شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۰:۳۷

شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۰:۳۷

گرامی باد یاد ده‌ها میلیون پیکارگر علیه فاشیسم!
هشتاد سال پس از پیروزی بر فاشیسم در شرایطی که راست‌گرایی افراطی و نژادپرستی، بیگانه‌ستیزی در بسیاری کشورها دوباره سربرآورده‌ و جنگ‌های تازه یکی پس از دیگری شعله‌ور می‌شوند،گرامی‌داشت یاد...
۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
سیمون دو بووار: فیلسوف آزادی و پیشگام فمینیسم مدرن
دوبووار در کتاب “جنس دوم” نشان می‌دهد که «زن» به عنوان یک «دیگری» در برابر «مرد» تعریف شده است، نه به عنوان موجودی مستقل. او می‌گوید زنان در طول تاریخ،...
۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
گسترش اشغالگری در سرزمین‌های فلسطین؛ تداوم نسل‌کشی زیرسایه سکوت جهانی
آیا نهاد های بین المللی که حتی در برابر یک حکم رسمی، مستند و بی‌سابقه ناتوان از اجرای عدالت می باشند، مشروعیت خود را از دست نمی دهند و در...
۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی
ماه مه با عطر بهار میاید
سر می کشند خیزابها، از پیِ موجها، شعله های مواج راه افتادند، هوا آتش می گیرد، آب هم در آتش می سوزد، ققنوس…، از حریق و باد می گذرد.....
۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی
در پاسخ به نکاتی از اطلاعیه‌ی سازمان مجاهدین خلق ایران
بهزاد کریمی: گزینش چنین زبانی و امضای پای «اطلاعیه»، رفتاری متفاوت با هنجار تاکنونی این سازمان در قبال غیر خود به تماشا می‌نهد و سایبانی است بر سلامت فضای گفتگو،...
۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
قدرت انکار: چرا کشورها درباره اقدامات خود دروغ می‌گویند؟
این مقاله به بررسی نقش انکار در سیاست بین‌الملل می‌پردازد و نشان می‌دهد که چگونه کشورها با انکار مسئولیت اقدامات خصمانه، می‌توانند از تشدید تنش‌ها جلوگیری کرده و افکار عمومی...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان رضا فانی یزدی
نویسنده: برگردان رضا فانی یزدی
محاصره غذایی غزه؛ ادامه جنایت علیه بشریت، جهانی شرمسار گرسنگان
یونیسف نیز هشدار داده که بیش از ۹٬۰۰۰ کودک با سوءتغذیه حاد مواجه‌اند. کامیون‌های غذا هفته‌ها پشت گذرگاه‌ها متوقف مانده‌اند. این وضعیت، نتیجه یک حادثه نیست؛ بلکه آشکارا محصول نسل...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی

حکومت مستضعفان و کشف کپرنشینان فقرزده

در روز دوم خرداد ٨۵ خبرگزارى ايرنا گزارش داد که قبيله‌اى غارنشين در ارتفاعات اطراف شهر جيرفت کشف شده است.... وضعيت زندگى در اين قبيله يا روستا اين واقعيت دردناک را آشکار مى‌سازد که اين انسان‌هاى فراموش شده و منزوى که حدود ١٢٠ نفر هستند، آن‌چنان از امکانات ضرورى اوليه زندگى بى‌بهره‌اند که حتى با روستاهاى فقير و عقب‌مانده نيز قابل مقايسه نيستند

در روز دوم خرداد ۸۵ خبرگزارى ایرنا گزارش داد که قبیله‌اى غارنشین در ارتفاعات اطراف شهر جیرفت کشف شده است هر چند با توجه به مشخصات انسان‌هاى غارنشین جیرفت کشف این هموطنان فراموش شده و فقرزده به‌مثابه انسان‌هاى غارنشین اغراق‌آمیز به‌نظر میرسد اما مى‌توان با در نظرداشت ژرفاى محرومیت و عدم برخوردارى از امکانات اولیه زندگى آنان را با انسان‌هاى غارنشین مقایسه کرد. گزارش تکان‌دهنده و تأثربار روزنامه همشهرى در روز ۶ خرداد وضعیت زندگى در این قبیله یا روستا این واقعیت دردناک را آشکار مى‌سازد که این انسان‌هاى فراموش شده و منزوى که حدود ۱۲۰ نفر هستند، آن‌چنان از امکانات ضرورى اولیه زندگى بى‌بهره‌اند که حتى با روستاهاى فقیر و عقب‌مانده نیز قابل مقایسه نیستند و بى‌خبر از جهان پیرامون زندگى فلاکت‌بارى را در حد انسان‌هاى غارنشین مى‌گذرانند.
بر اساس گزارش روزنامه همشهرى این روستا به‌طور اتفاقى در اسفند ماه ۸۴ کشف گردید این منطقه که پیرن کوئیه نام دارد در ۱۲۰ کیلومترى عنبرآباد از توابع جیرفت در استان کرمان قرار دارد ساکنان آن در فصل زمستان از شدت سرما به صخره‌ها و شکاف کوه‌ها پناه میبرند و در فصل تابستان در کپرها زندگى مى‌کنند و فاقد هر گونه امکانات بهداشتى و آب سالم آشامیدنى هستند.
تمام افراد ساکن در این روستا بیسوادند، هنگامی‌که گزارشگر روزنامه همشهرى از یکى از ساکنان روستا مى‌پرسد که به‌هنگام درد و بیمارى چکار مى‌کنید در پاسخ میگوید که نمک را در خاکستر میکوبیم و به پیشانى میزنیم و هنگام دندان‌درد آهن را داغ کرده روى دندان مى‌گذاریم در حالیکه برخى از مردم محروم کشورمان در چنین وضعیت رقت‌بارى زندگى مى‌کنند، مقامات جمهورى اسلامى این مدعیان کاذب حمایت از محرومان از آخرین دستاوردهاى درمانى علم پزشکى بهره‌مندند و بعضى از آنان در سنین کهولت براى معالجه بیمارى با اعوان و انصار خود عازم لندن میشوند.
طبق گزارش روزنامه همشهرى ساکنان این روستا ساعت، کاغذ، خودکار و روزنامه را نمى‌شناسند و از جنگ ایران و عراق اطلاع نداشتند. روستا فاقد حمام است و افراد کفش به‌پا ندارند، اغلب از میوه درختى بنام انجیروک تغذیه مى‌کنند، کودکان اغلب دچار سوختگى هستد زیرا زمستان در کنار آتش مى‌خوابند و دچار سوختگى مى‌شوند و تنها وسیله روشنائى آنان آتش است، اما گزارشگر روزنامه همشهرى از چگونگى تهیه لباس و دیگر مواد غذائى و ارتباط آنان با دیگر روستاها یا شهرها و همچنین شناخت یا عدم شناخت آنان از پول گزارشى نداده است، اما آنچه بدیهى است افزون بر زندگى محروم و فقرزده ساکنان روستا موجودیت روستا در نقشه جغرافیا و در آمار روستاهاى ایران ثبت نشده است و اگر ارتباطى هم با پیرامون خود داشته باشند بسیار اندک است، زندگى رقت‌بار و فلاکت‌بار مردم این روستا نشانگر بى‌مسئولیتى و بى‌اعتنائى مقامات رژیم نسبت به سرنوشت مردم است.
در سال ۶۱ دستگاه‌هاى تبلیغاتى رژیم در رسانه‌هاى گروهى از کشف منطقه‌اى محروم و عقب‌مانده خبر دادند که توسط جهاد سازندگى کشف شده بود این منطقه بى‌نهایت فقیر و محروم بشاگرد نام دارد که در منطقه‌اى صعب‌العبور در استان هرمزگان واقع است تمام امکانات و دارائى مردم بشاگرد شامل چندین رأس بز چندین نخل خرما بود و در کپرهاى خود زندگى فلاکت‌بارى را مى‌گذراندند و اغلب مردم از بیمارى تراخم، جذام و سل رنج میبرند. در آن سال میر حسین موسوى نخست‌وزیر وقت براى عوام فریبى و اثبات ادعاى رژیم مبنى بر حمایت از مستضعفان با هلیکوپتر به بشاگرد سفر کرد و در حالیکه مردم از نیازهاى حیاتى مانند آب، برق، حمام، مدرسه، درمانگاه و جاده محروم بودند براى آنان مراسم نوحه‌خوانى و سینه‌زنى برگزار میکردند.
تلویزیون نیز در یکى از برنامه‌هاى تبلیغاتى خود تأسیسات مدرن جزیره کیش را با فقر و محرومیت بشاگرد مقایسه کرد و چنین عنوان کردند که شاه به‌خاطر خوشگذرانى و تفریح خود و وابستگان به جزیره کیش توجه میکرد و هزینه هنگفتى را صرف آبادانى جزیره کیش میکرد اما نظام جمهورى اسلامى مناطق فراموش شده و فقیر را کشف مى‌کند و به آنان خدمات و امکانات عرضه میدارد. در آغاز انقلاب یکى از شعارهاى محورى و اساسى جمهورى اسلامى ارجحیت کوخ‌نشینان و مستضعفان بر کاخ‌نشینان و ثروتمندان بود اما اکنون که ۲۷ سال از انقلاب گذشته است صدها حلبى‌آباد، حصیرآباد و مناطق کپرنشین زاغه‌نشین و آلونک‌نشین در حاشیه شهرها به‌ویژه تهران مانند قارچ از زمین روئیده‌اند و ساکنان آن بر اثر بى‌مسئولیتى نظام جمهورى اسلامى در آتش فقر و فساد مى‌سوزند.
این محلات بدون استثناء، محل خرید و فروش و مصرف مواد مخدر هستند، کودکانى که زندگى حقارت‌بارى را در این محلات مى‌گذرانند و در فقر و فساد پرورش می‌یابند مسلماً آینده‌اى به‌مراتب دردناک‌تر از والدین‌ خود در انتظارشان خواهد بود. اما در فاصله چندین کیلومترى دورتر از این زاغه‌ها کاخ‌هاى باشکوه و برج‌هاى آقایان و آقازاده‌ها سر بر آسمان مى‌سایند آقاى زادسر نماینده جیرفت در مجلس شوراى اسلامى در ارتباط با کشف روستاى پیرن کوئیه اعلام کرد که از جمعیت ۷۰۰ هزار نفرى جنوب استان کرمان ۳۰۰ هزار نفر کپرنشین هستند و بر طبق گفته ایشان این مردم هیچ اطلاعى از خدا و دین و اسلام و ولایت ندارند آقاى زادسر نماینده این مردم کپرنشین در قبال زندگى این نفرین‌شدگان زمین احساس مسئولیت نمیکند بلکه نگرانى ایشان از عدم اعتقاد و الزام آنان به ولایت فقیه است.
در اثر بى‌عدالتى در جامعه هر روز شاهد بر آمدن حلبى‌آبادها و حصیرآبادها در سراسر کشورمان هستیم در جوار منطقه علویه که داراى منابع عظیم گاز و نفت مى‌باشد کپرنشینى در حال گسترش است همچنان‌که سالهاست در کنار لوله‌هاى بزرگ صادرات نفت در خوزستان حصیرآبادها همچنان وجود دارند، یکى از عواملى که در بروز انقلاب مؤثر بود مقاومت یکپارچه ساکنان حلبى‌آباد جنوب شرقى تهران در بهار ۵۶ در برابر تهاجم مأموران شهردارى براى جلوگیرى از تخریب آلونک‌هایشان بود حمایت دانشجویان مبارز از ساکنان این حلبى‌آباد عامل مؤثرى در اتحاد دانشجویان با مردم و گسترش انقلاب بود.

تاریخ انتشار : ۲۶ خرداد, ۱۳۸۵ ۶:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

گرامی باد یاد ده‌ها میلیون پیکارگر علیه فاشیسم!

هشتاد سال پس از پیروزی بر فاشیسم در شرایطی که راست‌گرایی افراطی و نژادپرستی، بیگانه‌ستیزی در بسیاری کشورها دوباره سربرآورده‌ و جنگ‌های تازه یکی پس از دیگری شعله‌ور می‌شوند،گرامی‌داشت یاد و نام این قهرمانان که بسیاری از آنان گمنام مانده‌اند، فقط ادای احترام نیست، بلکه خود نوعی مقاومت است: مبارزه علیه فراموشی و هشداری است برای بازداشتن فاشیست‌های امروزی از تکرار جنایت‌های دیروز، این‌بار در چهره‌هایی دیگر.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

گرامی باد یاد ده‌ها میلیون پیکارگر علیه فاشیسم!

هشتاد سال پس از پیروزی بر فاشیسم در شرایطی که راست‌گرایی افراطی و نژادپرستی، بیگانه‌ستیزی در بسیاری کشورها دوباره سربرآورده‌ و جنگ‌های تازه یکی پس از دیگری شعله‌ور می‌شوند،گرامی‌داشت یاد و نام این قهرمانان که بسیاری از آنان گمنام مانده‌اند، فقط ادای احترام نیست، بلکه خود نوعی مقاومت است: مبارزه علیه فراموشی و هشداری است برای بازداشتن فاشیست‌های امروزی از تکرار جنایت‌های دیروز، این‌بار در چهره‌هایی دیگر.

مطالعه »
پيام ها

جان شما، جان ایران و سوگ شما، سوگ ایران است!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) وقوع این فاجعۀ شوم را به مردم میهن‌مان، به شهروندان بندرعباس و خانواده‌های داغ‌دار و آسیب‌دیده تسلیت می‌گوید. ما در این لحظات سخت همراه و هم‌دوش مردم  بندرعباس سوگوارِ جان‌های از دست رفته و نگران و چشم‌به راه بهبود زخمی‌های این حادثه‌ایم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

گرامی باد یاد ده‌ها میلیون پیکارگر علیه فاشیسم!

سیمون دو بووار: فیلسوف آزادی و پیشگام فمینیسم مدرن

گسترش اشغالگری در سرزمین‌های فلسطین؛ تداوم نسل‌کشی زیرسایه سکوت جهانی

ماه مه با عطر بهار میاید

در پاسخ به نکاتی از اطلاعیه‌ی سازمان مجاهدین خلق ایران

قدرت انکار: چرا کشورها درباره اقدامات خود دروغ می‌گویند؟