یکشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۱

كار، ارگان سازمان فداييان خلق ايران (اكثريت)

یکشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۱

جولیان آسانژ بنیانگذار ویکی لیکس، در یک قدمی انتقال به آمریکا

آیا او باید به آمریکا فرستاده شود، وزیر کشور محافظه کار بریتانیا، می تواند از جانب همه مردم در مورد سرنوشت جولیان آسانژ، روزنامه نگار استرالیایی تصمیم گیری کند؟ وزیر کشور بریتانیا در حال حاضر پریتی پاتل محافظه کار هندی الاصل تندرو است که نیازی به توضیح ندارد، برای او این امر، حتی مهمتر از برگزیت * است. برای انگلیسی ها حفظ "روابط ویژه" نزدیک با ایالات متحده، اصل و مقدم است. شواهد محکمی وجود دارد مبنی بر اینکه پریتی پاتل دستور استرداد آسانژ را صادر خواهد کرد که در ایالات متحده با حداکثر ۱۷۵ سال زندان مواجه است. البته قبل از آن، وکلای آسانژ چهار هفته فرصت دارند تا بیانیه ای را برای وزیر کشور ارسال کنند. سپس پاتل می تواند تصمیم خود را اعلام نماید.

 

۲۰ آوریل روز خوبی برای جولیان آسانژ، روزنامه‌نگار استرالیایی که بیش از سه سال است در زندانی با تدابیر شدید امنیتی  در لندن نگهداری می‌شود، نبود، زیرا دولت ایالات متحده قصد دارد مؤسس پلاتفرم افشاگر ویکی لیکس را به اتهام جاسوسی متهم کند. قاضی پل گلد اسپرینگ از دادگاه ناحیه وست مینستر یک جلسه هفت دقیقه ای را با نتیجه مورد انتظار آغاز کرد. او به وکلای آسانژ گفت: اکنون وظیفه من است که پرونده شما را برای تصمیم گیری به وزیر کشور بسپارم”.

وزیر کشور بریتانیا در حال حاضر پریتی پاتل محافظه کار هندی الاصل تندرو است که نیازی به توضیح برای او نیست که پس از برگزیت حتی مهمتر از هر چیز, برای انگلیسی ها حفظ “روابط ویژه” نزدیک با ایالات متحده است. شواهد محکمی وجود دارد مبنی بر اینکه پاتل دستور استرداد آسانژ را صادر خواهد کرد که در ایالات متحده با حداکثر ۱۷۵ سال زندان مواجه است. البته قبل از آن، وکلای آسانژ چهار هفته فرصت دارند تا بیانیه ای را برای وزیر کشور ارسال کنند. سپس پاتل می تواند تصمیم خود را اعلام کند.

برای سازمان های حقوق بشر و روزنامه نگاری، پرونده آسانژ در حال حاضر مهمترین بحث در مورد آزادی مطبوعات در سراسر جهان است. این روزنامه نگار استرالیایی، ویکی لیکس را در سال ۲۰۰۶ تاسیس کرد و در سال ۲۰۱۰، این پلتفرم افشاگری، شواهدی از جنایات جنگی ایالات متحده در افغانستان و عراق را منتشر کرد. آسانژ در ژوئن ۲۰۱۲ برای جلوگیری از دستگیری در بریتانیا و استرداد به سوئد و از آنجا به ایالات متحده، از سفارت اکوادور در لندن درخواست پناهندگی کرد. دولت اکوادور ابتدا به او اعطا کرد، اما در آوریل ۲۰۱۹ پس از فشار گسترده ایالات متحده آن را پس گرفت.

اسکاتلند یارد و سیا بیش از سه سال پیش آسانژ را از سفارت اکوادور بیرون کشیدند. سازمان اطلاعات خارجی آمریکا سیا که در زمان دونالد ترامپ عملیات بزرگی را علیه ویکی لیکس انجام داد، توانست پیروزی مهمی را در برابر دشمن خود آسانژ به دست آورد.با این حال، در ژانویه ۲۰۲۱، یک قاضی منطقه درخواست استرداد دولت ایالات متحده را رد کرد. این خطر وجود داشت که آسانژ، که در نتیجه آزار و اذیتش، مشکلات روحی روانی پیدا کرده بود، در شرایط زندان های بد و شدیدا امنیتی ایالات متحده دست به خودکشی بزند.

