یکشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴ - ۰۷:۵۱

یکشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴ - ۰۷:۵۱

بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ
وقت آن فرا رسیده است که حاکمان از این فرصت تاریخی و سرمایه به دست آمده برای تحقق وفاق واقعی ملی و در جهت کاهش فاصله با مردم، بازسازی کشور...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس
خیرخواهانه متذکر می شویم که راه علاج مشکلات روزافزون کشور، نه افزایش بگیر و ببندهای بی ضابطه و تشدید رویکردهای امنیتی و تحدید و تضییع حقوق شهروندی (ولو با حفظ...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: وکلاپرس
نویسنده: وکلاپرس
روایت مهتدی، فعال سیاسی و همسر آنیشا اسداللهی از انتقال همسرش و دیگر زندانیان زن از اوین به زندان قرچک
از چند روز، قبل از حمله یکی از اکانت‌های مرتبط با رژیم اسرائیل، این پیام را گذاشته بود که زدن سردر اوین، منتفی نیست. مسئله‌ای که نگرانی‌های ما را دوچندان...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: محمد جعفری
نویسنده: محمد جعفری
صدایی از حاشیه، تصویری از فریب: بزرگ‌نمایی یک صدا در غیاب پایگاه اجتماعی
این شعار نه‌تنها فراگیر نبوده، بلکه هم از نظر تعداد موارد وقوع و هم از نظر عمق پذیرش در میان توده‌های معترض، شعاری حاشیه‌ای و ناپایدار به‌شمار می‌آید. با وجود...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
مردم عامل اصلی در امنیت وطن هستند- تجربه و برداشتی از جنگ دوازده روزه
مردم نشان دادند که وطن خود را دوست دارند و حاضرند برای بقای میهن، حتی از جان خود نیز بگذرند و با تمام مشکلات بسازند ولی با دشمن و خائنان...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
جهان تاریک است
گوشهایتان را مهر و موم کردید!؟- صدای مردم را نشنیدید!- از شما کاری ساخته نیست!- خیلی کارها کردید!- اما از بهار بویی نبردید- از شکفتن گلها در دامنه هایِ فلات-...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رحمان ـ ا
نویسنده: رحمان ـ ا
به امید پیروزی نه در جنگ که بر جنگ
مادران صلح ایران ضمن محکومیت اقدامات غیر انسانی اسراییل، از جنابعالی به‌عنوان ریاست قوۀ قضاییه مصرانه تقاضا دارند در این شرایط بحرانی بنا بر اصل مدارا با رعایت عدل و...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: مادران صلح ایران
نویسنده: مادران صلح ایران

جنبش دانشجویى، امید جنبش دموکراتیک مردم ایران است!

اتحاد عمل پيرامون خواست‌هاى دانشجويى و عمل به تحقق اين خواست‌ها، حکومت‌گران سرکوبگر را براى پيشبرد تصميم‌شان عليه جنبش دانشجويى با مشکل روبرو خواهد کرد. هر سرکوب آنها، با مقابله طبيعى و فراگير دانشجويان مواجه خواهد شد و به ساروج فشرده‌تر‌شدن صفوف متحد دانشجويى بدل خواهد گرديد. راز تضمين تداوم ۱۸ تير، امروز در اين رويکرد نهفته است.

هفت سال از خیزش دانشجویان در ۱۸ تیرماه ۱۳۷۸ میگذرد. خیزشى که نشان از رویکرد نوینى در دانشگاه‌هاى کشور به امر مبارزه براى دموکراسى در کشورمان داشت. این حرکت، اراده دانشجویان آزادی‌خواه براى استقلال‌یابى از قدرت و نقد قدرت آن را تجلى داد. این حرکت، اتحاد گسترده دانشجویان پیرامون مطالبه تحول بنیادین در ساختار سیاسى حاکم و در سیاست‌هاى حکومت را به نمایش گذاشت. ۱۸ تیر آمادگى دانشجویان آزادی‌خواه و خواهان تحول براى مایه‌گذارى و فداکارى در راه گذر از استبداد به دموکراسى را یکبار دیگر به منصه ظهور رساند و به این ترتیب، پرچم سنت دیرپاى مبارزه – اتحاد – پیروزى در دانشگاه‌ها را به اهتزاز در آورد. جنبش ۱۸ تیر، یک نقطه عطف در مبارزات دانشجویى دو دهه گذشته و یک فراز ماندنى در مسیر مبارزه مردم ایران علیه حاکمیت استبدادى فقهى بود.
دانشجویان مبارز دانشگاه‌هاى تهران و تبریز در این حرکت، بهاى بزرگى پرداختند: جان دادند، تازیانه و باطوم خوردند، زندان رفتند، از دانشگاه‌ اخراج شدند و مشقات فراوان را به استقبال شتافتند. اما، در همان‌حال از دل عزم مشترک و حرکت متحد خود، رشد سیاسى و فکرى بالا، تجربه در امر سازمانگرى و سازماندهى، پرورده‌شدن کادرهاى مجرب، بازتعریف جنبش دانشجویى و به ویژه استقلال‌یابى این جنبش از جناح‌هاى قدرت حاکم را برآمد دادند. با این حرکت حماسى، دانشجویان به قدرت و گستردگى خود پى بردند و به میزان وحشت حکومت و ولی‌فقیه نشسته در رأس آن از صلابت جنبش دانشجوئى آگاهى یافتند. سرکوب ۱۸ تیر توسط رژیم، اگرچه از حرارت نخستین این حرکت کاست ولى آنرا در عمق و پهنا نیرومندتر و آبدیده‌تر ساخت.
جنبش دانشجویى در پى ۱۸ تیر وارد مرحله شکوفایى و دگردیسى در راستاى دموکراتیزم و خردورزى نقاد شد، سازمان‌یافته‌تر گردید و در آن، جریانات محافظه‌کار تضعیف و گرایش‌هاى پیشرو و تحول‌خواه قدرت یافتند. با این تحول، جنبش دانشجویى طلسم “خودى و غیرخودى” را که پیش از آن بر اثر تحمیل حکومت حرکت دانشجویى را فلج کرده بود، در هم شکست و از مبنا قرارگرفتن باور دینى براى تشکل‌یابى در صفوف خود گذر کرد. در یک کلام، جنبش دانشجویى از اسارت جمهورى اسلامى رهایى یافت و همه رشته‌هاى حکومت‌گران براى دربندکشیدن دانشگاه‌ها طى دو دهه حاکمیت آنها را پنبه کرد. جنبش دانشجویى در مسیر دموکراسى، جمهوریت، سکولاریسم، آزادى و حقوق بشر سمت گرفت و بر همین بستر نیز گرایش به اندیشه‌هاى چپ دموکرات رو به شکوفایى نهاد.
این وضع، حاکمیت را به هراس انداخت و سرکوب جنبش دانشجویى از طریق اعمال فشارها، محدودیت‌ها، تفرقه‌افکنى ها، انشقاق‌آفرینى در دفتر “تحکیم وحدت” و ایجاد تشکیلات‌ موازى با آن و بالاخره توسل به روش‌هاى مبتنى بر تطمیع دانشجویان در دستور قرار گرفت. در آخرین سالهاى دولت خاتمى، این سیاست توسط گروه‌هاى فشار اعمال می‌شد و دستکم با سکوت دولت وقت در قبال این فشارها همراه مى شد. اما با سر کار آمدن دولت احمدی‌نژاد، سرکوب در سایه پیشین جاى خود را به سرکوب سازمان‌یافته، رسمى و سیستماتیک داده است. حکومت تصمیم گرفته است و میخواهد با مهار دانشگاه، جنبش دانشجویى را از نفس بیندازد. بیشترین اعمال فشارهاى دولت کنونى علیه حرکات مدنى و جنبش‌هاى اجتماعى طى ماه‌هاى اخیر، متوجه دانشگاه‌ها و دانشجویان بوده است. از زندانی‌کردن دانشجویان تا محروم‌نمودن آنها از تحصیل، از اخراج اساتید مستقل‌اندیش و سکولار تا تقویت گروه‌هاى فشار در درون دانشگاه‌ها، و از تصفیه کامل مدیریت دانشگاه‌ها به سود سیاست کنونى تا پادگانی‌کردن محیط دانشگاه‌ها، روش هاى عمل کنونى حکومت علیه دانشگاه است. در چنین شرایطى است که ما شاهد یک رهجویى براى مقابله با این سیاست‌ها در میان فعالان جنبش دانشجویى هستیم تا که مشى سرکوب خنثى شود و حرکت دانشجویى در مسیر ارتقاء و اعتلاء قرار گیرد.
در سالروز ۱۸ تیر، آنچه را که از میان مجموعه وظایف فعالان دانشجویى که پیش روى آنها قرار دارد، باید برجسته دانست و بر آن تأکید داشت همانا این نکته مرکزى است که اکثریت قاطع فعالان دانشجوئى بر آن تاکید دارند: دستور کار روز، گسترده‌ترین اتحاد بر محور حداقل خواست‌ها می‌باشد! اکنون مى‌باید بر بسیج بیشترین طیف دانشجویى تمرکز داشت و این فقط و فقط از طریق ایستادن بر آن خواست‌هایى قابل تحقق است که وسیع‌ترین نیروى دانشجویى در آنها ذینفع باشند. این خواست‌ها عمدتاً مطالبات صنفى و دموکراتیک هستند تا تأمین آزادى دانشجویان براى اظهار نظر و اقدام و عمل را پوشش دهند. چنین رویکردى، اتحاد گسترده دانشجویى را تدارک مى‌بیند و پایدارى و پیشرفت آنرا تضمین میکند.
اتحاد عمل پیرامون خواست‌هاى دانشجویى و عمل به تحقق این خواست‌ها، حکومت‌گران سرکوبگر را براى پیشبرد تصمیم‌شان علیه جنبش دانشجویى با مشکل روبرو خواهد کرد. هر سرکوب آنها، با مقابله طبیعى و فراگیر دانشجویان مواجه خواهد شد و به ساروج فشرده‌تر‌شدن صفوف متحد دانشجویى بدل خواهد گردید. راز تضمین تداوم ۱۸ تیر، امروز در این رویکرد نهفته است.
جنبش دانشجویى ایران، امید بزرگ جنبش دموکراتیک میهن ما است.

هیئت سیاسى – اجرایى سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
۱۸ تیر ماه ۱۳۸۵ 

تاریخ انتشار : ۱۸ تیر, ۱۳۸۵ ۸:۱۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ

اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس

روایت مهتدی، فعال سیاسی و همسر آنیشا اسداللهی از انتقال همسرش و دیگر زندانیان زن از اوین به زندان قرچک

صدایی از حاشیه، تصویری از فریب: بزرگ‌نمایی یک صدا در غیاب پایگاه اجتماعی

مردم عامل اصلی در امنیت وطن هستند- تجربه و برداشتی از جنگ دوازده روزه

جهان تاریک است