چهارشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۱

چهارشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۱

تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، کشور را منزوی‌تر می کند.
جبهه اصلاحات ایران با انتشار بیانیه‌ای مصوبه اخير مجلس به منظور تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را برخلاف مصالح ملی، امنیت کشور و منافع مردم ایران خواند و...
۱۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: جبهه اصلاحات ایران
نویسنده: جبهه اصلاحات ایران
بیانیه مجامع اسلامی ایرانیان در باره دستگیریها، اعدامهای اخیر و برخورد با مهاجران افغانستانی
فرصتی فراهم آمد تا بنا بر حافظه تاریخی، ایرانیان در مقابل تهاجم بیگانه، همبستگی ملی کم نظیری را به نمایش بگذارند که افکار عمومی را درجهان تحت تاثیر قرار داد...
۱۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: مجامع اسلامی ایرانیان
نویسنده: مجامع اسلامی ایرانیان
محکوم کردن تجاوز و حملۀ ددمنشانه اسراییل و آمریکای جهان‌خوار به کشور و خواست ازادی زندانیان سیاسی، عقیدتی و عادی!
ما وارثان اعدام شدگان سیاسی، عقیدتی دهه ۶۰ و‌ تابستان خون‌بار ۱۳۶۷، با محکوم کردن تجاوز و حملۀ ددمنشانه اسریئیل و آمریکای جهان‌خوار به کشورمان، و‌ در دفاع از تمامیت...
۱۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: جمعی از خانواده‌های دادخواه خاوران
نویسنده: جمعی از خانواده‌های دادخواه خاوران
زندانیان سیاسی و عقیدتی و عادی را آزاد کنید!
ما خانواده‌های خاوران که دهه‌ها رنج از دست دادن عزیزان خود را کشیده‌ایم و مدت‌هاست با درهای بستۀ گلزار خاوران روبه‌روایم و از حضور بر خاک عزیزانمان محروم شده‌ایم، نگران...
۱۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: جمعی از خانواده‌های خاوران (داخل)
نویسنده: جمعی از خانواده‌های خاوران (داخل)
۱۲ روز سرنوشت‌ ساز؛ روایت یک جنگ ترکیبی و پروژۀ براندازی اسراییلی امریکایی در ایران
اکنون، با روشن‌تر شدن ابعاد هشداردهنده‌ی آن ۱۲ روز، این نوشتار در پی بازتعریف روایت موسوم به „جنگ ترکیبی ۱۲ روزه“ است؛ روایتی که با بهره‌گیری از تجربه‌های منطقه‌ای و...
۱۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی
وضعیت زندانیان منتقل‌شده بند زنان اوین به زندان قرچک، گفت‌وگو با خانواده‌ها و رئیس زندان قرچک‌
تخریب اساسی بخش‌های نگهبانی، اداری، بند نسوان، کتابخانه بند چهار، ساختمان بهداری و سالن ملاقات و ۷۹ کشته به گفته سخنگوی قوه قضائیه که سربازها، مددکاران و تعدادی از زندانیان...
۱۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نیلوفر حامدی
نویسنده: نیلوفر حامدی
دادخواهی، رویکرد اخلاقی به جنگ و جمهوری اسلامی، و همبستگی اجتماعی
به نظرم قدم‌هایی که برای رسیدن به هدف برمی‌داریم جزیی از آن هدف است. تمرین دموکراسی در بین فعالان و محق دانستن خود برای آزادی، دموکراسی و عدالت هم در...
۱۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پرستو فروهر
نویسنده: پرستو فروهر

با چه امیدهائی مشارکت می‌کنم

هرگز از یاد نبریم که ما فعالان سیاسی و مدنیِ دگر اندیش، غیر مذهبی، دموکرات و عدالت خواه ایران، علیرغم همه اختلاف نظرها، درآمیخته ترین و پر پیوند ترین نیروها با یک دیگر هستیم. در هیچ شرایطی دست یکدیگر را رها نکنیم.

سه سخن:

  • سخن اول: با مردم آگاه و دردمند کشورم

در شرایطی در آستانه چهاردهمین دور انتخابات ریاست جمهوری قرار گرفته ایم که هم زخمهای ناشی از خشونت و بیدادگری حاکمان در جنبش مهسا و در خیزش های ۹۶ و ۹۸ هنوز بر چهره میهن خون چکان است و هم فشار تحریم ها، ناکارآمدی و رخنه فساد در تار و

پود حکومت، فقر و تنگدستی زحمتکشان را فراگیر کرده است.

شکست محنت‌بار دولت رئیسی، و درس‌گیری حکومت از انتخابات ۱۴۰۰ و جنبش مهسا، از یک سو و بر هم خوردن توازن قوا در منطقه و جهان و تمایل آمریکا به تغییر رفتار از سوی دیگر باعث شده که انتخابات جاری به صحنه رقابتی بدل شود بین حامیان دولتهای هاشمی و خاتمی با حامیان دولت رئیسی و پایداری‌چی ها.

و سوال همه شما این است آیا خواهند گذاشت حامیان خاتمی و هاشمی دولت تشکیل دهند؟ در ثانی اگر پزشکیان دولت تشکیل دهد چیزی تغییر خواهد کرد؟

تجارب ما نشان می دهد اگر سطح مشارکت خیلی پائین باشد شانس جلیلی و قالیباف بسیار بالاست. اما هرچه حامیان خط هاشمی و خاتمی بیشتر مشارکت کنند دولت آینده دست پزشکیان و حامیان اصلاح طلب او خواهد بود.

و باز ما بنا به تجربه دیده‌ایم که، علیرغم اختیارات محدود دولت، از نظر منافع ملی، از نظر دانایی‌ها و توانمندی‌ها، به ویژه در سیاست خارجی، و به لحاظ رفتار با منتقدان و معترضان، بین دولت‌های همسو با خاتمی و هاشمی، با دولت‌های احمدی نژاد و رئیسی، تمایز معین وجود داشته و خواهد داشت. شخصا، علیرغم تمام ستم‌ها و تبعیض‌ها و سرکوب‌ها که این نظام کشیده‌ایم، آرزو دارم، تلاش می‌کنم، و به سود کشور می‌دانم، که نامزد منتخب جبهه اصلاحات دولت تشکیل دهد.

و دو امید دارم:

اول این که میدانیم در شرایط تازه امریکا آماده گفتگوی جدی و تعامل با ایران است و بسیار تفاوت می کند که در این شرایط تازه کسی همفکر آقای ظریف مجری سیاست خارجی یا کسی مثل جلیلی و باقری کنی.

دوم این که بسیار محتمل است ایران در دوران دولت چهاردهم با مسأله جانشینی مواجه شود. و از آنجا که در سرنگونی طلبان در این ۴۵ ساله هیچ نتوانسته‌اند یک سازمان قدرتمند درست کنند، این که در آن روزهای تاریخ ساز سکان امور اجرایی کشور در دست کدام جناح باشد اهمیتی و تمایزی تاریخی در پی خواهد داشت.

با این همه از آنجا که می بینم زخم های تن و جان بیشماری از این ملت شریف همچنان خون چکان است، از آنجا که می دانیم اختیارات دولت‌ها در جمهوری اسلامی محدود است، و با این که باور کرده ام آقای پزشکیان از فساد اخلاقی و مالی بری است و با مردم داغدیده کردستان هم مهربان است، در روز جمعه ۸ تیر من تنها مسئولیت رای خود را بر عهده خواهم گرفت و به خود اجازه نخواهم داد که از خارج کشور هم‌میهنان را دعوت کنم به توانمندی این یا آن نامزد در اجرای مواعید خود را باور کنند، و یا مصلحت ملی یا  «روزنه گشایی» را بر خشم درونی غلبه دهند. در هر شرایط مشارکت یا عدم مشارکت را حق هر شهروند می‌شناسم و با تمام وجود به آن احترام خواهم گذاشت.

  • سخن دوم: با رهبر حکومت

آقای خامنه ای! خوشحال شدم وقتی شنیدم که شما انتخابات ۸ تیر را مثل انتخابات ۱۴۰۰ برگزار نخواهید کرد. خوشحال خواهم شد هرگاه ببینم در عمل نگاه تائب و مصلحی و شریعتمداری – از نگاه همسنخان پرویز ثابتی و نعمت الله نصیری – به امر حکمرانی یک قدم فاصله گرفته اید.

۱۵ سال پیش به شما نوشتم: نروید از راهی که محمدرضا رفت. خود را با او همسرنوشت نکیند. نشنیدید. امروز هم اگر جنبش مهسا نبود، یکی مثل رئیسی را جانشین رئیسی نمی کردید؟

وقتی ما و شما انقلاب کردیم و شما این جهموری اسلامی را درست کردید، اکثریت بزرگ مردم باور می کردند روحانیون، یعنی علمای دین، لایق ترین اشخاص برای اداره امور کشورند. امروز اما، اکثریت بزرگ مردم ایران، حتی بیشماری از فرزندان شما برپا کنندگان جمهوری اسلامی، کاردانان و متخصصان را، لایق ترین افراد برای اداره امور کشور می دانند. و خوشحالم از این که آقای پزشکیان هم همین حرف را میزند.

اما آیا، اگر او انتخاب شود، مثل دولت خاتمی با «هر ۹ روز یک بحران»، ناشی از کارشکنی دیگر جناح های جمهوری اسلامی، و حامی شما، مواجه نخواهد بود؟ در ثانی با تشکیل دولتی شبیه خاتمی و هاشمی، آیا مِهر حکومت به دلهای اکثریت بزرگ این مردم باز خواهد گشت؟ آیا این شکاف و تقابل هولناک حکومت شما با مردم، جبران خواهد شد؟ مر نه اینکه همین امروز حدود نیمی از جامعه زخم خورده اصلا باور ندارد که در رفتار شما کوچکترین تغییری حاصل شده. آیا نمی شنوید صدای نیمی از ملت را که می گوید «اینها سر و ته یک کرباسند»؟ و هرکس را بخواهند از صندوق در می آورند.

اکثریت بزرگ مردم ایران نظامی می خواهند که در آن نه فقط اختیارات قوه مجریه، که تمام ارکان حکومت از کاردانان و متخصصان باشند و همه در یک انتخابات آزاد به رای مستقیم خود مردم انتخاب شوند. سن و سال و سابقه شما ضرورت گفتگوی ملی برای حل این معضل اساسی کشور را عاجل می کند.

نیاز مبرم کشور است که از فردای ۸ تیر، دولت چهاردهم گفتگوی ملی برای رفع شکاف عمیق حکومت و مردم و رفع بن بست های قانون اساسی را آغاز کند و قبل از این که کار از کار بگذرد، این امر ملی با مشارکت همه قشرهای ملت، از جمله حامیان قانون اساسی کنونی، به صورت صلح آمیز، به فرجام برسد.

باشد که بار دیگر، همچون روزهای خوش انقلاب مشروطه و انقلاب بهمن، شادی و امید، زنگار و آوار یاس و تبعیض را از خانه های این ملت رنج دیده و تحقیر کشیده بزداید و ایران سرزمینی شود برای همه ایرانیان.

  • سخن سوم: با یاران فدائی، به مبارزان چپِ آزادی خواه

در آستانه انتخابات جاری به عهده خود می دانم در سه مورد مهم نظر خود را با شما همراهان عزیز در میان بگذارم:

یکم: در طیف همه محافل فدائی و توده ای، چپ یا جمهوری خواه، در میان مجموعه نیروهای مخالف نظام ولایی، از درون زندان ها گرفته تا دانشگاه ها، فعالین رسانه ای، در داخل و خارج کشور در صفوف احزاب و تشکل های سیاسی نظرات کاملا متفاوتی درباره چگونگی مواجهه با انتخابات ۸ تیر ابراز می شود.

  1. برخی از رای دادن به آقای پزشکیان و حمایت و همکاری با جبهه اصلاحات دفاع می کنند؛
  2. برخی از همراهان ما اعلام کرده اند که گرچه در این انتخابات قطعا رای نمی دهند، اما نه رای دهندگان را سرزنش می کنند و نه تحریم کنندگان را.
  3. عده ای از همراهان ما از تحریم فعال انتخابات دفاع می کنند و هدف خود را کاهش سطح مشارکت اعلام کرده اند. اما از حمله به اصلاح طلبان و مشارکت کنندگان اجتناب می کنند؛
  4. عده ای از همراهان ما راه کاهش سطح مشارکت را حمله به اصلاح طلبان و دیگر نیروهای مشارکت کننده می دانند.

با این که این ۴ گزینه کاملا با هم متفاوتند، اما راست این است که ارزش های پایه ای و اصول و آرمان ها و آزروهای حامیان هر چهار گزینه به نحو غریبی در هم تنیده و هم پوشاننده است. این وجوه مشترک پایدار همه ما را فرامیخواند که اجازه ندهیم از انتخاباتی که ما بازیگر اصلی آن نیستیم، میدانی ساخته شود برای رو در روئی ما، و بهره گیری اقتدارگرایان حاکم و اپوزیسیون دست راستی.

دوم: در انتخابات جاری سه طیف

  • اقتدارگرایان بنیادگرا
  • اقتدارگرایان عملگرا
  • اصلاح طلبان میانی

با هم رقابت دارند. تجربه ما نشان میدهد که رفتار این سه طیف با ما فعالین سیاسی و مدنی دگر اندیش، غیر مذهبی، و تحول خواه، متفاوت است. تقویت تشکل‌های اصلاح طلب تهدیدی علیه ما نیست. این تشکل‌ها فضاهایی علنی و قانونیست برای همگامی و همکاری در راه اهداف مشترک، به ویژه برای منزوی کردن گرایش های اقتدارگرا.

تنها بر بستر این نوع همگامی و همکاری در فضاهای علنی و قانونی است که راه گذار کشور به دموکراسی گشوده می‌شود. ما هرگز نپداشته‌ایم ابتدا ساختار حکومت دموکراتیزه میشود و بعدا احزاب دموکراتیک ساخته می‌شوند. چه اصلاح طلبان پیروز شوند و چه نشوند، در چشم اندازهای پیش روی حضور و فعالیت ما در تشکل ها و گروه های حقیقی و مجازی اصلاح طلب برای ساختن خشت خشت جامعه ای دموکراتیک حائز اهمیت راهبردی است.

سوم: ما فعالین فدایی، برخلاف اپوزیسیون دست راستی، نه باور داریم که قدرت‌های خارجی برای گذار ایران به دموکراسی یک تکیه گاه مهم‌اند، و نه اعتقاد داشته و داریم که ما در کشاکش و رقابت میان شرق و غرب یکی را تکیه مبارزه علیه دیگری تلقی کنیم.

در روندهای پیش روی، از آنجا که به احتمال قوی مذاکراتی جدی و تاریخ ساز بین ایران و غرب رخ خواهد داد، یقینی است که کشاکش ها در حکومت، و در شرق و غرب، له و علیه این مذاکرات نیز بالا گیرد و ترکش های آن به ما فعالین جنبش چپ، دموکراتیک و عدالت خواه کشور نیز اصابت کند. حائز اهمیت تاریخی است که ما فدائیان خلق، و مجموعه نیروهای میهن دوست و ایران شناس کشور، در کشاکش میان شرق و غرب جانب نگیریم و به همان سنت ملی مصدقی، به اصل توازن و تعادل در مناسبات میان شرق و غرب وفادار بمانیم.

یاران گرامی!

و هرگز از یاد نبریم که ما فعالان سیاسی و مدنیِ دگر اندیش، غیر مذهبی، دموکرات و عدالت خواه ایران، علیرغم همه اختلاف نظرها، درآمیخته ترین و پر پیوند ترین نیروها با یک دیگر هستیم. در هیچ شرایطی دست یکدیگر را رها نکنیم.

با دلی سرشار از آزروهای بزرگ

فرخ نگهدار

شنبه دوم تیرماه ۱۴۰۳ – آتن

تاریخ انتشار : ۳ تیر, ۱۴۰۳ ۲:۵۱ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، کشور را منزوی‌تر می کند.

بیانیه مجامع اسلامی ایرانیان در باره دستگیریها، اعدامهای اخیر و برخورد با مهاجران افغانستانی

محکوم کردن تجاوز و حملۀ ددمنشانه اسراییل و آمریکای جهان‌خوار به کشور و خواست ازادی زندانیان سیاسی، عقیدتی و عادی!

زندانیان سیاسی و عقیدتی و عادی را آزاد کنید!

۱۲ روز سرنوشت‌ ساز؛ روایت یک جنگ ترکیبی و پروژۀ براندازی اسراییلی امریکایی در ایران

وضعیت زندانیان منتقل‌شده بند زنان اوین به زندان قرچک، گفت‌وگو با خانواده‌ها و رئیس زندان قرچک‌