شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۱

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۱

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

سردار سلیمانی و دغدغە آتش زدن پرچم ایران

درست به همین دلیل است، کە سلیمانی در پایان سخنرانی اش از قضات و رئیس شان جانانە دفاع می کند و بطور سربستە آنها را بە خفە کردن صدای اعتراض کنندگان فرا می خواند. طبیعتاً مردم کشورهای منطقە وقتی بە اوضاع و احوال امروز ایران نظر می کنند، می دانند کە رەآورد سپاە قدس برای آنها هرچە باشد، آزادی و عدالت نیست.

قاسم سلیمانی فرماندە نیروی قدس سپاە پاسداران در مراسم هجدهمین نشست عمومی “بصیرت و …” کە در ٢٨ دی ماە برگزار شد، سخنرانی نمود. سلیمانی در سخنرانی اش بە صحرای کربلا زد و حرفهایی زد کە عمدتاً بسیار سطحی و نازل و تکراری بود. در این مجلس سخنرانی کە ظاهراً توسط مسئولان قضایی و با نیات معینی سازماندهی شدە بود، فرماندە سپاە قدس، از دستگاە قضایی و رئیس آن هم تجلیل کرد و تحریم صادق لاریجانی توسط دولت امریکا و “هجمە های” مخالفان داخلی و خارجی بە لاریجانی را یک افتخار برای وی و نظام خواند. فرماندە سپاە قدس در بخشی از این سخنرانی، با اشارە بە آتش زدن پرچم جمهوری اسلامی گفت: “من وقتی صحنه نابخردانه آن نادان در آتش‌زدن پرچم ایران را دیدم خیلی دلم سوخت؛ گفتم‌ ای کاش به‌جای پرچم من را (نه تصویر من را) بلکه من را ده بار آتش می‌زدند؛ چرا که ما برای سرافرازی این پرچم در هر قله‌ای ده شهید داده‌ایم.”

گذشتە از این کە جنبە مذهبی جنگ ایران و عراق از نگاە سپاهیان و حکومت بر جنبە ایرانیت آن برتری داشت و در غالب گزارش های تصویری مربوط بە جنگ هشت سالە و جنگ سوریە آنچە مشاهدە می شد پرچم های یاحسین و نصرومن ال…” بود، اشارە سلیمانی بە پرچم ایران هدفی جز تحریک روحیە میهندوستی و جلب همدلی ایرانیان و سوءاستفادە ابزاری از آن برای توجیە یک سیاست ضد ملی کە در منطقە دنبال می کنند نیست. با این کە خود سردار سلیمانی بخوبی می داند کە سنت پرچم سوزانی در ایران را، کە امروزە اکثریت قریب بە اتفاق مردم از آن بریدەاند، جمهوری اسلامی باب نمودە و کمتر کشوری را می شود سراغ گرفت کە بە اندازە طرفداران جمهوری اسلامی پرچم  کشورهای دیگر را بە آتش کشیدە باشد. دست بر قضا آن اقلیت کوچکی از جامعە کە همچنان مشغول پرچم سوزانی است اعضای بسیج، سپاە و گروە هایی هستند کە بە نحوی از انحا با سپاهیان پیوند خوردەاند و یکی از نهادهای عمدە حامی جماعت پرچم سوزان همین دستگاە قضایی مورد التفات فرماندە سپاە قدس است.

 واقعیت این است کە پرچم ایران بعد از انقلاب ۵٧ بر اساس دیدگاە های رژیم  بە شکل یک طرفە تغییر دادە شد و این تغییر چون بدون اجماع عمومی صورت گرفت، اکثریت ایرانیان پرچم کنونی را نە نماد ایران،  بلکە نماد رژیم حاکم می دانند و برای آن احترامی قائل نیستند. با این همە اصولا آتش زدن پرچم یک کشور بە هر دلیل و انگیزەای انجام شود کاری توهین آمیز است و موجب تحریک غرور ملی مردم و واکنش شان می شود. این موضوع در مورد شهروندان کشورهایی کە دوستان قاسم سلیمانی پرچم شان را بە آتش می کشند، هم صدق می کند. از سوزاندن پرچم اما تحریک آمیزتر و تجاوزکارانە تر و آزاردهندتر دخالت نظامی در جنگهای داخلی و امور کشورهای دیگر بە بهانە های واهی است کە مردم کشورها را علیە کشور مداخلە گر می شوراند. آیا آقای سلیمانی کە آرزو می کند کاشکی بە جای سوزاندن پرچم جمهوری اسلامی، او را می سوزاندند، نمی فهمد کە دیگران نیز وقتی پرچم شان سوزانده می شود، احساس مشابهی پیدا می کنند؟ اگر این واقعیت بدیهی را سلیمانی درک می کند، چرا از دوستان سپاهی اش نمی خواهد کە بە سوزندان پرچم دیگران خاتمە دهند و چرا بە دخالت در امور داخلی کشورهای دیگر پایان نمی دهد؟

سلیمانی در این سخنرانی همچنین مدعی می شود کە دخالت های سپاە قدس سبب تضعیف موقعیت اسرائیل و خنثی شدن نقشەهای امریکا گردیدە است. اما سلیمانی بر این واقعیت مکث نمی کند که موقعیت فلسطین، درست برعکس ادعای او و از جمله به دلیل دخالتهای جمهوری اسلامی در منطقه، به مراتب ضعیفتر از گذشته شده است. حضور مداخلە جویانە سپاە قدس در سوریە، بە غیر از این کە تا کنون هزینە های گزافی را روی دست مردم گذاشتە، امنیت کشور ما را نیز بە مخاطرە انداختە و خطر حملە نظامی اسرائیل و آمریکا بە ایران را تشدید کرده است. اگر بقول سلیمانی دخالت سپاە قدس و اقتدار برآمدە از آن در منطقە موجب امنیت مردم ایران شدە بود، قاعدتاً اعتراض بە دخالتهای جمهوری اسلامی کە این روزها از هر سو شنیدە می شود شنیدە نمی شد و  شعار “سوریە را رها کن، فکری بە حال ما کن” بە یکی از پر طرفدارترین مطالبات خیزش مردمی اخیر تبدیل نمی شد. سخنرانی فرماندە قدس سپاە بە دعوت دست اندرکاران قوە قضایی و دفاع توجیە گرانە و بی بنیاد وی در این جلسە، آنهم در شرایطی کە هر روز خبر فرستادە شدن جنازە شکنجە شدە یکی از تظاهرکنندگان منتشر می شود، نمی تواند متأثر از بالا گرفتن اعتراضات اخیر و هول و ولائی کە در میان مسئولان ارشد حکومتی ایجاد کردە، نباشد.

درست به همین دلیل است، کە سلیمانی در پایان سخنرانی اش از قضات و رئیس شان جانانە دفاع می کند و بطور سربستە آنها را بە خفە کردن صدای اعتراض کنندگان فرا می خواند. طبیعتاً مردم کشورهای منطقە وقتی بە اوضاع و احوال امروز ایران نظر می کنند، می دانند کە رەآورد سپاە قدس برای آنها هرچە باشد، آزادی و عدالت نیست. چگونە ممکن است کسانی کە رەآوردی غیر از دیکتاتوری، فقر و فساد و بیعدالتی و جنایت برای ملت خودشان نداشتەاند، سوغاتی غیر از اینها برای مردم ستم دیدە سوریە، فلسطین، لبنان و… داشتە باشند؟ در عوض بیشترین نفع از دخالت های سپاە قدس را رژیم های دیکتاتوری و مرتجع، دولت ناتانیاهو، ترامپ، پوتین و فراملیتی های فروشندە اسلحە یا بە عبارتی کسانی می برند کە سردار سلیمانی مدعی است آنها را تضعیف نمودە است. بلند کردن پرچم ناسیونالیسم ایرانی خود بخوبی حکایت از شکست اسلام گرایی سیاسی و نزول قدرت بسیج شعارهای مذهبی، امثال “مدافعان حرم”، دارد. با این حال حتی طرح شعارهای ملی گرایانە دیگر نمی تواند مانع فروپاشی سیاست مداخلە گرانە و تجاوز کارانەای گردد کە ارتجاعی و ضد ملی بودنش بر همگان آشکار گردیدە و از هر جهت زیر ضرب قرار گرفتە است.

 

تاریخ انتشار : ۲۹ دی, ۱۳۹۶ ۱۱:۴۰ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک