چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۱:۵۴

چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۱:۵۴

بیش از ۱۴۰۰ اعدام در دو سال پس از آغاز اعتراضات «زن، زندگی، آزادی»
دو سال از اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در ایران که با قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی آغاز شد، می‌گذرد. طی این اعتراضات دست‌کم ۵۵۱ معترض، ازجمله ۶۸ کودک و ۴۹ زن، به‌دست نیروهای...
۲۷ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
در حکمت حکم خامنه‌ای پیرامون تأکید برهویت «امت سلامی» و رویکرددولت برگماشته نسبت به آن
تا همین اواخر و حتی هم اکنون هم تاحدی و با شدت و درجه کمتری کار حاکمیت درگیری و جنگ با همین «امت اسلامی» بود که امروز آن را مخاطب...
۲۷ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: تقی روزبه
نویسنده: تقی روزبه
جنبش «زن، زندگی، آزادی»، تبلور درهم‌تنیدگی جنبش‌های اجتماعی!
ما بر این باوریم که جامعۀ مدنی ایران زنده‌تر، پویاتر و فعال‌تر از آن است که سرکوب‌ها و فشارهای امنیتی خللی در عزم مردم ما برای رسیدن به مطالبات برحق‌شان...
۲۷ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
پیمایش ملی ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان در سال ۱۴۰۲ با جامعه آماری ۱۵٬۸۷۸ نفر در ۱۵ استان ایران انجام شد و شامل موضوعات متنوعی مانند مسائل اجتماعی، اخلاقی، و امنیتی است.
دولت و نهادهای حکومتی باید از این فرصت بهره بگیرند تا با ایجاد زمینه‌های مناسب برای گفت‌وگوی اجتماعی و افزایش شفافیت، این امید را تقویت کنند. همان‌طور که در نظرسنجی‌ها...
۲۶ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: مسعود آذری
نویسنده: مسعود آذری
ژاندارک ایران زمین
مهسا ژاندارک ایران‌زمین ، همان طاهره قره‌العین است، قمر وزیری، هما دارابی، زهرا بنی‌یعقوب...، تمام زنانی که هر اذان شلاق می خوردند، او فریاد مادر ستار، پویا، نوید و مادران...
۲۶ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: ُسوران شمسایی
نویسنده: ُسوران شمسایی
یاد و نام جان باختگان راه آزادی را گرامی می داریم
خیزشی که با کشته شدن مهسا امینی در جامعه ایران به وقوع پیوست، در حقیقت انفجار مطالبات و اعتراضات انباشته شده ملت ایران بود که به طور ناگهانی با آن...
۲۶ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: جبهه ملی ایران
نویسنده: جبهه ملی ایران
مطالبات بی پاسخ زنان در دومین سالگرد جنبش " زن، زندگی، آزادی"
این جنبش با تمام فراز و نشیب‌هایش، تاثیری بازگشت‌ ناپذیر بر وضعیت امروز مردم ایران گذاشته است و برگشت به گذشته خواب و خیالی بیش نیست. جامعه در واقع با...
۲۵ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)

در بابِ محیط زیست و کمی حاشیه

همه این احوالات حاکی از آن است که، زندگی در کشور تحتِ لوای قیمومیت آقای خامنه ای بسوی تعفن و خرابیهای بیشتر پیش می رود، چنانکه ایشان در دیدارش با رؤسای دانشگاه‌ها(۲) از یکسو می گوید؛ «...نیازسنجی علمی برای حال و آینده، جلوگیری از کاهش سرعت پیشرفت علمی...» و از سوی دیگر در همانجا مُصر است به «...میدان دادن به دانشجویان و اساتید ارزشی، انقلابی و متدین...» که معنایِ واقعی و عملی گزاره ی اخیر ایشان، فیلتر گذاشتن بیشتر بر دانشگاهها، و باز تولید روشهای استبدادی در اداره ی مجامع علمی کشور، و کشور است.

آقای ظریف در همایش روز جهانی مقابله با آثار جنگ در محیط زیست(۱)، سخنانی را طرح کرده، که  از یک مقام بلند پایه جمهوری اسلامی (ج.ا.) بسیار تازه و از سنخ دیگری است. در سخنانِ آقای ظریف نکاتِ مثبت فراوانی وجود دارد.

 و اگر آنچنانکه آقای ظریف طرح کرده، مجموعه ی ج.ا. هم بتواند نظر ایشان را درک کند که؛ «…امروز در دنیایی زندگی می‌کنیم که از محیط زیست تا امنیت به عنوان کالایی عمومی مطرح می‌شود و هیچ‌یک را به قیمت منع شدن بهره‌برداری دیگران نمی‌توان به دست آورد…»،

 از این رهگذر شاید کشورمان و منطقه بتوانند، در سایه ی صلحی پایدار، در حمایت و مراقبت از محیط زیست منطقه گامهای مشترکی بردارند.

 بی تردید هر انسانِ صلح طلبی، پدیده ای به نام جنگ را بُن مایه ی ایجاد خرابیهای دهشتناک در زندگی دانسته و می داند. و جنگ ایجاد نمی شود، مگر آنکه طرفین درگیر به بن بست رسیده باشند. و بن بست ایجاد نمی شود، مگر آنکه طرفین درگیر استبدادی بیندیشند.

  اما در کنار تمامی نکاتِ مثبتِ سخنانِ آقای ظریف، متأسفانه بویی از تعفنِ نیز به مشام می رسد. تعفنی که ریشه در ندیدنِ خطاهای خود دارد. بخصوص آنجا که آقای ظریف توضیح میدهد؛ «… دانستن این مسئله بسیار مهم است زیرا امروز به نام افراطی‌گری و به نام اسلام جنایت‌هایی آفریده می‌شود و جامعه بین‌المللی باید توجه کند که اسلام به چه میزان به حوزه حفظ محیط زیست انسانی و حتی حفظ حیوانات توجه داشته است و چنین اسلامی نمی‌تواند اجازه دهد یک انسان گردن زده شود یا زنده‌ زنده سوزانده شود…»

  تصور نمی کنم، وقتی آقای ظریف به “گردن زده شدن، و سوازنده شدن انسانها” توسط سعودیها، و داعشی های عراقی و سوری واقف است، نداند یا اطلاع نداشته باشد، که در کشور خودش هم، انسانها را در ملاء عام قطع دست می کنند، شلاق می زنند، سنگسار می کنند و از داربست می آویزند. بنابراین تصورم این است، اگر آقای ظریف و شرکاء بواقع خوانشی انسانی از دین و مرام خود دارند، لازم است، قبل از درسِ انسانیت دادن به جهان، سعودیها و داعشی ها، خود مراعاتِ اصولِ انسانی را داشته، و هموطنان خود را با تنبیهاتِ قرونِ وسطایی مضحکه ی عام و خاص نگردانند.

  برخلافِ تصویر ارائه شده توسط آقای سید علی خامنه‌ای در دیدارش با رؤسای دانشگاه‌ها(۲) در باره ی«… پیشرفت‌های علمی…»، گزارش ایلنا از سیستان(۳) پس از چهار دهه زندگی تحتِ قیمومیت ولی فقیه می گوید؛ «…بیکاری بیش از ۷۰ هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی و سه هزار صیاد سیستان، با توجه به اینکه مذاکرات آب ایران و افغانستان درباره سرپیچی افغانستان از تعهداتش در اجرای مفاد تفاهمنامه پرداخت حق‌آبه، مصوب سال ۱۳۵۱ راه به جایی نبرده و همین امر خشکسالی وسیعی را در این استان موجب شده…»

  به یقین مسئولیت بخشی از این محرومیتها در این استان محروم بر عهده وزارت خارجه کشور و دیگر مسئولینِ محیط زیستی و سیاستگذار کشور است. تصور می کنم، این همه محرومیت در این استان قبل و بیش از همه محصولِ عدم دخالتِ واقعی مردم این استان در سیاستگذاری برای امور استان خود است، چنانکه در گزارش ایلنا نیز میخوانیم؛ «…حدود ۶ میلیارد تومان برای ساخت ساختمان یادمان شهدای تاسوکی هزینه شده است, مرکز یادمان شهدای تاسوکی دارای ساختمان اصلی, نمازخانه و مسجد است؛ اما به دلیل خاطره تلخ و امنیت پایین کمتر کسی ساعتی را در این مرکز گذرانده است…».

 شاید اگر مردمان خود استان، دست اندر کار سیاستگذاری برای نحوه ی هزینه آن شش میلیارد تومان بودند، این مبلغ هنگفت میتوانست خرج ساختِ مدرسه، درمانگاه، احداث راه و یا خرج ایجاد تسهیلاتی برای جلبِ توریسم به استان برای رونقِ بیشتر زندگی و کسب و کار شود.

 باز جای خوشوقتی یا خوشبختی است که، خانم معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست کشور(۴)، پیشنهاد ثبت تالاب بین‌المللی هامون در یونسکو به عنوان پارک صلح و دوستی را ارائه داده‌ است، باشد که از این مجرا گشایشی در معاهدات بین ایران و افغانستان پدید آمده، و سیستان بتواند دوباره آهنگِ زندگیِ خود را بدست آورد.

  همه این احوالات حاکی از آن است که، زندگی در کشور تحتِ لوای قیمومیت آقای خامنه ای بسوی تعفن و خرابیهای بیشتر پیش می رود، چنانکه ایشان در دیدارش با رؤسای دانشگاه‌ها(۲) از یکسو می گوید؛ «…نیازسنجی علمی برای حال و آینده، جلوگیری از کاهش سرعت پیشرفت علمی…» و از سوی دیگر در همانجا مُصر است به «…میدان دادن به دانشجویان و اساتید ارزشی، انقلابی و متدین…» که معنایِ واقعی و عملی گزاره ی اخیر ایشان، فیلتر گذاشتن بیشتر بر دانشگاهها، و باز تولید روشهای استبدادی در اداره ی مجامع علمی کشور، و کشور است.

 او حتی شادی را، تحتِ قیمومیت خود خواسته و می گوید؛ «…شاد بودن برای هر محیطی خوب است، اما به چه قیمتی؟…»

 ********* 

 منابع؛

۱- محیط زیست حوزه همکاری و منفعت جمعی است/ به قیمت ناامن کردن دیگران نمی‌توانیم برای خود امنیت ایجاد کنیم

 ۲-http://kayhan.ir/fa/print/60475

  ۳- سیستان در خاک جان می‌سپارد + عکس

 ۴- تالاب هامون به عنوان پارک صلح و دوستی در یونسکو ثبت می‌شود

 

 

تاریخ انتشار : ۲۲ آبان, ۱۳۹۴ ۱۰:۰۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جنبش «زن، زندگی، آزادی»، تبلور درهم‌تنیدگی جنبش‌های اجتماعی!

ما بر این باوریم که جامعۀ مدنی ایران زنده‌تر، پویاتر و فعال‌تر از آن است که سرکوب‌ها و فشارهای امنیتی خللی در عزم مردم ما برای رسیدن به مطالبات برحق‌شان وارد آورد. درهم‌تنیدگی جنبش‌های مدنی، اجتماعی و صنفی که در جنبش عظیم «زن، زندگی، آزادی» تبلوری خیره‌کننده یافت، هموارکنندۀ راه گذاری خشونت‌پرهیز و مسالمت‌آمیز از جمهوری استبدادی دینی کنونی به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و چشیدن طعم عدالت اجتماعی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت

سفر آقای پزشکیان، نفر دوم حکومت اسلامی در ایران؛ به عراق، از مهمترین رویدادهای چند روز گذشته است. عراق با ایران و امریکا روابط گرم و دوستانه‌ای دارد. ایران و امریکا هردو؛ در صحنه سیاسی عراق صاحب نفوذ هستند. عراق میدان مبارزه‌ی نیروهای شبه‌نظامی عراقی مورد حمایت ایران و نیروهای ارتش امریکا مستقر در عراق هم هست.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جنبش «زن، زندگی، آزادی»، تبلور درهم‌تنیدگی جنبش‌های اجتماعی!

ما بر این باوریم که جامعۀ مدنی ایران زنده‌تر، پویاتر و فعال‌تر از آن است که سرکوب‌ها و فشارهای امنیتی خللی در عزم مردم ما برای رسیدن به مطالبات برحق‌شان وارد آورد. درهم‌تنیدگی جنبش‌های مدنی، اجتماعی و صنفی که در جنبش عظیم «زن، زندگی، آزادی» تبلوری خیره‌کننده یافت، هموارکنندۀ راه گذاری خشونت‌پرهیز و مسالمت‌آمیز از جمهوری استبدادی دینی کنونی به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و چشیدن طعم عدالت اجتماعی است.

مطالعه »
پيام ها

مطالبات بی پاسخ زنان در دومین سالگرد جنبش ” زن، زندگی، آزادی”

این جنبش با تمام فراز و نشیب‌هایش، تاثیری بازگشت‌ ناپذیر بر وضعیت امروز مردم ایران گذاشته است و برگشت به گذشته خواب و خیالی بیش نیست. جامعه در واقع با مطرح کردن شعار زن، زندگی، آزادی دستورکار آینده‌ی خود را تعریف کرده است. این جنبش زمزمه‌ی آینده‌ای روشن، آزاد، برابر حقوق و بی‌دغدغه در چشم‌انداز زندگی مردم بوجود آورد. جنبش زنان برای دستیابی به تغییرات واقعی و پایدار، باید ساختارهای مردسالارانه، قوانین تبعیض‌آمیز و هنجارهای موجود را به چالش بکشد. این فرآیند به معنای بازنگری قوانین و بازتعریف ارزش‌ها و هنجارهای اجتماعی است که به طور سنتی به نفع مردان بوده‌اند.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیش از ۱۴۰۰ اعدام در دو سال پس از آغاز اعتراضات «زن، زندگی، آزادی»

در حکمت حکم خامنه‌ای پیرامون تأکید برهویت «امت سلامی» و رویکرددولت برگماشته نسبت به آن

جنبش «زن، زندگی، آزادی»، تبلور درهم‌تنیدگی جنبش‌های اجتماعی!

پیمایش ملی ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان در سال ۱۴۰۲ با جامعه آماری ۱۵٬۸۷۸ نفر در ۱۵ استان ایران انجام شد و شامل موضوعات متنوعی مانند مسائل اجتماعی، اخلاقی، و امنیتی است.

ژاندارک ایران زمین

یاد و نام جان باختگان راه آزادی را گرامی می داریم