پنجشنبه ۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۳:۲۲

پنجشنبه ۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۳:۲۲

عدالت اجتماعی از نگاه نسل "زد"، تلفیقی از برابری و شایسته‌سالاری
در حوزه اقتصادی، مشارکت‌کنندگان از رفتارهای تبعیض‌آمیزی سخن گفتند که فرصت‌های معیشتی و شغلی آنان را تحت تأثیر قرار داده است. در خانواده‌ها، برخی تجربه ترجیح والدین میان فرزندان و...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
خردمندی نیابی شادمانه ...
موهای جوگندمی‌اش روی شمعدانیِ جوان تاب می‌خورد. از جایی که ایستاده همه‌ی حیاط را می‌بیند. او برای هر گل و درختی، قصه داشت. قدیما برای مرغ و خروس هم قصه...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
درباره انقلاب زودرس
انقلاب‌های زودرس یا نارس وضعیتی را نمودار میسازند که در آن یک انقلاب پیش از آنکه شرایط اجتماعی، اقتصادی و سیاسی برای موفقیت و تثبیت آن کاملاً فراهم گشته باشد،...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: منوچهر صالحی
نویسنده: منوچهر صالحی
وقتی نظریه بدام‌افتاده و از زندگی جدا می‌گردد!
و اینک در گامی تازه و بزرگ به‌عقب، او بیش از پیش از نظریه اخلاق گفتمانی خویش عدول کرده و بقولی یک باردیگر علیه خود ونظریه‌اش، در صحنه سیاسی‌ ظاهر...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: تقی روزبه
نویسنده: تقی روزبه
درخواست حزب اپوزیسیون ترکیه: تحریم شرکت های حامی دولت اردوغان
چند روزی است که صدها هزار نفر در ترکیه علیه زندانی شدن اکرم امام اوغلو شهردار استانبول و رقیب انتخاباتی رجب طیب اردوغان, تظاهرات کرده اند. اکنون حزب اپوزیسیون از...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
راه برون رفت از بن بست کنونی
 عوامل متعدد به هم پیوسته ای برای وضع اسفبار کنونی وجود دارد اما برنامه هسته ای نظام نقش کانونی در بین عوامل مختلف را ایفا میکند. برنامه هسته ای موجبات فقر...
۶ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: جابر حسینی
نویسنده: جابر حسینی
با ماهیان قرمز
داور دلشوره های من ابر است، قضاوت میکند، مانع میشود، که من از خانه بیرون بیایم، در خانه می مانم، با ماهیان قرمز، که از سفره هفت سین مانده اند
۶ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: احمد رضا احمدی
نویسنده: احمد رضا احمدی

به مناسبت هفتمین سالگرد قتلهای زنجیره ای

در ديگر عرصه ها و در اشکال ديگر نيز سرکوب ها و پايمالی حقوق بشر همچنان ادامه داشته و در چند ماه گذشته تشديد شده است. تلاش برای بازسازی شرايط زندان دهه گذشته و توطئه اعتراف گيری ها و پرونده سازی های رسوا و توقيف سايت های اينترنتی و ادامه فشار بر وبلاگ نويسان از نمونه های قابل دکر است.

هفت سال از قتلهای زنجیره ای پاییز ۱۳۷۷ که طی آن، مأموران وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران نخست زنده یادان داریوش فروهر و پروانه اسکندری (فروهر) و سپس آزاداندیشان فرهیخته ای چون مختاری و پوینده و مجید شریف و پیروز دوانی را به دستور مقامات عالی رتبه حکومت به خاک افکندند، گذشت. این جنایات هولناک، رسوایی بزرگ مصون ماندن عاملان و آمران جنایات از هرگونه پیگرد را در پی داشت. مسئول کمیسیون اصل ۹۰ مجلس ششم، به صراحت اعلام کرد از ادامه پیگیری پرونده قتلهای زنجیره ای عاجز است، چرا که این پیگیری مستلزم فراخواندن کسانی است که کمیسیون مزبور، قدرت پاسخ خواستن از آنان را ندارد. پس از آنکه بازماندگان قربانیان قتلها از ابتدایی ترین حقوق خود یعنی اطلاع از همه جزئیات پرونده محروم شدند و در اعتراض، خود را از مضحکه ای که به نام محاکمه برپا شد، کنار کشیدند، دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ماند و کسانی که به عنوان عاملان قتلها معرفی شده بودند. این محاکمه در خفا برگزار شد و متهمان، احکامی گرفتند. بدین ترتیب، حکومت جمهوری اسلامی کوشید پرونده جنایات دولتی پاییز ۷۷ را مختومه قلمداد کند. اما هم واکنش افکار عمومی ایران و جهان و هم حتی رفتار خود حکومت، نشانگر آنست که این پرونده کماکان مفتوح است و احتمالاً تا پس از پایان عمر ولایت فقیه در ایران، مفتوح خواهد ماند. حساسیت ویژه ای که حکومت برای محدود کردن مراسم و گردهمایی های بزرگداشت قربانیان قتلهای زنجیره ای نشان می دهد و به زندان انداختن و تحت پیگرد قرار دادن وکلای خانواده های قربانیان تنها به گناه انجام وظیفه از سوی آنان، تنها نمونه هایی است از دلایلی بر بطلان ادعای رژیم دایر بر مختومه بودن پرونده قتلهای زنجیره ای. 
نافرجام ماندن رسیدگی به پرونده قتلهای پاییز ۷۷ در جمهوری اسلامی، نشانگر آنست که این قتلها به پشتگرمی و شاید حتی به دستور مستقیم بالاترین مقامات حکومت صورت گرفته است. اگر ریگی به کفش این مقامات و در رأس آنان شخص رهبر نبود، تن دادن حکومت به رسوایی های پی در پی در جریان رسیدگی به این پرونده قابل توضیح نبود. واقعیت آنست که رسیدگی بدون «خط قرمز» به این پرونده، به همان جاهایی می رسد که کمیسیون اصل ۹۰ مجلس ششم را یارای گام گذاشتن بدان نبود. 
حکومت، علیرغم همه تلاشهایش برای جلوگیری از کشف حقیقت جنایات پاییز ۷۷، نتوانست مانع پرتو افکندن نور حقیقت جویی بر زوایایی از تاریکخانه هایی شود که یک ربع قرن است در آنها تصمیم به نابودی انسانها می گیرند. به همت وکلای شجاعی مانند ناصر زرافشان و روزنامه نگاران آزاده ای مانند اکبر گنجی، سران رژیم در گریز از پاسخگویی در مورد قتلهای زنجیره ای ناکام مانده اند. این قتلها هنوز در حافظه عمومی ایرانیان تازگی دارد و سئوالهای مبرم در مورد آنها به قوت خود باقی است. دیگر آن زمان که رژیم جمهوری اسلامی می توانست در زندانهای خود شب به شب، صدها نفر را سر به نیست کند و به احدی نیز پاسخگو نباشد، گذشته است. افکار عمومی ایران و جنبش پویای دفاع از حقوق بشر در کشور ما، هشیارتر و زنده تر از آنند که به آسانی به فجایعی مانند قتلهای زنجیره ای تن دهند. 
با این حال، هنوز شاهد آنیم که عوامل رژیم، برای سرکوب صدای آزادیخواهی و دگراندیشی در کشور ما، مرتکب قتل نیز می شوند که آخرین نمونه آن، کشتن شیرکو امینی جوان مهابادی به دست آنهاست. 
در دیگر عرصه ها و در اشکال دیگر نیز سرکوب ها و پایمالی حقوق بشر همچنان ادامه داشته و در چند ماه گذشته تشدید شده است. تلاش برای بازسازی شرایط زندان دهه گذشته و توطئه اعتراف گیری ها و پرونده سازی های رسوا و توقیف سایت های اینترنتی و ادامه فشار بر وبلاگ نویسان از نمونه های قابل دکر است. 
سران حکومت باید بدانند اگر جامعه مدنی ایران هنوز در مقابل حکومت سرنیزه و فتوا آن قدر از مواضع قدرت برخوردار نیست که بتواند جلوی این جنایات را بگیرد، اما آن قدر هشیار است که این جنایات را به دقت ثبت کند و به زمان خود، گریبان مسئولان آن را بگیرد. 
در سالگرد به خاک افتادن مبارزان آزادیخواه، داریوش فروهر و پروانه اسکندری، و پاسداران آزاداندیشی و فرهیختگی، محمد مختاری ومحمدجعفر پوینده و زنده یادان مجید شریف و پیروز دوانی به آنان و همه کسان دیگری که جان خود را در راه آزادی نهادند، درود می فرستیم و به بازماندگان آنان، اطمینان می دهیم فداکاری بزرگ عزیزانشان، بی ثمر نمانده است. جان این یاران، مشعلی شده است که راه آزادی را روشن و حقانیت آزادیخواهان را ثبت کرده است. 

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت) 
سوم آذر ۱۳۸۴ 

تاریخ انتشار : ۳ آذر, ۱۳۸۴ ۵:۱۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

آیا وجدان بشریت هنوز در مقابل این نسل کشی بیدار است؟

با آتش‌بس امیدی برای پایان جنگ و برداشتن سایه سنگین آن از سر مادران، کودکان، پیران و جوانان فلسطینی به وجود آمده بود، اما این امید با نقشه شوم جنایتکاران از بین رفت، نقشه‌ای که فراتر از یک جنگ معمولی بوده و هدف نهایی آن نابودی و آواره‌سازی یک ملت کهن از سرزمینش و تصرف باقی‌مانده خاک فلسطین است.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

آیا وجدان بشریت هنوز در مقابل این نسل کشی بیدار است؟

با آتش‌بس امیدی برای پایان جنگ و برداشتن سایه سنگین آن از سر مادران، کودکان، پیران و جوانان فلسطینی به وجود آمده بود، اما این امید با نقشه شوم جنایتکاران از بین رفت، نقشه‌ای که فراتر از یک جنگ معمولی بوده و هدف نهایی آن نابودی و آواره‌سازی یک ملت کهن از سرزمینش و تصرف باقی‌مانده خاک فلسطین است.

مطالعه »
پيام ها
٨ مارس گروه کار زنان سازمان فداييان خلق ايران (اكثريت)

روز جهانی زن: مبارزه برای برابری در سایه تحولات سیاسی

زنان ایرانی سال‌هاست که در صف مقدم مبارزات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی برای حقوق برابر ایستاده‌اند. آن‌ها با وجود محدودیت‌های شدید، علیه تبعیض جنسیتی، فقر زنانه ، زن‌کشی، کودک‌همسری و نابرابری‌های ساختاری مبارزه کرده‌اند. تاریخ مبارزات زنان، حکایت گام‌های استوار و دل‌های امیدواری است که در برابر ناملایمات ایستاده‌اند. آنان چراغ فردایی روشن را برافروخته‌اند، جایی که عدالت و برابری طنین‌انداز خواهد شد.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

عدالت اجتماعی از نگاه نسل “زد”، تلفیقی از برابری و شایسته‌سالاری

خردمندی نیابی شادمانه …

درباره انقلاب زودرس

وقتی نظریه بدام‌افتاده و از زندگی جدا می‌گردد!

درخواست حزب اپوزیسیون ترکیه: تحریم شرکت های حامی دولت اردوغان

راه برون رفت از بن بست کنونی