Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)   برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید! Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۳

چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۳

اتحادیه‌های صنفی و جنبش‌های اجتماعی
اصولاً تشکل‌یافتن لازمه‌ی یک جامعه‌ی مدنی پیشرفته و قوی است. جامعه‌ی مدنی اساساً با تشکل‌یابی تعریف می‌شود. در ادبیات سیاسی، جامعه‌ی مدنی را به‌طور عام انجمن و متشکل‌شدن زندگی افراد...
۱۷ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: آصف بیات
نویسنده: آصف بیات
مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!
روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری...
۱۷ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
"انقلاب 57 بن بست ، يا استمرار انقلاب مشروطه"
...تجلیل ما از انقلاب57 در واقع تجلیل از تلاش آن بخش از نیروهای اجتماعی و سیاسی است که با هدف تکمیل مدرنیته و استقرار یک نظام دموکراتیک به پا خاستند...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: سیاوش
نویسنده: سیاوش
سوگنامه سکوت
به کجا داریم می‌رویم؟ \ تا وقتی که دادگاه‌ها، دست‌های خون‌آلود را به نام پدر و برادر تبرئه کنند،\ تا وقتی که مرگِ یک زن، حلِ اختلاف خانوادگی نام بگیرد،\ تا وقتی که...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: حمید آصفی
نویسنده: حمید آصفی
جنایتکاری در لباس وکالت
صدور پروانه وکالت به جنایتکاران، نقض آشکار مصوبه استقلال کانون و لکه ننگی بر پیشانی جامعه وکلاست. "این تنها یک نمایش شرم‌آور دیگر از فساد سیستماتیک در دستگاه قضایی  اسلامی...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
خالده جرار: مبارزه، اسارت و ایستادگی در راه آزادی فلسطین
بخش عمده‌ای از فعالیت‌های خالده جرار به دفاع از زندانیان سیاسی فلسطینی و ترویج حقوق زنان اختصاص داشت. او در کنفرانس‌ها و رویدادهای بین‌المللی بسیاری شرکت کرده و صدای زندانیان...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
با این همه آرزو....
نمی خواهم\ يا غرق در منجلابِ دنیا شوم\ وین شبِ طولانی که تمام شد\ انتظار منهم به آخر می رسد\ با این همه آرزو\ و دلتنگی\ نقاب از رُخسار می...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: رحمان - ا
نویسنده: رحمان - ا

تورنتو: گزارش یادمان فاجعۀ ملی

روز ۲۸ سپتامبر، به مناسبت ۲۶مین سالگرد یادمان کشتار زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷ مراسمی توسط حزب دمکرات کردستان ایران– کمیتە شرق کانادا، حزب کومه‌له کردستان ایران- کمیته خارج کشور- امریکای شمالی، حزب توده ایران- واحد کانادا و سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت) تورنتو – کانادا در تورنتو کانادا برگزار شد.

به مناسبت ۲۶مین سالگرد یادمان کشتار زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷ مراسمی توسط

حزب دمکرات کردستان ایران – کمیتە شرق کانادا

حزب کومه‌له کردستان ایران- کمیته خارج کشور- امریکای شمالی

حزب توده ایران- واحدکانادا

سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت) تورنتو – کانادا

در تورنتو کانادا در۲۸ سپتامبر برگزار شد.

پس از خوشامدگوئی توسط مجریان برنامه رزا و محمد که به دو زبان فارسی و کردی بیان شد، یک دقیقه سکوت به یاد همه شهیدان راه آزادی اعلام گردید.

در ادامه رزا متنی را قرائت نمود که در گوشه ای از آن آمده است: “… کشتار ۶۷ تنها اعدام زندانیان سیاسی نبود؛ کشتار ۶۷ به صلابه کشیدن ابتدایی ترین اصول حقوق بشر به عریانترین شکل ممکن بود…”

سپس پیام مشترک کمیته برگزاری توسط فایق محمودی خوانده شد. در قسمت هائی از پیام آمده است: “… جنایت سال ۶٧ نه اولین جنایت در جمهوری اسلامی بوده است و نه آخرین آن. چند صباحی بعد از پیروزی انقلاب حمله به کردستان و ترکمن صحرا، در سال های بعد از انقلاب و به ویژه در دهه ۶٠ اعدام هزاران تن از مخالفین رژیم، در دهه ٧٠ “قتل های زنجیره ای” و ترور فعالین و رهبران سیاسی در داخل و خارج از کشور و بالاخره جنایات و اعمال شنیعی که در جریان انتخابات سال ٨٨ صورت گرفت، نشان از ان دارند که رژیم در اقدام به جنایت هیچ حد و حدودی را به رسمیت نمی شناسد. در این رژیم هر سال صدها تن اعدام می شوند و ایران در رده کشورهائی با بالاترین رقم اعدام قرار دارد. به نظر ما آنچه به دستور رهبر وقت جمهوری اسلامی در تابستان سال ١٣۶٧ انجام گرفت، باید به عنوان جنایت علیه بشریت شناخته شود. جنایت علیه بشریت، با تعریف حقوقی پذیرفته شده برای آن، مشمول مرور زمان نمی شود. پیگیری جنایت علیه بشریت به مرزهای جغرافیایی محدود نیست. سازوکارهای معینی در عرصه بین المللی برای رسیدگی به جنایات علیه بشریت وجود دارند. لازم است با استفاده از این معیارها و ابزارهای حقوقی، پیگیری جنایت بزرگ بیست و شش سال پیش در زندان های ایران وارد مرحله عملی و جدید شود.”

در پایان این پیام بر خواسته های زیر تأکید شده بود:

– تشکیل گروه های مستقل برای بررسی ابعاد کشتار جمعی زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷

– اجازه برگزاری مراسم سوگواری به خانواده ها و بازماندگان عزیزان جانباخته

– اعلام اسامی و محل دفن تمامی اعدام شدگان و همچنین محل و چگونگی محاکمه و اعدام و دفن انها

– بررسی مصیبت ها و آسیب های وارده به خانواده های جان باختگان

– محاکمه علنی و مجازات امران و عاملان فاجعه کشتار

– آزادی فوری و بدون قید و شرط تمامی زندانیان سیاسی

– لغو شکنجه و اعدام در ایران

در ادامۀ برنامه پیام حزب کمونیست کانادا توسط دیوید مکی، نماینده آن، قرائت شد. در این پیام ضمن محکوم نمودن کشتار زندانیان سیاسی در تابستان۱۳۶۷ توسط جمهوری اسلامی ایران، بر نقش مردم هر کشور در سرنوشت خویش تأکید شد. در پایان هر نوع دخالت خارجی به زیان منافع کشورها قلمداد شده بود.

در ادامه، سرود “زندا نی” توسط گلاویژ و یاری خوانده شد که مورد استقبال حاضران قرار گرفت.

 

اولین سخنران برنامه.آقای اشکبوس طالبی بود.نامبرده مدرس روانشناسی در دانشگاه بالتیمور کانتی در مریلند و تحلیلگر مسائل روانی است.

 اقای طالبی در صحبتهای خود متذکرشد که  “خیلی از حکومت ها با توجیهاتی همچون مصالح ملی، فرامین و قوانین مذهبی، مبارزه با توطئه براندازی، و یا مبارزه با تروریسم و…، شهروندان خود را شکنجه می کنند. بعضی به صورت مخفی و محدود و بعضی مثل ایران به شکل آشکار و گسترده با توجیهی از مذهب به شکنجه کردن سیستماتیک شهروندان خود اقدام می کنند. شکنجه از هرنوع که باشد غیر انسانی و غیر قانونی است. اثرات شکنجه های روانی بر فرد بسیار دیر پا و مخرب است و شاید سال ها طول بکشد تا با خدمات درمانی، روانکاوی، روان درمانی و بازپروری، شخص شکنجه شده را به زندگی عادی باز گرداند. خانواده های افراد شکنجه شده هم به مراقبت و خدمات کلینیکی و حمایت های روانی- اجتماعی نیاز دارند. در زمینه های فردی و تحلیل روانی رفتار شکنجه گرانه، به دو فاکتور اساسی باید انگشت گذاشت. ترس و خشم فروخفته. شکنجه گر این ترس و خشم درونی شده را به زندانی، و حکومت ترس زده آن را به جامعه منتقل می کند. حکومت های اقتدارگرا و تمامیتخواه امکانات لازم را فراهم می کنند تا این خشم فروخفته و ترس پنهان شده، نسبت به زندانی بی پناه تخلیه شوند. این رابطه پاتولوژیک در تمام سیستم های بسته و غیر دموکراتیک تقریبا یکسان است و مرتب این چرخه معیوب باز تولید می شود. مگر این که مسیر تربیتی خانواده ها و یا اداره و سازمان دادن جامعه به شیوه ای دیگر سامان داده شوند.

این صحبت علمی و آکادمیک مورد استقبال همه واقع شد.

در ادامه دکلمه ای از شاملو به نام “از عموهایت” توسط شهرام با صدایی گرم و دلنشین خوانده شد.

نه به خاطر آفتاب

نه به خاطر حماسه

سپس “سر اومد زمستون” و چند اجرای زیبای دیگر که با همراهی و تشویق حاضرین همراه شد توسط گلاویژ و یاری به زیبایی اجرا شد.

در ادامه برنامه یکی از مجریان برنامه روایتی از مادری که دارای سه فرزند شهید در دهه ۶۰ بود را خواند.

در این روایت امده که “چندی پیش مادر سه فرزند از شهدای دهه ۶۰ عکس های مشترک فرزندان شهیدش را به دست دوستان دیگری که در عکس ها بودند رساند… مادر علت این کار را این چنین عنوان کرد: من بزودی خواهم مرد. خواستم پیش از مرگ، عزیزترین دارایی ام را بین شما تقسیم کنم. باشد که شما هم چون من از آنها چون مردمک چشم خود حفاظت کنید.”

مجری برنامه اضافه کرد: “پیامی ساده و در عین حال جانکاه وعمیق از مادری زجر کشیده، پیامی برای ما که هیچ گاه فراموش نکنیم جنایاتی را که در عرض سه دهه و نیم گذشته بوسیله جمهوری اسلامی در حقمان انجام گرفته است. این پیام در عین حال مرا به این فکر واداشت که آیا واقعأ ما در این سالها چقدر همت بخرج داده ایم در قدردانی، همفکری و شریک شدن در دنیای پر از زجر و مصائب مادران شهیدان. این پیغام مرا به این فکر انداخت که ما چرا روایت درد این مادران را که غالبأ مستندترین بازگوئی ها از جنایات جمهوری اسلامی را شامل می شوند، گردآوری نکرده ایم… هر سال تعداد بیشتری از این مادران چون مادر پناهی چشم از دنیا فرو می بندند بدون آن که به یگانه آرزویشان که همانا فرجام خواهی خون فرزندانشان باشد، رسیده باشند. من شکی ندارم که روزی مسئولان جمهوری اسلامی در دادگاهی عادلانه مجبور به پاسخگویی به جنایاتشان خواهند شد. آن روز را اما تعداد زیادی از مادران شهیدان نخواهند دید. باشد که با مستندسازی رنج بیکرانشان و بازگویی خاطراتشان جایگاه رفیع این عزیزان در تاریخ وطنمان درج گردد.”

دومین سخنران برنامه آقای رضا فانی یزدی بود. نامبرده زندانی سیاسی سابق جمهوری اسلامی ایران در سال ۶۷ و تحلیلگر سیاسی است. آقای فانی در سخنرانی خود به علل و عوامل کشتار زندانیان سیاسی در سال ۶۷ پرداخت. آقای فانی گفت: “ما همه می دانستیم که با پایان گرفتن جنگ، مسئله زندانها یکی ازمعضلات اصلی حکومت اسلامی است…  قبلا بارها و بارها از بعضی از مقامات زندان شنیده بودیم که درصورت بحرانی شدن اوضاع و خطر فروپاشی حکومت در زندانها، آنها قتل عام خواهند کرد و اجازه نخواهند داد که زندانیان سیاسی قهرمان گونه بر شانه های مردم پا به دنیای آزاد بگذارند.”

فانی در ادامه سخنان خود متذکر شد که “کشتار تابستان ۶٧، تداوم کشتار زندانیان سیاسى است که از خرداد سال ۶٠ شروع شد و تا نیمه ى اول سال ۶۴ ادامه پیدا کرد و ارتباطی به حمله مجاهدین نداشت.”

برنامه با دکلمه ای توسط خانم مهرآذین ادامه یافت. او شعری از احمد شاملو را به زیبایی اجرا نمود.

“روزی ما دوباره کبوترهایمان را پیدا خواهیم کرد

و مهربانی دست زیبایی را خواهد گرفت …”

حسن ختام برنامه اجرای دلنشینی از یاری بود که ترانه ای ازمحمد نوری و ترانه ی “زندانی” داریوش را خواند. شرکت کنندگان در برنامه با همراهی خود در اجرای ترانه ی “زندانی” یاد زندانیان دربند را گرامی داشتند. در طول برنامه محمد چند دکلمه زیبا به زبان کردی قرائت نمود.

در پایان یکی از مجریان برنامه پیشنهاد نمود که اگر کسی صنایع دستی از زندان دارد ان را به موزه حقوق بشر در منیتوبا اهداء نماید.

کمیته برگزاری مراسم یادمان از همه کسانی که در تدارک برنامه ما را یاری نمودند، صمیمانه قدردانی می نماید.

تاریخ انتشار : ۱۰ مهر, ۱۳۹۳ ۱۱:۵۷ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

کارزار رفع حصرِ پیشگامان جنبش سبز، گامی مثبت و تقویت کنندۀ جامعۀ‌ مدنی

ما خوشحالیم که اراده‌ای مستحکم در داخل کشور شکل گرفته است که با برشمردن مشکلات معیشتی، سیاسی و اجتماعی، برخورداری از زندگی‌ای بهتر، حقوق اولیه و اعتراض را حق شهروندی مردم ایران دانسته و در اولین گام برای پایان دادن به ستم پانزده‌سالۀ حصر، با عزمی جدی به میدان آمده است

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

نظام بدون عقب نشینی نمی تواند بماند!

جمهوری اسلامی تا کنون توانسته است که در عرصه ی داخلی با مهندسی انتخابات با ریاست جمهوری پزشکیان کنار بیاید،  ف ا ت ف را از بایگانی مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی در بیاورد و در سیاست خارجی مذاکره ی مستقیم با آمریکا را در دستور کار خود قرار دهد. تمام این اقدامات عقب نشینی از مواضع تا کنونی ج. ا. است، می ماند اینکه معلوم شود است که برای حصول توافق چقدر عقب نشینی و نرمش بیشتر صورت خواهد گرفت.

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

کارزار رفع حصرِ پیشگامان جنبش سبز، گامی مثبت و تقویت کنندۀ جامعۀ‌ مدنی

ما خوشحالیم که اراده‌ای مستحکم در داخل کشور شکل گرفته است که با برشمردن مشکلات معیشتی، سیاسی و اجتماعی، برخورداری از زندگی‌ای بهتر، حقوق اولیه و اعتراض را حق شهروندی مردم ایران دانسته و در اولین گام برای پایان دادن به ستم پانزده‌سالۀ حصر، با عزمی جدی به میدان آمده است

مطالعه »
پيام ها

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری و تکامل این جنبش را به بحث و بررسی می‌نشینیم

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

اتحادیه‌های صنفی و جنبش‌های اجتماعی

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

“انقلاب ۵۷ بن بست ، یا استمرار انقلاب مشروطه”

سوگنامه سکوت

جنایتکاری در لباس وکالت

خالده جرار: مبارزه، اسارت و ایستادگی در راه آزادی فلسطین

برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید!