شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ - ۰۲:۲۱

شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ - ۰۲:۲۱

L'expulsion des demandeurs d'asile afghans de notre pays est inhumaine et contraire à la culture et à la morale iraniennes.
L'Organisation des Fedaians du Peuple d’Iran  (Majoritaire) insiste sur le respect des droits humains universels et met en garde contre la politique décrite et actuellement mise en œuvre d'expulsion de...
۲۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: Conseil Politique-Exécutif de l'Organisation des Fédaians du Peuple d'Iran (Majoritaire)
نویسنده: Conseil Politique-Exécutif de l'Organisation des Fédaians du Peuple d'Iran (Majoritaire)
میهن‌دوستی جمهوری‌خواهانه یا ملی گرایی؟
مرزی روشن میان وطن‌دوستی جمهوری‌خواهانه و ملی‌گرایی وجود دارد. تجربۀ تاریخی منطقه نشان داده است که بسیاری از کسانی که با شعار استقلال و رهایی ملی به قدرت رسیده‌اند در...
۲۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: جابر حسینی
نویسنده: جابر حسینی
وطن‌دوستی به سبک پادگان: وقتی نژادپرستی، نام مستعار "وطن‌پرستی" می‌شود
آهای تو، ای "وطن‌پرستِ" نوکیسه! و موافق اخراج افغان‌ها از ایران! وقتی جمهوری اسلامی با لگد نیم میلیون آدم فقیر و زحمتکش رو از خونه و زندگی‌شون پرت می‌کنه بیرون،...
۲۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد!
البته با تمام‌ نقدهایی که می‌توان به مسئلۀ رفراندم در شرایط کنونی داشت، باید گفت طرح آن توسط کسی چون‌ موسوی که سال‌ها خود جزیی از سیستم بوده است می‌تواند...
۲۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
تحلیل هفته: بیانیه موسوی؛ غنی‌سازی و رابطه با امریکا
تحلیل هفته همراه با فرخ نگهدار و گودرز اقتداری؛ در این هفته سه موضوع اصلی بررسی می‌شود: ۱. بیانیه مهندس موسوی درباره ضرورت تغییر رویکرد حاکمیت، آزادی زندانیان سیاسی و...
۲۶ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: تحلیل هفته، پرسش و پاسخ
نویسنده: تحلیل هفته، پرسش و پاسخ
میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!
در طول حیات جمهوری اسلامی، بارها شاهد بوده‌ایم که هر وقت جامعه به صحنه آمده است، توانسته تغییراتی را به حکومت تحمیل کند اما پایداری این تغییرات منوط به تداوم...
۲۶ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
با تنش زدائی در منطقه و تعامل خردورزانه با جامعه جهانی، از مشتعل شدن مجدد آتش جنگ جلوگیری کنید
جبهه ملی ایران: جای تاسف بسیار است که کسانی به نام ایرانی و مدعی نجات ایران و رهبری اپوزیسیون، با دولت اسرائیل هماهنگ شده و مشوق این دولت برای حمله...
۲۶ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: جبهه ملی ایران
نویسنده: جبهه ملی ایران

به مناسبت هفتمین سالگرد قتلهای زنجیره ای

در ديگر عرصه ها و در اشکال ديگر نيز سرکوب ها و پايمالی حقوق بشر همچنان ادامه داشته و در چند ماه گذشته تشديد شده است. تلاش برای بازسازی شرايط زندان دهه گذشته و توطئه اعتراف گيری ها و پرونده سازی های رسوا و توقيف سايت های اينترنتی و ادامه فشار بر وبلاگ نويسان از نمونه های قابل دکر است.

هفت سال از قتلهای زنجیره ای پاییز ۱۳۷۷ که طی آن، مأموران وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران نخست زنده یادان داریوش فروهر و پروانه اسکندری (فروهر) و سپس آزاداندیشان فرهیخته ای چون مختاری و پوینده و مجید شریف و پیروز دوانی را به دستور مقامات عالی رتبه حکومت به خاک افکندند، گذشت. این جنایات هولناک، رسوایی بزرگ مصون ماندن عاملان و آمران جنایات از هرگونه پیگرد را در پی داشت. مسئول کمیسیون اصل ۹۰ مجلس ششم، به صراحت اعلام کرد از ادامه پیگیری پرونده قتلهای زنجیره ای عاجز است، چرا که این پیگیری مستلزم فراخواندن کسانی است که کمیسیون مزبور، قدرت پاسخ خواستن از آنان را ندارد. پس از آنکه بازماندگان قربانیان قتلها از ابتدایی ترین حقوق خود یعنی اطلاع از همه جزئیات پرونده محروم شدند و در اعتراض، خود را از مضحکه ای که به نام محاکمه برپا شد، کنار کشیدند، دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ماند و کسانی که به عنوان عاملان قتلها معرفی شده بودند. این محاکمه در خفا برگزار شد و متهمان، احکامی گرفتند. بدین ترتیب، حکومت جمهوری اسلامی کوشید پرونده جنایات دولتی پاییز ۷۷ را مختومه قلمداد کند. اما هم واکنش افکار عمومی ایران و جهان و هم حتی رفتار خود حکومت، نشانگر آنست که این پرونده کماکان مفتوح است و احتمالاً تا پس از پایان عمر ولایت فقیه در ایران، مفتوح خواهد ماند. حساسیت ویژه ای که حکومت برای محدود کردن مراسم و گردهمایی های بزرگداشت قربانیان قتلهای زنجیره ای نشان می دهد و به زندان انداختن و تحت پیگرد قرار دادن وکلای خانواده های قربانیان تنها به گناه انجام وظیفه از سوی آنان، تنها نمونه هایی است از دلایلی بر بطلان ادعای رژیم دایر بر مختومه بودن پرونده قتلهای زنجیره ای. 
نافرجام ماندن رسیدگی به پرونده قتلهای پاییز ۷۷ در جمهوری اسلامی، نشانگر آنست که این قتلها به پشتگرمی و شاید حتی به دستور مستقیم بالاترین مقامات حکومت صورت گرفته است. اگر ریگی به کفش این مقامات و در رأس آنان شخص رهبر نبود، تن دادن حکومت به رسوایی های پی در پی در جریان رسیدگی به این پرونده قابل توضیح نبود. واقعیت آنست که رسیدگی بدون «خط قرمز» به این پرونده، به همان جاهایی می رسد که کمیسیون اصل ۹۰ مجلس ششم را یارای گام گذاشتن بدان نبود. 
حکومت، علیرغم همه تلاشهایش برای جلوگیری از کشف حقیقت جنایات پاییز ۷۷، نتوانست مانع پرتو افکندن نور حقیقت جویی بر زوایایی از تاریکخانه هایی شود که یک ربع قرن است در آنها تصمیم به نابودی انسانها می گیرند. به همت وکلای شجاعی مانند ناصر زرافشان و روزنامه نگاران آزاده ای مانند اکبر گنجی، سران رژیم در گریز از پاسخگویی در مورد قتلهای زنجیره ای ناکام مانده اند. این قتلها هنوز در حافظه عمومی ایرانیان تازگی دارد و سئوالهای مبرم در مورد آنها به قوت خود باقی است. دیگر آن زمان که رژیم جمهوری اسلامی می توانست در زندانهای خود شب به شب، صدها نفر را سر به نیست کند و به احدی نیز پاسخگو نباشد، گذشته است. افکار عمومی ایران و جنبش پویای دفاع از حقوق بشر در کشور ما، هشیارتر و زنده تر از آنند که به آسانی به فجایعی مانند قتلهای زنجیره ای تن دهند. 
با این حال، هنوز شاهد آنیم که عوامل رژیم، برای سرکوب صدای آزادیخواهی و دگراندیشی در کشور ما، مرتکب قتل نیز می شوند که آخرین نمونه آن، کشتن شیرکو امینی جوان مهابادی به دست آنهاست. 
در دیگر عرصه ها و در اشکال دیگر نیز سرکوب ها و پایمالی حقوق بشر همچنان ادامه داشته و در چند ماه گذشته تشدید شده است. تلاش برای بازسازی شرایط زندان دهه گذشته و توطئه اعتراف گیری ها و پرونده سازی های رسوا و توقیف سایت های اینترنتی و ادامه فشار بر وبلاگ نویسان از نمونه های قابل دکر است. 
سران حکومت باید بدانند اگر جامعه مدنی ایران هنوز در مقابل حکومت سرنیزه و فتوا آن قدر از مواضع قدرت برخوردار نیست که بتواند جلوی این جنایات را بگیرد، اما آن قدر هشیار است که این جنایات را به دقت ثبت کند و به زمان خود، گریبان مسئولان آن را بگیرد. 
در سالگرد به خاک افتادن مبارزان آزادیخواه، داریوش فروهر و پروانه اسکندری، و پاسداران آزاداندیشی و فرهیختگی، محمد مختاری ومحمدجعفر پوینده و زنده یادان مجید شریف و پیروز دوانی به آنان و همه کسان دیگری که جان خود را در راه آزادی نهادند، درود می فرستیم و به بازماندگان آنان، اطمینان می دهیم فداکاری بزرگ عزیزانشان، بی ثمر نمانده است. جان این یاران، مشعلی شده است که راه آزادی را روشن و حقانیت آزادیخواهان را ثبت کرده است. 

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت) 
سوم آذر ۱۳۸۴ 

تاریخ انتشار : ۳ آذر, ۱۳۸۴ ۵:۱۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!

در طول حیات جمهوری اسلامی، بارها شاهد بوده‌ایم که هر وقت جامعه به صحنه آمده است، توانسته تغییراتی را به حکومت تحمیل کند اما پایداری این تغییرات منوط به تداوم حضور مردم در صحنه بوده است. هم‌اینک نیز با توجه به روبه‌رو شدن کشور با یک تجاوز نظامی می‌توان انتظار فراروییدن تغییرات مشابهی را داشت. در چنین شرایطی رهبرانی نظیر آقای موسوی که مورد اعتماد و وثوق ملی باشند، می‌توانند در پایداری خواست‌های مردمی نقشی حیاتی بازی کنند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!

در طول حیات جمهوری اسلامی، بارها شاهد بوده‌ایم که هر وقت جامعه به صحنه آمده است، توانسته تغییراتی را به حکومت تحمیل کند اما پایداری این تغییرات منوط به تداوم حضور مردم در صحنه بوده است. هم‌اینک نیز با توجه به روبه‌رو شدن کشور با یک تجاوز نظامی می‌توان انتظار فراروییدن تغییرات مشابهی را داشت. در چنین شرایطی رهبرانی نظیر آقای موسوی که مورد اعتماد و وثوق ملی باشند، می‌توانند در پایداری خواست‌های مردمی نقشی حیاتی بازی کنند.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

L’expulsion des demandeurs d’asile afghans de notre pays est inhumaine et contraire à la culture et à la morale iraniennes.

میهن‌دوستی جمهوری‌خواهانه یا ملی گرایی؟

وطن‌دوستی به سبک پادگان: وقتی نژادپرستی، نام مستعار “وطن‌پرستی” می‌شود

هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد!

تحلیل هفته: بیانیه موسوی؛ غنی‌سازی و رابطه با امریکا

میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!