شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۴:۲۴

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۴:۲۴

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

حاضران شعار می‌دادند: “پیام ما روشنه، حصر باید بشکنه”

در این مراسم و در حین سخنرانی ها در بین دانشجویان با دستبند های سبز، عکس هایی از میرحسین موسوی و مهدی کروبی و خاتمی و روحانی و شعارهای “پیام ما روشنه حصر باید بشکنه”، “قلب ما در حصر دارد می تپد، ما برای قلب خود دلواپسیم”، “ما تا آخر پای رایمان به تغییر ایستاده ایم”، “دلواپس دلواپسانیم”، “یا حسین میرحسین”، “آزادی احزاب”، “وزیر اطلاعات بند ۳۵۰″، “هنوز برادران و خواهرانمان دربندند”، “زندانیان سیاسی آزاد باید گردد” و “ما برای میر خود دلواپسیم” به چشم می خورد.

کلمه – گروه خبر: دانشگاه علوم پزشکی مشهد دیروز و در سالگرد انتخابات ریاست جمهوری، شاهد دانشجویانی بود که بخشی از مطالبات و وعده های معلق مانده ی مردم را فریاد کرده و یادآوری کردند که هنوز رهبران جنبش سبز و فعالان سیاسی و دانشجویی در حصر و بندند.

به گزارش خبرنگار کلمه، محمدعلی نجفی عصر جمعه در همایش بزرگ امید و انتظار، حماسه تغییر که به مناسبت سالگرد حماسه ۲۴ خرداد در تالار رازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد با تاکید بر اینکه مخالفان دولت می دانند که موفقیت دولت باعث تنگ تر شدن فضای سیاسی برای آنهاست تصریح کرد که اتفاقا نگرانی آنها هم از این موضوع است که احساس می کنند شیشه عمر سیاسی آنها به لرزه در آمده است.

در این مراسم و در حین سخنرانی ها در بین دانشجویان با دستبند های سبز، عکس هایی از میرحسین موسوی و مهدی کروبی و خاتمی و روحانی و شعارهای “پیام ما روشنه حصر باید بشکنه”، “قلب ما در حصر دارد می تپد، ما برای قلب خود دلواپسیم”، “ما تا آخر پای رایمان به تغییر ایستاده ایم”، “دلواپس دلواپسانیم”، “یا حسین میرحسین”، “آزادی احزاب”، “وزیر اطلاعات بند ۳۵۰″، “هنوز برادران و خواهرانمان دربندند”، “زندانیان سیاسی آزاد باید گردد” و “ما برای میر خود دلواپسیم” به چشم می خورد.

دانشجویان همچنین در بین سخنان مشاور رییس جمهور که می گفت: در حماسه ۲۴ خرداد ۹۲ و انتخاب روحانی به ریاست جمهوری، سرمایه اجتماعی اعتماد مردم به دولت و نظام بار دیگر تقویت و بازگردانده شد، به وی یادآوری کردند که بازگرداندن و تقویت اعتماد مردم به دولت و نظام با تحقق وعده های انتخاباتی میسر است.

دانشجویان با شعارهای خود متذکر می شدند که گرچه سال ۹۲ با حضور در پای صندوق های رای به حسن روحانی رای دادند تا نشان دهند می خواهند اعتماد کنند تا آشتی ملی که از جمله وعده های روحانی بود محقق شده و فضای سیاسی به صلح و دوستی بازگردد اما همچنان میرحسین و رهنورد و کروبی و بسیاری دیگر از معترضان انتخابات ۸۸ در حصر و بند به سر می برند.

آن ها همچنین به وزیر اطلاعات دولت روحانی پیگیری ماجرای بند ۳۵۰ را یادآور شده و به وزارت کشور شعار آزادی احزاب را تذکر دادند.

ایرنا گزارش داده که محمدعلی نجفی در این مراسم گفت: در طول هشت سال دولت های نهم و دهم، سرمایه اجتماعی اعتماد مردم به دولتمردان و نظام کم شده بود که البته این بی اعتمادی وسیع ناشی از عملکرد و شعارهایی غیر علمی رییس جمهوری سابق بود.

وی گفت: همه به خاطر دارند که رییس جمهوری سابق در آذر ماه سال ۸۹ وعده ریشه کن کردن بیکاری ظرف دو سال را داد و معاون اول او در فروردین سال ۹۰ قول داد مشکل مسکن را طی همین مدت حل کند و احمدی نژاد بحث واگذاری زمین هایی برای خانه های ویلایی ۵۰۰ تا هزار مترمربع برای هر ایرانی را مطرح کرد.

وی اظهار کرد: این در حالی بود که آنها نه تنها از حل آن مشکلات بر نیامدند بلکه بحث مدیریت بر جهان را مطرح کردند که این شعارها برای انحراف افکار عمومی از ناتوانی آنها در حل مشکلات بود. نجفی گفت: این شعارها از روی تعقل و تجربه نبود و متاسفانه اعتماد مردم به عنوان سرمایه اجتماعی به نظام را دچار مشکل کرد اما انتخابات ۲۴ خرداد باعث شد تا آن بی اعتمادی ها دیگر رنگ ببازد.

وی اظهار کرد: متاسفانه آن عملکرد باعث شد تا جامعه ما از یک جامعه کنشگر، توسعه گر و تلاشگر به جامعه ای تماشاگر تبدیل شود و چنین وانمود کنند که بعد از هشت سال باز هم از صندوق های انتخابات، فرد دیگری از همان طیف روی کار خواهد آمد و این ناامیدی در جامعه وجود داشت. وی گفت: کشور در آن مقطع با یک جریان اقتدار گر تندرو که هر مخالفتی با دولت را ساکت می کرد و یک جریان برانداز نظام روبه رو بود و از این جهت است که ما باید اهمیت انتخابات ۲۴ خرداد را درک و تحلیل کنیم. نجفی در مورد سیاست خارجی دولت های نهم و دهم افزود: عملکرد این دولتها باعث شده بود تا کشورمان در انزوای کامل و در برابر تمام دنیا قرار گیرد و شرایطی را مانند لیبی و عراق را بوجود آورده بودند که مردم ما می گفتند بعد از این دو کشور به ایران حمله نظامی خواهد شد که البته این نگرانی در داخل و خارج کشور، طبق اسناد ، خیلی هم بیهوده نبوده است.

وزیر آموزش و پرورش دولت اصلاحات در مورد بخش اقتصادی در دولت گذشته، اظهار کرد: وقتی دولت امید و تدبیر شروع بکار کرد، تورم در کشور ۴۱ درصد بود و در رده اولین و دومین کشور جهان قرار داشت و تنها کشوری که با ما در تورم رقابت می کرد، ونزوئلا بود.

وی گفت: در بین ۱۶۰ کشور جهان تنها هشت کشور تورم دو رقمی داشتند و ایران در این زمینه دومین کشور بود. وی بیان کرد: همه شاهد بودند که دولت گذشته در بخش فرهنگ چه بلایی بر سر اساتید دانشگاه و دانشجویان که منتقد بودند در آورد و سه هزار بورسیه دکترا را در اختیار کسانی که هیچ ربطی به آن رشته ها نداشتند، قرار گرفت. وی افزود: وضعیت کشور و در واقع به گونه ای شده بود که حتی آن جریان افراطی اقتدار گرا که خود آنها دولت نهم و دهم را روی کار آورده بودند دیگر در تبری جستن از این دولت از یکدیگر سبقت می گرفتند.

وی گفت: مردم دنبال راه حل و رفع نگرانی و بحران می گشتند که خوشبختانه با درک منافع ملی، ائتلاف بزرگ در سراسر کشور شکل گرفت و آن حماسه را خلق کردند که البته پیام ابتدای سال مقام معظم رهبری و انتظار ایشان خلق یک حماسه سیاسی بود که محقق شد، یکی از فاکتورهای بسیار موثر بود. نجفی اظهار کرد: شخصیت خود دکتر روحانی و مناظره هایی که انجام دادند نیز باعث اقبال مردم شد و مردم ثابت کردند که دوران سیاه پوپولیسم اقتصادی و سیاسی تمام شده و دولتی باید بر اساس عقل و منطق و خرد سیاسی، روی کار آید. وی افزود: مجموعه اصلاح طلبان و همراهان این تفکر از این انتخابات سه خروجی انتظار داشتند که خروجی اول آن تلطیف فضای بین المللی با کشورمان و تعامل سازنده بر اساس احترام متقابل با دنیا بود که خوشبختانه با عملکرد دولت این انتظار کم و بیش در جهت محقق شدن بوده است. وی گفت: البته طیف مخالف دستاوردهای دولت را زیر سووال می برند و چنین وانمود می کنند که این مذاکرات و تعامل شکست خورده و بحث دلواپسی را مطرح می کنند و نمی دانند که دلواپسی به وسواس می انجامد و وسواس یکی از شایع ترین بیماریهای روانی است. وی بیان کرد: خروجی دوم ما از انتخابات ۲۴ خرداد ۹۲، بازگرداندن آرامش و ایجاد فضای امید و اطمینان بویژه برای نسل جوان و کنشگران سیاسی است که این آرامش در کشور و کشورهای همسایه بوجود آمده و این راهبرد به میزان زیادی تحقق یافته و کارنامه دولت در این بخش نمره قبولی دارد.

وزیر آموزش و پرورش دوران اصلاحات گفت: خروجی سوم مورد انتظار در انتخابات سال گذشته، برقراری یک گفتمان ملی برای پیشرفت و توسعه بر اساس خرد ورزی بود و تلاش مخالفین این است که اجازه شکل گیری این گفتمان را ندهند و از هر ابزاری علیه عقل و منطق استفاده می کنند. وی افزود: این گروه، انتخابات مجلس فعلی به کام آنها شیرین آمده و لذا تلاش می کنند در انتخابات آینده آن را حفظ کنند و لذا ما باید از همین الان به فکر این باشیم که یک مجلس بر اساس عقلانیت و خرد ورزی شکل گیرد و مردم با انتخابات، یک مجلس مردمی ، ملی و واقعی در راستای انتخابات خرداد ۲۴ روی کار آورند.

نجفی اظهار کرد: مخالفان دولت می دانند که موفقیت دولت باعث تنگ تر شدن فضای سیاسی برای آنهاست و شیشه عمر آنها در دست دولت دکتر روحانی است و اتفاقا نگرانی آنها هم از این موضوع است که احساس می کنند شیشه عمر سیاسی آنها به لرزه در آمده است. وی گفت: من از این آقایان سوال می کنم که چه جوابی دارند که اکنون مواضع صهیونیست های آمریکا در مورد مذاکرات هسته کشورمان و مواضع شیوخ مرتجع عرب در عدم برقراری ارتباط ایران با غرب دقیقا مطابق نظر این آقایان است. وی افزود: گفتمان قبل از انتخابات سال ۹۲ و سیاست توزیعی دولت ها نهم و دهم با ۷۰۰ میلیارد دلار درآمدهای نفتی شکست خورده و جالب است که باز هم مخالفت می کنند.

نجفی اظهارکرد: جواب این سووالات کاملا روشن است ، موفقیت این دولت و حفظ مردم و جوانان به معنای خروج این طیف از صحنه سیاسی کشور است.

شنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۳ – ۱۴ ژوین ۲۰۱۴

تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد, ۱۳۹۳ ۸:۱۲ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک