سه شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۵:۰۹

سه شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۵:۰۹

الکساندریا اوکاسیو کورتز، نماینده چپگرای کنگره: رهبر بعدی حزب دموکرات آمریکا؟
بی‌رهبر و بدون پاسخ به سیاست های دونالد ترامپ: حزب دموکرات آمریکا در بحران بزرگی گیر کرده است. بر اساس یک نظرسنجی، حتی در میان حامیان این حزب، میزان رضایت...
۲۸ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
عصر هوش مصنوعی: پایان دموکراسی، آغاز پادشاهی نخبگان فناوری؟
جنبش واپسگرایی نوین، که با عنوان «روشنگری تاریک» (Dark Enlightenment) نیز شناخته می‌شود، در آغاز دهۀ ۲۰۰۰ با نقد دموکراسی، برابری اجتماعی و لیبرالیسم شکل گرفت. این جنبش با پافشاری...
۲۸ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی
کاهش بودجه تحقیقات علمی در دولت ترامپ: بحران در پژوهش‌های اقلیمی و علمی
بسیاری از پروژه‌های علمی متوقف شده و صدها نفر شغل خود را از دست داده‌اند. این بحران به حوزه‌هایی مانند تحقیقات قطبی، تغییرات اقلیمی، سلامت جهانی و علوم دریایی آسیب...
۲۷ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
به مناسبت ۲۹ اسفند، سالروز ملی شدن صنعت نفت
ما دریغا که کودتای ننگین ۲۸ مرداد به دست بیگانگان و عمال داخلی اشان و برقراری استبداد و خفقان پس از آن، حرکت در مسیر آزادی و دموکراسی متوقف شد؛...
۲۷ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشور و جبهه ملی ایران- اروپا
نویسنده: سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشور و جبهه ملی ایران- اروپا
بیانیه مجامع اسلامی ایرانیان بمناسبت ۲۹ اسفند سالگرد ملی کردن صنعت نفت ایران
حکومت دکتر مصدق، ملی بود. زیرا در خدمت ملت و حافظ حقوق برابر هر ایرانی از هر جنسیت، قومیت، دین یا مرام بعنوان شهروند بود. همچنین وی در برنامه ها...
۲۷ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: مجامع اسلامی ایرانیان
نویسنده: مجامع اسلامی ایرانیان
کجا پنهان شود آن صوت نیکو؛ به مناسبت زادروز بانو پریسا
از روزهایی که با آواز دلکشش و با ترانه “الا ای پیر فرزانه”* بر آهنگی از حسین علیزاده در جشن هنر شیراز خوش درخشید و نامش آوازه‌ای یافت دو سه...
۲۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: حبیب حسینی فرد
نویسنده: حبیب حسینی فرد
چرایی صرف سی سال سرودن شاهنامه توسط فردوسی!
اگر سخن فردوسی، هنوز بر دل ما می‌نشیند، چه دلیلی جز این می‌تواند داشته باشد که آن الگوی شهریاری او، هیچ‌گاه در ایران تحقق نیافته و روح ملی، همچنان در...
۲۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: باقر پرهام
نویسنده: باقر پرهام

راست افراطی و سیاست حذف همیشگی اصلاح طلبان

ظاهرا حوادث کنونی نشان میدهند که اصلاح طلبان نیت و قصد جریان راست افراطی را درک کردهاند، و علیرغم سیاست انفعالی خود در دوران اصلاحات، این بار تصمیم گرفتهاند که با مقاومت در مقابل وضع موجود، لااقل از حضور و هویت خود دفاع کنند.

بعد از افشا تقلبات گسترده در انتخابات ۲۲ خرداد از طرف نهادهای منتسب به اصلاح طلبان و مشخصا شخص موسوی و کروبی، و به زیر سئوال بردن نتایج آن که در آن احمدی نژاد با کسب رای ۲۴ میلیونی توانست به ظاهر برنده آن اعلام شود، هم اینک جامعه ایران در اثر اعتراضات مردمی و خیابانی روزهای مهیجی را پشت سر میگذراند. روند حوادث ظاهرا چنین نشان میدهند که این بار اصلاح طلبان تصمیم گرفتهاند که تسلیم نتیجه انتخابات مهندسی شده نشوند، و با قرار گرفتن در مقابل رای رهبری، نتیجه جاری و اعلام شده انتخابات را به چالش بکشند، و به این طریق یا جریان غالب را به بازشماری مجدد آرا اعلام شده وادار کنند، و یا انتخابات دیگری را متعاقب آن سازماندهی کنند.

چنانکه از روند حوادث قبل از روز ۲۲ خرداد پیداست، جریان غالب در جمهوری اسلامی با میدان دادن به جریان اصلاح طلب سعی کرد که با جلب آنها مردم بیشتری را به پای صندوقهای رای بکشاند، و بعد با تقلب گسترده در آرا، و مصادره کردن آن به نفع خود چنین نشان دهد که حضور مردم در انتخابات برای رای دادن به آنها بوده است. در واقع جلوگیری گسترده از حضور ناظرین اصلاح طلب در هنگام شمردن آرا، آن فرصت طلائی ای بود که امکان تقلب گسترده را امکان پذیر ساخت.

اما چرا جریان راست افراطی همراه با رهبری به چنین امری دست یازید، و این چنین گسترده و بدون مهابا از نتایج احتمالی آن، چنین تقلب گستردهای را سازمان داد؟ آیا همچنانکه بسیاری از مفسران و ناظرین خبری معتقدند، نمی شد که تقلب، چنین در ابعاد گستردهای صورت نگیرد!؟

ظاهرا تمام روند حوادث چنین نشان میدهند که جریان راست افراطی برنامه از پیش تدارک شدهای برای شکست قطعی و همیشگی جریان اصلاح طلب داشته است. بدین معنی که این جریان، اصلاح طلبان را به شدت نافی و مزاحم برنامههای خود و همچنین تداوم آن میدانست و میداند، و بنابراین میبایست یک بار برای همیشه از دست آن خلاص شود. و این امکان پذیر نبود الا در زدن آنها در یک همایش انتخاباتی. یعنی درست عرصهای که مظهر اقتدار جریان اصلاح طلب بود. جریان اصلاح طلب که در دوران زمامداری احمدی نژاد توانسته بود با استفاده از ندانم کاریها و سیاستهای مخرب و ناکارآمد آن که جامعه ایران را بیش از پیش به بحران کشانیده بود، دور دیگری را از حضور خود تجربه کند و به شدت فعال شود، بار دیگر موفق شد که برای در دست گرفتن سیستم اجرای کشور خیز برداشته، و دست به کار شود. جریان راست افراطی هم که حضور عینی اصلاح طلبان و تحمیل اجباری آنان را بر وجود خود میدید، و هم از طرف دیگر عدم توان قطعی خود را در مقابله با آنان عملا تجربه میکرد، ظاهرا تصمیم بدان گرفت که با یک سازماندهی گسترده تقلباتی در انتخابات، برای همیشه از طریق خوار کردن آنان، حضور آنها را ناچیز نشان دهد، و با ضربهای روانی و اعلام بیشترین آرا ممکن به نفع خود، برای همیشه و یا لااقل دورانی نسبتا طولانی آنان را از صحنه رانده، و به راحتی برنامههای خود را به پیش ببرد. راست افراطی که بنابه وضع موجود عموما و تنها اصلاح طلبان را مانع جدی در سر راه خود می دید، سعی کرد در واقع با کشیدن اصلاح طلبان به روند انتخابات و بعد از آن از طریق مهندسی وحشتناک آرا ریخته شده به صندوقها، قبل از هرچیز رفورمیستها را در عرصه رای مفتضح کند، و بعد با استقرار اتوریته خود در حاکمیت با پیشبرد سیاست ارعاب و سرکوب آنان را بیشتر به حاشیه براند. از یاد نبریم که احمدی نژاد در مناظرههای خود علنا از سیاست خود مبنی بر اینکه در دوران وی کمترین کتاب در ایران انتشار یافته است به شیوهای ضمنی دفاع کرد، و این را به عنوان نقطه ضعف خود به حساب نیاورد. یعنی در واقع این سخن حریفان خود را پذیرفت تا از این طریق نشان دهد که هم به جد بر ضد روش فرهنگی اصلاح طلبان است و هم، چنین عرصهای را اساسا عرصه مناقشه نمیداند.

اما آیا حذف و یا تضعیف همیشهای اصلاح طلبان در ایران ممکن است؟ آیا حتی با ایجاد یک حکومت نظامی ـ امنیتی میتوان برای همیشه مزاحمان خود را در قدرت از صحنه رقابت حذف کرد؟ آیا احمدی نژاد میتواند برای همیشه اصلاح طلبان را به مهرههای تابع و سر به زیر تبدیل کند، که فقط در بزنگاه مقاطع انتخاباتی، و یا جاههای دیگر بتواند تنها از آنان استفاده ابزاری کند؟

ظاهرا حوادث کنونی نشان میدهند که اصلاح طلبان نیت و قصد جریان راست افراطی را درک کردهاند، و علیرغم سیاست انفعالی خود در دوران اصلاحات، این بار تصمیم گرفتهاند که با مقاومت در مقابل وضع موجود، لااقل از حضور و هویت خود دفاع کنند. در واقع مقطع کنونی برای آنان مقطع مرگ و زندگی در حضور سیاسی شان در جامعه و در حاکمیت است. و اینکه مقاومت آنها تا کجا خواهد رفت، و در چه ابعادی امکان پذیر خواهد بود، خود امری است پیش بینی ناپذیر و البته با توجه به مماشات آنان در گذشته تا حد زیادی متاسفانه جای گمان. اما به هر حال فضای موجود که نتیجه رقابت و تناقضات درون حکومتی در مقاطع انتخاباتی است، خود در خود امر قابل توجهای است که در شکل گیری بعدی تفکرات مردم تاثیرات به سزائی خواهد داشت. یکدست کردن نهائی حاکمیت، و متعاقب آن انتخاباتهای مهندسی شده بعدی در تمام تاریخ پیش روی جمهوری اسلامی، آن چیزی است که رفتار سیاسی مردم را نیز تغییر خواهد داد، و بی گمان حاکمیت را در مقابل مشکلات بسیار عدیدهتری قرار خواهد داد.

تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد, ۱۳۸۸ ۸:۵۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

موفّقیّت انتخاباتی چشم‌گیر شما، نشانهٔ نیاز جامعهٔ آلمان به نیروی چپ صلح‌دوست و مدافع حقوق بشر است!

ما باور داریم که این دست‌آوردها قابل تعمیم و گسترش بسیار بیش‌تری‌ست. قدرت‌گیری حزب آلترناتیو برای آلمان که بخش‌هایی از آن به حکم قطعی و غیر قابل اعتراض دادگاه اداری عالی آلمان «راست‌گرای افراطی قطعی» می‌باشند، وظیفهٔ حزب شما در مقابله با آن را به نیاز مبرم روز تبدیل می‌کند. ما اطمینان داریم که حزب چپ آلمان با تکیه بر انسجام کنونی خود و با توجّه به نیروی جوان و پویای موجود در آن، توان آن را دارد که با عزم سوسیالیستی در این مبارزه نقش تعیین‌کننده‌ای ایفاء کند.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
ظریف

استعفای ظریف تبعیضی جدید بر تبعیضات گذشته!

در جمهوری اسلامی، قوانین تبعیض‌آمیز کم نیستند و سال‌هاست که علیه این قوانین مبارزه صورت می‌گیرد. اکنون، افزوده شدن تبعیضی جدید بر تبعیضات گذشته نگران‌کننده است. تأسف‌بارتر آنکه برخی ایرانیان لائیک و سکولار خارج از کشور بدون توجه به شیوه ارتجاعی عزل ظریف از …

مطالعه »
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

موفّقیّت انتخاباتی چشم‌گیر شما، نشانهٔ نیاز جامعهٔ آلمان به نیروی چپ صلح‌دوست و مدافع حقوق بشر است!

ما باور داریم که این دست‌آوردها قابل تعمیم و گسترش بسیار بیش‌تری‌ست. قدرت‌گیری حزب آلترناتیو برای آلمان که بخش‌هایی از آن به حکم قطعی و غیر قابل اعتراض دادگاه اداری عالی آلمان «راست‌گرای افراطی قطعی» می‌باشند، وظیفهٔ حزب شما در مقابله با آن را به نیاز مبرم روز تبدیل می‌کند. ما اطمینان داریم که حزب چپ آلمان با تکیه بر انسجام کنونی خود و با توجّه به نیروی جوان و پویای موجود در آن، توان آن را دارد که با عزم سوسیالیستی در این مبارزه نقش تعیین‌کننده‌ای ایفاء کند.

مطالعه »
پيام ها
٨ مارس گروه کار زنان سازمان فداييان خلق ايران (اكثريت)

روز جهانی زن: مبارزه برای برابری در سایه تحولات سیاسی

زنان ایرانی سال‌هاست که در صف مقدم مبارزات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی برای حقوق برابر ایستاده‌اند. آن‌ها با وجود محدودیت‌های شدید، علیه تبعیض جنسیتی، فقر زنانه ، زن‌کشی، کودک‌همسری و نابرابری‌های ساختاری مبارزه کرده‌اند. تاریخ مبارزات زنان، حکایت گام‌های استوار و دل‌های امیدواری است که در برابر ناملایمات ایستاده‌اند. آنان چراغ فردایی روشن را برافروخته‌اند، جایی که عدالت و برابری طنین‌انداز خواهد شد.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

الکساندریا اوکاسیو کورتز، نماینده چپگرای کنگره: رهبر بعدی حزب دموکرات آمریکا؟

عصر هوش مصنوعی: پایان دموکراسی، آغاز پادشاهی نخبگان فناوری؟

کاهش بودجه تحقیقات علمی در دولت ترامپ: بحران در پژوهش‌های اقلیمی و علمی

به مناسبت ۲۹ اسفند، سالروز ملی شدن صنعت نفت

بیانیه مجامع اسلامی ایرانیان بمناسبت ۲۹ اسفند سالگرد ملی کردن صنعت نفت ایران

کجا پنهان شود آن صوت نیکو؛ به مناسبت زادروز بانو پریسا