دوشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۰

دوشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۰

بیانیه «همگامی» در محکومیت اخراج فله‌ای مهاجران افغان
روند اخراج گسترده مهاجران افغان از ایران، که با دامن زدن به افغان‌ستیزی و با هدف انحراف افکار عمومی صورت می‌گیرد، اقدامی تلخ، ناعادلانه و تأسف‌برانگیز است. این سیاست در...
۱۶ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
خواست مشترک و فراگیر مبارزان میهن‌دوست ایران، آزادی بی‌قیدوشرط زندانیان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است!
اساساً مفهومی به نام «جرم سیاسی» موضوعیت و معنایی ندارد. جرم‌شماری این فعالیت‌های حقوق بشری غیرقانونی‌ست و باید ممنوع شود. فعالیت سیاسی، اجتماعی و فرهنگی اقدامی مجرمانه نیست و نمی‌تواند...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پروین همتی
نویسنده: پروین همتی
#جدول_مندلیف
به تعبیر متخصصان، هوش مصنوعی، نفتِ آینده است و تبدیل شدن به مرکز گرانش اقتصادی در جهانِ امروز ، خود نوعی خلقِ ثروتِ بیکران.
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳) مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی
… درباره سازما‌ندهی طبقه کارگر به‌عنوان یک طبقه از طریق اتحادیه‌های کارگری هیچ چیزی گفته نشده است.این امر خیلی مهم است، در واقع، بدین‌جهت که این‌ها تشکلات واقعی پرولتاریا هستند، که روزمره...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: برگردان: آمادور نویدی
نویسنده: برگردان: آمادور نویدی
بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ
وقت آن فرا رسیده است که حاکمان از این فرصت تاریخی و سرمایه به دست آمده برای تحقق وفاق واقعی ملی و در جهت کاهش فاصله با مردم، بازسازی کشور...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس
خیرخواهانه متذکر می شویم که راه علاج مشکلات روزافزون کشور، نه افزایش بگیر و ببندهای بی ضابطه و تشدید رویکردهای امنیتی و تحدید و تضییع حقوق شهروندی (ولو با حفظ...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: وکلاپرس
نویسنده: وکلاپرس
روایت مهتدی، فعال سیاسی و همسر آنیشا اسداللهی از انتقال همسرش و دیگر زندانیان زن از اوین به زندان قرچک
از چند روز، قبل از حمله یکی از اکانت‌های مرتبط با رژیم اسرائیل، این پیام را گذاشته بود که زدن سردر اوین، منتفی نیست. مسئله‌ای که نگرانی‌های ما را دوچندان...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: محمد جعفری
نویسنده: محمد جعفری

دهم دسامبر را با خواست پایبند کردن دولت ایران به اعلامیه جهانی حقوق بشر گرامی داریم!

جمهوری اسلامی نمی تواند همواره از مزایای همکاری بین المللی برای محکم کردن سلطه خود بهره مند گردد و در عین حال، در سیاست داخلی، اساسی ترین موازین حقوقی جهان شمول را لگدمال کند. "تدبیر"ی که قرار است "امید" به بهبود اوضاع را به جامعه ایران باز گرداند، نمی تواند به دهن کجی آشکار رئیس قوه قضائیه به حقوق جهان شمول بشر بی اعتنا بماند.

 

شامگاه دهم دسامبر ۱۹۴۸ نمایندگان دولت های عضو سازمان ملل متحد در صد و هشتاد و سومین نشست عمومی سومین دوره مجمع عمومی این سازمان گرد آمدند تا طرح اعلامیه جهانی حقوق بشر را بررسی کنند. این طرح طی حدود دو سال در کمیسیونی در سازمان ملل تدوین شده بود. نماینده ایران در نشست دهم دسامبر ۱۹۴۸ حضور داشت و همراه با اکثریت هیئت های نمایندگی حاضر در اجلاس، به اعلامیه جهانی حقوق بشر رأی مثبت داد.

 از آن تاریخ، شصت و پنج سال می گذرد. هر سال، جامعه جهانی دهم دسامبر را به عنوان روز جهانی حقوق بشر گرامی می دارد. اعلامیه جهانی حقوق بشر در ۶۵ سال گذشته، منشأ و الهام بخش مصوبات دیگر سازمان ملل برای نهادینه کردن حقوق بشر بوده است. از این رو، اعلامیه جهانی حقوق بشر حکم سند اصلی برای پایبند کردن دولت ها به حقوقی را دارد که تک تک افراد بشر از آن برخوردارند.

