چهارشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۴

چهارشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۴

چند کشور آماده‌اند که از همین فردا تولید سلاح هسته‌ای را آغاز کنند؟
امروزه علاوه بر «پنج کشور هسته‌ای»، چهار کشور دیگر نیز دارای سلاح هسته‌ای هستند. در عمل، ما یک «نه کشور هسته‌ای» داریم که به آن «کلوپ هسته‌ای» می‌گویند. اما تل‌آویو،...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: والنتين کاتاسانف
نویسنده: والنتين کاتاسانف
ایران باید بماند و ما باید با ایران بمانیم
برای مخالفت بی‌بروبرگرد با تهاجم اسراییل به ایران حتی نیازی نیست به وطن‌دوستی یا عشق به میهن متوسل شویم که حالا لازم باشد بر سر معنای هر از این مفاهیم...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حسام سلامت
نویسنده: حسام سلامت
#سوزنبان
سوزنبانِ پیر چشمکی زد. صدای سوت قطار از دور شنیده می‌شد. شلوغی ایستگاه بخاطر پایان این جنگ ۱۲ روزه، مرا یاد کودکی و نوجوانی‌ام می‌انداخت. می‌ترسیدم جا بمانم. تجربه جاماندن...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
وارث شکست‌خورده و پرچم!
از نظر آنها، فقط قدرت‌های غربی اختیار ایجاد یا سرنگونی رژیم‌ها را دارند. می‌توان تا حدی با این دیدگاه همدل بود: به هر حال، بریتانیا در نیمه اول قرن بیستم...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گلنار نیک‌پور اسکندر صادقی بروجردی
نویسنده: گلنار نیک‌پور اسکندر صادقی بروجردی
Lasting peace is only possible with active popular participation
The twelve days of war brought unexpected results. Iran's internal cohesion was preserved, despite chronic economic crises and social divisions...Peaceful protests in various countries, Iranian immigrants' support for the right...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: The Political-Executive Committee of The Organization of Iranian People’s Fedaian (Majority)
نویسنده: The Political-Executive Committee of The Organization of Iranian People’s Fedaian (Majority)
نه قیام، نه تسلیم؛ سکوت پیش از خیزش یا تدبیری برای فردا؟
بخش بزرگی از جامعه با آگاهی دریافته‌اند که تغییر رژیم، بدون آمادگی فرهنگی، اجتماعی و سیاسی، می‌تواند تنها به بازتولید شکلی دیگر از همان استبداد منجر شود. مردم ایران بارها...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
زندان اوین نماد مقاومت و مبارزه بود
روی زندان قرچک حتی نمی‌شود اسم «زندان» گذاشت. یک سری سلول‌اند که به اندازه‌ی سلول‌های ۲۰۹ پنجره ندارند. هوا؟ نزدیک محل سوزاندن زباله است؛ هوایی آلوده و فاجعه‌بار. آب؟ آب...
۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: ویدا ربانی
نویسنده: ویدا ربانی

خودبردگی و بندگی

با نگاه بە بسیاری از کشورهایی کە زنانشان در هرم قدرت جایگاه رهبری را دارند، آشکارا می توان تفاوتهای آنها را با کشورهای زیر رهبری مردان حتی با وجود سیستمی قانون سالار دید. از نمونە این ویژگیها، نرمی، انعطاف و خشونت ستیزی جنگ گریزی در جوامع زن راهبر است.

در از میان برداشتن تبعیض از زنان و از میان بردن خود تبعیضی، گام نخست خودآگاهی ومبارزە زنان است. چرا کە در جامعە مرد سالار، مردان قانون گذار اما شوربختانە با یک ناآگاهی بسیار گستردە کە سکان جامعە را در دست دارند. آنان هیچگاه برابر حقوقی زنان و مردان را بە رسمیت نخواهند شناخت. اینکە انسانها از حقوق خود آگاه باشند کلیدی است کە می توان قفل و زنجیرهای ستم و تبعیض را با آن باز کرد. امروز بخش گستردەای از زنان چە در میهن ما و چە کشورهای همسایە نە تنها از سوی جامعە مرد و دین سالار مورد ستم قرار می گیرند، بلکە خود ایشان نیز دربرجا ماندن زیر یوغ این تبعیض نقش مهمی ایفا می کنند. و این صرفا بە دلایل، طبقاتی، فرهنگی، سواد، ناآگاهی اجتماعی و دین سالاری گستردەای است کە هم مردان و هم زنان را در این بندهای اسارت نگاه داشتە است. بە دلیل اینکە تنها چیزی کە بدان آموختە و یاد گرفتەاند، بە دوش کشیدن کولە بار سنگین و دیرین زندگی در اسارت وبندهای تبعیض است.

من در مقولە خودبردگی و اسارت، زنان را همچون پرندگانی می بینم کە در قفس تاریخی زنگ زدە و کهنەای نگاه داشتەشدەاند. این پرندگان هم بال پرواز و صدای هم آواز دارند. اما حیطە پرواز و آوازشان همان قفسی است کە نسلهای متمادی در آن چشم بە جهان گشودند و در آن بزرگ شدند، قفسی کە کلیدش بر گردن مردان و گاها زنان پرندە باز آویزان است. این پرندگان هیچگاه پرواز درآسمانی باز و فراخ را نیاموختە و تجربە نکردەاند و تنها زندگی در قفس را یاد دارند. هیچگاه اجازە نداشتند آزادانە دانە جمع کنند و همیشە چشمشان بەآب و دانەای بودە است کە بەدست قفس دار بە آنان دادە شدە. ‌هیچگاه نتوانستەاند خود برگ و شاخەای برای ساختن آشیان خود جمع کنند، حتی اجازە یافتن و برگزیدن جفت خویش را داشتە باشند. ‌اما اگرروزی فرا رسد کە بیشک فرا خواهد رسید، تا این پرندگان از این قفسهای تاریخی پوسیدە و گاها طلایی رهایی یابند، برایشان بسیار سخت و دشوار خواهد بود کە در جهانی نو و آسمانی آزاد و فراخ بال بگسترند، پرواز کنند و زندگی نوین خود را حد اقل در نسل اول آزادی بیازمایند. و درست بە خاطر همین وابستگی و آموختە شدن بەقفس و آب و دانە آن قفس داراست کە نمیتوانند خود رها کنند و پس از پروازی کوتاه دوبارە بە سوی قفسها و زادگاهشان بال خواهند زد و چادر و حجاب سیاه خود تبعیضی را دگر بار بە سرخود خواهند کشید. بلە با وجود فاصلەهای طبقاتی و اجتماعی، فقر، جدایی محیط کار وآموزش زنان ازمردان، و با وجود این غریضە خوگرفتگی بە قفسهای مرد ساختە، زنان نسل یکم و حتی دوم در جوامع سنتی براحتی نمیتوانند خود را از یوغ وابستگیها و قفسهایشان رها سازند. حتی اگر در خوشبینانە ترین حالت زنان و مردان همگام وهمسو با هم پیشرفتە ترین قوانین اجتماعی و سیستمهای سیاسی را بوجود آورند و راهبری و قوانین مرد ساختە را منسوخ نمایند.

و درست بە همین دلیل است کە خود آگاهی و مبارزە زنان پیشتاز و همسویی مردان رها شدە از قیود نظام مرد و دین سالار میتواند شاه کلید اصلی در بە سرانجام رساندن برابر حقوقی زنان و مردان در جامعە باشد. درست بە همین دلیل است کە درآغاز این راه دراز وپر پیچ و خم، زنان باید در همە عرصەهای سیاسی اجتماعی (رهبری جامعە و احزاب، انجمنها و اتحادیەها)، وبویژە در عرصە خانوادە از تبعیض مثبت یا جایگاه و سهم ثابت و ویژە برخوردار گردند.

با نگاه بە بسیاری از کشورهایی کە زنانشان در هرم قدرت جایگاه رهبری را دارند، آشکارا می توان تفاوتهای آنها را با کشورهای زیر رهبری مردان حتی با وجود سیستمی قانون سالار دید. از نمونە این ویژگیها، نرمی، انعطاف و خشونت ستیزی جنگ گریزی در جوامع زن راهبر است. این ویژگی ذاتی زنان در طول تاریخ بودە است کە درآموزەهای پداگوژیکی آنرا بە نام مهارتهای نرم و زنانە (رهبری و سازماندهی امورخانە، بعنوان کوچکترین واحد اجتماعی) در برابر مهارتهای سخت و مردانە (شکار، از دار درخت و کوه بالا رفتن و…) می شناسیم. بە همین سبب تاریخی است کە زنان بە شیوەای غریزی می توانند راهبران بسیار مناسبی برای رهبری جامعەای دور از خشونت و جنگ نزاع باشند.

مبارزە زنان برای برابر حقوقی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی فراتر از مرزهای حزبی و سازمانی است، اما این بە معنای این نبودە و نخواهد بود کە نیروها و سازمانهای سیاسی این امر مهم را فراموش کنند. من براین باورم کە در این راستا سازمانهای چپ و دموکراتیک کشورمان باید مرزهای تشکیلاتی خود را کنار گذاشتە و حداقل در این زمینە در پلاتفرم و زیر یک سقف فراخ و مشترک جنبش زنان را سازماندهی کنند. 

تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن, ۱۴۰۰ ۹:۴۸ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

چند کشور آماده‌اند که از همین فردا تولید سلاح هسته‌ای را آغاز کنند؟

ایران باید بماند و ما باید با ایران بمانیم

#سوزنبان

وارث شکست‌خورده و پرچم!

Lasting peace is only possible with active popular participation

نه قیام، نه تسلیم؛ سکوت پیش از خیزش یا تدبیری برای فردا؟