سه شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۴

سه شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۴

چند کشور آماده‌اند که از همین فردا تولید سلاح هسته‌ای را آغاز کنند؟
امروزه علاوه بر «پنج کشور هسته‌ای»، چهار کشور دیگر نیز دارای سلاح هسته‌ای هستند. در عمل، ما یک «نه کشور هسته‌ای» داریم که به آن «کلوپ هسته‌ای» می‌گویند. اما تل‌آویو،...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: والنتين کاتاسانف
نویسنده: والنتين کاتاسانف
ایران باید بماند و ما باید با ایران بمانیم
برای مخالفت بی‌بروبرگرد با تهاجم اسراییل به ایران حتی نیازی نیست به وطن‌دوستی یا عشق به میهن متوسل شویم که حالا لازم باشد بر سر معنای هر از این مفاهیم...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حسام سلامت
نویسنده: حسام سلامت
#سوزنبان
سوزنبانِ پیر چشمکی زد. صدای سوت قطار از دور شنیده می‌شد. شلوغی ایستگاه بخاطر پایان این جنگ ۱۲ روزه، مرا یاد کودکی و نوجوانی‌ام می‌انداخت. می‌ترسیدم جا بمانم. تجربه جاماندن...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
وارث شکست‌خورده و پرچم!
از نظر آنها، فقط قدرت‌های غربی اختیار ایجاد یا سرنگونی رژیم‌ها را دارند. می‌توان تا حدی با این دیدگاه همدل بود: به هر حال، بریتانیا در نیمه اول قرن بیستم...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گلنار نیک‌پور اسکندر صادقی بروجردی
نویسنده: گلنار نیک‌پور اسکندر صادقی بروجردی
Lasting peace is only possible with active popular participation
The twelve days of war brought unexpected results. Iran's internal cohesion was preserved, despite chronic economic crises and social divisions...Peaceful protests in various countries, Iranian immigrants' support for the right...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: The Political-Executive Committee of The Organization of Iranian People’s Fedaian (Majority)
نویسنده: The Political-Executive Committee of The Organization of Iranian People’s Fedaian (Majority)
نه قیام، نه تسلیم؛ سکوت پیش از خیزش یا تدبیری برای فردا؟
بخش بزرگی از جامعه با آگاهی دریافته‌اند که تغییر رژیم، بدون آمادگی فرهنگی، اجتماعی و سیاسی، می‌تواند تنها به بازتولید شکلی دیگر از همان استبداد منجر شود. مردم ایران بارها...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
زندان اوین نماد مقاومت و مبارزه بود
روی زندان قرچک حتی نمی‌شود اسم «زندان» گذاشت. یک سری سلول‌اند که به اندازه‌ی سلول‌های ۲۰۹ پنجره ندارند. هوا؟ نزدیک محل سوزاندن زباله است؛ هوایی آلوده و فاجعه‌بار. آب؟ آب...
۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: ویدا ربانی
نویسنده: ویدا ربانی

حقوق بشر، حقوق کودک است

همچنين در راه بازگشت دانشجويان به دانشگاه مشهد تعدادی از دانشجويانی که قرار بود در «بهشت رضا»ی مشهد حرف بزنند، به سخنرانی پرداختند. يکی از دانشجويان گفت: اين برنامه که ديگر سياسی نبود، می خواستيم کودک آزاری و خشونتهای خانوادگی را محکوم کنيم، چرا بازهم در مقابل ما صف آرايی انتظامی کردند؟!

برگزاری مراسم چهلمین روز درگذشت «فاطمه» در میان تدابیر شدید امنیتی 

بیش از ۱۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد، همزمان با ایام گرامیداشت مقام دانشجو و در آستانه چهلمین روز درگذشت «فاطمه»، کودک ۵ ساله ای که بر اثر شدت جراحات وارده از سوی ناپدری و مادر خود در مشهد جان باخت، در میان تدابیر شدید امنیتی، مراسمی را در آرامگاه بهشت رضای مشهد برگزار کردند. 
این دانشجویان در حالی مراسم چهلم «فاطمه» را برگزار کردند که پوسترهای تبلیغاتی آنان به رغم داشتن مجوز از سطح دانشگاه جمع شده بود و نیروهای امنیتی در روز برگزاری مراسم (یک روز پس از روز دانشجو – پنج شنبه ۱۷ آذر ۱۳۸۴) محل دفن فاطمه را محاصره کرده و مردم عادی حاضر در آنجا را از قبرستان بیرون کرده بودند. 
هنگامی که اتوبوسهای حامل دانشجویان به درب ورودی بهشت رضا ی مشهد رسید، فرمانده یگان ضد شورش نیروی انتظامی مشهد به دانشجویان گفت: «در صورت هرگونه سخنرانی بر سر مزار فاطمه، با برخورد نیروهای پلیس مواجه می شوید …» و پس از آن، دانشجویان در محاصره کامل نیروهای امنیتی و انتظامی، بر مزار فاطمه ۵ ساله حاضر شده و در اعتراض به نقض حقوق بشر، برخوردهای امنیتی با دانشجویان، کودک آزاری و برای شادی روح فاطمه، ۵ دقیقه سکوت کردند. 
در ادامه این مراسم، دانشجویان برسر مزار فاطمه شمع روشن کرده و یکی از دانشجویان شعر «پَریا» اثر احمد شاملو را قرائت کرد و دانشجوی دیگری به تشریح جنایات صورت گرفته علیه این کودک ۵ ساله پرداخت و تاکید کرد: «امروز می خواهیم تاریکخانه های خانگی در متن جامعه را رسوا سازیم، آنجا که کودکان و زنان کوچکترین آزادی ندارند.» 
در پایان نیز دانشجویان سرود «یار دبستانی» را زمزمه کرده و نیروی انتظامی به توقیف دوربینهای حاضرین در مراسم اقدام کردند. 
همچنین دانشجویان با انتشار بیانیه ای که در روز دانشجو به امضای ۱۲۹۸ تن رسیده بود، آورده اند: 

بای ذنب قتلت 
… و به چه گناهی کشته شد… 

هنگامی که دردها و محرومیتها، اندیشه های ناصواب، فحشا، خشونت، تحجر و خرافه گرایی، جامعه بی شکل ایران را هدف قرار داده و معضلات اجتماعی به خانه های ایرانی وارد شده اند، وقتی که نه روشنفکران، روزنامه نگاران و یا متفکرین، که کودکان، زنان و اقلیتهای جامعه هدف فرهنگ توده وار قرار می گیرند، آنگاه که در گیرودار مجادلات سیاسی، جبهه های حرکت علیه روشنگری فکری در قلب جامعه تشکیل می شوند، آیا راهی به جز بازگشت به جامعه می شناسید؟ 
در چنین شرایطی، اصلاحات اجتماعی، با تاکید بر حقوق کودک، به عنوان آینده ساز جامعه ایران گریز ناپذیر است. چرا در جامعه ای که برخی از افراد، توهین به خود را جرم محرز دانسته و در مقام قضاوت می نشینند ، کودکان حق ادامه حیات هم نداشته باشند؟ دموکراسی و ظهور جامعه ای دموکرات، مگر جز در یک بستر دموکراتیک و مگر جز در جامعه ای که خانواده ها در آن معیارهای دموکراسی را پدید آورده اند شکل می گیرد؟ 
نهادینه سازی دموکراسی و اشاعه فرهنگ شهروند سالاری (و نه توده گرایی) ایجاب می کند که از حقوق اقلیت های اجتماعی، به خصوص کودکان، دفاع کنیم. در همین راستا است که در کنار آرامگاه کودکی جمع می شویم که نه در سلولهای انفرادی سیاسی، که در تاریکخانه های خانوادگی به قتل رسیده است، و می دانیم که تعداد این خانه های متروکه چه بسیار است. 
فرهنگ دینی و رسالت اجتماعی ما ایجاب می کند تا در دفاع از حقوق حیاتی فرد فرد جامعه و دفاع از حقوق اجتماعی مردم بپاخیزیم و در یک بستر آرام و به دور از خشونت گرایی برای ظهور جامعه ای آرمانی و ایجاد محیطی بهتر برای زندگی، تلاش کنیم. 

باز هم… روز دانشجو مبارک … 
جمعی از دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد 

همچنین در راه بازگشت دانشجویان به دانشگاه مشهد تعدادی از دانشجویانی که قرار بود در «بهشت رضا»ی مشهد حرف بزنند، به سخنرانی پرداختند. یکی از دانشجویان گفت: این برنامه که دیگر سیاسی نبود، می خواستیم کودک آزاری و خشونتهای خانوادگی را محکوم کنیم، چرا بازهم در مقابل ما صف آرایی انتظامی کردند؟! 
یکی دیگر از دانشجویان شرکت کننده در این مراسم با ارائه آماری از نقض حقوق کودکان در مشهد و با بیان اینکه در ۷۷ روز گذشته ۱۰۰ مورد کودک آزاری تنها در مشهد گزارش شده است، گفت: « در این شهر مذهبی کودکان در خفقان کامل زندگی می کنند و دانشجویان باید با حساسیت بیشتری مقوله اصلاحات اجتماعی را پیگیری کنند. 
شایان ذکر است که فاطمه ، کودک ۵ ساله ای که بیش از ۴۰ روز پیش پیکر شرحه شرحه شده اش که آثار فراوان آتش سیگار، تازیانه و ضرب و شتم بر روی آن بود به بیمارستان امدادی مشهد منتقل شد و در حالی که در معاینات اولیه، بیماری وی قطع نخاع اعلام شد، پس از ۳ روز بستری شدن بعلت ضربه مغزی جان باخت. اگرچه در اخبار اولیه مادر فاطمه عامل شکنجه این کودک اعلام شد ، اما در ادامه رسیدگی به این پرونده قضایی، ناپدری وی در مظان اتهام قرار گرفت. 

نوزدهم آذر ۲۰۰۵ 

تاریخ انتشار : ۲۰ آذر, ۱۳۸۴ ۹:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

چند کشور آماده‌اند که از همین فردا تولید سلاح هسته‌ای را آغاز کنند؟

ایران باید بماند و ما باید با ایران بمانیم

#سوزنبان

وارث شکست‌خورده و پرچم!

Lasting peace is only possible with active popular participation

نه قیام، نه تسلیم؛ سکوت پیش از خیزش یا تدبیری برای فردا؟