جمعه ۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۰

جمعه ۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۰

بحران سازی در ارومیه، از ناکارآمدی تا غرض ورزی حکومت
به یقین شهروندان آزاده ی این سرزمین، هوشمندانه و مسئولانه برای استقرار حاکمیت ملت می کوشند، دیگر سان بودن آداب وسنن یکدیگر را به رسمیت می شناسند و تعامل بین...
۸ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: جبهه ملی ایران
نویسنده: جبهه ملی ایران
زخمی شدن حمدان بلال کارگردان فلسطینی برنده اسکار توسط ارتش اسرائیل
«سرزمین دیگری نیست» درباره مبارزه یک جامعه روستایی در کرانه باختری علیه وحشت شهرک نشینان و تخریب توسط ارتش اسرائیل است. اکنون خبر رسیده است که: حمدان بلال کارگردان برنده...
۸ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
عدالت اجتماعی از نگاه نسل "زد"، تلفیقی از برابری و شایسته‌سالاری
در حوزه اقتصادی، مشارکت‌کنندگان از رفتارهای تبعیض‌آمیزی سخن گفتند که فرصت‌های معیشتی و شغلی آنان را تحت تأثیر قرار داده است. در خانواده‌ها، برخی تجربه ترجیح والدین میان فرزندان و...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
خردمندی نیابی شادمانه ...
موهای جوگندمی‌اش روی شمعدانیِ جوان تاب می‌خورد. از جایی که ایستاده همه‌ی حیاط را می‌بیند. او برای هر گل و درختی، قصه داشت. قدیما برای مرغ و خروس هم قصه...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
درباره انقلاب زودرس
انقلاب‌های زودرس یا نارس وضعیتی را نمودار میسازند که در آن یک انقلاب پیش از آنکه شرایط اجتماعی، اقتصادی و سیاسی برای موفقیت و تثبیت آن کاملاً فراهم گشته باشد،...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: منوچهر صالحی
نویسنده: منوچهر صالحی
وقتی نظریه بدام‌افتاده و از زندگی جدا می‌گردد!
و اینک در گامی تازه و بزرگ به‌عقب، او بیش از پیش از نظریه اخلاق گفتمانی خویش عدول کرده و بقولی یک باردیگر علیه خود ونظریه‌اش، در صحنه سیاسی‌ ظاهر...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: تقی روزبه
نویسنده: تقی روزبه
درخواست حزب اپوزیسیون ترکیه: تحریم شرکت های حامی دولت اردوغان
چند روزی است که صدها هزار نفر در ترکیه علیه زندانی شدن اکرم امام اوغلو شهردار استانبول و رقیب انتخاباتی رجب طیب اردوغان, تظاهرات کرده اند. اکنون حزب اپوزیسیون از...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی

غزه:‌ دولت ها باید به توصیه های گزارش کمیسیون سازمان ملل عمل کنند

«در رویارویی با معافیت از مجازات در مورد جنایت های بین المللی که در درگیری اسراییل ـ فلسطین رخ داده، ما فراخوان کمیسیون تحقیق را تکرار می کنیم که تمام دولت ها با دادگاه بین المللی جزایی همکاری و به رسیدگی مقدماتی جاری آن به مساله فلسطین کمک کنند. ما از تمام دولت ها می خواهیم به تعهدات خود برای به راه انداختن محاکمه واقعی متهمان بر اساس صلاحیت فرامنطقه ای خود عمل کنند.»

غزه:‌ دولت ها باید به توصیه های گزارش کمیسیون سازمان ملل عمل کنند

امروز شورای حقوق بشر سازمان ملل گزارش کمیسیون تحقیق سازمان ملل را در باره درگیری در غزه دریافت کرد و در باره آن به بحث پرداخت. این گزارش نقض فاحش حقوق بین المللی بشردوستانه و حقوق بین المللی حقوق بشر را در غزه و جنوب اسراییل در سال ۲۰۱۴ ثبت کرده است.

سازمان های ما [۱] از دولت ها و سازمان های بین المللی می خواهند برای جلوگیری از تکرار جنایت های جنگی و جنایت های علیه بشریت در غزه و تضمین پاسخگویی برای این جنایت ها به توصیه های گزارش کمیسیون تحقیق سازمان ملل عمل کنند.

سازمان های ما اعلام کردند که «کمیسیون تحقیق بر گستره بی سابقه تخریب در درگیری سال ۲۰۱۴ غزه تاکید کرده است. ما نظر آن را که جنایت هایی که در حد جنایت های جنگی هستند رخ داده است. ما تمام موارد نقض حقوق بین المللی را که گزارش کمیسیون تحقیق شرح داده محکوم می کنیم. با وجود این، واقعیت در محل این است که اشغال برقرار است و بی توازنی ساختاری نیروها وجود دارد. تفاوت در میزان نقض این حقوق و تلفاتی که رخ داده به شدت زیاد است.» 

در گزارش خود با عنوان مجازات غیرنظامیان غزه در تله عملیات تیغه حفاظتی (https://www.fidh.org/article17323)، فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر علاوه بر جنایت های جنگی مواردی را ثبت کرده بود که می تواند جنایت های علیه بشریت محسوب شود. بنا بر آن گزارش، مردم فلسطین از طریق خسارت ها و تخریبی که به زیرساخت برق و آب و نیز دارایی هایی اقتصادی و کشاورزی وارد شده از امکان زیست محروم شده اند.

سازمان های ما اعلام کردند: «همچنان که کمیسیون عنوان کرده است، محاصره نوار غزه به دست اسراییل حالت شدیدی از به تله افتادن را برای مردم ایجاد کرده که طی درگیری نه می توانستند خارج شوند نه فرار کنند. پیامدهای این محاصره، همراه با نفی هرگونه راه حل قانونی طی سالیان طولانی برابر با آزار و اذیت دایمی جمعیت غیرنظامی است. ما موافقیم که پیامدهای اشغال طولانی باید به طور مشخص مورد توجه قرار گیرد.»

سازمان های اسراییلی و فلسطینی عضو فدراسیون، مدت های طولانی است که بر نبودِ راه کارهای ملی پاسخگویی و معافیت مطلق از مجازات مربوط به این جنایت ها در هر دو کشور تاکید کرده اند. در نتیجه، ما بر ضرورت راه کارهای بین المللی پاسخگویی برای پایان دادن به معافیت از مجازات، از جمله در مورد رهبران سیاسی و نظامی اسراییل، تاکید کرده ایم.

سازمان های ما افزودند: «در رویارویی با معافیت از مجازات در مورد جنایت های بین المللی که در درگیری اسراییل ـ فلسطین رخ داده، ما فراخوان کمیسیون تحقیق را تکرار می کنیم که تمام دولت ها با دادگاه بین المللی جزایی همکاری و به رسیدگی مقدماتی جاری آن به مساله فلسطین کمک کنند. ما از تمام دولت ها می خواهیم به تعهدات خود برای به راه انداختن محاکمه واقعی متهمان بر اساس صلاحیت فرامنطقه ای خود عمل کنند.»

شورای حقوق بشر سازمان ملل باید از پیگیری گزارش کمیسیون تحقیق از طریق برقراری راه کاری برای تضمین اجرای یافته ها و توصیه های آن اطمینان حاصل کند. سازمان های ما از شورای حقوق بشر می خواهند تا قطعنامه ای را در بیست و نهمین نشست منظم خود به تصویب برساند که به راه های دستیابی به پاسخگویی، عدم تکرار و دستیابی به عدالت و جبران برای قربانیان جنایت های بین المللی بپردازد. شورای حقوق بشر باید بررسی جامعی در باره اجرای توصیه های انجام شده به طرفین انجام دهد.

پیش زمینه

کمیسیون تحقیق مرگ ۱۴۸۳ غیرنظامی فلسطینی را در نوار غزه ثبت کرده است که از این تعداد یک سوم شان کودک بوده اند. به علاوه، ۲۷ فلسطینی نیز در کرانه باختری، شش غیرنظامی اسراییلی و ۶۷ سرباز اسراییلی جان باختند. این گزارش همچنین روال گسترده تخریب دارایی ها و زیرساخت های غیرنظامی را در غزه ثبت و عنوان کرده که اینها «ممکن است تاکتیک های نظامی بازتاب دهنده سیاستی گسترده تر باشد که دست کم به صورت تلویحی مورد تایید تصمیم گیرندگان سطح بالای دولت اسراییل قرار گرفته باشد.» فلسطینیان نوار غزه به خاطر محاصره اسراییل که از سال ۲۰۰۷ برقرار است نتوانستند خارج شوند یا فرار کنند.

فدراسیون تاثیر «عملیات تیغه حفاظتی» را طی دیداری از غزه در اکتبر ۲۰۱۴ ثبت و در گزارشی در مارس ۲۰۱۵ منتشر کرد که به کمیسیون تحقیق هم ارایه شد. فدراسیون مطالبی را ثبت کرده بود که برای تشخیص اقدامات ارتکابی ارتش اسراییل در غزه به عنوان جنایت های جنگی و نیز جنایت های علیه بشریت لازم بود. فدراسیون مدارک اتهامی اقدام به قتل، حمله های بی رویه و حمله های هدف مند به غیرنظامیان و دارایی های غیرنظامیان، تخریب زیرساخت های تداوم زیست غیرنظامی، هدف قرار دادن اتومبیل ها و تاسیسات هیات های جستجو و نجات بشردوستانه، جابه جایی قهری غیرنظامیان از محل سکونت و محله های شان از طریق بمباران در پی هشدارهای ناپیگیر و ناکافی، تحمیل شرایط بسیار ناگوار زندگی، ایجاد رعب و وحشت، یاس و تحقیر در میان تمامی جمعیت غزه را ثبت کرده است.

[۱] فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر، الحق، مرکز حقوق بشر فلسطین، و مرکز حقوق بشر المیزان

متن فارسی: https://www.fidh.org/article17969

متن انگلیسی: https://www.fidh.org/article17964

 https://www.fidh.org/article17969
 

تاریخ انتشار : ۱۴ تیر, ۱۳۹۴ ۵:۱۵ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

آیا وجدان بشریت هنوز در مقابل این نسل کشی بیدار است؟

با آتش‌بس امیدی برای پایان جنگ و برداشتن سایه سنگین آن از سر مادران، کودکان، پیران و جوانان فلسطینی به وجود آمده بود، اما این امید با نقشه شوم جنایتکاران از بین رفت، نقشه‌ای که فراتر از یک جنگ معمولی بوده و هدف نهایی آن نابودی و آواره‌سازی یک ملت کهن از سرزمینش و تصرف باقی‌مانده خاک فلسطین است.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

آیا وجدان بشریت هنوز در مقابل این نسل کشی بیدار است؟

با آتش‌بس امیدی برای پایان جنگ و برداشتن سایه سنگین آن از سر مادران، کودکان، پیران و جوانان فلسطینی به وجود آمده بود، اما این امید با نقشه شوم جنایتکاران از بین رفت، نقشه‌ای که فراتر از یک جنگ معمولی بوده و هدف نهایی آن نابودی و آواره‌سازی یک ملت کهن از سرزمینش و تصرف باقی‌مانده خاک فلسطین است.

مطالعه »
پيام ها
٨ مارس گروه کار زنان سازمان فداييان خلق ايران (اكثريت)

روز جهانی زن: مبارزه برای برابری در سایه تحولات سیاسی

زنان ایرانی سال‌هاست که در صف مقدم مبارزات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی برای حقوق برابر ایستاده‌اند. آن‌ها با وجود محدودیت‌های شدید، علیه تبعیض جنسیتی، فقر زنانه ، زن‌کشی، کودک‌همسری و نابرابری‌های ساختاری مبارزه کرده‌اند. تاریخ مبارزات زنان، حکایت گام‌های استوار و دل‌های امیدواری است که در برابر ناملایمات ایستاده‌اند. آنان چراغ فردایی روشن را برافروخته‌اند، جایی که عدالت و برابری طنین‌انداز خواهد شد.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بحران سازی در ارومیه، از ناکارآمدی تا غرض ورزی حکومت

زخمی شدن حمدان بلال کارگردان فلسطینی برنده اسکار توسط ارتش اسرائیل

عدالت اجتماعی از نگاه نسل “زد”، تلفیقی از برابری و شایسته‌سالاری

خردمندی نیابی شادمانه …

درباره انقلاب زودرس

وقتی نظریه بدام‌افتاده و از زندگی جدا می‌گردد!