دوشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۵

دوشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۵

بیانیه «همگامی» در محکومیت اخراج فله‌ای مهاجران افغان
روند اخراج گسترده مهاجران افغان از ایران، که با دامن زدن به افغان‌ستیزی و با هدف انحراف افکار عمومی صورت می‌گیرد، اقدامی تلخ، ناعادلانه و تأسف‌برانگیز است. این سیاست در...
۱۶ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
خواست مشترک و فراگیر مبارزان میهن‌دوست ایران، آزادی بی‌قیدوشرط زندانیان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است!
اساساً مفهومی به نام «جرم سیاسی» موضوعیت و معنایی ندارد. جرم‌شماری این فعالیت‌های حقوق بشری غیرقانونی‌ست و باید ممنوع شود. فعالیت سیاسی، اجتماعی و فرهنگی اقدامی مجرمانه نیست و نمی‌تواند...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پروین همتی
نویسنده: پروین همتی
#جدول_مندلیف
به تعبیر متخصصان، هوش مصنوعی، نفتِ آینده است و تبدیل شدن به مرکز گرانش اقتصادی در جهانِ امروز ، خود نوعی خلقِ ثروتِ بیکران.
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳) مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی
… درباره سازما‌ندهی طبقه کارگر به‌عنوان یک طبقه از طریق اتحادیه‌های کارگری هیچ چیزی گفته نشده است.این امر خیلی مهم است، در واقع، بدین‌جهت که این‌ها تشکلات واقعی پرولتاریا هستند، که روزمره...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: برگردان: آمادور نویدی
نویسنده: برگردان: آمادور نویدی
بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ
وقت آن فرا رسیده است که حاکمان از این فرصت تاریخی و سرمایه به دست آمده برای تحقق وفاق واقعی ملی و در جهت کاهش فاصله با مردم، بازسازی کشور...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس
خیرخواهانه متذکر می شویم که راه علاج مشکلات روزافزون کشور، نه افزایش بگیر و ببندهای بی ضابطه و تشدید رویکردهای امنیتی و تحدید و تضییع حقوق شهروندی (ولو با حفظ...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: وکلاپرس
نویسنده: وکلاپرس
روایت مهتدی، فعال سیاسی و همسر آنیشا اسداللهی از انتقال همسرش و دیگر زندانیان زن از اوین به زندان قرچک
از چند روز، قبل از حمله یکی از اکانت‌های مرتبط با رژیم اسرائیل، این پیام را گذاشته بود که زدن سردر اوین، منتفی نیست. مسئله‌ای که نگرانی‌های ما را دوچندان...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: محمد جعفری
نویسنده: محمد جعفری

مذاکره به جای تهدید نظامی و محاصره اقتصادی

دولت اقليم کردستان برای غلبه بر دشواری ها، کاستن از تنش ها و جلوگيری از محاصره اقتصادی و اقدامات نظامی احتمالی توسط دولت های همسايه، لازم است از اقدامات تحريک آميز اجتناب و بر فعاليت ديپلماتيک بيافزايد، روندهای دموکراتيک در کردستان را جاری سازد، حقوق شهروندی را تامين و همبستگی بين کردها را تقويت کند، فساد ساختاری را مهار و از کشاندن پای دولت اسرائيل و عربستان به کردستان عراق خودداری کند

همه پرسی در کردستان عراق در فضای تهدیدهای دولت مرکزی عراق، جمهوری اسلامی و دولت ترکیه برگزار گردید. میزان مشارکت در همه پرسی۷۲ درصد بود.۹۲,۷۳ درصد شرکت کنندگان در همه‌پرسی به جدایی اقلیم از عراق رأی دادند. نتیجه همه پرسی از یکسو شور و شعف کردها را موجب شد و راه را برای دستیابی به آرزوی ۱۰۰ ساله آن ها گشود و از سوی دیگر آینده پرابهام و نگران کننده ای برای منطقه و کردستان عراق رقم زد.

 همه پرسی بلافاصله با واکنش تند دولت مرکزی عراق و دولت های ترکیه و ایران روبرو گردید. حیدر العبادی نخست‌وزیر عراق، اعلام کرد که رفراندوم و نتیجه آن را بی‌اعتبار می‌داند و حاضر نیست بر سر آن با رهبران اقلیم مذاکره کند. مجلس عراق هم با تصویب لایحه سیزدە مادە ای، مجازات های سنگینی را برای اقلیم و مقامات آن در نظر گرفت. دو کشور ایران و ترکیه در مرزهای خود با کردستان عراق دست به مانور نظامی زدند و با این اقدام پیام آشکار خود را به رهبران کردستان رساندند.

 سه دولت در هماهنگی با هم می خواهند کردستان عراق را تحت فشار بگذارند تا عقب بنشیند و همه پرسی را پس بگیرد. اما کردستان عراق مصمم است از همه پرسی و نتیجه آن دفاع کند. این تقابل تنش زا است و می تواند کانون دیگری را در خاورمیانه شعله ور سازد، پای کشورهای دیگر را به این بخش از منطقه بکشاند و منطقه را با بحران جدیدی مواجه سازد.

 ما برگزاری همه پرسی در کردستان عراق و دستبابی به آرزوی دیرینه آن ها را حق ساکنان آن می دانیم. اما معتقدیم که همه پرسی‌ در شرایط کنونی، به‌ویژه در مناطق مورد مناقشه از جمله کرکوک، بالقوه استعداد افزایش بی‌ثباتی در عراق و منطقه را دارد. قبل از برگزاری همه پرسی اعلام کردیم: “ما با دفاع از یک عراق فدرال دمکرات، پشتیبان آنیم که روند همه پرسی و عمل به نتیجه آن، مبتنی بر دمکراتیسم و عدم استفاده از خشونت و تقویت همبستگی‌ها در عراق و منطقه باشد. برگزاری رفراندوم در شرایط کنونی و با مختصات فعلی به سود روندهای دمکراتیک در کردستان عراق و خدمتگزار امر صلح در منطقه نیست.” (قطعنامه با عنوان: موضع ما پیرامون اکنون ˏ”مسئله کرد” و مبارزه برای تحقق حقوق ملی – قومی در کردستان ایران). اما با وجود مخالفت ها، همه پرسی برگزار شد و منطقه با وضعیت جدیدی روبرو گردید. در چنین شرایطی پذیرش واقعیت همه پرسی، می تواند از تنش ها بکاهد و راه گفتگو و مذاکره را باز کند.

 کردستان عراق با برگزاری همەپرسی، گام در راه دشواری گذاشته است. دولت اقلیم کردستان برای غلبه بر دشواری ها، کاستن از تنش ها و جلوگیری از محاصره اقتصادی و اقدامات نظامی احتمالی توسط دولت های همسایه، لازم است از اقدامات تحریک آمیز اجتناب و بر فعالیت دیپلماتیک بیافزاید، روندهای دموکراتیک در کردستان را جاری سازد، حقوق شهروندی را تامین و همبستگی بین کردها را تقویت کند، فساد ساختاری را مهار و از کشاندن پای دولت اسرائیل و عربستان به کردستان عراق خودداری کند.

 مانورهای نظامی و محاصره اقتصادی کردستان عراق توسط همسایگان آن، وضعیت را دشوارتر کرده و تنش را افزایش خواهد داد. دولت ترکیه و ایران سابقه طولانی در سرکوب و پایمال سازی حقوق کرد در این دو کشور دارند. حکومت های این دو کشور از استقلال کردستان عراق و تاثیر آن بر کردهای هر دو کشور نگرانند. در حالی که پذیرش همه پرسی، اجتناب از محاصره اقتصادی و انجام مانورهای نظامی تحریک کننده، رسیدگی به حقوق ملی و رویکرد به تعامل با کردستان عراق، می تواند تاثیرات مثبت بر کردهای این دو کشور داشته باشد. تهدیدها و بستن مرزهای زمینی و هوائی و محاصره اقتصادی کردستان عراق، شکاف بین کردهای این دو کشور با دولت های آن را عمیق تر خواهد کرد. دولت ایران به جای همراهی با دولت عراق و ترکیه، به جهت مناسبات نزدیک با دولت عراق و کردستان عراق، می تواند به عنوان میانجی وارد عمل شود و نگذارد که همه پرسی به بحران جدی میان دولت عراق و اقلیم کردستان تبدیل گردد.

 ما بر پذیرش واقعیت همه پرسی و احترام به حق مردم کردستان عراق برای تصمیم گیری در مورد سرنوشت خود، تاکید داریم و معتقدیم رد مذاکره با مقامات کردستان عراق توسط حیدر العبادی و مشروط کردن آن به پس گرفنن همه پرسی، دو طرف را به برخوردهای حاد سوق می دهد و پای کشورهای دیگر را به این منطقه می کشاند. عدم توسل به خشونت توسط دولت عراق در جریان برگزاری همه پرسی، می تواند و باید بعد از همه پرسی هم ادامه یابد. خاورمیانه پر از کانون های بحران و جنگ های نیابتی است. اضافه شدن یک کانون بحران بر کانون های موجود به زیان کردستان عراق و سه کشور هم مرز آن است. راه جلوگیری از تنش و بحران، مذاکره و گفتگو بین کردستان عراق و دولت عراق است.

 

هیئت سیاسی ـ اجرائی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)

۱۲ مهرماه (۴ اکتبر ۲۰۱۷)

 

 

تاریخ انتشار : ۱۲ مهر, ۱۳۹۶ ۹:۲۲ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیانیه «همگامی» در محکومیت اخراج فله‌ای مهاجران افغان

خواست مشترک و فراگیر مبارزان میهن‌دوست ایران، آزادی بی‌قیدوشرط زندانیان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است!

#جدول_مندلیف

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳) مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی

بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ

اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس