سه شنبه ۷ آذر ۱۴۰۲ - ۲۳:۳۱

كار، ارگان سازمان فداييان خلق ايران (اكثريت)

سه شنبه ۷ آذر ۱۴۰۲ - ۲۳:۳۱

تعهد به مبانی چپ-رقیه دانشگری(فران)

تذکر ضرور: پخش میزگردها در این صفحه از نشریه کار لزوما به معنی تایید یا وابستگی این برنامه ها به سازمان ما نیست و صرفا به دلیل خدمت به جامعه دوستان و نزدیکان فکری به سازمان صورت می گیرد!

جلسه تلگرامی این یکشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۱ موضوع: تعهد به مبانی چپ میهمان: رفیق رقیه دانشگری (فران) از پیشکسوتان جنبش فدایی لینک گروه : https://t.me/+rC-StPOeVZ84N2Ix

 

سوالات مطرح شده در جلسه “تعهد به مبانی چپ”  

  • با درود بر شما – بسیاری از چپ های با همین دستگاه نظری که توضیح دادید در موقعیت خاص پس از انقلاب از انطباق خلاق این مبانی با شرایط مشخص کشور به نیرویی در خدمت ارتجاع دینی ولایت فقیه قرار گرفتند و از انجام وظایف خود در قبال آزادی های لازم برای طبقه کارگر و زحمتکشان در برابر تقویت بُعد به ظاهر ضد امپریالیستی حکومت ارتجاعی عقب نشستندو رهبری خمینی را در مبارزه ضد امپریالیستی پذیرفتند ودر نهایت هم هدف خود را شکوفایی جمهوری اسلامی قرار دادند ؛ نتیجه آن شد که طبقه کارگر از پیشرفت در راه هژمون شدن و کسب قدرت در مناسبات اجتماعی _ اقتصادی باز ماند به شکلی که امروز از نظر اقتصادی در فلاکت بسر می برد و از نظر اجتماعی هم نیروی سازمان یافته ای که از حداقلی ترین حقوق خود بتواند دفاع کند  عاجز است .بنظر شما چگونه می توان این انطباق خلاق را ایجاد کرد تا راه برای پیشرفت طبقه کارگر در مسیر هژمونیک درمناسبات اجتماعی _ اقتصادی این طبقه فراهم شود ؟
  • اخیراً مطلبى از شما (رقیه دانشگرى ،فران )در فضاى مجازى منتشر شده است که اشاره به کسانى دارید که به پوچگرایى غلطیده و گامهاى تاریخى انقلاب ۵٧ را که استقلال سیاسى و مقاومت در برابر سلطه ى خارجى را به ارمغان آورد و جمهوریت را جایگزین سلطنت کرد فراموش کردند !! لطفاً موئلفه هائ استقلال و جمهوریت در ایران را پس از انقلاب ۵٧  نام ببرید ؟؟؟
  • اگرما ادعامیکنیم که تئوری های ماعلمی است وعلم هم هیچ ایده مطلق را قبول ندارد چگونه ازایده ئولوژی میتوانیم صحبت کنیم. وقتی حتی اصل علیت درعلم کوانتم رد میشود چگونه ما اصرارداریم خودرا درچهارچوب های مطلق نگه داریم. دقت کنید حرفم روی کلمه ایدئولوژی است.
  • با توجه به اینکه  ایدئولوژی مارکسیستی بر اندیشه ماتریالیسم دیالکتیک بنا شده که تاکید بر نسبی بودن و تغییر و تکامل دارد  و هیچ چیز را مطلق نمی داند، چرا عده ای تلاش می کنند که آنرابا این نقد که چون  ایدئولوژی است پس مطلق و ضد علم است ، محکوم کنند ؟
  • رفیق فران گرامی با درود، امروز بعد از ۴۳ سال از انقلاب بهمن با تحلیل تمام آنچه گذشت  فکر می کنید علت ناکامی چپ در جلوگیری از انحصار قدرت سیاسی در چنگ هیات حاکمه فعلی چه بود؟
  • آیا بنظر شما در انقلاب‌ ۵۷ مردم در دام طبقه تجار دلال در مقابل سرمایه داری صنعتی و تولیدی نیفتادند، و برخی نیروهای چپ طرفدار سوسیالیسم هم ساده انگارانه دیدگاههای سوسیالیستی خود را فقط معطوف به سرمایه داری صنعتی ایران نکردند؟
  • جنبش چپ(فدائیان)چگونه می تواند در رهبری خیزش های صنفی در ایران نقش ایفاء نماید؟
  • آیا در صورت امکان برای گذار از جمهوری اسلامی،جنبش چپ(فدائیان) باید با دیگر مدعیان اعتلاف انجام دهد؟
  • اگر مبانی اساسی چپ سوسیالیستی را  مبارزه طبقه کارگر و زحمتکشان در کشوربرای آزادی و عدالت بدانیم و ظایف انترناسیونالیستی را همراهی در مبارزات کارگران و زحمتکشان جهان علیه سرمایه داری جهانی بدانیم این دو نمی تواند یکدیگر را نفی کند هریک در صورت عدم انطباق می تواند به ضد خودش تبدیل شود . بعنوان مثال در نادرستی انطباق وظایف انترناسیونالیستی امروزه در بین بخشی از مدعیان سوسیالیزم وظایف انتر ناسیونالیستی تبدیل شده به دفاع از تجاور روسیه به اوکراین به بهانه حضور نئو نازیست ها در اوکراین با این تجاور هم جنگ و هم ادامه ی آن توجیهه میشود .این درواقع شبیه از همان مواضع ضد امپریالیستی خمینی است این بار در قامت دفاع از روسیه سرمایه داری پوتین که حلقه ای از سرمایه جهانی و عمیقا ضد کارگران و زحمتکشان روسیه و اوکراین و در ادامه علیه صلح جهانی است . سوال اینجاست که چرا این چپ ها قادر نبستند درک کنند در میدان جنگی که ایجاد شده است این کارگران و زحمتکشان هستند که قربانی توسعه طلبی توامان ناتو از یکسو و روسیه الیکارش و در عین حال مونارشی پوتینی متکی به سلاح هسته ای (و نه قدرت کارگران  و زحمتکشان) از سوی دیگر است ؟
  • فرمودید ‌بزرگی ‌سازمان ‌پس ‌از ‌انقلاب نتیجه ‌سیاست ‌اتحاد ‌و انتقاد ‌است. آیا سازمان ‌پس ‌از‌این‌‌ سیاست‌ از‌ رشد نایستاد؟ ‌ودر‌نهایت‌ منجر‌ به‌ دو انشعاب‌ نشد‌؟ آیا ‌نمی‌توانستیم‌ بدون‌ اتحاد ‌با ‌ارتجاع ولایی ‌با ‌امپریالیسم ‌مبارزه‌ کنیم؟ وبدون ‌اتکا‌ به ‌امپریالیسم‌ با‌ ارتجاع ولایی ‌مبارزه‌ کنیم؟
  • با درود بر دست اندر کاران برنامه پرسش و پاسخ و مهمان گرامی. ،فول حکومت اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی چقدر بر کُندی مبارزات چپ(فدائیان) برای پیشبرد اهداف شان تاثیر گذار بوده است؟
  • ضمن تشکر از بحث منسجمی که ارائه کردید، نگاه شما به تحول ملی و دموکراتیک پیش روی جامعه ایران از منظر جهت گیری اجتماعی چیست؟ با توجه به‌ اینکه انقلاب ملی دموکراتیک متفاوت از انقلاب بورژوا دموکراتیک است،  آیا تحول ملی و دموکراتیک پیش روی جامعه ایران می تواند دارای جهت گیری بورژوایی باشد یا به صورت اجتناب ناپذیری دارای جهت گیری سوسیالیستی خواهد بود؟ اگر چنین است، آیا این توجه را در رویکرد نیروهای چپ انقلابی و باورمندان به مارکسیسم و سوسیالیسم علمی می بینید؟
  • با درود رفیق فران عزیز، آیا لزوماَ تعهد به چپ در تعهد به یک ایدئولوژی تجلی میابد؟،مثلاَ  حزب چپ ایران(فدائیان خلق) که خودرا حزبی غیر ایدئولوزیک وبرنامه محور میداند، ازدید شما تعهدی به چپ ندارد؟
  • چرا یک عده فکر میکنند یک نیروی مردمی  باید جلوی مردمی که ۹۸% آنها به جمهوری اسلامی رای داده بودند می ایستاد ؟ مگر ان نیروهایی که این کار را کردند به مردم کمک کردند ؟ به نظر شما این برداشت ذهنی – اراده گرایانه از مسائل یکی از مشکلات اساسی  برخی از  نیروهای چپ نیست؟
  •  
تاریخ انتشار : ۱۳ تیر, ۱۴۰۱ ۷:۳۱ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سخن روز

