چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۲

چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۲

بیش از ۱۴۰۰ اعدام در دو سال پس از آغاز اعتراضات «زن، زندگی، آزادی»
دو سال از اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در ایران که با قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی آغاز شد، می‌گذرد. طی این اعتراضات دست‌کم ۵۵۱ معترض، ازجمله ۶۸ کودک و ۴۹ زن، به‌دست نیروهای...
۲۷ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
در حکمت حکم خامنه‌ای پیرامون تأکید برهویت «امت سلامی» و رویکرددولت برگماشته نسبت به آن
تا همین اواخر و حتی هم اکنون هم تاحدی و با شدت و درجه کمتری کار حاکمیت درگیری و جنگ با همین «امت اسلامی» بود که امروز آن را مخاطب...
۲۷ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: تقی روزبه
نویسنده: تقی روزبه
جنبش «زن، زندگی، آزادی»، تبلور درهم‌تنیدگی جنبش‌های اجتماعی!
ما بر این باوریم که جامعۀ مدنی ایران زنده‌تر، پویاتر و فعال‌تر از آن است که سرکوب‌ها و فشارهای امنیتی خللی در عزم مردم ما برای رسیدن به مطالبات برحق‌شان...
۲۷ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
پیمایش ملی ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان در سال ۱۴۰۲ با جامعه آماری ۱۵٬۸۷۸ نفر در ۱۵ استان ایران انجام شد و شامل موضوعات متنوعی مانند مسائل اجتماعی، اخلاقی، و امنیتی است.
دولت و نهادهای حکومتی باید از این فرصت بهره بگیرند تا با ایجاد زمینه‌های مناسب برای گفت‌وگوی اجتماعی و افزایش شفافیت، این امید را تقویت کنند. همان‌طور که در نظرسنجی‌ها...
۲۶ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: مسعود آذری
نویسنده: مسعود آذری
ژاندارک ایران زمین
مهسا ژاندارک ایران‌زمین ، همان طاهره قره‌العین است، قمر وزیری، هما دارابی، زهرا بنی‌یعقوب...، تمام زنانی که هر اذان شلاق می خوردند، او فریاد مادر ستار، پویا، نوید و مادران...
۲۶ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: ُسوران شمسایی
نویسنده: ُسوران شمسایی
یاد و نام جان باختگان راه آزادی را گرامی می داریم
خیزشی که با کشته شدن مهسا امینی در جامعه ایران به وقوع پیوست، در حقیقت انفجار مطالبات و اعتراضات انباشته شده ملت ایران بود که به طور ناگهانی با آن...
۲۶ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: جبهه ملی ایران
نویسنده: جبهه ملی ایران
مطالبات بی پاسخ زنان در دومین سالگرد جنبش " زن، زندگی، آزادی"
این جنبش با تمام فراز و نشیب‌هایش، تاثیری بازگشت‌ ناپذیر بر وضعیت امروز مردم ایران گذاشته است و برگشت به گذشته خواب و خیالی بیش نیست. جامعه در واقع با...
۲۵ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)

متن کامل طرح «خاورمیانه بزرگ» آمریکا

در ارتباط با موضوع چاپ و نشر كتاب نيز آمده است كه كشورهاي عرب در سال ٢٠٠٣ ميلادي تنها ١/١ درصد از توليد كتاب در جهان را به خود اختصاص دادند كه در اين بين ١٥ درصد از كل انتشارات كتاب در اين كشورها به آموزه هاي مذهبي اختصاص دارد. اين در حالي است كه كشور يونان تنها با داشتن ١١ ميليون نفر جمعيت پنج برابر ٢٢ كشور عرب كتاب منتشر مي كند كه اين موضوع ميزان عقب ماندگي اين كشورها را به اثبات مي رساند.

“طرح موسوم به «خاورمیانه بزرگ» که توسط کارشناسان سازمان های پژوهشی آمریکا تدوین و مورد تایید دولت آن کشور قرار گرفته ، در برگیرنده ابعاد و اهداف سیاسی ، اقتصادی ، فرهنگی و اجتماعی در قبال کشورهای خاورمیانه به ویژه کشورهای عربی این منطقه است” 

متن طرح 
این طرح راهکار مهم ، مناسب و فرصت استثنایی برای جامعه جهانی است تا در پرتو آن نسبت به رفع دو نقیصه مهم در کشورهای خاورمیانه شامل آگاهی در مورد ضرورت نهادینه شدن مفهوم آزادی و دوم ایجاد بستر مناسب برای مشارکت زنان در توسعه سیاسی ، اجتماعی و فرهنگی اقدام های بایسته صورت گیرد. تا زمانی که سیاست دورکردن مردم از فعالیت های سیاسی و اقتصادی در خاورمیانه رو به افزایش باشد و کانون های قدرت تنها در دایره بسته باقی بمانند فعالیت های تروریستی ، میزان جرایم و مهاجرت های غیرقانونی به کشورهای غربی روند صعودی خواهد داشت. بر بنیاد آمارهای انتشاریافته ، اوضاع اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی در کشورهای خاورمیانه سیر خطرناکی را می پیمایند. از اینرو امروزه ضرورت یافتن راهکارهایی برای حل آنها بیش از هر زمان دیگر اهمیت دارد. با نگاه به آمارهای زیر اوضاع خطیر این کشورها به خوبی نمایان می شود:
# مجموع درآمد ناخالص ملی ٢٢ کشور عربی بسیار کمتر از کشور اسپانیا می باشد.
# از مجموع ١۶٢ میلیون نفر بالای ١٨ سال در کشورهای عرب نزدیک به ۶۵ میلیون نفر یعنی نزدیک به ۴٠ درصد بی سواد می باشند که دو سوم این تعداد را زنان تشکیل می دهند. 
# تا سال ٢٠١٠ میلادی بیش از ۵٠ میلیون جوان وارد بازار کار خواهند شد و تا سال ٢٠٢٠ میلادی نیز کشورهای عرب برای بیکاران جوان خود نیاز به ایجاد یک میلیون فرصت شغلی دارند.
# در صورتیکه میزان بیکاری در کشورهای عرب به همین وضعیت ادامه یابد تا سال ٢٠١٠ میلادی شمار بیکاران در این کشورها به مرز ٢۵ میلیون نفر خواهد رسید. 
# متوسط درآمد یک سوم کشورهای خاورمیانه از دو دلار در روز تجاوز نمی کند از اینرو برای بهبود شرایط معیشتی این کشورها بازنگری در برنامه های کلان اقتصادی را می طلبد.
# تنها ١/۶ درصد مردم کشورهای خاورمیانه قادر به استفاده از شبکه اینترنت می باشند که این رقم حتی در همسنجی با کشورهای در حال رشد آفریقایی نیز کمتر است.
# در حالی که فقط ٣/۵ درصد از کرسی های مجالس کشورهای خاورمیانه را زنان به خود اختصاص داده اند این رقم در کشورهای در حال رشد آفریقایی به ٨/۴ درصد می رسد. 
# بر بنیاد نظرسنجی های علمی و معتبر جهانی در سال ٢٠٠٣ میلادی ۵١ درصد از جوانان عرب تمایل به مهاجرت دایم به کشورهای اروپایی را دارند. با ادامه سیاست های کنونی در همه عرصه های سیاسی ، اقتصادی و اجتماعی شاهد فروپاشی بیشتر این کشورها و افزوده شدن تعداد بسیاری به خیل بیکاران و گسترش روزافزون فقر خواهیم بود که این وضعیت می تواند در آینده نه چندان دور به خطر بنیادین برای جامعه جهانی تبدیل شود. 
تنها گزینه برای برون رفت از دایره بسته فقر و عقب ماندگی ، اجرای اصلاحات در همه زمینه ها و اجرای نتایج تحقیقات کارشناسان و دانشگاهیان به وسیله حکومت های عرب است. 
در این بین مشارکت اقتصادی کشورهای حوزه دریای مدیترانه ، طرح مشارکت کشورهای خاورمیانه و آمریکا با هدف اجرای اصلاحات بنیادین و کوشش هایی که برای بازسازی افغانستان و عراق می شود همگی بخشی از سیاست های کلان هشت کشور صنعتی جهان جهت خروج از وضعیت نابسامان در کشورهای خاومیانه می باشد. 
سرنگون شدن دو رژیم دیکتاتور در عراق و افغانستان فرصت استثنایی پیشاروی کشورهای صنعتی غربی به وجود آورده تا رهبری جریان اصلاحات در کشورهای خاورمیانه را به دست گیرند. کشورهای صنعتی غرب با در دستور کار قراردادن برنامه توسعه انسانی سازمان ملل باید برای اجرای اصلاحات در خاورمیانه فعالیت جدی و موثری داشته باشند. حمایت از نهادینه شدن اصول دمکراسی ، روی کارآمدن حکومتهای منتخب مردمی ، بسترسازی جهت گسترش دانش و فن آوری در جوامع خاورمیانه و ایجاد فرصت های مناسب اقتصادی که منافع درازمدت این کشورها را تامین کند بخشی از اقدام های کشورهای صنعتی غربی در این حوزه مهم و حیاتی از جهان را تشکیل می دهد. بر اساس طرح خاورمیانه بزرگ، کشورهای عرب به لحاظ آزادی های اجتماعی به ویژه آزادی بیان ، در همسنجی با دیگر کشورهای جهان در پایین ترین جایگاه قرار دارند. 
برای اجرای تغییرات بنیادین در جوامع عرب ، هشت کشور صنعتی جهان باید نهادینه شدن دمکراسی و ضرورت اجرای بنیان های دمکراسی را در کشورهای عرب مد نظر قرار دهند. کشورهای پیشرفته غربی برای برگزاری انتخابات آزاد می توانند آموزه ها و تجربیات خود را در زمینه برگزاری انتخابات سالم و به دور از تقلب در اختیار این کشورها بگذارند. افزون بر این با توجه به حضور کم رنگ زنان در مجالس نمایندگان این کشورها می توان مراکز غیر دولتی با هدف آشناکردن زنان دانشگاهی به منظور استیفای حقوق سیاسی و اجتماعی خود تاسیس کرد.
بر اساس گزارش توسعه انسانی سازمان ملل برای هر هزار نفر شهروند عرب تنها ۵٣ نسخه روزنامه وجود دارد و این در حالی است که در کشورهای پیشرفته به ازای هر هزار نفر ٢٨۵ نسخه روزنامه است. در همین پیوند، چاپ مطبوعات در کشورهای عرب دارای کیفیت پایینی بوده و بیشتر رسانه های دیداری و شنیداری در این کشورها در مالکیت بخش دولتی است. آن تعداد اندک از رسانه هایی که در مالکیت بخش خصوصی می باشند نیز زیر نظر دولت فعالیت دارند از این رو برنامه های رسانه های دیداری ، شنیداری و نوشتاری در این کشورها، تبلیغاتی کم محتوا و تنها با هدف تاثیرگذاری بر افکار عمومی است. گزارش توسعه انسانی سازمان ملل برای برخورد با این معضل مهم راهکارهای زیر را ارایه کرده است:
# انجام سفرهای دوره ای نویسندگان و ارباب جراید کشورهای غربی و عربی
# برگزاری دوره های آموزشی با هدف آموزش روزنامه نگاران مستقل
# استفاده از بورس های تحصیلی در کشورهای غربی جهت اعزام روزنامه نگاران و دانشجویان شاغل به تحصیل در این رشته به مراکز آموزشی کشورهای غربی
# بر بنیاد گزارش بانک جهانی ، فساد اداری ، مالی و اقتصادی مهمترین عوامل توسعه نیافتگی کشورهای عرب است. از این رو سیاست شفاف سازی و مبارزه با فساد در عرصه های سیاسی و اقتصادی لازمه برنامه ریزی های کلان اقتصادی در این کشورها دانسته شده است. فعال کردن نقش سازمانها و گروه های مدافع حقوق بشر، گرفتن تضمین های لازم از حکومت های عرب در مورد آزادی عمل رسانه های گروهی ، بسترسازی برای مشارکت زنان در همه عرصه های اجتماعی و اجرای تغییرات بنیادین در دستگاه قضایی از دیگر موارد اشاره شده در این طرح است. 
در ارتباط با موضوع چاپ و نشر کتاب نیز آمده است که کشورهای عرب در سال ٢٠٠٣ میلادی تنها ١/١ درصد از تولید کتاب در جهان را به خود اختصاص دادند که در این بین ١۵ درصد از کل انتشارات کتاب در این کشورها به آموزه های مذهبی اختصاص دارد. این در حالی است که کشور یونان تنها با داشتن ١١ میلیون نفر جمعیت پنج برابر ٢٢ کشور عرب کتاب منتشر می کند که این موضوع میزان عقب ماندگی این کشورها را به اثبات می رساند.
از آنجا که ۶۵ میلیون نفر از افراد بالای ١٨ سال در کشورهای عرب بی سواد هستند کشورهای صنعتی جهان می توانند برای مبارزه با پدیده بی سوادی از امکانات موجود در شبکه اینترنت سود جویند و بدین ترتیب ضمن جامه عمل پوشاندن به این اهداف از میزان هزینه ها نیز بکاهند. کشورهای غربی باید حکومتهای عرب را به اجرای طرحهای مبارزه با بی سوادی و آموزش کادرهای لازم در این زمینه یاری رسانند. برای اصلاح ساختار آموزشی ، باید پیش از همایش آوریل امسال که با هدف بررسی چالشهای آموزشی در جوامع خاورمیانه با شرکت صاحب نظران و کارشناسان منطقه ای ، اروپایی و آمریکایی برگزار خواهد شد، تدابیری اندیشیده شود. از آنجاکه استفاده از اینترنت در کشورهای عرب در همسنجی با دیگر کشورهای جهان در پایین ترین حد می باشد کشورهای صنعتی جهان باید زمینه همکاری بخشهای دولتی و خصوصی برای گسترش استفاده از اینترنت در شهرها و روستاهای کشورهای خاورمیانه را به وجود آورند. در این بین کشورهای عراق و افغانستان ، پاکستان ، یمن ، سوریه ، لیبی ، مغرب ، مصر و الجزایر در همسنجی با دیگر کشورهای خاورمیانه کمترین بهره وری را از اینترنت دارند. 
با توجه به ضرورت آموزش رشته مدیریت در جوامع خاورمیانه ، کشورهای صنعتی جهان باید دوره های آموزشی یک ساله برای دانشجویان این رشته تدارک ببینند که در این بین می توان مرکز آموزش مدیریت و بانکداری در بحرین را الگو و سرمشق قرار داد. در گزارش توسعه انسانی عربی سازمان ملل در زمینه ایجاد فرصت های شغلی آمده است که تنها گزینه پیشاروی کشورهای در حال رشد خاورمیانه فعال کردن نقش بخشهای خصوصی و الگو قراردادن سیاست های اقتصادی کشورهای اروپای شرقی پس از فروپاشی بلوک شرق می باشد. تاسیس “صندوق توسعه منطقه‌ای” مشابه “بانک عمران و توسعه اروپایی” در کشورهای خارومیانه باهدف سرمایه گذاری در امور زیربنایی ، آموزش ، بهداشت ، اجرای اصلاحات بنیادین در سیستم مالی این کشورها، کاهش نقش و دخالت حکومت ها در اجرای طرحهای اقتصادی ، نوسازی سیستم بانکداری و کاهش موانع گمرکی از دیگر راه های خروج از عقب ماندگی اقتصادی کشورهای خاورمیانه ذکر شده است. تقویت و توسعه بنادر آزاد تجاری ، سهیم کردن سرمایه گذران خارجی در اجرای طرح های کلان اقتصادی و برگزاری نشست ها و همایش های اقتصادی با مشارکت مسئولان بخشهای دولتی و خصوصی کشورهای خاورمیانه برای بررسی راههای اجرای اصلاحات اقتصادی نقش مهمی در ترسیم چشم انداز آینده اقتصادی این کشورها خواهد داشت. در طرح خاورمیانه بزرگ اشاره شده است که کشورهای افغانستان ، الجزایر، بحرین ، مغرب ، لبنان ، قطر، عربستان ، تونس ، ترکیه و یمن روند اجرای انتخابات و مراجعه به آرای عمومی را دنبال می کنند.
بر اساس این طرح کشورهای الجزایر، لبنان و عربستان و یمن درخواست عضویت در سازمان تجارت جهانی را کرده اند و کشورهای افغانستان ، لیبی و سوریه هنوز موضوع درخواست عضویت آنها در این سازمان مورد بررسی قرار نگرفته و عراق نیز خواستار حضور در نشست های این سازمان به عنوان عضو ناظر شده است. 

تاریخ انتشار : ۱۴ مهر, ۱۳۸۳ ۳:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جنبش «زن، زندگی، آزادی»، تبلور درهم‌تنیدگی جنبش‌های اجتماعی!

ما بر این باوریم که جامعۀ مدنی ایران زنده‌تر، پویاتر و فعال‌تر از آن است که سرکوب‌ها و فشارهای امنیتی خللی در عزم مردم ما برای رسیدن به مطالبات برحق‌شان وارد آورد. درهم‌تنیدگی جنبش‌های مدنی، اجتماعی و صنفی که در جنبش عظیم «زن، زندگی، آزادی» تبلوری خیره‌کننده یافت، هموارکنندۀ راه گذاری خشونت‌پرهیز و مسالمت‌آمیز از جمهوری استبدادی دینی کنونی به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و چشیدن طعم عدالت اجتماعی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت

سفر آقای پزشکیان، نفر دوم حکومت اسلامی در ایران؛ به عراق، از مهمترین رویدادهای چند روز گذشته است. عراق با ایران و امریکا روابط گرم و دوستانه‌ای دارد. ایران و امریکا هردو؛ در صحنه سیاسی عراق صاحب نفوذ هستند. عراق میدان مبارزه‌ی نیروهای شبه‌نظامی عراقی مورد حمایت ایران و نیروهای ارتش امریکا مستقر در عراق هم هست.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جنبش «زن، زندگی، آزادی»، تبلور درهم‌تنیدگی جنبش‌های اجتماعی!

ما بر این باوریم که جامعۀ مدنی ایران زنده‌تر، پویاتر و فعال‌تر از آن است که سرکوب‌ها و فشارهای امنیتی خللی در عزم مردم ما برای رسیدن به مطالبات برحق‌شان وارد آورد. درهم‌تنیدگی جنبش‌های مدنی، اجتماعی و صنفی که در جنبش عظیم «زن، زندگی، آزادی» تبلوری خیره‌کننده یافت، هموارکنندۀ راه گذاری خشونت‌پرهیز و مسالمت‌آمیز از جمهوری استبدادی دینی کنونی به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و چشیدن طعم عدالت اجتماعی است.

مطالعه »
پيام ها

مطالبات بی پاسخ زنان در دومین سالگرد جنبش ” زن، زندگی، آزادی”

این جنبش با تمام فراز و نشیب‌هایش، تاثیری بازگشت‌ ناپذیر بر وضعیت امروز مردم ایران گذاشته است و برگشت به گذشته خواب و خیالی بیش نیست. جامعه در واقع با مطرح کردن شعار زن، زندگی، آزادی دستورکار آینده‌ی خود را تعریف کرده است. این جنبش زمزمه‌ی آینده‌ای روشن، آزاد، برابر حقوق و بی‌دغدغه در چشم‌انداز زندگی مردم بوجود آورد. جنبش زنان برای دستیابی به تغییرات واقعی و پایدار، باید ساختارهای مردسالارانه، قوانین تبعیض‌آمیز و هنجارهای موجود را به چالش بکشد. این فرآیند به معنای بازنگری قوانین و بازتعریف ارزش‌ها و هنجارهای اجتماعی است که به طور سنتی به نفع مردان بوده‌اند.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیش از ۱۴۰۰ اعدام در دو سال پس از آغاز اعتراضات «زن، زندگی، آزادی»

در حکمت حکم خامنه‌ای پیرامون تأکید برهویت «امت سلامی» و رویکرددولت برگماشته نسبت به آن

جنبش «زن، زندگی، آزادی»، تبلور درهم‌تنیدگی جنبش‌های اجتماعی!

پیمایش ملی ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان در سال ۱۴۰۲ با جامعه آماری ۱۵٬۸۷۸ نفر در ۱۵ استان ایران انجام شد و شامل موضوعات متنوعی مانند مسائل اجتماعی، اخلاقی، و امنیتی است.

ژاندارک ایران زمین

یاد و نام جان باختگان راه آزادی را گرامی می داریم