شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۸:۳۰

شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۸:۳۰

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.
مذاکراتی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شوند ذاتاً ناپایدار هستند و گفتگو در میان تهدیدها هرگز واقعی نیست. برای موفقیت، دیپلماسی باید بر اساس احترام متقابل بنا شود.... مردم آمریکا...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس عراقچی
نویسنده: عباس عراقچی
کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!
کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم
بیاییم رنجِ این روزهای دشوار را کم کنیم. با تغییر در نگرش، با چه باید کردِی دیگر… با عشق و زنده‌باد زندگی… نکبتِ جنگ، خانمان‌سوز است… بیانِ خواستِ یک‌صدایِ برقراری...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»
این هفت جریان کردستانی، در جریان تهاجم بسیار کارشده، هدفمند و برنامه ریزی شده برای لیبیایی کردن ایران، از سوی “جامعه جهانی” به رهبری آمریکا و نیروی نیابتی اش اسرائیل،...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر
مردم پس از آنچه گذشت انتظاراتی از حکومت دارند... در کوتاه‌مدت، اقداماتی سریع و نمادین چون آزادی زندانیان‌ سیاسی و تغییر واضح در رویکردهای رسانۀ ملی کمترین توقعات است. برگزاری...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: میرحسین موسوی
نویسنده: میرحسین موسوی
روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

در انتخابات ۲۲ خرداد به احمدینژاد، ولی فقیه، سپاه و راست افراطی «نه» بگوییم! سازمان ما از هیچ کاندیدایی حمایت نمیکند!

سازمان ما ضمن احترام به حق انتخاب هر شهروند در نوع مواجهه با این انتخابات، برای طرد جریان حاکم، از شما میخواهد که به احمدینژاد که از حمایت ولی فقیه، راست افراطی و سپاه برخوردار است، «نه» بگویید. «نه» به احمدینژاد به تشخیص و ابتکار هر شهروند میتواند به اشکال مختلف از جمله با رای سفید عملی گردد. سازمان ما از هیچ کاندیدایی حمایت نمیکند.

مردم کشور ما نه با انتخابات آزاد، دموکراتیک و عادلانه، نه با گزینش آزاد و واقعی، بلکه با انتخابات غیردموکراتیک و مدیریتشده روبرو هستند. در انتخابات حکومتگران از مردم میخواهند یک «خودی» را که از میان چند داوطلب که از غربال شورای نگهبان گذشتهاند، برگزینند. لذا مقدم بر هر موضعگیری نسبت به انتخابات ۲۲ خرداد، لازم است که خصلت تبعیضآمیز، غیردموکراتیک و مدیریتشدۀ انتخابات در جمهوری اسلامی را شناساند و همچنان بر برگزاری انتخابات آزاد، دموکراتیک و عادلانه پای فشرد.

در انتخابات ۲۲ خرداد هم همانند انتخابات قبلی نه تنها امکان حضور نمایندگان نیروهای چپ، دموکراتیک و آزادیخواه و جنبشهای اجتماعی از جمله جنبش کارگری و زنان در آن وجود ندارد، بلکه افرادی هم که سالها در پیریزی و تداوم حکومت اسلامی نقش داشتند، ولی در مواردی به انتقاد از ولی فقیه برخاستهاند، از حضور در انتخابات محروم شدهاند. شورای نگهبان صلاحیت صدها تن از کاندیداها را رد کرده و امکان انتخاب را تنها به ۴ کاندیدای حکومتی محدود نموده است. عدم حضور نمایندگان طبقۀ کارگر ایران، طبقۀ متوسط جدید و زنان ایران و به بیان دیگر نمایندگان اکثریت مردم کشور، خصلت بارز این انتخابات است. از این رو ما انتخابات دهم ریاست جمهوری را انتخابات غیردموکراتیک و مدیریتشده از جانب ولی فقیه و شورای نگهبان میدانیم و همراه با نیروهای تحولطلب جامعه مخالفت خودمان را با آن اعلام میداریم.

دو کاندیدای اصلاحطلبان حکومتی وجوهی از مطالبات مردم را در برنامه و شعارهای خود گنجاندهاند. اما آنها تا کنون در بارۀ چگونگی پیشبرد همین برنامهها سکوت کردهاند و در بارۀ آزادی فعالیت احزاب مخالف جمهوری اسلامی، آزادی زندانیان سیاسی، تأمین شرایط برای بازگشت ایرانیان مخالف رژیم و تضمین فعالیت سیاسی آزادانۀ آنان، موضوع تغییر در ساختار سیاسی و گشایش در فضای سیاسی کشور سخنی نگفتهاند. در جمهوری اسلامی قدرت اصلی در دست ولی فقیه و نهادهای غیرانتخابی منتصب او متمرکز شده است. برنامه، رفتار سیاسی و نگاه آن دو به مردم، به ویژه به مخالفان جمهوری اسلامی، و نیز ساختار قدرت در جمهوری اسلامی به گونهای نیست که آنها قادر شوند بدون اتکا به جامعۀ مدنی، قدرت خامنهای و نهادهای غیرانتخابی منتصب وی را مهار سازند و به استبداد حاکم بر کشور پایان دهند و به مطالبات مردم پاسخ گویند. آنچه مشخص است آن دو به رایدهندگان تعهد نمیدهند در صورت مخالفت ولی فقیه و نهادهای غیرانتخابی با اجرای برنامۀ انتخاباتیشان، برای چالش با کانون قدرت به مردم و بسیج آنها روی آورند.

 

هموطن! سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با شناخت دقیق جریان راست افراطی و پیوند آن با ولی فقیه و حلقۀ اصلی فرماندهان سپاه، از زمان تشکیل مجلس هفتم و به ویژه بعد از انتخابات دورۀ نهم ریاست جمهوری، از موضع اپوزیسیون جمهوری اسلامی جهت اصلی حملۀ خود را متوجه این بخش از حکومت ساخت. سازمان ما مشخصات این جریان و بر خصلت توتالیتاریستی آن انگشت گذاشته و نسبت به پیآمدهای فاجعهبار قدرتگیری آن در عرصههای مختلف اجتماعی مکررا هشدار داده است. کارنامۀ سیاه جریان حاکم در عرصههای مختلف طی چهار سال گذشته، شناخت به هنگام و صحت تحلیل سازمان ما را تایید میکند. امروز مشخصات جریان حاکم و جوانب مختلف سیاستهای فاجعهبار آن در اعلامیهها و بیانیههای نیروها و فعالین سیاسی برشمرده میشود. ما نزدیک شدن برداشت نیروهای تحولطلب جامعه از جریان حاکم را گام مثبتی تلقی میکنیم.

در این انتخابات صفبندی آشکاری در صحنۀ سیاسی کشور شکل گرفته و صفوف روحانیت و اصولگرایان شکاف برداشته است. این صفبندی متاثر از آرایش نیروهای سیاسی و اجتماعی است که با روی کار آمدن جریان راست افراطی به تدریج در جامعه شکل گرفته است. در این صفبندی در یک سو جریان حاکم قرار دارد و در سوی دیگر طیف گستردهای از نیروهای سیاسی و اجتماعی مخالف و منتقد.

ولی فقیه در هفتههای گذشته و به دفعات با آدرسهای معین در وجه عمده به حمایت از احمدینژاد برخاسته است. حلقۀ اصلی فرماندهان سپاه نیز با موضعگیری به نفع احمدینژاد و باز گذاشتن دست بسیج و به کار گرفتن حزب پادگانی میکوشند که احمدینژاد را بار دیگر به کرسی ریاست جمهوری بنشانند. در این انتخابات «نه» به احمدینژاد، «نه» به این حامیان او هم است.

نکتۀ پراهمیت در این انتخابات حضور به موقع، فعال و گستردۀ حرکت «مطالبه محور» در متن کارزار انتخابات بوده است. این حرکت تا کنون توانسته است با تقویت عنصر برنامه در صحنۀ سیاسی کنونی کشور به نحو موثری عوامفریبیهای دولت فعلی را بیش از پیش عیان کند. این حرکت موفق شده است که مسئولیت فاجعهبار ولی فقیه در سر کار آوردن و بر سر کار نگهداشتن جریان راست افراطی را طی چهار سال نشان دهد و کاندیداهای جناح اصلاحطلب حکومتی را وادار کرده است که برخی عناصر برنامه و مطالبات اقشار و گروههای اجتماعی خواهان پایان دادن به استبداد دینی و استقرار دموکراسی را در شعارها و وعدههای خود بگنجانند. اینک حرکت مطالبهمحور در موقعیت عقب نشاندن جریان راست افراطی و به زیر کشیدن نمایندۀ آن از مقام ریاست جمهوری قرار گرفته است.

هم میهنان آزادیخواه! سازمان ما ضمن احترام به حق انتخاب هر شهروند در نوع مواجهه با این انتخابات، برای طرد جریان حاکم، از شما میخواهد که به احمدینژاد که از حمایت ولی فقیه، راست افراطی و سپاه برخوردار است، «نه» بگویید. «نه» به احمدینژاد به تشخیص و ابتکار هر شهروند میتواند به اشکال مختلف از جمله با رای سفید عملی گردد. سازمان ما از هیچ کاندیدایی حمایت نمیکند.

شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) ۱۸ خرداد ۱۳۸۸ (۸ ژوئن ۲۰۰۹)

تاریخ انتشار : ۱۸ خرداد, ۱۳۸۸ ۱:۴۲ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم

اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»

بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر

روایت زنان افغانستانی از رد مرز