 جرمی کوربین، رهبر سابق حزب کارگر، خارج از دادگاه لندن گفت: امیدوار است وزیر کشور «مسئولیت عظیم» خود را برای دفاع از آزادی بیان، روزنامه‌نگاری و دموکراسی و آزادی آسانژ به رسمیت بشناسد. تنها کاری که او انجام داد این بود که جهان را در مورد نقشه های نظامی و وحشت جنگ های افغانستان و عراق آگاه کرده است. او به خاطر آن سزاوار تشکر ماست.» علاوه بر درخواست تجدیدنظر، وکلای آسانژ همچنین در حال کار بر روی پرونده دوم، یک شکایت برای دادگاه اروپایی حقوق بشر هستند.

زیرنویس:

*- برگزیت “Brexit”، در ۲۳ ژوئن ۲۰۱۶، شهروندان بریتانیا به خروج کشورشان از اتحادیه اروپا رای مثبت دادند. به اصطلاح برگزیت پیامدهای گسترده ای برای بریتانیا و کل اروپا در پی داشت. آمریکایی ها, از جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا استقبال کردند.در واقع اتحادیه اروپا را در جهت استقلال اروپا و در نهایت,در تضعیف اقتصاد آمریکا ارزیابی می کنند. بسیاری از سیاستمداران انگلیسی هم, این جدایی را نوعی استقلال از مجموعه اتحادیه اروپا تعبیر کردند. از طرفی, بخش های وسیعی از اقشار مردم این کشور, به شدت مخالف جدایی بریتانیا هستند.

نوشته مایکل سونتیمر” Von Michael Sontheimer “

پنجشنبه یکم اردیبهشت ۱۴۰۱- ۲۱ آوریل ۲۰۲۲

 

تاریخ انتشار : ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۱ ۱۰:۱۱ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سخن روز

چگونه رسانه های بریتانیا و ایالات متحده فلسطینیان را انسان زدایی می کنند؟

رسانه‌های بریتانیایی-آمریکایی مرگ فلسطینی‌ها را منفعلانه گزارش می‌کنند، گویی از طریق سوانح طبیعی مرده اند، اغلب مرگ‌ها را به زبانی بیان می‌کنند که نشان می‌دهد آنها عمدتاً حماس یا در مجاورت حماس هستند، یا حداقل به‌طور نامناسبی در مقابل موشک‌ها قرار گرفته اند.

مطالعه »
یادداشت

گسترش دامنه جنگ ویرانگر بین اسراییل و فلسطین خطر بزرگی‌ست براى منطقه و جهان!

ریشهٔ این جنگ، نتیجه دو دهه سیاست تهاجمی اسراییل در قبال فلسطین و حمایت قدرت‌های غربی از آن است. امیدواریم جامعهٔ جهانی قادر باشد با درک این موضوع، برای برقراری آتش بس و بازگشت به دیپلماسی صلح از راه‌های مسالمت‌آمیز و متکی بر توافق اسلو برای حل مسئلهٔ فلسطین و جلوگیری از گسترش یک جنگ ویرانگر دیگر اقدام کند.

مطالعه »
آخرین مطالب

جنبش دادخواهی و ضرورت تلاش برای محاکمه «مقام امنیتی» در یک دادگاه بین‌المللی

پرویزثابتی همان «مقام امنیتی» معروف رژیم سابق و از مسئولان اصلی ساواک و همه کاره اداره سوم، پس از چندین دهه خود را آفتابی کرده و به روی صحنه آمده است و با وقاحت بی مانندی منکر هرگونه شکنجه شده و مدعی است که رؤسای ساواک زدن حتی یک سیلی به گوش افراد دستگیر شده و تحت بازجوئی را ممنوع اعلام کرده بودند …

گزارش شرکت هیئت نمایندگی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) در کنگرهٔ حزب چپ آلمان

روز دوم کنگره یعنی شنبه ۱۸ نوامبر ۲۰۲۳ (۲۷ آبان ۱۴۰۲)، با خانم یولیا ویدمن مسئول بخش سیاست بین‌الملل حزب چپ آلمان دیداری صورت گرفت. فت‌وگو با آرزوی موفقیت برای کنگرۀ حزب چپ آلمان از سوی هیئت نمایندگی سازمان و آرزوی موفقیت برای سازمان از سوی خانم یولیا ویدمن و تأکید بر ادامهٔ هم‌کاری نزدیک میان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) و حزب چپ آلمان به پایان رسید.

کنوانسیون استانبول، حمایت از زنان در برابر خشونت

کنوانسیون شورای اروپا معروف به کنوانسیون استانبول، روز چهارشنبه، یازده مه ۲۰۱۱ (۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۰)، توسط وزرای امور خارجه ۴۷ کشور اروپایی در استانبول تصویب و از ۱ اوت ۲۰۱۴ توسط امضا کنندگان لازم الاجرا است. … هدف این کنوانسیون تقویت برابری بین زن و مرد و حق زنان برای داشتن زندگی عاری از خشونت است.

یادداشت

گسترش دامنه جنگ ویرانگر بین اسراییل و فلسطین خطر بزرگی‌ست براى منطقه و جهان!

ریشهٔ این جنگ، نتیجه دو دهه سیاست تهاجمی اسراییل در قبال فلسطین و حمایت قدرت‌های غربی از آن است. امیدواریم جامعهٔ جهانی قادر باشد با درک این موضوع، برای برقراری آتش بس و بازگشت به دیپلماسی صلح از راه‌های مسالمت‌آمیز و متکی بر توافق اسلو برای حل مسئلهٔ فلسطین و جلوگیری از گسترش یک جنگ ویرانگر دیگر اقدام کند.

مطالعه »
بیانیه ها

بیانیه‌ی کانون نویسندگان ایران به مناسبت ۲۵ نوامبر، ‌روز جهانی منع خشونت بر زنان

جنبش مقاومت و آزادی‌خواهی زنان که بی‌درنگ پس از استقرار حاکمیت اسلامی نخستین گام علنی خود را با اعتراض به «حجاب اجباری» در هفدهم اسفندماه ۵۷ برداشته بود، از آن پس بارها به‌ شکل‌های گوناگون قد علم کرد تا سرانجام در پی قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی شعله‌ور شد و در اندک‌زمانی به شکل جنبشی عمومی درآمد…..

مطالعه »
پيام ها

پیام نرگس محمدی در مورد اعدام میلاد زهره وند، هشتمین معترض جنبش زن زندگی آزادی

حکومت دینی استبدادی، فریبکارانه و حیله‌گرانه قواعد کشتار بی‌رحمانه را به جای میدان جنگ در دالانهای دادگاه انقلاب و به جای فرماندهان، با قضات دست‌نشانده نهادهای امنیتی_نظامی پیش می‌برد. صحنه جنایت قتل و کشتار حکومتی هم با تشریفات مبتذل، “سکوی اجرای قانون” نامیده می‌شود.

مطالعه »
بیانیه ها

بیانیه‌ی کانون نویسندگان ایران به مناسبت ۲۵ نوامبر، ‌روز جهانی منع خشونت بر زنان

جنبش مقاومت و آزادی‌خواهی زنان که بی‌درنگ پس از استقرار حاکمیت اسلامی نخستین گام علنی خود را با اعتراض به «حجاب اجباری» در هفدهم اسفندماه ۵۷ برداشته بود، از آن پس بارها به‌ شکل‌های گوناگون قد علم کرد تا سرانجام در پی قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی شعله‌ور شد و در اندک‌زمانی به شکل جنبشی عمومی درآمد…..

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جنبش دادخواهی و ضرورت تلاش برای محاکمه «مقام امنیتی» در یک دادگاه بین‌المللی

گزارش شرکت هیئت نمایندگی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) در کنگرهٔ حزب چپ آلمان

کنوانسیون استانبول، حمایت از زنان در برابر خشونت

هنری کیسینجر، وزیر خارجه پیشین آمریکا و طراح «جنگ و صلح» درگذشت!

اعدام کامران رضایی، از معترضان آبان ۹۸ در شیراز

رویکردی نوین به فمینیسم سوسیالیستی