سه شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۵

سه شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۵

حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی
حق دادخواهی و داشتن یک نظام قضایی منصف و برخورداری از دادرسی عادلانه از جمله حقوق اساسی ملت‌ها است، و این اهداف، جز در زیر چتر حمایت یک نهاد قضایی...
۲۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سیروان منصوری
نویسنده: سیروان منصوری
صلح متزلزل در سوریه جدید
پس از سقوط دیکتاتوری اسد, انتقال قدرت در سوریه منظم تر از آن چیزی بوده است که بسیاری انتظار داشتند. اما آیا حاکم جدید حاضر به سازش های پایدار هست؟...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت
روز یکشنبه ۱۲ ژانویه ۲۰۲۵, صد وششمین سالگرد به قتل رساندن رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت بود. مطابق معمول در این روز همه ساله در شهر برلین یادبود قتل رهبران...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: رضا کاویانی
نویسنده: رضا کاویانی
داشتم پوست می انداختم
در سپیدار خیال، باز می خواندم این سرود: من به پایان نمی اندیشم ...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
چرا سلطنت‌طلب‌ها در توهم خودبزرگ‌بینی به‌سر می‌برند؟
اساساً نوع نگاه و برخورد راست‌های افراطی با دیگران، بر مبنای دوقطبی‌سازی شدید شکل می‌گیرد: یا به‌طور کامل از آن‌ها حمایت می‌کنند یا به سرکوب و حتی حذفشان می‌پردازند. این...
۲۳ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
این ماشین را قبل از دیوانه شدن ایلان ماسک خریدم!
پاتریک اشنایدر عادت داشت با ماشین برقی خود جلب توجه کند. در ژانویه ۲۰۲۴، اشنایدر... یک خودروی مدلY از تسلا خرید. از آن زمان تاکنون، دوستان، آشنایان و حتی رهگذران,...
۲۳ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: الکساندر دملینگ، سایمون هیج و لوکاس کیسل - برگردان رضا کاویانی
نویسنده: الکساندر دملینگ، سایمون هیج و لوکاس کیسل - برگردان رضا کاویانی
تحولات ایران مابین دو کنگره
اخیراً کنگره بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) در شرایط بغرنج کشور، منطقه و جهان با موفقیت برگزار شد و اسناد مصوب کنگره در «دفترچه کنگره بیستم» منتشر گردید. این...
۲۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: محمود سيدى
نویسنده: محمود سيدى

دهم دسامبر را با خواست پایبند کردن دولت ایران به اعلامیه جهانی حقوق بشر گرامی داریم!

جمهوری اسلامی نمی تواند همواره از مزایای همکاری بین المللی برای محکم کردن سلطه خود بهره مند گردد و در عین حال، در سیاست داخلی، اساسی ترین موازین حقوقی جهان شمول را لگدمال کند. "تدبیر"ی که قرار است "امید" به بهبود اوضاع را به جامعه ایران باز گرداند، نمی تواند به دهن کجی آشکار رئیس قوه قضائیه به حقوق جهان شمول بشر بی اعتنا بماند.

 

شامگاه دهم دسامبر ١٩۴٨ نمایندگان دولت های عضو سازمان ملل متحد در صد و هشتاد و سومین نشست عمومی سومین دوره مجمع عمومی این سازمان گرد آمدند تا طرح اعلامیه جهانی حقوق بشر را بررسی کنند. این طرح طی حدود دو سال در کمیسیونی در سازمان ملل تدوین شده بود. نماینده ایران در نشست دهم دسامبر ١٩۴٨ حضور داشت و همراه با اکثریت هیئت های نمایندگی حاضر در اجلاس، به اعلامیه جهانی حقوق بشر رأی مثبت داد.

 از آن تاریخ، شصت و پنج سال می گذرد. هر سال، جامعه جهانی دهم دسامبر را به عنوان روز جهانی حقوق بشر گرامی می دارد. اعلامیه جهانی حقوق بشر در ۶۵ سال گذشته، منشأ و الهام بخش مصوبات دیگر سازمان ملل برای نهادینه کردن حقوق بشر بوده است. از این رو، اعلامیه جهانی حقوق بشر حکم سند اصلی برای پایبند کردن دولت ها به حقوقی را دارد که تک تک افراد بشر از آن برخوردارند.

 اما ۶۵ سال پس از تصویب اعلامیه ١٩۴٨، وضعیت حقوق بشر در جهان هنوز نیازمند مبارزه و اقدام برای عقب راندن تعرض به این حقوق به ویژه از سوی دولت هاست. در ایران امروز، این تعرض دولتی از آن رو در قیاس با اکثریت کشورهای جهان متفاوت است که نظام جمهوری اسلامی هنوز حتی در لفظ نیز الزام آور بودن رأی شصت و پنج سال پیش دولت ایران به اعلامیه جهانی حقوق بشر را نمی پذیرد. برخورد حکومت ایران به این اعلامیه، یک برخورد دوگانه است. آنجا که پای منافع دیپلماتیک حکومت اسلامی در میان است، این حکومت از زیر سئوال بردن آشکار معیارهای جهانی حقوق بشر خودداری می کند. اما در داخل ایران و در رفتار با شهروندان ایران، رژیم جمهوری اسلامی حاضر به پذیرش و پایبندی به مفاد اعلامیه جهانی حقوق بشر نیست. همین چند روز پیش بود که رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی، در واکنش به محکومیت مجدد نقض حقوق بشر در ایران در مجامع جهانی اظهار داشت: “یکی از ریشه‌های ادعاهای مطرح شده در مقوله حقوق بشر به اختلاف مبنایی میان غرب و جهان اسلام در این حوزه مربوط می‌شود.” به عبارت دیگر، حکومت جمهوری اسلامی، معیارهای جهانی حقوق بشر را ساخته و پرداخته “غرب” می داند و حاضر به پذیرش آن نیست.

 این روزها که بار دیگر سخن از اصلاح امور در جمهوری اسلامی می رود، لازم به یادآوری است که اساسی ترین و مهمترین عرصه اصلاحات، عرصه حقوق بشر است و هیچ اصلاح و رفرمی را نمی توان جدی گرفت بدون اینکه وضعیت حقوق بشر در ایران را بهبود محسوس بخشد. ما همه نیروهائی را که معیارهای جهان شمول حقوق بشری را می پذیرند فرا می خوانیم صرفنظر از مواضع سیاسی و تمایلشان به مشی تحول طلبی یا اصلاح طلبی، روز جهانی حقوق بشر را به مناسبتی برای طرح خواست پایبندی حکومت ایران به اعلامیه جهانی حقوق بشر تبدیل کنند. پس از سی و پنج سال برخورد دوگانه به معیارهای جهانی حقوق بشر، متجاوز از سه دهه ادعای جمهوری اسلامی دایر بر همکاری با جامعه جهانی و هم زمان با آن تن ندادن به جهان شمول بودن حقوق بشر در برخورد با شهروندان ایران، باید عزم را برای پایان دادن به این سیاست یک بام و دو هوا جزم کرد.

 جمهوری اسلامی نمی تواند همواره از مزایای همکاری بین المللی برای محکم کردن سلطه خود بهره مند گردد و در عین حال، در سیاست داخلی، اساسی ترین موازین حقوقی جهان شمول را لگدمال کند. “تدبیر”ی که قرار است “امید” به بهبود اوضاع را به جامعه ایران باز گرداند، نمی تواند به دهن کجی آشکار رئیس قوه قضائیه به حقوق جهان شمول بشر بی اعتنا بماند. اصلاح طلبی و حتی اعتدال، با سکوت یا تأیید ضمنی اعدام های پرشمار امسال در ایران قابل جمع نیست. توجیه یا سکوت در مقابل انتقام گیری جنایتکارانه قوه قضائیه جمهوری اسلامی از زندانیان در بلوچستان بابت اقدام مسلحانه مخالفان حکومت در این منطقه، توجیه یا سکوت در برابر اعدام های پیاپی در کردستان، توجیه یا سکوت در مورد ادامه سیاست ورشکسته اعدام متهمان به جرائمی مانند قاچاق مواد مخدر، ادعای اصلاح طلبی، اعتدال یا تدبیر هر مدعی را باطل می کند. این چه اعتدالی است که در سایه آن، کشتار ادامه دارد و مسئول ماشین کشتار به این کار افتخار هم می کند؟ چه امیدی به اصلاح امور می ماند هنگامی که بهائیان در زندانند، دانشجویان صرفا به خاطر فعالیت سیاسی زندانی اند و بازداشت خانگی افراد بدون هیچ مبنا حتی در قوانین جمهوری اسلامی، ادامه دارد؟

 آنچه حق مسلم اصلی مردم ایران است، همان است که در ماده اول اعلامیه جهانی حقوق بشر آمده است: “همه آحاد بشر، آزاد و برابر در شأن و حقوق، زاده می شوند. آنها از موهبت منطق و وجدان برخوردارند و باید با روح برادری با یکدیگر رفتار کنند.” تا زمانی که واقعیت جامعه ما با این آرمان، فاصله ای بدین بزرگی که می بینیم دارد، هر دهم دسامبر نیشتری به وجدان ماست که از مبارزه برای حقوق بشر در ایران باز نایستیم.

 

هیئت سیاسی ـ اجرائی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

١٨ آذرماه ١٣٩٢ (٩ دسامبر ٢٠١٣)

تاریخ انتشار : ۱۸ آذر, ۱۳۹۲ ۸:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی

صلح متزلزل در سوریه جدید

موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت

داشتم پوست می انداختم

چرا سلطنت‌طلب‌ها در توهم خودبزرگ‌بینی به‌سر می‌برند؟

این ماشین را قبل از دیوانه شدن ایلان ماسک خریدم!