شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۲

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۲

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

مذاکره با آمریکا؛ آری یا خیر؟

اینک در آستانه 13 آبان روز ملی مبارزه با استکبار، سالگرد روزی که دانشجویان خط امام اقدام به اشغال سفارت امریکا در تهران نمودند، بار دیگر مذاکره با امریکا به یکی از بحث های داغ کشور تبدیل شده است

خلاصه:

در حالی که مقامات دولت احمدی نزاد برای مذاکره با امریکا بر یکدیگر پیشی می گیرند، محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس شورای اسلامی از مخالفت شورای عالی امنیت ملی و رهبر جمهوری اسلامی ایران خبر داد و تاکید کرد که سیاست های راهبردی ایران عدم مذاکره با آمریکاست. به همین خاطر ایران در حال حاضر مذاکره مستقیم با آمریکا نخواهد داشت.

محمدرضا باهنر که پس از انتخابات دهم ریاست جمهوری بارها با دولت احمدی نزاد در خصوص کابینه و موضع گیری های رئیس دولت اصطکاک داشته است، خطاب به آن دسته از “مسئولان اجرایی کشور و دولت که معتقدند زمان مذاکره با آمریکا فرارسیده” ،گفت : ” هیچ قوه ای و هیچ شخصیت سیاسی و حقوقی ای در کشور حق تخطی از این راهبرد تأئید شده از سوی رهبر جمهوری اسلامی و شورای عالی امنیت ملی کشور را ندارد.” وی در جلسه جامعه مهندسان تاکید کرد که باید شرایط چنین مذاکرهای به وجود بیاید که از نظر ما هنوز به وجود نیامده است..”

این اظهارات در حالی صورت می گیرد که سعید جلیلی، اوایل ماه اکتبر در چارچوب مذاکرات اتمی ایران با نمایندگان گروه پنج به علاوه یک به طور جداگانه با ویلیام برنز معاون وزیر امور خارجۀ آمریکا در ژنو دیدار و گفتگو کرد و نتایج مذاکرات را هم مثبت ارزیابی کرد. اندکی پس از این دیدار احمدی نژاد که تلاش دارد برگ برنده رابطه با امریکا را در دست خود داشته باشد در برابر خبرنگاران ظاهر شد و صریحا اظهار کرد که ” مذاکرات ایران و آمریکا در ژنو مذاکرات خوبی بود و یک چارچوب منطقی و روشنی داشت که آنچارچوب مورد قبول ماست و همان احترام و عدالت و پیگیری بحثهایی است که در بسته پیشنهادی قید شده که نمونه آن موضوع خلع سلاح جهانی و بهرهمندی همه کشورها از فناوری هستهای و فناوریهای پیشرفته است.”

خیلی ها باور داشتند که احمدی نزاد شاید تنها کسی باشد که بتواند تابوی رابطه با امریکا را یشکند. اما بنظر می آید که این بازی هنوز ادامه دارد. پس از حجم گسترده خبری از دیدار نمایندگان ایران و امریکا در ژنو، این بار جنتی به میدان آمد و با ارایه سناریوی وارونه ازاین مذاکرات تاکید کرد که ” همه باید بدانند موضع جمهورى اسلامى ایران در عدم مذاکره با آمریکا و مقابله با آن براساس آن چه که امام (ره) و رهبرى گفته است، همواره خواهد بود و این سیاست تغییرناپذیر است. برخى مى خواهند عزت و اقتدارى که ایران به دست آورد، خدشه دار کنند.” حال باید دید این بازی تا کجا ادامه دارد.

متکی هم باهنر را تایید می کند

منوچهر متکی که کمتر از یک ماه از سفر خبرسازش به واشنگتن می گذر، برای بازدید از نمایشگاه مطبوعات از برخی غرفههای حاضر در این نمایشگاه بازدید کرد و در پاسخ به خبرنگار ایلنا که نظر وی را در مورد مذاکره با آمریکا میپرسید و موضع نایبرئیس مجلس را به او یادآور میشد، اظهار داشت:” ما هم همان نظر آقای باهنر را قبول داریم.” وی از پاسخ به اینکه دولت دهم در رابطه با مذاکره با آمریکا چه تصمیمی گرفته است خودداری کرد! گفتنی است سفر وی دقیقا یک روز قبل از مذاکرات ژنو صورت گرفت و اولین سفر یک مقام ایرانی بلندپایه پس از ۳۰ به واشنگتن بود.

سال پیش همزمان با زمزمه مذاکرات برای گشایش دفتر حافظ منافع امریکا در ایران مهدی کلهر در در مصاحبه ای گفته بود که “تا زمانی که آمریکا پایش را از منطقه خاور میانه بیرون نکشد و همچنین دست از حمایت از صهیونیسم برندارد، مذاکره جمهوری اسلامی ایران با آمریکا را به مصلحت نمی دانیم.” مشاور رسانه ای احمدی نزاد تاکید کرده بود که ممکن است شروط ایران “روز به روز” تغییر کند.

رهبری کوتاه نمی آید

زمانیکه باراک اوباما، رئیسجمهوری ایالات متحده، نوروز را به ایرانیان و همه کسانی که فرا رسیدن بهار را جشن میگیرند شادباش گفت و ابراز امیدواری کرد مناسبات ایران و آمریکا بهبود یابد و پیوندی سازنده میان دو کشور برقرار شود، این پیام با واکنش تند رهبر ی مواجه شد.

مقام رهبری که نقش کلیدی در تعیین خطوط کلی سیاست خارچی خصوصا رابطه با امریکا دارد پس از پیام تبریک باراک اوباما اظهار داشت که “آنها می گویند به سوی ایران دست دراز کرده ایم و ما می گوییم اگر آمریکا در زیر دستکش مخملی، دستی چدنی را پنهان کرده باشد این اقدام هیچ معنا و ارزشی ندارد.”وی افزود: “تغییر نباید لفاظی و با نیت ناسالم باشد و اگر می خواهید ضمن حفظ همان اهداف قبلی، فقط سیاست ها و تاکتیک ها را عوض کنید این یک خدعه است نه تغییر و اگر تغییر واقعی مورد نظر شماست باید در عمل مشاهده شود و به هرحال همه مسئولان آمریکایی و دیگران بدانند که ملت ایران را نمی شود فریب داد یا ترساند.” آیت الله خامنه ای تاکید کرده بود که “رفتار آمریکا تا این لحظه نشان دهنده تغییری که ایران مایل است شاهد آن باشد نیست با این حال او درها را به روی تماس آینده میان دو کشور نبست.”

وی بعد از محکوم کردن امریکا یک جای مصالحه نیز باز گذاشت و اظهار کرد که “ملت ایران درباره مسائل مربوط به خود اهل محاسبه و منطق است و احساساتی نمی شود. سابقه ای از رئیس جمهور و دولت جدید آمریکا نداریم بنابراین براساس عملکرد آنها قضاوت می کنیم.”

انتخابات ۲۲ خرداد نیز محملی را برای رهبری فراهم آورد که امریکا را همچون گذشته عامل هر رویدادی در ایران بداند. کمکهای مالی و رسانه ای آمریکا به ” انقلابیون مخملی” اتهامی بود که رهبری بارها در سخنان خود به آن پرداخت تا جایی که مقامات امریکا را به واکنش واداشت.

اینک در آستانه ۱۳ آبان روز ملی مبارزه با استکبار، سالگرد روزی که دانشجویان خط امام اقدام به اشغال سفارت امریکا در تهران نمودند، بار دیگر مذاکره با امریکا به یکی از بحث های داغ کشور تبدیل شده است. در حالی که گفته می شود طرفهای ایرانی و امریکایی بارها و از کانال های مختلف تا کنون دیدار داشته اند و حتی این بار احمدی نژاد تمایل دولتش را برای حل و فصل روابط با امریکا اعلام کرده بود، بار دیگر یکی از سخنگویان رهبری خبر از نارضایتی آیت الله خامنه ای از مذاکرات با امریکا می دهد. در حالی که کارشناسان معتقدند که مذاکرات اخیر صورت گرفته بین نمایندگان ایران و امریکا بدون رضایت رهبری نبوده است. اظهارات باهنر می تواند در راستای ایجاد موازانه ای بین گروه های حامی دولت باشد که این روزها شکافشان در حال عمیق تر شدن است .

تاریخ انتشار : ۶ آبان, ۱۳۸۸ ۱۱:۳۲ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک