دوشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۲

دوشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۲

بیانیه «همگامی» در محکومیت اخراج فله‌ای مهاجران افغان
روند اخراج گسترده مهاجران افغان از ایران، که با دامن زدن به افغان‌ستیزی و با هدف انحراف افکار عمومی صورت می‌گیرد، اقدامی تلخ، ناعادلانه و تأسف‌برانگیز است. این سیاست در...
۱۶ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
خواست مشترک و فراگیر مبارزان میهن‌دوست ایران، آزادی بی‌قیدوشرط زندانیان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است!
اساساً مفهومی به نام «جرم سیاسی» موضوعیت و معنایی ندارد. جرم‌شماری این فعالیت‌های حقوق بشری غیرقانونی‌ست و باید ممنوع شود. فعالیت سیاسی، اجتماعی و فرهنگی اقدامی مجرمانه نیست و نمی‌تواند...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پروین همتی
نویسنده: پروین همتی
#جدول_مندلیف
به تعبیر متخصصان، هوش مصنوعی، نفتِ آینده است و تبدیل شدن به مرکز گرانش اقتصادی در جهانِ امروز ، خود نوعی خلقِ ثروتِ بیکران.
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳) مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی
… درباره سازما‌ندهی طبقه کارگر به‌عنوان یک طبقه از طریق اتحادیه‌های کارگری هیچ چیزی گفته نشده است.این امر خیلی مهم است، در واقع، بدین‌جهت که این‌ها تشکلات واقعی پرولتاریا هستند، که روزمره...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: برگردان: آمادور نویدی
نویسنده: برگردان: آمادور نویدی
بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ
وقت آن فرا رسیده است که حاکمان از این فرصت تاریخی و سرمایه به دست آمده برای تحقق وفاق واقعی ملی و در جهت کاهش فاصله با مردم، بازسازی کشور...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس
خیرخواهانه متذکر می شویم که راه علاج مشکلات روزافزون کشور، نه افزایش بگیر و ببندهای بی ضابطه و تشدید رویکردهای امنیتی و تحدید و تضییع حقوق شهروندی (ولو با حفظ...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: وکلاپرس
نویسنده: وکلاپرس
روایت مهتدی، فعال سیاسی و همسر آنیشا اسداللهی از انتقال همسرش و دیگر زندانیان زن از اوین به زندان قرچک
از چند روز، قبل از حمله یکی از اکانت‌های مرتبط با رژیم اسرائیل، این پیام را گذاشته بود که زدن سردر اوین، منتفی نیست. مسئله‌ای که نگرانی‌های ما را دوچندان...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: محمد جعفری
نویسنده: محمد جعفری

جلسه تلگرامی با حسین اکبری، پژوهشگر و فعال کارگری

تذکر ضرور: پخش میزگردها در این صفحه از نشریه کار لزوما به معنی تایید یا وابستگی این برنامه ها به سازمان ما نیست و صرفا به دلیل خدمت به جامعه دوستان و نزدیکان فکری به سازمان صورت می گیرد!

فایل صوتی جلسه پرسش و پاسخ یکشنبه ۲۹ خرداد موضوع: روند اعتلای جنبش مطالباتی کارگران و تشدید پیگرد ، بازگشت و پرونده سازی به قصد سرکوب آن میهمان: حسین اکبری ، پژوهشگر و فعال کارگری لینک گروه: https://t.me/+rC-StPOeVZ84N2Ix

سوالات مطرح شده در جلسه تلگرامی  با حسین اکبری

  • ·      با درود، لطفا دلایل لغو مصوبه مزدی را پس از تصویب در شورای عالی کار درچه می بینید؟
  • ·      به نظر می رسد یک هماهنگی بین حاکمان ضد مردمی داخلی و مدعیان خارجی وجود دارد که داخل کشوری ها فعالان عدالتخواه و مردمی بخصوص فعالان چپ را دستگیر و محدود کنند و خارج کشوری ها  تبلیغات برای رهبر تراشی را افزایش داده و از حس استیصال مردم سوء استفاده کنند.  شما در این مورد چه نظری دارید؟
  • ·      یکی از عوامل بسیار موثر برای تقویت جنبش مطالباتی ایجاد امید در بین مردم است – آیا مردم میتوانند امیدی داشته باشند که با این همه سرکوب بتوانند در این شرایط به حداقل خواسته های خود دست یابند؟
  • ·       شما از دادگاه یا بیداد گاهی که زنده یادان خسرو گلسرخی و کرامت دانشیان  در آن به مرگ محکوم شدند یاد کردید – در آن زمان نیروهای عدالتخواه کمونیست و مذهبی علیرغم اختلافات تئوریک با تکیه به عناصر عدالتخواهی در اندیشه هر دو گروه با هم به یک همصدایی رسیدند و توانستند در  سرنگونی یک رژیم استبدادی  سرمایه داری نقش بسیار مهمی داشته باشند – گلسرخی و کاظم ذولانوار با وجود اینکه پایه های نظری متفاوتی داشتند ولی هر دو به مبارزه با سرمایه داری معتقد بودند و این نقطه اشتراک را برجسته می دیدند – اما در حال حاضر چون یک رژیم مذهبی یک خوانش ضد مردمی از مذهب را الگوی خود کرده و چون در جهان هم نیروهای امپریالیستی سیاست “اسلامفوبیا” را دامن میزنند – حتی نیروهایی که خود را چپ معرفی میکنند، به نظر می رسد که مبارزه با سرمایه اولویتشان نیست و بلکه مبارزه با مذهب برایشان عمده است و به جای نقد سیستم سرمایه داری حاکم فقط نفرت از رژیم مذهبی را عمده می کنند – شما فکر نمی کنید یکی از مشکلات هم همین مساله است؟
  • ·      با توجه به عدم هماهنگی بین گروهای مختلف معترض مثل معلمان با بازنشستگان و کارگران قسمتهای مختلف، آیا می توان انتظار داشت که حقی بر آورده بشود؟
  • ·      میشه لطفا در مورد ابطال این افزایش دستمزد ۱۰ درصدی کارگران بخش دولتی توضیح بفرمایید
  • ·      بادرود رفیق اکبری عزیز، باتوجه به جنبش های اعتراضی کارگران،معلمان،وسایراقشارزحمتکش وبازاریان،آیا صرفاََ مطلبات صنفی باید شعار معترضین باشد ویاباید درکنارآن باید نظام حاکم که عامل اصلی شرایط فلاکت بار حاکم است نیز باید مورد اعتراض قرار گیرد؟ وشعارهای سیاسی هم داده شود؟ هرچند که خود حاکمیت بادست زدن به سرکوب متعرضین را بیشتر بسمت این شعارها سوق میدهد؟
  • ·      بادرود رفیق اکبری عزیز،باتوجه به جنبش های اعتراضی کارگران،معلمان،وسایراقشارزحمتکش وبازاریان،آیا صرفاَ مطلبات صنفی باید شعار معترضین باشد ویاباید درکنارآن باید نظام حاکم که عامل اصلی شرایط فلاکت بار حاکم است نیز باید مورد اعتراض قرار گیرد؟ وشعارهای سیاسی هم داده شود؟هرچند که خود حاکمیت بادست زدن به سرکوب متعرضین را بیشتر بسمت این شعار ها سوق میدهد؟
  • ·      دولت با دست یازی به صندوق سازمان تامین اجتماعی و به یغما بردن موجودی صندوق و نابودسازی منابع در آمدی سازمان، و عدم پرداخت بدهی خود به سازمان، عملاً سازمان را به ورطه ورشکستگی سوق داده است!

به نظر شما با توجه به کمبود منابع، دولت چگونه می تواند پاسخگوی خیزش های مطالبه گر کارگری و بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی باشد

  • ·      استاد بزرگ تحلیل به اندازه کافی موجود است. برنامه ریزی و راهکار ارائه دهید . آباد نمیتوان کلیه تشکل‌ها را در تشکیلاتی واحد منسجم کرد
  • ·      بادرود مجدد باتوجه به ماده ۴۱ قانون کار ، آیا واقعا” تفکیک مستمری بگیران تامین اجتماعی به دو گروه “حداقل بگیران”و”سایر سطوح،که از دوراول ریاست روحانی اجرا شد،قانونی است؟ آیا این شیوه تبعیض وظلم به بازنشستگانی نیست که درزمان اشتغال حق بیمه حد اکثر پرداخته اندچرا نباید ازدرصد واحدافزایش برخوردارشوند؟ وبهترنیست که دستمزد حداقل بگیران بااجرای درصد واحد، باید تارسیدن به حداقل معیشت واقعی ترمیم شود؟
  • ·      با درود اخیرا”  افرادی همچون آقای زدا از مدیران سابق سازمان تامین اجتماعی زمزمه هایی مبنی بر دولتی کردن سازمان را مطرح می کنند . ایا چنین اقدامی به معنای نابودی این سازمان بین نسلی نیست؟
  • ·      آیا خیزش های مطالبه گری اعم از معلمان، بازنشستگان و کارگران و …منجر به تغییر بنیادی خواهد شد؟ بنظر میرسد بعلت عدم لیدری خیزش ها، آلترناتیو مناسبی مد نظر نیست، نظر شما در این باره چیست؟
  • ·      آیا موافق هستید که  گسترش سیاست سرکوب و پرونده سازی فعالان جنبش کارگری و عقب نشینی کارگران ،معلمان و بازنشستگان از خیابان ،فضا به نفع اپوزیسیون راست تغییر می یابد؟
  • ·      به  نظر شما که یک فعال کارگری هستید – مهمترین شعار کارگران این روزها چیست؟

 

 

تاریخ انتشار : ۳۰ خرداد, ۱۴۰۱ ۹:۱۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیانیه «همگامی» در محکومیت اخراج فله‌ای مهاجران افغان

خواست مشترک و فراگیر مبارزان میهن‌دوست ایران، آزادی بی‌قیدوشرط زندانیان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است!

#جدول_مندلیف

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳) مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی

بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ

اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس