سه شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴ - ۰۴:۲۵

سه شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴ - ۰۴:۲۵

دیکتاتوری کارآفرینان با هدف سرکوب طبقه کارگر  
گرچه مدیرانی مانند ایلان ماسک و خاویر مایلی درباره آزادی صحبت می کنند. اما در واقع آن ها خواستار دیکتاتوری کارآفرینان هستند. کار آفرینان می توانند آزادانه از قدرت خود...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
شرایط بحرانی در زندان قرچک و ورامین!
باگذشت ۲۰ روز از تجاوز اسرائیل و جنایت جنگی علیه زندانیان بی‌دفاع، محبوسین همچنان در شرایط سخت و نامناسبی نگهداری می‌شوند. به‌نظر می‌رسد که شرایط نگهداری آن‌ها حتی اگر به...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: امتداد
نویسنده: امتداد
گزارشی از تداوم وضعیت نامناسب زندانیان زن در زندان قرچک ورامین
زندانیان محبوس در بند ۱۱ (قرنطینه سابق) زندان قرچک ورامین، با مشکلات متعددی مواجه هستند. ازدحام بیش از ظرفیت بند، نبود تهویه مناسب، عدم دسترسی به اقلام ضروری و رفتار...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هرانا
نویسنده: هرانا
بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!
سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت...
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
کلودت کالوین: دختری که بر جای خود نشست تا تاریخ برخیزد!
آن روز رانندهٔ اتوبوس از کلودت خواست که جایش را به مردی سفیدپوست بدهد، اما او خلاف انتظار حاضران گفت: «نه. من از جایم بلند نمی‌شوم.» کلودت کالوین اولین کسی نبود...
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
بیانیه موسوی؛ از انتقال مرجعیت نیروی تغییر تا نقد شتاب‌زدگی در اپوزیسیون
حمید احمدزاده: بیانیه موسوی، مطالبات ابتدایی و فوری مردم از حاکمیت را در قالب اقداماتی نمادین و عملی مانند آزادی زندانیان سیاسی و تغییر در سیاست‌های رسانه‌ی ملی مطرح می‌کند....
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حمید احمدزاده
نویسنده: حمید احمدزاده
عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.
مذاکراتی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شوند ذاتاً ناپایدار هستند و گفتگو در میان تهدیدها هرگز واقعی نیست. برای موفقیت، دیپلماسی باید بر اساس احترام متقابل بنا شود.... مردم آمریکا...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس عراقچی
نویسنده: عباس عراقچی

عزاداری نکنید! متشکل شوید!

ترانه‌های جو هیل از مشهورترین نمونه‌های سرودهای سیاسی و کارگری آمریکا هستند. این ترانه‌ها اصطلاحات و مفاهیم مبارزاتی زمان خود را همگانی کردند و بیش از یک قرن است که راهنمای جنبش کارگری و سوسیالیستی آمریکا هستند.

جملهٔ بالا رهنمود باارزش جو هیل(۱)، یکی از فعالان اتحادیهٔ کارگران صنعتی جهان(۲) (IWW) و آهنگساز و ترانه‌سرای سوئدی – آمریکایی است. ترانه‌های جو هیل، از جمله ترانهٔ «واعظ و برده» و «قدرت در اتحاد است» از مشهورترین نمونه‌های سرودهای سیاسی و کارگری آمریکا هستند. این ترانه‌ها اصطلاحات و مفاهیم مبارزاتی زمان خود را همگانی کردند و بیش از یک قرن است که راهنمای جنبش کارگری و سوسیالیستی آمریکا هستند.

جو هیل در سال ۱۹۰۲ در سن ۲۳ سالگی به آمریکا مهاجرت کرد و از همان آغاز به عنوان کارگر موقت و دوره‌گرد مشغول کار شد. او وقتی که به عنوان کارگر باربر در بنادر کالیفرنیا کار می‌کرد، به عضویت در اتحادیهٔ کارگران صنعتی جهان در آمد.

اتحادیهٔ کارگران صنعتی جهان (IWW) در سال ۱۹۰۵، دو سال بعد از مهاجرت هیل به آمریکا، در شهر شیکاگو شروع به فعالیت کرده بود. هیل در مقام عضو تشکیلات این اتحادیه، به سراسر آمریکا سفر کرد و با خواندن ترانه‌های کارگری که خودش نوشته بود و سخنرانی‌های پرشور، نماینده و مبلغ موفقی برای اتحادیهٔ کارگران صنعتی جهان شد. به این شکل او سنتی از ادغام موسیقی و کنش‌گری چپ سوسیالیستی بنا کرد که بعدها توسط نوازندگان و فعالان کارگری آمریکا، از جمله وودی گاتری و پیت سیگر(۳) در سال‌های ۱۹۳۰ و پس از آن، ادامه یافت. نوع موسیقی که توسط جو هیل در اوایل قرن ۲۰ میلادی در آمریکا پا گرفت، در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ میلادی به موفقیت جهانی و تجاری رسید و به این صورت مبلغ مطالبات اتحادیه‌های کارگری و خواست‌های صلح‌طلبانهٔ نیروهای چپ آمریکایی در سراسر جهان شد. در این سنت که کماکان ادامه دارد، از موسیقی مردمی(۴) اروپای غربی و آمریکا برای تولید ترانه‌های جدید با هدف مطرح کردن مسائل کارگران و زحمت‌کشان و حمایت از مبارزات حق‌طلبانه استفاده می‌شود.

امروزه اتحادیهٔ کارگران صنعتی جهان (IWW) کماکان به عنوان یکی از مترقی‌ترین نهادهای کارگری آمریکا مطرح است و به نام خودمانی و دوستانهٔ «وابلی» (wobbly) مشهور است. تاریخ و سنت‌های وابلی‌ها از جمله شامل بدعت‌گذاری آن‌ها در استفاده از موسیقی مردمی و تولید لغات خودمانی رایج در بین اعضای اتحادیه‌های کارگری، و مفاهیم و راهبردهایی است که کماکان مورد استفادهٔ تشکل‌های کارگری است. از جملهٔ اعضای معاصر این اتحادیهٔ مترقی، که کماکان به تاریخ پرآوازهٔ سازمانشان می‌بالند، می‌توان از متفکر و زبان‌شناس آمریکایی، نوام چامسکی نام برد.

در سال ۱۹۱۵، زمانی که هیل در معدنی در شهر پارک سیتی در ایالت یوتا(۵) کار می‌کرد به ناحق متهم به قتل جان موریسون و پسرش آرلینگ(۶) که صاحبان یک مغازهٔ خواربارفروشی بودند، شد. موضوع این اتهام و محاکمهٔ جو هیل به سرعت مورد توجه فعالان کارگری و سوسیالیست‌های آمریکا قرار گرفت. هیل این اتهام را رد کرده بود، ولی امکان ارائهٔ مدارک لازم برای رد اتهامات را نداشت. مدارک موجود متأسفانه علیه او بودند. روزنامه‌های کارگری و سوسیالیست آن زمان از جو حمایت کردند و او را یک کارگر مهاجر، قربانی طبقه سرمایه‌دار آمریکا، و فدایی مبارزات کارگری معرفی کردند. ولی دادگاه عالی ایالت یوتا، علی‌رغم فعالیت‌های رفقایش، از تخفیف مجازات جو خودداری کرد. جو هیل در ۱۹ نوامبر سال ۱۹۱۵، زمانی که فقط ۳۶ سال داشت و در اوج خلاقیت هنری و مبارزاتی خود بود، در زندان شهر سالت-لِیک سیتی ایالت یوتا(۷) تیرباران شد. مرگ او زخمی دل‌خراش بر بدنهٔ جنبش کارگری و یاد او و آثارش در تاریخ مبارزات کارگری آمریکا مانا شد.

در نامه‌ای که جو هیل قبل از مرگش برای بیل هیوارد(۸)، از رهبران و پایه‌گزاران اتحادیهٔ کارگران صنعتی جهان، از طریق یک تلگرام فرستاد، نوشت: «خداحافظ بیل. من همانند یک یاغی حقیقی و آبی(۹) می‌میرم. وقتت را بابت عزاداری برای من تلف نکن!» او در ادامه تقاضا کرد «ترتیبی دهید که جسد من را برای دفن به خارج خط ایالتی ببرند. من نمی‌خواهم حتی مرده‌ام در یوتا بماند».

از همان زمان عبارت «عزاداری نکنید، متحد شوید!» در یادبود مرگ جو هیل و دیگر کارگران مبارز و هر زمان که جنبش کارگری در شرایط سخت قرار گرفته، مرسوم شد.

عکس زیر طرح روی جلد مجموعه‌ای از ترانه‌های مرتبط با جنبش کارگری است که در آن‌ها از عبارت «عزاداری نکنید، متحد شوید!» و نام جو هیل استفاده شده. این مجموعه که از طرف سازمان غیرانتفاعی اسمیتسونییَن/فولکوِیز(۱۰) در امتداد قرن بیستم ضبط، جمع‌آوری و پخش شده نمونه‌ای است از انواع موسیقی‌هایی که کماکان، بعد از گذشت بیش از یک قرن، از طرف سازمان‌های چپ و کارگری آمریکا در اعتصابات و برنامه‌های تشکیلاتی‌شان استفاده می‌شوند.

مجموعهٔ سرودهای کارگری که به نام «کتاب کوچک ترانه‌های سرخ»(۱۱) اولین بار در سال ۱۹۰۹ توسط وابلی‌ها منتشر شد، ترانه‌ها و سرودهای اتحادیهٔ کارگران صنعتی جهان را در اختیار مبارزان کارگری و موسیقی‌دانان نسل‌های بعدی قرار می‌دهد. این مجموعه که نامش بازی با عنوان «کتاب کوچک سرخ» مائو تسه تونگ است، نام و آثار جو هیل را زنده نگه داشته و پیام مشهور مبارزاتی او را به نسل‌های بعدی منتقل می‌کند.

سروده‌های متأثر از موسیقی، گفتار و شخصیت جو هیل، با اجرای خوانندگان سرشناس موسیقی مردمی آمریکا و انگلیس، از جمله پال روبسون، پیت سیگِر، جون بایِز و بیلی برَگ، منتشر شده و در دسترس علاقمندان هستند. بازخوانی این ترانه‌ها توسط مبارزان کارگری و چپ، از جمله گروه خوانندگان اتحادیهٔ کارگران صنعتی جهان، و گروه کر سازمان سوسیالیست‌های دموکراتیک آمریکا(۱۲) کماکان در روزهای سخت سرکوب و شکست‌های موقتی، همدم و الهام‌بخش مبارزان چپ‌اند.

 

این مقاله برگرفته از بولتن کارگری شمارهٔ ۲۵۱ (اسفند ۱۴۰۱) است.

 

زیرنویس:

۱.. Joel Emmanuel Hägglund مشهور به Joe Hill

۲. Industrial Workers of the World

۳. Pete Seeger & Woody Guthrie

۴. Folk Music

۵. Park City, Utah

۶. John and Arling Morrison

۷. Salt Lake City, Utah

۸. Bill Hayward

۹. در آمریکا کارگران صنعتی به یقه آبی‌ها و نیروهای کار در دفاتر و اداره‌جات به یقه‌سفیدها مشهورند. کلمهٔ آبی در نوشتهٔ جو هیل اشاره به هویت او به عنوان یک کارگر صنعتی دارد.

۱۰. Smithsonian Folkways

۱۱. The Little Red Songbook

۱۲. Democratic Socialists of America

 

منابع:

(IWW)پروژهٔ تاریخ اتحادیهٔ کارگران صنعتی جهان

https://depts.washington.edu/iww/

Ronald Cohen. 2012. Woody Guthrie: Writing America’s Songs

Gary Blanchard. 2014. The Little Red Songbook: A Brief History of the Wobblies and Their Music.

Howard Zinn. 2005. A people’s History Of the United States: 1492 to Present.

https://www.historyisaweapon.com/zinnapeopleshistory.html

Industrial Workers of the World. (IWW) اتحادیه کارگران صنعتی جهان

https://www.iww.org

بخش : کارگری
تاریخ انتشار : ۲۱ فروردین, ۱۴۰۲ ۴:۴۸ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت عنوان «اتباع غیرمجاز»، هشدار داده، آن را روندی ضدانسانی و ناقض حقوق فردی و گروهی بخشی از مردمان مقیم سرزمین ایران دانسته و به شدت محکوم می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت عنوان «اتباع غیرمجاز»، هشدار داده، آن را روندی ضدانسانی و ناقض حقوق فردی و گروهی بخشی از مردمان مقیم سرزمین ایران دانسته و به شدت محکوم می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

دیکتاتوری کارآفرینان با هدف سرکوب طبقه کارگر  

شرایط بحرانی در زندان قرچک و ورامین!

گزارشی از تداوم وضعیت نامناسب زندانیان زن در زندان قرچک ورامین

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

کلودت کالوین: دختری که بر جای خود نشست تا تاریخ برخیزد!

بیانیه موسوی؛ از انتقال مرجعیت نیروی تغییر تا نقد شتاب‌زدگی در اپوزیسیون