شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۰۱:۰۳

شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۰۱:۰۳

ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم
بیاییم رنجِ این روزهای دشوار را کم کنیم. با تغییر در نگرش، با چه باید کردِی دیگر… با عشق و زنده‌باد زندگی… نکبتِ جنگ، خانمان‌سوز است… بیانِ خواستِ یک‌صدایِ برقراری...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»
این هفت جریان کردستانی، در جریان تهاجم بسیار کارشده، هدفمند و برنامه ریزی شده برای لیبیایی کردن ایران، از سوی “جامعه جهانی” به رهبری آمریکا و نیروی نیابتی اش اسرائیل،...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر
مردم پس از آنچه گذشت انتظاراتی از حکومت دارند... در کوتاه‌مدت، اقداماتی سریع و نمادین چون آزادی زندانیان‌ سیاسی و تغییر واضح در رویکردهای رسانۀ ملی کمترین توقعات است. برگزاری...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: میرحسین موسوی
نویسنده: میرحسین موسوی
روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
عظمت را دوباره به جنبش ضدجنگ برگردانیم
قصد این نوشته بررسی شرایطی که به جنگ اخیر ختم شد، سیاست‌های مرگبار رهبران جمهوری اسلامی و یا جنایات اسرائیل در منطقه نیست. بلکه یافتن راهی برای تقویت جنبش ضدجنگ...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رضا جاسکی
نویسنده: رضا جاسکی
شوخیِ تلخِ تاریخ!
اگر به‌فرض در جهان وارونۀ کنونی شانسی هم برای ربودن جایزۀ صلح نوبل برای یک صلح‌طلب قلابی چون ترامپ و به قول خود وی استقرار صلح از موضع اقتدار وجود...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: تقی روزبه
نویسنده: تقی روزبه

دلائل انتخاب مردم امریکا

ـ نسل جوان امريکا - بين 18 الی 29 سال - تمايل بيشتری به انتخاب کری داشت - 54 درصد آرا اين بخش به کری تعلق گرفت- حال آنکه منتخبين سی سال به بالا بوش را ترجيح دادند - حدود 53 درصد آرا از اين گروه به بوش داده شد -.

تاریخ را رهبران ملتها رقم نمی زنند این مردمانند که رهبران را به راهبری هدایت می کنند.
حال اینکه چه مکانیزمهایی در این پروسه بر یکدیگر تداخل و تاثیر می گذارند بحث فعلی من نیست. 
سخن بر سر انتخاباتی ست که توجه و حساسیت میلیاردها انسان را در سرتاسر گیتی به خود جلب نمود. چرایی این نقطه حساس تار یخی نیز در حوزهء بررسی این مقاله نمی گنجد. 
آنچه که بیش از پیش فراروی بسیاری از سئوالات عینی و ذهنی قرار دارد این سئوال ساده و در عین حال پیچیده است که چگونه بوش توانست با ۳.۵ میلیون رای بیشتر از رقیب خویش مجددا” به پست ریاست جمهوری انتخاب شود.
برای یافتن پاسخ به این سئوال می بایست به خود رای دهندگان مراجعه کرد.
آنچه که از دل سنجش افکار عمومی مردم امریکا در ایالتهای گوناگون میتوان برشمرد موارد ذیل است:

پیش گفتار
علل و دلائل انتخاب رای دهندگان در هر جامعه ای منوط به پارامترهایی ا ست که بطور عموم قابل شناسایی و تدقیق می باشند. این مسئله بویژه در جوامعی که ساختار پارلمانتاریستی در آن نهادینه گشته و سنتهای دمکراتیک از آنجمله انتخابات آزاد جزو بدیهیات محسوب می شوند بسیار شفاف تر و قابل پیش بینی تر است.
تحقیقات و پژوهشهای جامعه شناسان در عرصه این حوزه بیانگر آنستکه دلیل و یا دلائل انتخاب رای دهندگان را می بایست در مسائل متنوع و گوناگونی جستجو کرد که به حقیقت نزدیکترند.
با نگاهی به جداول ذیل می توان استدلالهای فوق را بر شمرد.

ـ با توجه به اینکه همزمان با انتخاب رئیس جمهور انتخابات مجلس سنا و …. نیز برگزار گردید این تصور که رای دهندگان به بوش در تمامی ایالات به یکسان به کاندید جمهوریخواهان برای مجلس سنا نیز رای خواهند داد اشتباه بود.
برای مثال در ایالت ایندیانا جرج بوش ۶۰ درصد آرا – ۱۴۷۴۴۷۵ – را کسب نمود در حالیکه کاندید حزب دمکرات Bayh- – برای مجلس سنا در همین ایالت ۶۲ درصد آرا – ۱۴۸۸۷۸۲ – را به خود اختصاص داد و راهی مجلس شد.
حال آنکه در انتخابات فرمانداری همین ایالت کاندید حزب جمهوریخواه -Daniels – با ۵۳ درصد آرا به پست فرمانداری این ایالت رسید.

ـ استقبال زنان برای شرکت در انتخابات بیش از مردان بود. – ۵۴ درصد –
نرخ رشد شرکت زنان در انتخابات نسبت به دور قبل پنج درصد است. در حالیکه نرخ رشد شرکت مردان نسبت به دوره قبل تنها دو درصد است. ۵۵ درصد مردان به بوش و ۵۱ درصد زنان به کری رای دادند.

ـ در جدول مربوط به مهمترین دلیل برای انتخاب رای دهندگان میتوان خطوط بسیار ظریفی را از هم تمیز داد . آنانکه – ۱۹ درصد رای دهندگان- تروریسم را بعنوان مقوله ای پر اهمیت برای انتخاب رئیس جمهور قلمداد کرده اند هشتاد و شش درصد به جرج بوش رای دادند در حالیکه پانزده درصد رای دهندگان معتقد بودند که مسئله عراق مهمترین قضیه است و ۷۳ درصد چنین تفکری به کری رای داد.
در همین راستا برای ۲۲ درصد از رای دهندگان امور مربوط به ارزش های اخلاقی از اولویتهای مهم برای انتخاب رئیس جمهور محسوب می گشت. از این گروه ۸۰ درصد به بوش رای داده اند.
مسئله اقتصاد و کار که از شعارهای محوری انتخاباتی حزب دمکرات محسوب می گشت تنها ۲۰ درصد رای دهندگان را جذب می کرد. از این گروه حزب دمکرات ۸۰ درصد آرا را به خود اختصاص داد. همینگونه مسئله بهداشت – ۸% – و آموزش – ۴%- عده قلیلی را به خود مشغول می داشت.که از این دو گروه نیز کاندید حزب دمکرات به ترتیب ۷۷ درصد و ۷۳ درصد آرا را به خود اختصاص داد.
مسئله مالیات ظاهرا” در منظر امریکایی ها هنوز جایگاه انتخاباتی ویژه نیافته چراکه تنها ۵ درصد معتقد به اولویت جایگاه این مقوله در پروسه انتخابات ریاست جمهوری هستند.

ـ آنچه که مربوط به انتظارات مردم امریکا از رئیس جمهور مورد انتخاب خود دارند نیز از اهمیت کلیدی برخوردار است. برای مثال ۲۴ درصد از رای دهندگان بر این اعتقادند که رئیس جمهورشان می بایست در جهت تغییر در جامعه خیز بردارد. ۹۵ درصد چنین تفکری به کاندید حزب دمکرات – کری – رای داد.
در مقابل ۱۷ درصد از رای دهندگان معتقدند که رئیس جمهوری با خصوصیات ” رهبر قوی” را ترجیح می دهند. چنین تفکری با ۸۷ درصد از آرا خود بوش را برگزید.
برای ۸ درصد از رای دهندگان نیز ایمان مذهبی مهمترین خصوصیت رئیس جمهورشان است. در این گروه نیز ۹۱ درصد به جرج w بوش لبیک گفتند.
جالب توجه اینکه تنها ۷ درصد رای دهندگان ذکاوت و با هوشی را از مهمترین خصایص ریاست جمهوری می دانند و از این گروه نیز تنها ۹ درصد به بوش رای داد!

ـ نسل جوان امریکا – بین ۱۸ الی ۲۹ سال – تمایل بیشتری به انتخاب کری داشت – ۵۴ درصد آرا این بخش به کری تعلق گرفت- حال آنکه منتخبین سی سال به بالا بوش را ترجیح دادند – حدود ۵۳ درصد آرا از این گروه به بوش داده شد -.

ـ رنگین پوستان امریکایی که ۱۱ درصد رای دهندگان را تشکیل می دادند با اکثریت شکننده ای به کری رای دادند – ۸۸ درصد -. اما شهروندان لاتین تبار – ۸ درصد رای دهنده گان – و آسیایی – ۲ درصد رای دهنده گان- به ترتیب ۵۳ و ۵۶ درصد از آرا خود را به کری سپردند.

ـ تاثیرات میزان درآمد رای دهندگان در سمت دهی آرا نیز گویاست. درآمدهای سالیانه کمتر از ۵۰۰۰۰ دلار با نرخی برابر ۵۵ درصد آرا برای کری و بیشتر از این مبلغ با نرخی حدود ۵۶ درصد برای بوش رقم خوردند.
البته هر چه درآمد کمتر درصد حمایت از کری بیشتر و بلعکس. برای مثال برای گروه با درآمد کمتر از ۱۵۰۰۰ دلار ۶۳ درصد آماده گی برای حمایت از کری وجود داشت. در حالیکه همین میزان حمایت – ۶۳ درصد- از بوش برای گروه رای دهنده گان با درآمد بیش از ۲۰۰۰۰۰ دلار میسربود!

با تاملی در لیستهای ضمیمه می توان به نکات قابل توجه دیگری نیز دست یافت. آنرا به حوصله و ذوق خوانندگان محترم ارجاع می دهم! 

 

تاریخ انتشار : ۲۰ آذر, ۱۳۸۳ ۲:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم

اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»

بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر

روایت زنان افغانستانی از رد مرز

در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند

عظمت را دوباره به جنبش ضدجنگ برگردانیم