شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۱:۴۷

شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۱:۴۷

گرامی باد یاد ده‌ها میلیون پیکارگر علیه فاشیسم!
هشتاد سال پس از پیروزی بر فاشیسم در شرایطی که راست‌گرایی افراطی و نژادپرستی، بیگانه‌ستیزی در بسیاری کشورها دوباره سربرآورده‌ و جنگ‌های تازه یکی پس از دیگری شعله‌ور می‌شوند،گرامی‌داشت یاد...
۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
سیمون دو بووار: فیلسوف آزادی و پیشگام فمینیسم مدرن
دوبووار در کتاب “جنس دوم” نشان می‌دهد که «زن» به عنوان یک «دیگری» در برابر «مرد» تعریف شده است، نه به عنوان موجودی مستقل. او می‌گوید زنان در طول تاریخ،...
۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
گسترش اشغالگری در سرزمین‌های فلسطین؛ تداوم نسل‌کشی زیرسایه سکوت جهانی
آیا نهاد های بین المللی که حتی در برابر یک حکم رسمی، مستند و بی‌سابقه ناتوان از اجرای عدالت می باشند، مشروعیت خود را از دست نمی دهند و در...
۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی
ماه مه با عطر بهار میاید
سر می کشند خیزابها، از پیِ موجها، شعله های مواج راه افتادند، هوا آتش می گیرد، آب هم در آتش می سوزد، ققنوس…، از حریق و باد می گذرد.....
۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی
در پاسخ به نکاتی از اطلاعیه‌ی سازمان مجاهدین خلق ایران
بهزاد کریمی: گزینش چنین زبانی و امضای پای «اطلاعیه»، رفتاری متفاوت با هنجار تاکنونی این سازمان در قبال غیر خود به تماشا می‌نهد و سایبانی است بر سلامت فضای گفتگو،...
۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
قدرت انکار: چرا کشورها درباره اقدامات خود دروغ می‌گویند؟
این مقاله به بررسی نقش انکار در سیاست بین‌الملل می‌پردازد و نشان می‌دهد که چگونه کشورها با انکار مسئولیت اقدامات خصمانه، می‌توانند از تشدید تنش‌ها جلوگیری کرده و افکار عمومی...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان رضا فانی یزدی
نویسنده: برگردان رضا فانی یزدی
محاصره غذایی غزه؛ ادامه جنایت علیه بشریت، جهانی شرمسار گرسنگان
یونیسف نیز هشدار داده که بیش از ۹٬۰۰۰ کودک با سوءتغذیه حاد مواجه‌اند. کامیون‌های غذا هفته‌ها پشت گذرگاه‌ها متوقف مانده‌اند. این وضعیت، نتیجه یک حادثه نیست؛ بلکه آشکارا محصول نسل...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی

طرحی برای منشور سیاسی اتحاد چپ ایران

اتحاد چپ ایران به آزادی، جمهوری، دموکراسی، عدالت اجتماعی، جدائی دولت و دین، برابری و سوسیالیسم اعتقاد دارد و برای تحقق آن ها در ایران مبارزه می کند. آزادی با عدالت اجتماعی و سوسیالیسم با دمکراسی پیوندی ژرف دارند. دفاع از حقوق‌ بشر و مبارزه با هر گونه‌ ستم‌ و تبعیض تکلیف دایمی اتحاد چپ ایران را تشکیل می دهند.

 

اتحاد چپ ایران، در پاسخ به ضرورت تاریخی مبارزه متشکل چپ در ایران، مبارزات خود را در راستای این منشور سیاسی به پیش می راند.

اتحاد چپ ایران به آزادی، جمهوری، دموکراسی، عدالت اجتماعی، جدائی دولت و دین، برابری و سوسیالیسم اعتقاد دارد و برای تحقق آن ها در ایران مبارزه می کند. آزادی با عدالت اجتماعی و سوسیالیسم با دمکراسی پیوندی ژرف دارند. دفاع از حقوق‌ بشر و مبارزه با هر گونه‌ ستم‌ و تبعیض تکلیف دایمی اتحاد چپ ایران را تشکیل می دهند.

 

۱- نظام جمهوری اسلامی

ماهیت جمهوری اسلامی ایران را عوامل اصلی زیر تبیین می کنند:

– دین سالاری با ویژگی شیعی که شاخص های اصلی آن عبارتند از قانون اساسی اسلامی، ولایت فقیه، اقتدار نهاد روحانیت و عمل کرد سه قوای اجرایی، مقننه و قضایی تحت قیمومیت ولیه فقیه بر اساس دین و مذهب رسمی.

– دولت (*) ضد دموکراتیک، مقتد، متمرکز و متکی بر رانت نفتی و نیروهای انتظامی که به نقض آشکار حقوق بشر، تبعیض های جنسیتی، ملیتی، دینی و عقیدتی و سرکوب آزادی ها می پردازد.

– سرمایه داری خصوصی و دولتی که با هم راهی دولت دست به استثمار شدید نیروی کار زحمتکشان و سرکوب مبارزات کارگری و سندیکائی می زند.

اتحاد چپ ایران، بنا بر ماهیت ضد دموکراتیک و ضد مردمی جمهوری اسلامی، این نظام را مانع اصلی آزادی، دموکراسی، عدالت اجتماعی و پیشرفت در ایران می شناسد. برچیدن آن را از طریق رشد و گسترش جنبش های اجتماعی مردمان و زحمتکشان با هدف نیل به جامعه ای آزاد و دموکراتیک وظیفه ی مبرم خود می شمارد.

 

۲- جنبش های اجتماعی

جمهوری اسلامی اختلاف ها و تضادهای اجتماعی در ایران را تشدید کرده و در پهنه ی جامعه گسترش داده است. افزون بر تداوم و تشدید تضادهایی که در نظام سلطنتی پیشین عمل می کردند چون تضاد مردم با دیکتاتوری، کارگران با سرمایه داران، ملیت ها و اقوام با ستم دولت مرکزی، تضادهایی جدید نیز سر برمی آورند که ریشه در رژیم دین سالاری مستقر پس از انقلاب ۱۳۵۷ دارند. از آن جمله اند: تضاد اقشار مدرن با دولت ضد دموکراتیک، زنان با سیستم مردسالار و زن ستیز، نیروهای لائیک (یا لائیک – سکولار) با دین سالاری، اقوام و ملیت های ایران با تبعیض ملیتی و قومی. در راستای این تضادها می توان از سه جنبش اصلی در جامعه کنونی ایران نام برد که عاملان دگرگون سازی اجتماعی به شمار می آیند.

– جنبش زنان، جامعه مدنی و اقشار مدرن جامعه که خواهان آزادی، دموکراسی، برابری زن و مرد و مخالف تبعیض در هر شکلی می باشند.

– جنبش کارگران و زحمتکشان که علیه بیکاری، بی ثباتی شغلی، قراردادهای اسارت بار، شرایط سخت کار، کم حقوقی، سرکوب و ممنوعیت تشکل مستقل کارگری مبارزه می کنند.

– جنبش دموکراتیک ملیت ها و اقوام ساکن ایران که خواهان حقوق برابر در عرصه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی اند.

اتحاد چپ ایران وظیفه ی اصلی خود می داند که از جنبش های اجتماعی در ایران در شکل ها و شیوه های متنوع و مختلف شان، از اعتراضات و مبارزات مسالمت آمیز تا نافرمانی مدنی و قیام علیه نظام، پشتیبانی کرده، در هم راهی و هم کوشی با این جنبش ها به آن ها یاری رساند.

 

۳- مضمون مبارزات ما

اتحاد چپ ایران، در راستای هدف کنونی خود یعنی برچیدن نظام جمهوری اسلامی و هدف درازمدت خود یعنی نیل به سوسیالیسم و رهایی انسان ها، مبارزه در زمینه های زیر در شرایط امروز ایران را به پبش می راند.

۱- مبارزه برای دموکراسی ای مبتنی بر قانون اساسی لائیک (یا لائیک – سکولار) و دموکراتیک، انتخابات آزاد و همگانی با رأی مخفی، برابر و مستقیم شهروندان؛ تفکیک و استقلال قوای اجرایی، مقننه، قضایی و مطبوعات (رسانه های جمعی و مجازی).  اتحاد چپ ایران در عین حال که برای تحقق دموکراسی سیاسی مبارزه می کند، در جهت گسترش و تعمیق دموکراسی مشارکتی در عرصه های مختلف اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی نیز تلاش می‌ورزد.  

۲- مبارزه برای برابری زنان و مردان در همه ی حوزه های زندگی اجتماعی و اقتصادی و در نهادهای سیاسی، اجرائی و قانون گذاری.

۳- مبارزه برای برابری ملیت های مختلف ایران در بهره وری از امکانات و ثروت های مادی و معنوی کشور.

۴- مبارزه برای برابری شهروندان در برابر قانون و برخورداری برابر آن ها از حقوق فردی و اجتماعی، قطع نظر از جنسیّت، قومیّت، ملیت، اصل و نسب، زبان، دین، مذهب و عقیده.

۵- مبارزه برای آزادی های فردی، از جمله آزادی گزینش شیوه ی زندگی، آرایش، پوشش و رفت و آمد؛ آزادی‌های مدنی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی چون آزادی اندیشه، بیان و قلم؛ آزادی مذهب؛ آزادی نشر و مطبوعات؛ آزادی تشکیل سندیکاهای کارگری و اتحادیه های صنفی، انجمن ها، احزاب و سازمان های سیاسی. آزادی اعتصاب و تظاهرات.

۶- پشتیبانی از مبارزات کارگران و زحمتکشان ایران برای احقاق حقوق خود.  اتحاد چپ ایران وظیفه دارد که هم راه با نقد مناسبات سرمایه داری و ماهیت استثماری و ضد بشری آن، در محدوده همین روابط نیز در راه بهبود شرایط کار و زندگی کارگران و زحمتکشان، کاهش نابرابری های اجتماعی و فشار و ستم مبارزه کند. اتحاد چپ ایران از مداخله کارگران و زحمتکشان در اشکال گوناگون در امور کار و کارگری، امور تولید و کنترل تولید و در تبیین قانون کار، از طریق تشکلات مستقل خود، سندکایی، صنفی یا شورایی، حمایت می کند.

۷- مبارزه برای جدایی دولت و دین و لائیسیته (یا لائیسیته – سکولاریسم) در ایران. این امر به این معناست که: سه قوای اجرایی، قضایی و قانون‌گذاری مستقل و منفک از دین، شریعت و روحانیت عمل می کنند؛ روحانیت در امور دولت دخالت نمی کند؛ قانون اساسی و دیگر قوانین جاری در کشور به احکام دینی و شریعت ارجاع نمی دهند؛ دین و مذهب رسمی وجود ندارد؛ دولت آزادی همه ی ادیان، مذاهب، کیش ها و آئین ها در کشور را تضمین می کند؛ همه‌ی شهروندان قطع‌نظر از اعتقادات دینی یا غیر دینی‌شان از حقوق برابر برخوردار می باشند و همه‌ی عقاید در جامعه، چه دینی، غیر دینی و یا مخالف دین آزاد هستند.

۸- مبارزه برای تمرکز زدایی در اداره‌ی امور کشور از طریق ایجاد مجالس یا اشکال دموکراتیک خودگردانی محلی، استانی و منطقه ای.  

۹- مبارزه برای لغو مجازات اعدام و ممنوعیّت هرگونه شکنجه و مجازاتِ مغایر با منزلت انسانی.

۱۰- مبارزه برای پاسداری از محیط زیست و منابع طبیعی و کاهش آلودگی ها به عنوان شرط و معیار بهزیستی و رشد پایدار.  مبارزه برای جایگزینی منابع انرژی و تولید حامل های انرژی پایدار به جای حامل های فسیلی (نفت، اورانیوم…).

۱۱- مبارزه برای صلح و همزیستی مسالمت آمیز میان کشورها در خاورمیانه ای مبرا از سلاح های هسته ای.

۱۲ – همبستگی با جنبش‌های آلترموندیالیست علیه جهانی شدن لیبرالی- سرمایه داری برای ایجاد جهانی دِگر با مناسباتی برابرانه، انسانی و اجتماعی در پاسداری از اکولوژی و با مشارکتِ دموکراتیکِ مردمان جهان.

۴- اتحاد و همکاری های ما

اتحاد چپ ایران در راستای اصول و مبانی این منشور طرفدار اتحادی گسترده با سایر گروه ها و سازمان های چپ دموکرات و سوسیالیست ایران است.

اتحاد چپ ایران از همه‌ی سازمان ها و گرایش های باورمند به جمهوری، دموکراسی،  جدایی دولت و دین، حقوق بشر، عدالت اجتماعی و استقلال دعوت به هم‌کاری های عملی در مبارزه علیه جمهوری اسلامی می نماید.

 

زیرنویس

(*) در این منشور، واژه دولت در هر جا به مفهوم State یا Etat در زبان انگلیسی یا فرانسوی است که شامل سه قوای مجریه، مقننه و قضایی می شود.

تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد, ۱۳۹۳ ۹:۳۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

گرامی باد یاد ده‌ها میلیون پیکارگر علیه فاشیسم!

هشتاد سال پس از پیروزی بر فاشیسم در شرایطی که راست‌گرایی افراطی و نژادپرستی، بیگانه‌ستیزی در بسیاری کشورها دوباره سربرآورده‌ و جنگ‌های تازه یکی پس از دیگری شعله‌ور می‌شوند،گرامی‌داشت یاد و نام این قهرمانان که بسیاری از آنان گمنام مانده‌اند، فقط ادای احترام نیست، بلکه خود نوعی مقاومت است: مبارزه علیه فراموشی و هشداری است برای بازداشتن فاشیست‌های امروزی از تکرار جنایت‌های دیروز، این‌بار در چهره‌هایی دیگر.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

گرامی باد یاد ده‌ها میلیون پیکارگر علیه فاشیسم!

هشتاد سال پس از پیروزی بر فاشیسم در شرایطی که راست‌گرایی افراطی و نژادپرستی، بیگانه‌ستیزی در بسیاری کشورها دوباره سربرآورده‌ و جنگ‌های تازه یکی پس از دیگری شعله‌ور می‌شوند،گرامی‌داشت یاد و نام این قهرمانان که بسیاری از آنان گمنام مانده‌اند، فقط ادای احترام نیست، بلکه خود نوعی مقاومت است: مبارزه علیه فراموشی و هشداری است برای بازداشتن فاشیست‌های امروزی از تکرار جنایت‌های دیروز، این‌بار در چهره‌هایی دیگر.

مطالعه »
پيام ها

جان شما، جان ایران و سوگ شما، سوگ ایران است!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) وقوع این فاجعۀ شوم را به مردم میهن‌مان، به شهروندان بندرعباس و خانواده‌های داغ‌دار و آسیب‌دیده تسلیت می‌گوید. ما در این لحظات سخت همراه و هم‌دوش مردم  بندرعباس سوگوارِ جان‌های از دست رفته و نگران و چشم‌به راه بهبود زخمی‌های این حادثه‌ایم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

گرامی باد یاد ده‌ها میلیون پیکارگر علیه فاشیسم!

سیمون دو بووار: فیلسوف آزادی و پیشگام فمینیسم مدرن

گسترش اشغالگری در سرزمین‌های فلسطین؛ تداوم نسل‌کشی زیرسایه سکوت جهانی

ماه مه با عطر بهار میاید

در پاسخ به نکاتی از اطلاعیه‌ی سازمان مجاهدین خلق ایران

قدرت انکار: چرا کشورها درباره اقدامات خود دروغ می‌گویند؟