چگونه رسانه های بریتانیا و ایالات متحده فلسطینیان را انسان زدایی می کنند؟

رسانه‌های بریتانیایی-آمریکایی مرگ فلسطینی‌ها را منفعلانه گزارش می‌کنند، گویی از طریق سوانح طبیعی مرده اند، اغلب مرگ‌ها را به زبانی بیان می‌کنند که نشان می‌دهد آنها عمدتاً حماس یا در مجاورت حماس هستند، یا حداقل به‌طور نامناسبی در مقابل موشک‌ها قرار گرفته اند.

مطالعه »
یادداشت

گسترش دامنه جنگ ویرانگر بین اسراییل و فلسطین خطر بزرگی‌ست براى منطقه و جهان!

ریشهٔ این جنگ، نتیجه دو دهه سیاست تهاجمی اسراییل در قبال فلسطین و حمایت قدرت‌های غربی از آن است. امیدواریم جامعهٔ جهانی قادر باشد با درک این موضوع، برای برقراری آتش بس و بازگشت به دیپلماسی صلح از راه‌های مسالمت‌آمیز و متکی بر توافق اسلو برای حل مسئلهٔ فلسطین و جلوگیری از گسترش یک جنگ ویرانگر دیگر اقدام کند.

مطالعه »
آخرین مطالب

خشونت مضاعف علیه زنان و کودکان در جنگ غزه

براساس تخمین صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در سوم نوامبر، ۵۰ هزار زن باردار در غزه در پناهگاه‌ها زندگی می‌کنند و پیش بینی میشود روزانه بیش از ۱۶۰ نفر از آن‌ها زایمان کنند. این پناهگاه‌ها در برابر بمباران‌ها مقاوم نبوده و فضای کافی برای جا دادن به ۵۰ هزار آواره را  ندارند.

وداع با اسلحه

آفتاب کم رمق پاییزی غروب کرده… از میانِ سوی کم‌ چراغ‌برق کوچه، سایه‌ای خودش را می‌خیزاند… صدای موسیقی‌اش، مرا به گذشته‌های دور می‌برد و ‌آهنگی حزین، فضای تاریک را فرا می‌گیرد.

افزایش سن بازنشستگی، نتیجه «سال‌ها غارت صندوق‌های بازنشستگی»!

مقولاتی مانند اشتغال، دستمزد، بیمه بیکاری، بیمه‌های اجتماعی، بیمه بازنشستگی، کیفیت زندگی، امکانات پزشکی، تورم، حقوق کودکان، حقوق زنان، آزادی و حق شهروندی، در نزد مقامات و مسئولان و نهادهای جمهوری اسلامی، کوچک‌ترین جایی ندارند. به همه این دلایل، جمهوری اسلامی ایران یکی از هارترین و وحشی‌ترین حکومت‌های سرمایه‌داری جهان است…..

به بهانه شانزده روز نارنجی

بگذار با هم به جنگ ستم و نابرابری و نا عدالتی برویم. دستت را به من بده! بگذار برای فردا و آینده دنیای بهتری بسازیم. بگذار همصدا خشممان را فریاد کنیم. با من و در کنار من باش!

یادداشت

گسترش دامنه جنگ ویرانگر بین اسراییل و فلسطین خطر بزرگی‌ست براى منطقه و جهان!

ریشهٔ این جنگ، نتیجه دو دهه سیاست تهاجمی اسراییل در قبال فلسطین و حمایت قدرت‌های غربی از آن است. امیدواریم جامعهٔ جهانی قادر باشد با درک این موضوع، برای برقراری آتش بس و بازگشت به دیپلماسی صلح از راه‌های مسالمت‌آمیز و متکی بر توافق اسلو برای حل مسئلهٔ فلسطین و جلوگیری از گسترش یک جنگ ویرانگر دیگر اقدام کند.

مطالعه »
بیانیه ها

بیانیه‌ی کانون نویسندگان ایران به مناسبت ۲۵ نوامبر، ‌روز جهانی منع خشونت بر زنان

جنبش مقاومت و آزادی‌خواهی زنان که بی‌درنگ پس از استقرار حاکمیت اسلامی نخستین گام علنی خود را با اعتراض به «حجاب اجباری» در هفدهم اسفندماه ۵۷ برداشته بود، از آن پس بارها به‌ شکل‌های گوناگون قد علم کرد تا سرانجام در پی قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی شعله‌ور شد و در اندک‌زمانی به شکل جنبشی عمومی درآمد…..

مطالعه »
پيام ها

پیام نرگس محمدی در مورد اعدام میلاد زهره وند، هشتمین معترض جنبش زن زندگی آزادی

حکومت دینی استبدادی، فریبکارانه و حیله‌گرانه قواعد کشتار بی‌رحمانه را به جای میدان جنگ در دالانهای دادگاه انقلاب و به جای فرماندهان، با قضات دست‌نشانده نهادهای امنیتی_نظامی پیش می‌برد. صحنه جنایت قتل و کشتار حکومتی هم با تشریفات مبتذل، “سکوی اجرای قانون” نامیده می‌شود.

مطالعه »
بیانیه ها

بیانیه‌ی کانون نویسندگان ایران به مناسبت ۲۵ نوامبر، ‌روز جهانی منع خشونت بر زنان

جنبش مقاومت و آزادی‌خواهی زنان که بی‌درنگ پس از استقرار حاکمیت اسلامی نخستین گام علنی خود را با اعتراض به «حجاب اجباری» در هفدهم اسفندماه ۵۷ برداشته بود، از آن پس بارها به‌ شکل‌های گوناگون قد علم کرد تا سرانجام در پی قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی شعله‌ور شد و در اندک‌زمانی به شکل جنبشی عمومی درآمد…..

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

خشونت مضاعف علیه زنان و کودکان در جنگ غزه

وداع با اسلحه

افزایش سن بازنشستگی، نتیجه «سال‌ها غارت صندوق‌های بازنشستگی»!

تاریخ ماتریالیسم،- از الحاد وعلم و انقلاب، تا انسان روشنگر

به بهانه شانزده روز نارنجی