جمعه ۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۹

جمعه ۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۹

بحران سازی در ارومیه، از ناکارآمدی تا غرض ورزی حکومت
به یقین شهروندان آزاده ی این سرزمین، هوشمندانه و مسئولانه برای استقرار حاکمیت ملت می کوشند، دیگر سان بودن آداب وسنن یکدیگر را به رسمیت می شناسند و تعامل بین...
۸ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: جبهه ملی ایران
نویسنده: جبهه ملی ایران
زخمی شدن حمدان بلال کارگردان فلسطینی برنده اسکار توسط ارتش اسرائیل
«سرزمین دیگری نیست» درباره مبارزه یک جامعه روستایی در کرانه باختری علیه وحشت شهرک نشینان و تخریب توسط ارتش اسرائیل است. اکنون خبر رسیده است که: حمدان بلال کارگردان برنده...
۸ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
عدالت اجتماعی از نگاه نسل "زد"، تلفیقی از برابری و شایسته‌سالاری
در حوزه اقتصادی، مشارکت‌کنندگان از رفتارهای تبعیض‌آمیزی سخن گفتند که فرصت‌های معیشتی و شغلی آنان را تحت تأثیر قرار داده است. در خانواده‌ها، برخی تجربه ترجیح والدین میان فرزندان و...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
خردمندی نیابی شادمانه ...
موهای جوگندمی‌اش روی شمعدانیِ جوان تاب می‌خورد. از جایی که ایستاده همه‌ی حیاط را می‌بیند. او برای هر گل و درختی، قصه داشت. قدیما برای مرغ و خروس هم قصه...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
درباره انقلاب زودرس
انقلاب‌های زودرس یا نارس وضعیتی را نمودار میسازند که در آن یک انقلاب پیش از آنکه شرایط اجتماعی، اقتصادی و سیاسی برای موفقیت و تثبیت آن کاملاً فراهم گشته باشد،...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: منوچهر صالحی
نویسنده: منوچهر صالحی
وقتی نظریه بدام‌افتاده و از زندگی جدا می‌گردد!
و اینک در گامی تازه و بزرگ به‌عقب، او بیش از پیش از نظریه اخلاق گفتمانی خویش عدول کرده و بقولی یک باردیگر علیه خود ونظریه‌اش، در صحنه سیاسی‌ ظاهر...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: تقی روزبه
نویسنده: تقی روزبه
درخواست حزب اپوزیسیون ترکیه: تحریم شرکت های حامی دولت اردوغان
چند روزی است که صدها هزار نفر در ترکیه علیه زندانی شدن اکرم امام اوغلو شهردار استانبول و رقیب انتخاباتی رجب طیب اردوغان, تظاهرات کرده اند. اکنون حزب اپوزیسیون از...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی

در سوگ کشتار لاله های اوین!

اين يک آموزه از جنس زمان و نمونه ای از آگاهی امروزين مردم ماست! استبداد، پرونده کشتارها را مختومه می خواهد و راه دست يافتن به چند و چون احکامش را می بندد. اما آزادی، خواهان روشنگری اين پرونده ها، و گسترش آگاهی نسبت به احکام آن در ميان مردم است.

در سوگ کشتار انسان می نویسم. در سوگ کشتار لاله های اوین! به احترام آنان در آن کس که بودند. کشتار ناگهانی بوده، هیچیک از پنج زندانی سیاسی – عقیدتی که در سحرگاه یکشنبه ۱۹ اردیبهشت در اوین به دار آویخته شدند، تا آخرین ساعت از اجرای حکم خبر نداشتند! وکلا و خانواده- هاشان نیز بی خبر بودند. همۀ جریان محاکمه و صدور حکم، پشت در های بسته، بدون حضور وکیل، بدون هیأت منصفه ای، بدون شاهد یا ناظری؛ و بدون آن که مجال دفاعی در کار باشد، فقط ۷ دقیقه طول کشید که ۳ دقیقه آن قرائت کیفر خواست دادستانی بوده! تعیین بود و نابود ۵ انسان در ۴ دقیقه!! و… کشتار ۵ انسان تنها به این خاطر که مثل باز جویان و شکنجه گرانشان نمی اندیشیدند! و حاضر نشده بودند به خواست آنان گردن نهند و خود و شرافت-شان را به بدترین استبداد بفروشند!

در بی کسی و بی حق و حقوقی و در بی قانونی محض، شیرین علم هولی – فرهاد وکیلی – علی حیدریان – مهدی اسلامیان و فرزاد کمانگر در قتلگاه اوین به دار آویخته می شوند!

مادر فرزاد مویه نمی کند! خواهر فرزاد می گوید؛ ” به همه-ی انسان هائی که وجدان بیدار دارند تبریک می گوئیم … احتیاجی به تسلیت نیست!” و وکیل اعدام شدگان می گوید: ” کسانی که فکر می کنند با اجرای حکم، این پرونده ها مختومه می شوند اشتباه می کنند … پرونده موکلین من مختومه نیست … این پرونده ها بعد از اجرای احکام زنده می شوند و قابل پیگیری هستند.”

این یک آموزه از جنس زمان و نمونه ای از آگاهی امروزین مردم ماست! استبداد، پرونده کشتارها را مختومه می خواهد و راه دست یافتن به چند و چون احکامش را می بندد. اما آزادی، خواهان روشنگری این پرونده ها، و گسترش آگاهی نسبت به احکام آن در میان مردم است.

کشتار اوین موج تازه ای از تأثر و انزجار، و خشم و نفرت علیه استبداد دینی در ایرانیان برانگیخته است. ایرانیان برون مرز در شش قاره جهان؛ در همبستگی با مردم درون مرز، یکپارچه علیه اعدام جوانان کشور به اعتراض برخا سته و آنرا محکوم کرده-اند.

شاید این کشتار، نخستین حلقه از زنجیره- ی کشتارهائیست که حکومت برای ارعاب همگانی و بازداشتن مردم از خیزش اعتراضی در سالروز کودتا، تدارک دیده است. تنها در حال حاضر ۱۶ زتدانی کرد دیگر و ۱۱ تن از معترضین به انتخابات که به مرگ محکوم شده اند در خطر اعدام قریب الوقوع بسر می برند! این بیم و خطر را همه احساس کرده- ایم و این موج فراگیر اعتراض، یک نیروی برانگیزنده اش، همین احساس است.

“موجی بر موجی می بندد… ۳۰ سال، نه! ۱۴۰۰ سال است که این طور است! اصلا” همۀ تاریخ ما این طور بوده است؛ موجی بر موجی می بندد … و ما در تسلسل امواج برخاسته از کشتار استبداد دینی و استبداد سیاسی، میراث این تسسلسل خونین و خونریز را همیشه از نسل قبل گرفته و به نسل بعد تحویل داده ایم!

کشتار اوین، نشانه هراس مرگبار حکومت ولائی – نظامی از بیداری مردم و گسترش آگاهی شهروندی در صفوف ملت ایران است. در پرتو همین آگاهی است که اعدام هر زندانی سیاسی – عقیدتی ، با هر مرام و مسلک، با هر دین و آئین، با هر زبان و فرهنگ و از هر قوم و در هر موقعیت اجتماعی، موضوع مخالفت و موجب اعتراض ماست. این نشانه آنست که ما از نکبت تقسیم ایرانیان به خودی و غیرخودی در حال رهائی هستیم و آزادی را برای همه و ایران را برای همه ایرانیان می خواهیم.

“هگل” فیلسوف آلمانی که نظام فلسفی بزرگ قرن نوزده را آفرید، در باره ما داوری دارد؛ او نوشته: “ایرانیان نخستین قوم در تاریخ بودند که به مفهوم آزادی دست یافتند! اما درک آنها این بود که آزادی برای یک تن است: شاه- پیامبر!”. چاره استبداد؛ رهیدن از این آزادی وحدانی است.

همۀ معنای استبداد ایرانی عبارت از آزادی سلطان ظل الله، ولی فقیه بوده است. اعتراض یکپارچه علیه اعدام پنج تن از زندانیان سیاسی – عقیدتی و انزجار توفنده از آمران بیدادگر آن؛ خود نشانه پیدائی امکان شرایط رهائی از آزادی وحدانی و نوید عبور ایران از استبداد دینی است.

انتظار این است که سران نمادین جنبش سبز، از رنج کشتار لاله های اوین یک فضیلت بسازند و در پایبندی به مواعید خود دایر بر دفاع از آزادی و حقوق اساسی مردم، آزادی را برای همه-ی نحله-ی دینی- مسلکی – قومی- سیاسی و اجتماعی ایران زمین بخواهند و در اعتراض به کشتار جنایتبار اوین، خاموشی اختیار نکنند و آنرا محکوم بشناسند.

کشتار اوین که بر لاله زاران کردستان خون باریده است، آزمون آزادیخواهی همۀ ماست. بایسته ماست که از این آزمون سربلند برآئیم؛ به احترام آرمان آزادی، آرمان سربداران این سرزمین که میهن همه ی ماست، در اعتراض به نقض بربرمنشانه حقوق بشری و شهروندی هموطنان مان، در پاسداشت حق حیات انسان و محکومیت اصل اعدام، برای آن که انسانیت از جنس زمان پایدار بماند و استواری بیشتر پیدا کند، بپا می خیزیم!

بگذار دستهامان یکدیگر را در مقام شهروندان برابرحقوق و صاحب حق انتخاب شهروندی، پیدا کند و در آن کس که هستیم؛ بلوچیم و یا کردیم، ترک یا ترکمنیم، فارس و یا عرب تباریم، به گرمی بفشرد، در میهنی یگانه و با یک نام؛ بنام ایران.

تاریخ انتشار : ۲۳ اردیبهشت, ۱۳۸۹ ۲:۳۶ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

آیا وجدان بشریت هنوز در مقابل این نسل کشی بیدار است؟

با آتش‌بس امیدی برای پایان جنگ و برداشتن سایه سنگین آن از سر مادران، کودکان، پیران و جوانان فلسطینی به وجود آمده بود، اما این امید با نقشه شوم جنایتکاران از بین رفت، نقشه‌ای که فراتر از یک جنگ معمولی بوده و هدف نهایی آن نابودی و آواره‌سازی یک ملت کهن از سرزمینش و تصرف باقی‌مانده خاک فلسطین است.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

آیا وجدان بشریت هنوز در مقابل این نسل کشی بیدار است؟

با آتش‌بس امیدی برای پایان جنگ و برداشتن سایه سنگین آن از سر مادران، کودکان، پیران و جوانان فلسطینی به وجود آمده بود، اما این امید با نقشه شوم جنایتکاران از بین رفت، نقشه‌ای که فراتر از یک جنگ معمولی بوده و هدف نهایی آن نابودی و آواره‌سازی یک ملت کهن از سرزمینش و تصرف باقی‌مانده خاک فلسطین است.

مطالعه »
پيام ها
٨ مارس گروه کار زنان سازمان فداييان خلق ايران (اكثريت)

روز جهانی زن: مبارزه برای برابری در سایه تحولات سیاسی

زنان ایرانی سال‌هاست که در صف مقدم مبارزات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی برای حقوق برابر ایستاده‌اند. آن‌ها با وجود محدودیت‌های شدید، علیه تبعیض جنسیتی، فقر زنانه ، زن‌کشی، کودک‌همسری و نابرابری‌های ساختاری مبارزه کرده‌اند. تاریخ مبارزات زنان، حکایت گام‌های استوار و دل‌های امیدواری است که در برابر ناملایمات ایستاده‌اند. آنان چراغ فردایی روشن را برافروخته‌اند، جایی که عدالت و برابری طنین‌انداز خواهد شد.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بحران سازی در ارومیه، از ناکارآمدی تا غرض ورزی حکومت

زخمی شدن حمدان بلال کارگردان فلسطینی برنده اسکار توسط ارتش اسرائیل

عدالت اجتماعی از نگاه نسل “زد”، تلفیقی از برابری و شایسته‌سالاری

خردمندی نیابی شادمانه …

درباره انقلاب زودرس

وقتی نظریه بدام‌افتاده و از زندگی جدا می‌گردد!