 اما ۶۵ سال پس از تصویب اعلامیه ۱۹۴۸، وضعیت حقوق بشر در جهان هنوز نیازمند مبارزه و اقدام برای عقب راندن تعرض به این حقوق به ویژه از سوی دولت هاست. در ایران امروز، این تعرض دولتی از آن رو در قیاس با اکثریت کشورهای جهان متفاوت است که نظام جمهوری اسلامی هنوز حتی در لفظ نیز الزام آور بودن رأی شصت و پنج سال پیش دولت ایران به اعلامیه جهانی حقوق بشر را نمی پذیرد. برخورد حکومت ایران به این اعلامیه، یک برخورد دوگانه است. آنجا که پای منافع دیپلماتیک حکومت اسلامی در میان است، این حکومت از زیر سئوال بردن آشکار معیارهای جهانی حقوق بشر خودداری می کند. اما در داخل ایران و در رفتار با شهروندان ایران، رژیم جمهوری اسلامی حاضر به پذیرش و پایبندی به مفاد اعلامیه جهانی حقوق بشر نیست. همین چند روز پیش بود که رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی، در واکنش به محکومیت مجدد نقض حقوق بشر در ایران در مجامع جهانی اظهار داشت: “یکی از ریشه‌های ادعاهای مطرح شده در مقوله حقوق بشر به اختلاف مبنایی میان غرب و جهان اسلام در این حوزه مربوط می‌شود.” به عبارت دیگر، حکومت جمهوری اسلامی، معیارهای جهانی حقوق بشر را ساخته و پرداخته “غرب” می داند و حاضر به پذیرش آن نیست.

 این روزها که بار دیگر سخن از اصلاح امور در جمهوری اسلامی می رود، لازم به یادآوری است که اساسی ترین و مهمترین عرصه اصلاحات، عرصه حقوق بشر است و هیچ اصلاح و رفرمی را نمی توان جدی گرفت بدون اینکه وضعیت حقوق بشر در ایران را بهبود محسوس بخشد. ما همه نیروهائی را که معیارهای جهان شمول حقوق بشری را می پذیرند فرا می خوانیم صرفنظر از مواضع سیاسی و تمایلشان به مشی تحول طلبی یا اصلاح طلبی، روز جهانی حقوق بشر را به مناسبتی برای طرح خواست پایبندی حکومت ایران به اعلامیه جهانی حقوق بشر تبدیل کنند. پس از سی و پنج سال برخورد دوگانه به معیارهای جهانی حقوق بشر، متجاوز از سه دهه ادعای جمهوری اسلامی دایر بر همکاری با جامعه جهانی و هم زمان با آن تن ندادن به جهان شمول بودن حقوق بشر در برخورد با شهروندان ایران، باید عزم را برای پایان دادن به این سیاست یک بام و دو هوا جزم کرد.

 جمهوری اسلامی نمی تواند همواره از مزایای همکاری بین المللی برای محکم کردن سلطه خود بهره مند گردد و در عین حال، در سیاست داخلی، اساسی ترین موازین حقوقی جهان شمول را لگدمال کند. “تدبیر”ی که قرار است “امید” به بهبود اوضاع را به جامعه ایران باز گرداند، نمی تواند به دهن کجی آشکار رئیس قوه قضائیه به حقوق جهان شمول بشر بی اعتنا بماند. اصلاح طلبی و حتی اعتدال، با سکوت یا تأیید ضمنی اعدام های پرشمار امسال در ایران قابل جمع نیست. توجیه یا سکوت در مقابل انتقام گیری جنایتکارانه قوه قضائیه جمهوری اسلامی از زندانیان در بلوچستان بابت اقدام مسلحانه مخالفان حکومت در این منطقه، توجیه یا سکوت در برابر اعدام های پیاپی در کردستان، توجیه یا سکوت در مورد ادامه سیاست ورشکسته اعدام متهمان به جرائمی مانند قاچاق مواد مخدر، ادعای اصلاح طلبی، اعتدال یا تدبیر هر مدعی را باطل می کند. این چه اعتدالی است که در سایه آن، کشتار ادامه دارد و مسئول ماشین کشتار به این کار افتخار هم می کند؟ چه امیدی به اصلاح امور می ماند هنگامی که بهائیان در زندانند، دانشجویان صرفا به خاطر فعالیت سیاسی زندانی اند و بازداشت خانگی افراد بدون هیچ مبنا حتی در قوانین جمهوری اسلامی، ادامه دارد؟

 آنچه حق مسلم اصلی مردم ایران است، همان است که در ماده اول اعلامیه جهانی حقوق بشر آمده است: “همه آحاد بشر، آزاد و برابر در شأن و حقوق، زاده می شوند. آنها از موهبت منطق و وجدان برخوردارند و باید با روح برادری با یکدیگر رفتار کنند.” تا زمانی که واقعیت جامعه ما با این آرمان، فاصله ای بدین بزرگی که می بینیم دارد، هر دهم دسامبر نیشتری به وجدان ماست که از مبارزه برای حقوق بشر در ایران باز نایستیم.

 

هیئت سیاسی ـ اجرائی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

۱۸ آذرماه ۱۳۹۲ (۹ دسامبر ۲۰۱۳)

تاریخ انتشار : ۱۸ آذر, ۱۳۹۲ ۸:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیانیه «همگامی» در محکومیت اخراج فله‌ای مهاجران افغان

خواست مشترک و فراگیر مبارزان میهن‌دوست ایران، آزادی بی‌قیدوشرط زندانیان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است!

#جدول_مندلیف

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳) مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی

بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ

اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس