چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۵

چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۵

"همگامی" خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است
همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران انزجار شدید خود را از حکم اعدام خانم عزیزی اعلام میدارد و خواهان آزادی هرچه زودتر ایشان و سایر زندانیان سیاسی ایران و...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران
ما از جامعه ی ورزشی ایران، خصوصا مردان ورزشکار، انتظار داریم که برای رفع کلیه ی محدودیت ها از جمله حجاب اجباری، کنار زنان ورزشکار بایستند. ما همچنین از نهادهای...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی
حق دادخواهی و داشتن یک نظام قضایی منصف و برخورداری از دادرسی عادلانه از جمله حقوق اساسی ملت‌ها است، و این اهداف، جز در زیر چتر حمایت یک نهاد قضایی...
۲۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سیروان منصوری
نویسنده: سیروان منصوری
صلح متزلزل در سوریه جدید
پس از سقوط دیکتاتوری اسد, انتقال قدرت در سوریه منظم تر از آن چیزی بوده است که بسیاری انتظار داشتند. اما آیا حاکم جدید حاضر به سازش های پایدار هست؟...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت
روز یکشنبه ۱۲ ژانویه ۲۰۲۵, صد وششمین سالگرد به قتل رساندن رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت بود. مطابق معمول در این روز همه ساله در شهر برلین یادبود قتل رهبران...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: رضا کاویانی
نویسنده: رضا کاویانی
داشتم پوست می انداختم
در سپیدار خیال، باز می خواندم این سرود: من به پایان نمی اندیشم ...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
چرا سلطنت‌طلب‌ها در توهم خودبزرگ‌بینی به‌سر می‌برند؟
اساساً نوع نگاه و برخورد راست‌های افراطی با دیگران، بر مبنای دوقطبی‌سازی شدید شکل می‌گیرد: یا به‌طور کامل از آن‌ها حمایت می‌کنند یا به سرکوب و حتی حذفشان می‌پردازند. این...
۲۳ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

جنبش دانشجویى، امید جنبش دموکراتیک مردم ایران است!

اتحاد عمل پيرامون خواست‌هاى دانشجويى و عمل به تحقق اين خواست‌ها، حکومت‌گران سرکوبگر را براى پيشبرد تصميم‌شان عليه جنبش دانشجويى با مشکل روبرو خواهد کرد. هر سرکوب آنها، با مقابله طبيعى و فراگير دانشجويان مواجه خواهد شد و به ساروج فشرده‌تر‌شدن صفوف متحد دانشجويى بدل خواهد گرديد. راز تضمين تداوم ۱۸ تير، امروز در اين رويکرد نهفته است.

هفت سال از خیزش دانشجویان در ۱۸ تیرماه ۱۳۷۸ میگذرد. خیزشى که نشان از رویکرد نوینى در دانشگاه‌هاى کشور به امر مبارزه براى دموکراسى در کشورمان داشت. این حرکت، اراده دانشجویان آزادی‌خواه براى استقلال‌یابى از قدرت و نقد قدرت آن را تجلى داد. این حرکت، اتحاد گسترده دانشجویان پیرامون مطالبه تحول بنیادین در ساختار سیاسى حاکم و در سیاست‌هاى حکومت را به نمایش گذاشت. ۱۸ تیر آمادگى دانشجویان آزادی‌خواه و خواهان تحول براى مایه‌گذارى و فداکارى در راه گذر از استبداد به دموکراسى را یکبار دیگر به منصه ظهور رساند و به این ترتیب، پرچم سنت دیرپاى مبارزه – اتحاد – پیروزى در دانشگاه‌ها را به اهتزاز در آورد. جنبش ۱۸ تیر، یک نقطه عطف در مبارزات دانشجویى دو دهه گذشته و یک فراز ماندنى در مسیر مبارزه مردم ایران علیه حاکمیت استبدادى فقهى بود.
دانشجویان مبارز دانشگاه‌هاى تهران و تبریز در این حرکت، بهاى بزرگى پرداختند: جان دادند، تازیانه و باطوم خوردند، زندان رفتند، از دانشگاه‌ اخراج شدند و مشقات فراوان را به استقبال شتافتند. اما، در همان‌حال از دل عزم مشترک و حرکت متحد خود، رشد سیاسى و فکرى بالا، تجربه در امر سازمانگرى و سازماندهى، پرورده‌شدن کادرهاى مجرب، بازتعریف جنبش دانشجویى و به ویژه استقلال‌یابى این جنبش از جناح‌هاى قدرت حاکم را برآمد دادند. با این حرکت حماسى، دانشجویان به قدرت و گستردگى خود پى بردند و به میزان وحشت حکومت و ولی‌فقیه نشسته در رأس آن از صلابت جنبش دانشجوئى آگاهى یافتند. سرکوب ۱۸ تیر توسط رژیم، اگرچه از حرارت نخستین این حرکت کاست ولى آنرا در عمق و پهنا نیرومندتر و آبدیده‌تر ساخت.
جنبش دانشجویى در پى ۱۸ تیر وارد مرحله شکوفایى و دگردیسى در راستاى دموکراتیزم و خردورزى نقاد شد، سازمان‌یافته‌تر گردید و در آن، جریانات محافظه‌کار تضعیف و گرایش‌هاى پیشرو و تحول‌خواه قدرت یافتند. با این تحول، جنبش دانشجویى طلسم “خودى و غیرخودى” را که پیش از آن بر اثر تحمیل حکومت حرکت دانشجویى را فلج کرده بود، در هم شکست و از مبنا قرارگرفتن باور دینى براى تشکل‌یابى در صفوف خود گذر کرد. در یک کلام، جنبش دانشجویى از اسارت جمهورى اسلامى رهایى یافت و همه رشته‌هاى حکومت‌گران براى دربندکشیدن دانشگاه‌ها طى دو دهه حاکمیت آنها را پنبه کرد. جنبش دانشجویى در مسیر دموکراسى، جمهوریت، سکولاریسم، آزادى و حقوق بشر سمت گرفت و بر همین بستر نیز گرایش به اندیشه‌هاى چپ دموکرات رو به شکوفایى نهاد.
این وضع، حاکمیت را به هراس انداخت و سرکوب جنبش دانشجویى از طریق اعمال فشارها، محدودیت‌ها، تفرقه‌افکنى ها، انشقاق‌آفرینى در دفتر “تحکیم وحدت” و ایجاد تشکیلات‌ موازى با آن و بالاخره توسل به روش‌هاى مبتنى بر تطمیع دانشجویان در دستور قرار گرفت. در آخرین سالهاى دولت خاتمى، این سیاست توسط گروه‌هاى فشار اعمال می‌شد و دستکم با سکوت دولت وقت در قبال این فشارها همراه مى شد. اما با سر کار آمدن دولت احمدی‌نژاد، سرکوب در سایه پیشین جاى خود را به سرکوب سازمان‌یافته، رسمى و سیستماتیک داده است. حکومت تصمیم گرفته است و میخواهد با مهار دانشگاه، جنبش دانشجویى را از نفس بیندازد. بیشترین اعمال فشارهاى دولت کنونى علیه حرکات مدنى و جنبش‌هاى اجتماعى طى ماه‌هاى اخیر، متوجه دانشگاه‌ها و دانشجویان بوده است. از زندانی‌کردن دانشجویان تا محروم‌نمودن آنها از تحصیل، از اخراج اساتید مستقل‌اندیش و سکولار تا تقویت گروه‌هاى فشار در درون دانشگاه‌ها، و از تصفیه کامل مدیریت دانشگاه‌ها به سود سیاست کنونى تا پادگانی‌کردن محیط دانشگاه‌ها، روش هاى عمل کنونى حکومت علیه دانشگاه است. در چنین شرایطى است که ما شاهد یک رهجویى براى مقابله با این سیاست‌ها در میان فعالان جنبش دانشجویى هستیم تا که مشى سرکوب خنثى شود و حرکت دانشجویى در مسیر ارتقاء و اعتلاء قرار گیرد.
در سالروز ۱۸ تیر، آنچه را که از میان مجموعه وظایف فعالان دانشجویى که پیش روى آنها قرار دارد، باید برجسته دانست و بر آن تأکید داشت همانا این نکته مرکزى است که اکثریت قاطع فعالان دانشجوئى بر آن تاکید دارند: دستور کار روز، گسترده‌ترین اتحاد بر محور حداقل خواست‌ها می‌باشد! اکنون مى‌باید بر بسیج بیشترین طیف دانشجویى تمرکز داشت و این فقط و فقط از طریق ایستادن بر آن خواست‌هایى قابل تحقق است که وسیع‌ترین نیروى دانشجویى در آنها ذینفع باشند. این خواست‌ها عمدتاً مطالبات صنفى و دموکراتیک هستند تا تأمین آزادى دانشجویان براى اظهار نظر و اقدام و عمل را پوشش دهند. چنین رویکردى، اتحاد گسترده دانشجویى را تدارک مى‌بیند و پایدارى و پیشرفت آنرا تضمین میکند.
اتحاد عمل پیرامون خواست‌هاى دانشجویى و عمل به تحقق این خواست‌ها، حکومت‌گران سرکوبگر را براى پیشبرد تصمیم‌شان علیه جنبش دانشجویى با مشکل روبرو خواهد کرد. هر سرکوب آنها، با مقابله طبیعى و فراگیر دانشجویان مواجه خواهد شد و به ساروج فشرده‌تر‌شدن صفوف متحد دانشجویى بدل خواهد گردید. راز تضمین تداوم ۱۸ تیر، امروز در این رویکرد نهفته است.
جنبش دانشجویى ایران، امید بزرگ جنبش دموکراتیک میهن ما است.

هیئت سیاسى – اجرایى سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
۱۸ تیر ماه ۱۳۸۵ 

تاریخ انتشار : ۱۸ تیر, ۱۳۸۵ ۸:۱۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

“همگامی” خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است

حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران

حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی

صلح متزلزل در سوریه جدید

موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت

داشتم پوست می انداختم