چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۷

چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۷

دیکتاتوری کارآفرینان با هدف سرکوب طبقه کارگر  
گرچه مدیرانی مانند ایلان ماسک و خاویر مایلی درباره آزادی صحبت می کنند. اما در واقع آن ها خواستار دیکتاتوری کارآفرینان هستند. کار آفرینان می توانند آزادانه از قدرت خود...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
شرایط بحرانی در زندان قرچک و ورامین!
باگذشت ۲۰ روز از تجاوز اسرائیل و جنایت جنگی علیه زندانیان بی‌دفاع، محبوسین همچنان در شرایط سخت و نامناسبی نگهداری می‌شوند. به‌نظر می‌رسد که شرایط نگهداری آن‌ها حتی اگر به...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: امتداد
نویسنده: امتداد
گزارشی از تداوم وضعیت نامناسب زندانیان زن در زندان قرچک ورامین
زندانیان محبوس در بند ۱۱ (قرنطینه سابق) زندان قرچک ورامین، با مشکلات متعددی مواجه هستند. ازدحام بیش از ظرفیت بند، نبود تهویه مناسب، عدم دسترسی به اقلام ضروری و رفتار...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هرانا
نویسنده: هرانا
بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!
سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت...
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
کلودت کالوین: دختری که بر جای خود نشست تا تاریخ برخیزد!
آن روز رانندهٔ اتوبوس از کلودت خواست که جایش را به مردی سفیدپوست بدهد، اما او خلاف انتظار حاضران گفت: «نه. من از جایم بلند نمی‌شوم.» کلودت کالوین اولین کسی نبود...
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
بیانیه موسوی؛ از انتقال مرجعیت نیروی تغییر تا نقد شتاب‌زدگی در اپوزیسیون
حمید احمدزاده: بیانیه موسوی، مطالبات ابتدایی و فوری مردم از حاکمیت را در قالب اقداماتی نمادین و عملی مانند آزادی زندانیان سیاسی و تغییر در سیاست‌های رسانه‌ی ملی مطرح می‌کند....
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حمید احمدزاده
نویسنده: حمید احمدزاده
عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.
مذاکراتی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شوند ذاتاً ناپایدار هستند و گفتگو در میان تهدیدها هرگز واقعی نیست. برای موفقیت، دیپلماسی باید بر اساس احترام متقابل بنا شود.... مردم آمریکا...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس عراقچی
نویسنده: عباس عراقچی

تظاهرات کنندگان در لس آنجلس: “ما یک آمریکای فاشیست نمی خواهیم”  

مردم در لس آنجلس به تظاهرات خود علیه دونالد ترامپ، علیه سیاست های مهاجرتی او و علیه سربازانی که به میدان آورده است ادامه می دهند. بر روی پلاکارد « پیشکسوتان علیه فاشیسم» نوشته شده است. مردم به شدت خشمگین هستند, فضا نا آرام و متشنج است .
مردم در لس آنجلس به تظاهرات خود علیه دونالد ترامپ، علیه سیاست های مهاجرتی او و علیه سربازانی که به میدان آورده است ادامه می دهند. بر روی پلاکارد « پیشکسوتان علیه فاشیسم» نوشته شده است. مردم به شدت خشمگین هستند, فضا نا آرام و متشنج است .
نیروهای گارد ملی و افسران پلیس سعی می کنند تظاهرکنندگان را به عقب برانند تا جایی برای ورود برخی خودروها باز کنند. وقتی برخی بلافاصله حرکت نمی کنند، نیروهای امنیتی تیراندازی می کنند. اسپری فلفل می زنند و نارنجک های آتشزا در میان جمعیت می اندازند. صدای فریاد مردم بلند است، یک نفر یک بطری پلاستیکی به سمت سربازان پرتاب می کند!، آنها دوباره شلیک می کنند، سپس عقب نشینی می کنند و ماسک های ضد گاز می گذارند.
بعدازظهر سه شنبه مقابل بازداشتگاه متروپولیتن در مرکز شهر لس آنجلس. بار دیگر، مردم در اعتراض به حملات تهاجمی اداره مهاجرت و گمرک ایالات متحده (ICE) و اعزام سربازان به شهر در اینجا تجمع کردند. روز با آرامش آغاز شد، اما با رسیدن تظاهر کنندگان بیشتر، فضا متشنج می‌شود و افسران یونیفرم پوشی که امنیت ساختمان را حفظ می‌کنند عصبی‌تر به نظر می‌رسند.
زندان فدرال در روزهای اخیر صحنه اعتراضات مکرر بوده است. یکشنبه گذشته، گارد ملی که توسط دونالد ترامپ بر خلاف میل سیاستمداران کالیفرنیایی فرستاده شده بود، برای اولین بار در اینجا با آنجلنوهای معترض روبرو شد. ساعت‌ها است که خشونت و درگیری در مرکز شهر لس‌آنجلس ادامه دارد. تصاویری از سوختن خودروها، شکسته شدن خودروهای پلیس و فروشگاه‌های غارت شده در سراسر جهان پخش شد.
“مردم می ترسند.”
یکی از بلندگو فریاد می زند: «این یک اعتراض مسالمت آمیز است». وقتی مرد جوانی می‌خواهد بطری دیگری پرتاب کند، چند نفر دیگر با عصبانیت به سمت او هجوم می‌آورند و به او می‌گویند که بس کند. اوضاع برای مدتی آرام می شود. صدها نفر اکنون اینجا هستند و بسیاری از آنها تابلوهایی علیه ترامپ یا مقاماتی که علیه  مهاجرین تبلیغ می کنند در دست دارند.
 جین و ساراحی, از نوروالک در فاصله ۲۰ دقیقه ای با ماشین به مرکز شهر آمده اند،  سارا حی می گوید: «ما اینجا هستیم تا برای جامعه خود بجنگیم. این دختر ۲۲ ساله بازگو می کند که چگونه از محوطه کالج خود شاهد حمله ICE به پارکینگ همسایه بوده است. مردها به امید بازگشت به مشاغل خود, هر روز در آنجا جمع می شوند.که  ماموران فدرال نقابدار آمدند و همه را دستگیر کردند. ساراحی می گوید: « این روز ها  پارکینگ ها  خالی هستند,”مردم می ترسند.”
آیا سربازان ترامپ به خشونت دامن زدند؟
لس آنجلس شهر مهاجران است. بیش از یک سوم ساکنان آن در خارج از ایالات متحده متولد شده اند و این کلان شهر خود را “شهر مقدس” اعلام کرده است: به همین دلیل, ازهیچ منبع قانونی نمی توان برای اجرای قوانین مهاجرت فدرال, در این شهر استفاده کرد. این یکی از دلایلی است که رئیس جمهور ادعا می کند که فرماندار کالیفرنیا گاوین نیوسام و شهردار کارن باس با مجرمان تبانی می کنند و مانع کار ICE می شوند. این هم دلیل دیگری برای اعزام نیرو است. علاوه بر گارد ملی، حتی تفنگداران دریایی هم اکنون در حالت آماده باش هستند
کورتنی که با دوست دخترش جین در میان جمعیت ایستاده است، می‌گوید: «این خیلی مضحک است، خیلی از منطق دور است. این نوجوان ۱۵ ساله می گوید که او مخالف هر شکلی از خشونت است و آنچه اخیراً در لس آنجلس اتفاق افتاده است “به سادگی چرند است.” اما ترامپ با فرستادن نیروها در واقع دقیقاً همین را هدف قرار داده است.» این همان دیدگاه سیاسی در کالیفرنیا است. در حالی که ترامپ به طور جدی درباره نجات لس آنجلس از “نابودی” صحبت می کند و به اصطلاح به خود می بالد !، فرماندار نیوسام رئیس جمهور را به شعله ور کردن عمدی خشم مردم متهم می کند. باید تاکید کرد که مخالفت کردن بسیار سخت و پر هزینه است.
در چند صد متری هنوز آثار خشونت دیده می شود. مردی در حال جارو کردن شیشه های شکسته در مقابل مغازه عطرفروشی خود است. پنجره شکسته است و ویترین مغازه خالی است.او می گوید در گیری ها دیشب اتفاق افتاد. او خودش یک مهاجر از هند است.
در یک بلوک دورتر، کارگران تخته‌های چوبی را به پنجره‌های شکسته می‌چسبانند، در حالی که دیگران تلاش می‌کنند گرافیتی ها را از نمای موزه هنرهای معاصر با لوله های فشاری آب پاک کنند: “ویوا مکزیکو” هنوز به صورت کم رنگ قابل مشاهده است. در بسیاری از ساختمان‌های دیگر نیز “Fuck ICE” و “Fuck Trump”  دیده می شوند که از محبوب‌ترین شعارها هستند !
در این سه شنبه اوضاع در مقابل بازداشتگاه آرام است. گروهی در حال خواندن یک آهنگ قدیمی حقوق بشری هستند، چند متر دورتر، امینم از بوم باکس فریاد می زند. یک کشیش، تقریباً در مراسمی کامل، در حال سخنرانی است. زنی در حال توزیع گل بین معترضان است و دیگری بی وقفه با یک سرباز گارد ملی صحبت می کند. او می پرسد “چرا از اشغال لس آنجلس حمایت می کنید؟ این کار شما اشتباه است”. مرد جوان پشت سپر ضد شورش ناامیدانه سعی می کند از تماس چشمی با معترضان خودداری کند.
از سربازان گرد ملی, صدایی در نمی آید

مایک هارنت نیز لباس سربازی خود را بر تن کرده است. او با پوزخند می گوید: “کمی تنگ است، اما هنوز می توانم در آن جا بیفتم.” هارنت به عنوان یک معترض اینجاست. بر روی پلاکارد وی « پیشکسوتان علیه فاشیسم» نوشته شده است. هارنت به مدت ده سال در ارتش ایالات متحده خدمت کرد، از جمله مدتی در پایگاه ناتو در Geilenkirchen، آلمان بود. او ۱۶ سال پیش از خدمت فعال بازنشسته شد، تقریبا به این دلیل که دیگر نمی خواست و نمی توانست این واقعیت را بپذیرد و با خود حل کند که هرگز اجازه انتقاد از بالادست و یا دولت را نداشته باشد.

او می گوید: اکنون می توانم این کار را انجام دهم. او به سربازان گارد ملی که پشت سرش هستند اشاره می کند. “این چیزی نیست که من برای آن ثبت نام کردم. و من مطمئن هستم که برخی از این افراد دقیقاً همین احساس را دارند. ما یک آمریکای فاشیست نمی خواهیم.” شما نمی توانید ازسربازان گارد ملی بپرسید که آیا آنها هم اوضاع را اینطور می بینند!. اگرچه می توانید بپرسید، اما پاسخی از آن ها دریافت نمی کنید.از آن ها صدایی در نمی آید!

همانطورکه هارنت در حال صحبت از دوستان آلمانی خود است, پیام های نگران کننده همراه با تصاویر در گیری های خشونت آمیز از لس آنجلس برای او ارسال می کنند. ناگهان غوغایی به پا می شود.شاید بیش از دوازده سرباز از ردیف جلوی زندان فدرال به صف معترضان هجوم آوردند، برخی از آنها مردی را  گرفتند و روی زمین می کشیدند. هیچکس دلیل حمله آن ها را نمی دانست. تماشاگران عصبانی فریاد می زدند: او چه کاری کرده است, چرا او را با خود می برید ؟

مدت کوتاهی پس از آن، پلیس شروع به جمع آوری و پاکسازی خیابان می کند. اقدامی که می تواند از علائم یک حمله باشد؛ مردم از خطوط نزدیک پلیس فرار می کنند و پلیس به سمت آنها گلوله های لاستیکی شلیک می کند. اوضاع گیج کننده می شود و در نهایت یک گروه چند ده نفری از معترضان محاصره می شوند. از دور دیده می شود که به دستور پلیس مجبورند رو به دیوار ساختمان صف بکشند. بعداً دو اتوبوس پلیس از خیابان همراه دستگیر شدگان خارج می شوند. مشخص نیست که تظاهرکنندگان را به چه اتهامی دستگیر می کنند. تنها چیزی که مشخص است این است که پس از اعتراض های آخر هفته، نیروهای امنیتی تصمیم گرفته اند صدا های مخالف را خاموش کنند.
منع رفت و آمد شبانه
زمانی که حدود ۲۰۰ نفر از تظاهر کنندگان در مدت زمانی کوتاه برای اشغال یک بزرگراه اقدام کردند, در آغاز از وجود پلیس هیچ خبری نبود. البته این عمل در اواسط ساعت شلوغی بعدازظهر اقدامی خطرناک و غیرضروری بود. این آزادراه قبلاً نیز یک بار مسدود شده بود و با پرتاب سنگ و اشیاء سنگین توسط تظاهر کنندگان از روی یک پل، چندین خودرو پلیس به شدت آسیب دیده بود. و خیابان, تنها برای دقایقی مسدود شد و سپس پلیس با نزدیک شدن به جمعیت با باتوم آنها را متفرق کرد. طبق گزارش لس آنجلس تایمز، ده ها نفر از شرکت کنندگان متعاقبا دستگیر شدند. به نظر می رسید که حمله غافلگیرانه معترضان سیگنال آغازینی برای تجمع پلیس بود. اکنون ماشین‌های پلیس از همه طرف به داخل می‌آمدند، و تعداد بیشتری از افسران پلیس با تجهیزات کامل ضد شورش به سمت مرکز شهر حرکت می‌کردند. عصر همان روز، در بخشی از مرکز شهر منع رفت و آمد را اعمال گردید.
نوشته: فیلیپ ویتروک  Philipp Witrock
منبع: اشپیگل
تاریخ انتشار : ۱۷ تیر, ۱۴۰۴ ۱:۲۶ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت عنوان «اتباع غیرمجاز»، هشدار داده، آن را روندی ضدانسانی و ناقض حقوق فردی و گروهی بخشی از مردمان مقیم سرزمین ایران دانسته و به شدت محکوم می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت عنوان «اتباع غیرمجاز»، هشدار داده، آن را روندی ضدانسانی و ناقض حقوق فردی و گروهی بخشی از مردمان مقیم سرزمین ایران دانسته و به شدت محکوم می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

دیکتاتوری کارآفرینان با هدف سرکوب طبقه کارگر  

شرایط بحرانی در زندان قرچک و ورامین!

گزارشی از تداوم وضعیت نامناسب زندانیان زن در زندان قرچک ورامین

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

کلودت کالوین: دختری که بر جای خود نشست تا تاریخ برخیزد!

بیانیه موسوی؛ از انتقال مرجعیت نیروی تغییر تا نقد شتاب‌زدگی در اپوزیسیون