یکشنبه ۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۴

یکشنبه ۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۴

کولبری، خشونت، گلوله و مرگ؛ ۱۸٣ کولبر کشته و زخمی در سال ۱۴۰۳
با استناد به آمار ثبت شده در کولبرنیوز، در سال ۱۴۰۳، جمعا ١۸۳ کولبر در مناطق مرزی و مسیرهای بین جاده‌ای استان‌های آذربایجان غربی، کوردستان و کرمانشاه بر اثر عواملی...
۳ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: کولبرنیوز
نویسنده: کولبرنیوز
مقابله با تلفیق نسل کشی، پاکسازی قومی و آپارتاید، عاجلترین مسئله کنونی بشریت
اکنون برای هر ناظر جدی آشکار است که همه تحولات یک سال و نیم اخیر در غرب آسیا، چیزی نبوده است جز پیش درآمد تکمیل نسل کشی و پاکسازی قومی...
۲ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: سهراب مبشری
نویسنده: سهراب مبشری
فمینیسم و ناسیونالیسم؛ در میانه‌ی نزاع و همبستگی
خلق همبستگی همواره موضوعی پیچیده و منازعه‌آمیز بوده است، به‏‌ویژه وقتی بحث تفاوت‌های سیاسی، اقتصادی، اتنیکی و غیره مطرح باشد. آیا و چطور می‌توان عاملیت جمعی را به‏‌رغم اختلافات و...
۲ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: مناظره نوشین احمدی خراسانی و ستاره هاشمی
نویسنده: مناظره نوشین احمدی خراسانی و ستاره هاشمی
بیانیه حزب دموکراتیک مردم ایران: قتل‌عام علویان سوریه را محکوم می‌کنیم!
در روزهای اخیر قتل عام گسترده مردم بیگناه علوی توسط نیروهای مسلح وابسته به دولت مرکزی سوریه خشم و انزجار همه وجدان‌های بیدار را برانگیخت. تاکنون صحبت از بیش از...
۲ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
'فرشته تاریخ'؛ آغاز دوباره حملات نظامی اسرائیل و ادامه نسل کشی درغزه!
این تصویر می‌تواند نمادی از وضعیت کنونی غزه باشد؛ جایی که گذشته پر از رنج و ویرانی، آینده‌ای نامعلوم و طوفانی از خشونت و آوارگی را به همراه دارد. فرشته...
۲ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی
نوروز و خاطره ها
در خانه ی قدیمی دائی همه اهل فامیل جمع می شدیم. زن دائی و مادر پای ثابت مطبخت بودند. خاله درآن زمان با شوهرش در جزیره هرمز زندگی می کردند...
۱ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
سفرهٔ هفت‌سین!
با گندمِ گندم‌زاران فارس، سمنو می‌پزم، سبزه سبز می‌کنم و سفره‌ای از عشق و امید می‌گسترم. شمع‌ها را روشن می‌کنم، نارنج را مقابل آیینه می‌گذارم. تخم‌مرغ‌های رنگارنگ را در کنارشان...
۳۰ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری

درخود، فراتر از خود

جامعه ايران به درازاى عمر رژيم، جامعهء مبارزات پراکنده، اما مداوم بر عليه جمهورى اسلامى بوده است. در اين مدت دراز، هيچ حرکتى اعتراضى حتى در فرم نسبتاً متشكل و قوى آن نتوانسته است هميارى و همکارى همه طبقات، اقشار و نيروهاى اجتماعى را جلب کند....

جامعه ایران به درازاى عمر رژیم، جامعهء مبارزات پراکنده، اما مداوم بر علیه جمهورى اسلامى بوده است. در این مدت دراز، هیچ حرکتى اعتراضى حتى در فرم نسبتاً متشکل و قوى آن نتوانسته است همیارى و همکارى همه طبقات، اقشار و نیروهاى اجتماعى را جلب کند. از جمله تازه ترین این حرکات مى توان از جنبش دانشجوئى، اعتراضات مردم کردستان و حرکت کارکنان شرکت واحد اتوبوسرانى تهران یاد کرد که حرکاتى در خود باقى ماندند و نتوانستند حمایت عملى سایر نیروهاى جامعه را جلب کنند.
در حقیقت ایزوله بودن این حرکات در تماسشان با قسمتهاى دیگر جامعه رمز اصلى قدرت رژیم در سرکوب آنها بوده است. فرا رفتن از این حرکات درخود، و پویش به سوى فراخود، روندى است که هنوز جامعه ایران به آن نرسیده است. درازاى نسبى عمر حرکات درخود، عملا به معناى ماندگارى رژیم لااقل به شکل کنونى آن بوده است.
جنبش اصلاح طلبى در چندین سال اخیر تنها امکان فراروئى از حرکات درخود به حرکات فراخود بود، که توان اعتراضات غیر قانونى را به ظرف حرکت قانونى جنبش اصلاح طلبى ریخت. از این لحاظ ما شاهد فراروئى از حرکات غیر قانونى درخود، به حرکات قانونى فراخود شدیم. یعنى حرکاتى که طبقات و اقشار مختلف اجتماعى را بصورت واحد به منصه ظهور رسانید.
بدین ترتیب جنبش اصلاح طلبى که یک پاى آن در تحول بخشى از نیروهاى داخل و پیرامون حاکمیت قرار داشت، و بخش دیگر آن در اعتراضات مردمى، به وارث و شکل فراگیر و متحد حرکات پراکنده اعتراضى تبدیل شد. اما به علت اینکه این جنبش در سطح رهبرى آن رویاى فراروئى از وضعیت موجود را نداشت، نتوانست به وارث حقیقى و مکمل قطعى حرکات درخود تبدیل شود. شکل فراخود جنبش اصلاح طلبى با شکست خود، باز جامعه را به دوران حرکات اعتراضى درخود برگردانید، و بدین ترتیب ما عملا در یک حالت دایره اى از شکل حرکات اجتماعى قرار گرفتیم. یعنى از حرکات درخود به فراخود، و بعد مجددا به درخود.
البته هنوز هم اصلاح طلبان میخواهند این ظرفیت را از خود نشان دهند که میتوانند بار دیگر به وارث حرکات درخود تبدیل شوند. اینجا این سئوال مطرح میشود که آیا این روند یک بار دیگر از شانس تکرار بهره مند هست؟ چنین نگرشى نه تنها بخشا در جامعه ایران، که حتى در میان اپوزیسیون نیز جاى پائى دارد. به نظر من نیز این امکان وجود دارد، به شرطى که اصلاح طلبان نه تنها در حرف، بلکه عملا با همگامى خویش با حرکات درخود، به بازسازى هویت خود بپردازند.
در سطح منطقه هم عملا اکنون به علت وضعیت پیش آمده پس از جنگ عراق، موقعیت ایدئولوژیکى رژیم و متعاقبا سیاسى آن، به علت روى کار آمدن گرایش اسلام سیاسى در عراق و تقویت آن در مصر و سایر جاها، بهتر شده است. پیشروى اسلام سیاسى در منطقه به نظر من یکى از آن عاملهائى است که بعد از شکست جنبش اصلاح طلبى در ایران بر روانشناسى مقاومت مدنى در مقابل رژیم تأثیر منفی جدی داشته است.
البته این روند براى رژیم خطراتى هم در پى دارد، چونکه آمریکا هم عملا در صدد بهره گیرى از آن است و با اسلام سیاسى سرگرم مغازله جدى است. تعابیر کنونی اسلام سیاسی در منطقه به طور کلى میتواند بطور استراتژیکى اهرمى باشد براى مقابله با نوع تفسیر جمهورى اسلامى از دین در این بخش از جهان. اما به هرحال رانده شدن کل منطقه به سوی اسلام سیاسى، بر اعتماد به نفس رژیم افزوده و به همان نسبت از روحیه جبهه دمکراسى خواهى و آزادى خواهى در ایران کاسته است. به این ترتیب تداوم کاهش چنین اعتماد به نفسی، میتواند ضربات جدى به حرکات درخود وارد آورد و به ایزوله شدن بیشتر آن بیانجامد. پدیده اى که باید آن را شناخت و راه های مقابله با آن را جست و جو کرد.

۲۰ بهمن ۱۳۸۴ 

بخش : سياست
تاریخ انتشار : ۲۰ بهمن, ۱۳۸۴ ۶:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

نوروز باستانی بر همگان خجسته باد!

ما، فدائیان خلق ایران (اکثریت)، امیدواریم که در سال نو، با هم‌اندیشی، هم‌ سویی، هم‌ گرایی، همکاری، همبستگی و اتحاد نیروهای میهن دوست، گام‌های بلندی در مسیر گذار از استبداد ولایت فقیه به سوی آزادی، دموکراسی و عدالت اجتماعی برداشته شود.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

نوروز باستانی بر همگان خجسته باد!

ما، فدائیان خلق ایران (اکثریت)، امیدواریم که در سال نو، با هم‌اندیشی، هم‌ سویی، هم‌ گرایی، همکاری، همبستگی و اتحاد نیروهای میهن دوست، گام‌های بلندی در مسیر گذار از استبداد ولایت فقیه به سوی آزادی، دموکراسی و عدالت اجتماعی برداشته شود.

مطالعه »
پيام ها
٨ مارس گروه کار زنان سازمان فداييان خلق ايران (اكثريت)

روز جهانی زن: مبارزه برای برابری در سایه تحولات سیاسی

زنان ایرانی سال‌هاست که در صف مقدم مبارزات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی برای حقوق برابر ایستاده‌اند. آن‌ها با وجود محدودیت‌های شدید، علیه تبعیض جنسیتی، فقر زنانه ، زن‌کشی، کودک‌همسری و نابرابری‌های ساختاری مبارزه کرده‌اند. تاریخ مبارزات زنان، حکایت گام‌های استوار و دل‌های امیدواری است که در برابر ناملایمات ایستاده‌اند. آنان چراغ فردایی روشن را برافروخته‌اند، جایی که عدالت و برابری طنین‌انداز خواهد شد.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

کولبری، خشونت، گلوله و مرگ؛ ۱۸۳ کولبر کشته و زخمی در سال ۱۴۰۳

مقابله با تلفیق نسل کشی، پاکسازی قومی و آپارتاید، عاجلترین مسئله کنونی بشریت

فمینیسم و ناسیونالیسم؛ در میانه‌ی نزاع و همبستگی

بیانیه حزب دموکراتیک مردم ایران: قتل‌عام علویان سوریه را محکوم می‌کنیم!

‘فرشته تاریخ’؛ آغاز دوباره حملات نظامی اسرائیل و ادامه نسل کشی درغزه!

نوروز و خاطره ها