدون سازمان دادن خود و متحدشدن در اتحادیه‌ها و احزاب کارگری نتوانسته‌اند از حقوقشان دفاع و شرایط کاری و معیشتی‌شان را بهبود بدهند. همه دستاوردهای گذشته جنبش کارگری از ٨ ساعت کار گرفته تا بیمه‌های اجتماعی، نتیجه مبارزات اتحادیه و احزاب کارگری بوده است، ازاین‌روست که تمرکز اصلی سرکوب حکومتی همیشه روی تشکل‌های کارگری و جلوگیری از برگزاری روز کارگر است.

شما در سال گذشته به‌موازات گسترش تعرض دولت و سرمایه‌داران علیه حق‌وحقوق کارگران مبارزاتتان را به‌نحوی‌که در ۴٠ سال گذشته بی‌سابقه بود گسترش دادید، برای توقف سیاست‌های ضد کارگری حکومت، افزایش دستمزد، امنیت شغلی، حفظ اشتغال، حق تشکل و اعتصاب و آزادی رهبران کارگران زندانی‌تان اعتصاب و تظاهرات کردید. علیه تبعیض در محل کار، ادامه تعرض به قانون کار و تأمین اجتماعی و غارت منابع مالی توسط دولت و ایادی حکومت به هر شکلی که می‌توانستید ایستادگی کردید. در مخالفت با سیاست خصوصی‌سازی و مبارزه با فساد و غارتگری اموال عمومی، اعتصابات چندهفته‌ای سازمان دادید و در جریان آن‌ها پرده از فسادهای نجومی دست‌اندرکاران فاسد حکومت برداشتید. اعتصابات شما در واحدهای بزرگ صنعتی بازتاب وسیعی در جامعه پیدا کرد و بحث خصوصی‌سازی‌ها و فسادهای مرتبط با آن‌ها را از حاشیه به متن آورد و حمایت‌های بسیاری را به دنبال آورد. اعتصابات چندهفته‌ای در هپکو، هفت‌تپه و فولاد و گسترش بی‌سابقه اعتصابات کارگران، معلمان، پرستاران، رانندگان و مقاومت دیگر زحمتکشان در شهرهای مختلف، جنبش کارگری را بار دیگر به‌عنوان بازیگر اصلی تحولات دمکراتیک در مرکز توجه قرار داد. حکومت تلاش نمود با تشدید سرکوب و زندانی کردن نمایندگان و رهبران کارگری اعتصابات را خاتمه دهد و تصور و امیدی را که در جامعه و افکار عمومی ایجاد کرده‌اید، بزداید. اما شما با مقاومت و ایستادگی‌تان این نقشه را نقش بر آب کردید.

در سال گذشته تاخت‌وتاز نیروهای دست راستی و شبه فاشیستی نژادپرست به نحو بارزی در جهان شدت گرفت. آن‌ها با سوءاستفاده از نارضایتی گسترده از بحران‌های جهانی سعی کردند تقصیر بحران را به گردن احزاب چپ و سازمان‌های کارگری و شهروندان آسیایی و آفریقایی‌تبار بیندازند و شهروندان کشورهای غربی را علیه آن‌ها تحریک نمایند و به بیراهه ببرند. در بسیاری از کشورها کنترل دولت‌ها کلاً یا بخشا به دست آن‌ها افتاد. این نیروها همبستگی جهانی طبقه کارگر را تضعیف می‌کنند و پس از تثبیت موقعیتشان تعرض به حقوق کار در کشورهای پیشرفته سرمایه‌داری را تشدید خواهند کرد. رژیم‌های دیکتاتوری امثال جمهوری اسلامی به تأسی از آن‌ها تلاش خواهند کرد فشار به کارگران را تشدید و حقوقشان را بیش‌ازپیش تضعیف کنند.

اما به‌رغم این تهاجم گسترده جهانی، همبستگی اتحادیه‌های کارگری و تشکل‌های مدافع حقوق کارگران در سال گذشته با کارگران کشورمان بازهم قوی‌تر شد. حزب ما فرصت را غنیمت شمرده از پشتیبانی سندیکاهای کارگری از مبارزات کارگران ایران، ستایش کرده، به آن‌ها درود می‌فرستد.

حزب چپ ایران (فدائیان خلق) که خود را متعلق به جنبش جهانی چپ می‌داند از آزادی سازمان‌یابی گروه‏های اجتماعی، تشکیل سندیکاهای کارگری، تشکل‏های صنفی و سازمان‌های غیردولتی و فعالیت آزادانه احزاب سیاسی، دفاع می‌کند، بر تأمین حقوق کار، حق اعتصاب و انعقاد قراردادهای دسته‌جمعی، حق بیکاری و تضمین اشتغال و خدمات درمانی، مسکن مناسب، تأمین اجتماعی همه‌جانبه و فراگیر برای گروه‌های کم‌درآمد جامعه، پای می‌فشارد. ما به‌عنوان یک حزب سیاسی طرفدار سوسیالیسم که برای استقرار یک نظام دموکراتیک به‌جای جمهوری اسلامی مبارزه می‌کنیم از هم‌ میهنان عزیز تقاضا داریم که صدای دادخواهی کارگران و زحمتکشان ایران را علیه جمهوری اسلامی که مانع اعمال اراده آزاد مردم و سد راه پیشرفت و تحول دمکراتیک جامعه است و برای آزادی زندانیان سیاسی و زندانیان جنبش کارگری پرطنین کنند. 

زنده و پوینده باد اول ماه مه (١١ اردیبهشت) روز جهانی کارگر 

هیئت سیاسی- اجرائی حزب چپ ایران (فدائیان خلق)

۹اردیبهشت ۱۳۸۹ (۲۹ آوریل ۲۰۱۹)

تاریخ انتشار : ۱۰ اردیبهشت, ۱۳۹۸ ۱۰:۲۱ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سخن روز

چگونه رسانه های بریتانیا و ایالات متحده فلسطینیان را انسان زدایی می کنند؟

رسانه‌های بریتانیایی-آمریکایی مرگ فلسطینی‌ها را منفعلانه گزارش می‌کنند، گویی از طریق سوانح طبیعی مرده اند، اغلب مرگ‌ها را به زبانی بیان می‌کنند که نشان می‌دهد آنها عمدتاً حماس یا در مجاورت حماس هستند، یا حداقل به‌طور نامناسبی در مقابل موشک‌ها قرار گرفته اند.

مطالعه »
یادداشت

گسترش دامنه جنگ ویرانگر بین اسراییل و فلسطین خطر بزرگی‌ست براى منطقه و جهان!

ریشهٔ این جنگ، نتیجه دو دهه سیاست تهاجمی اسراییل در قبال فلسطین و حمایت قدرت‌های غربی از آن است. امیدواریم جامعهٔ جهانی قادر باشد با درک این موضوع، برای برقراری آتش بس و بازگشت به دیپلماسی صلح از راه‌های مسالمت‌آمیز و متکی بر توافق اسلو برای حل مسئلهٔ فلسطین و جلوگیری از گسترش یک جنگ ویرانگر دیگر اقدام کند.

مطالعه »
آخرین مطالب

اعدام یک زندانی سیاسی دهه شصت؛ شمار اعدام‌های امسال از مرز ۷۰۰ نفر گذشت

طی ماه‌های اخیر اعدام زندانیان در ایران شدت گرفته و از ابتدای شروع جنگ در غزه در تاریخ ۷ اکتبر، ۱۷۶ نفر در ایران اعدام شده‌اند. همچنین شمار اعدام‌ها از ابتدای سال جاری میلادی به ۷۰۷ تن رسیده است…..

گزارشی از تظاهرات ضدجنگ در برلین

از ساعت ١٣ دسته دسته به حاضرین در مقابل دروازۀ تاریخی براندنبورگ در نزدیکی پارلمان  آلمان افزوده می‌شد. این تجمع با  اجرای چند سرود اعتراضی علیه جنگ آغاز گردید. از همان آغاز برنامه، حضور چندده‌هزار نفرۀ تظاهرکنندگان به چشم می‌خورد.

ثابتی در پی چیست؟

ثابتی با کارنامه‌ی فوق سیاهی که دارد اگر خود را فقط تیپ سیاسی ستادی معرفی نکند، چه باید بگوید؟ این را که مغز متفکر کشتار ۹ زندانی پشت تپه‌های اوین کسی غیر از او نبود چگونه به انکار برآید؟ چطور ننگ جنایت رسوای خود نسبت به محفل گلسرخی – دانشیان را بزداید که زندانیان سیاسی در همان زمان فهمیدند این خود ثابتی بوده که با به‌کارگیری خودفروخته‌ای به خدمت ساواک، چند محفل پراکنده هنری – سیاسی را شکل «گروه چریکی خطرناک» داد و آن را با باد کردن و دمیدن در بوق و کرنا وسیله‌ی قربانی کردن ده‌ها تن قرار داد و به شاه فروخت تا در دل اعلیحضرت بیشتر بنشیند!

یادداشت

گسترش دامنه جنگ ویرانگر بین اسراییل و فلسطین خطر بزرگی‌ست براى منطقه و جهان!

ریشهٔ این جنگ، نتیجه دو دهه سیاست تهاجمی اسراییل در قبال فلسطین و حمایت قدرت‌های غربی از آن است. امیدواریم جامعهٔ جهانی قادر باشد با درک این موضوع، برای برقراری آتش بس و بازگشت به دیپلماسی صلح از راه‌های مسالمت‌آمیز و متکی بر توافق اسلو برای حل مسئلهٔ فلسطین و جلوگیری از گسترش یک جنگ ویرانگر دیگر اقدام کند.

مطالعه »
بیانیه ها

بیانیه‌ی کانون نویسندگان ایران به مناسبت ۲۵ نوامبر، ‌روز جهانی منع خشونت بر زنان

جنبش مقاومت و آزادی‌خواهی زنان که بی‌درنگ پس از استقرار حاکمیت اسلامی نخستین گام علنی خود را با اعتراض به «حجاب اجباری» در هفدهم اسفندماه ۵۷ برداشته بود، از آن پس بارها به‌ شکل‌های گوناگون قد علم کرد تا سرانجام در پی قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی شعله‌ور شد و در اندک‌زمانی به شکل جنبشی عمومی درآمد…..

مطالعه »
پيام ها

پیام نرگس محمدی در مورد اعدام میلاد زهره وند، هشتمین معترض جنبش زن زندگی آزادی

حکومت دینی استبدادی، فریبکارانه و حیله‌گرانه قواعد کشتار بی‌رحمانه را به جای میدان جنگ در دالانهای دادگاه انقلاب و به جای فرماندهان، با قضات دست‌نشانده نهادهای امنیتی_نظامی پیش می‌برد. صحنه جنایت قتل و کشتار حکومتی هم با تشریفات مبتذل، “سکوی اجرای قانون” نامیده می‌شود.

مطالعه »
بیانیه ها

بیانیه‌ی کانون نویسندگان ایران به مناسبت ۲۵ نوامبر، ‌روز جهانی منع خشونت بر زنان

جنبش مقاومت و آزادی‌خواهی زنان که بی‌درنگ پس از استقرار حاکمیت اسلامی نخستین گام علنی خود را با اعتراض به «حجاب اجباری» در هفدهم اسفندماه ۵۷ برداشته بود، از آن پس بارها به‌ شکل‌های گوناگون قد علم کرد تا سرانجام در پی قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی شعله‌ور شد و در اندک‌زمانی به شکل جنبشی عمومی درآمد…..

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

اعدام کامران رضایی، از معترضان آبان ۹۸ در شیراز

رویکردی نوین به فمینیسم سوسیالیستی

اعدام یک زندانی سیاسی دهه شصت؛ شمار اعدام‌های امسال از مرز ۷۰۰ نفر گذشت

گزارشی از تظاهرات ضدجنگ در برلین

ثابتی در پی چیست؟

اعدام ایوب کریمی پس از ۱۴ سال در زندان قزل‌حصار کرج