شنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۳

شنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۳

مردم عامل اصلی در امنیت وطن هستند- تجربه و برداشتی از جنگ دوازده روزه
مردم نشان دادند که وطن خود را دوست دارند و حاضرند برای بقای میهن، حتی از جان خود نیز بگذرند و با تمام مشکلات بسازند ولی با دشمن و خائنان...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
جهان تاریک است
گوشهایتان را مهر و موم کردید!؟- صدای مردم را نشنیدید!- از شما کاری ساخته نیست!- خیلی کارها کردید!- اما از بهار بویی نبردید- از شکفتن گلها در دامنه هایِ فلات-...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رحمان ـ ا
نویسنده: رحمان ـ ا
به امید پیروزی نه در جنگ که بر جنگ
مادران صلح ایران ضمن محکومیت اقدامات غیر انسانی اسراییل، از جنابعالی به‌عنوان ریاست قوۀ قضاییه مصرانه تقاضا دارند در این شرایط بحرانی بنا بر اصل مدارا با رعایت عدل و...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: مادران صلح ایران
نویسنده: مادران صلح ایران
بیانیۀ کانون نویسندگان ایران در بارۀ آنچه بر زندان اوین رفت
کانون نویسندگان ایران ضمن محکوم‌کردن حملۀ تجاوزگرانه و جنایتکارانۀ رژیم اسراییل به ایران به‌طور عام و به زندان اوین به‌طور خاص و ابراز نگرانی شدید نسبت به سرنوشت نامعلوم همۀ...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: کانون نویسندگان ایران
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
خاموشی صدای پیکارگر پرشور آرمان‌های چپ، در سوگ محمدتقی برومند (ب. کیوان)
او هرگز از آرمان‌های سوسیالیستی و اندیشه‌های چپ دست نکشید، و تا واپسین سال‌های عمر، به‌طور پیوسته به ترجمه، نگارش و پژوهش‌های نظری پرداخت. با اندوهی ژرف، درگذشت این انسان...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رفقا و دوستان زنده یادان
نویسنده: رفقا و دوستان زنده یادان
مهدی معتمدی‌‏مهر، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی: ترکیب برنده؛ همبستگی ملی و توان نظامی
عملاً دسته‌بندی‌های قبلی مانند اصلاح‌طلب و محافظه‌کار و برانداز، جای خود را به دو جریان کلان «جبهه وطنی» و «جبهه ضدوطنی» داد. جبهه وطنی اعم از نیروهای اصلاح‌طلب و محافظه‌کار...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: مهدی معتمدی‌مهر
نویسنده: مهدی معتمدی‌مهر
زنانی که با بمب آزاد نشدند!
یکی از خشونت‌بارترین رهبران نظامی جهان، بنیامین نتانیاهو، با استناد به‌نام مهسا امینی و شعار «زن، زندگی، آزادی»، تلاش می‌کند حمله‌ خود به ایران را با رنگ و بوی عدالت‌خواهی...
۱۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: الهه محمدی
نویسنده: الهه محمدی

مرگ بن لادن یا بن لادنیسم؟

آنها برای رهائی از شر مرده بن لادن و اجتناب از تبدیل شدن آن به معبدی بزرگ، جزسپردن جسد وی به امواج دریا راهی پیدا نکردند. پس معلوم می شود با کشتن بن لادن هنوز کابوس بن لادنیسم از بین نرفته است. بسیاری از کارشناسنان آگاه به القاعده براین نظرند که القاعده یک سازمان متمرکز و تحت کنترل بن لادن نبوده است، تا باحذف بن لادن متلاشی شود

۱ـ اوباما بااعلام کشته شدن بن لادن، جهان بدون بن لادن را جای امن تر و بهتری برای زندگی دانست. هیلاری کلینتون از اجرای عدالت سخن گفته و جملگی مقامات بلندپایه آمریکا و جهان آن را نقطه عطفی در مبارزه علیه تروریسم اعلام کرده اند. با این وجود همه آنها گوشزدکرده اند که جنگ علیه تروریسم پایان نیافته است و ابراز نگرانی خود از واکنش های انتقام جویانه القاعده را پنهان نساخته اند، و به شهروندان و تأسیسات خود در سراسرجهان حالت آماده باش دادەاند. آنها برای رهائی از شر مرده بن لادن و اجتناب از تبدیل شدن آن به معبدی بزرگ، جزسپردن جسد وی به امواج دریا راهی پیدا نکردند. پس معلوم می شود با کشتن بن لادن هنوز کابوس بن لادنیسم از بین نرفته است. بسیاری از کارشناسنان آگاه به القاعده براین نظرند که القاعده یک سازمان متمرکز و تحت کنترل بن لادن نبوده است، تا باحذف بن لادن متلاشی شود. از همین رو هنوز زمان پایکوبی پایان “جنگ اعلام شده با تروریسم” فرانرسیده است.

۲ـ سخن گفتن از”تروریسم” و مصادیق آن از زبان دولتمردان و مبلغان جهان سرمایه داری بیانگرتنها نیمی از حقیقت است و نه تمام حقیقت. آنها توسل به نوعی دیگری از تروریسم، یعنی کشتن و بمباران کردن و شبیخون به مناطق غیرنظامی و شکنجه و ترور و شبیخون های نظامی به مناطق غیرنظامی را- تروریسم دولتی را- امری رهائی بخش و مشروع می دانند. چرا که در انطباق با نیات و منافع آنها بشمار می رود.

از زمانی که بوش پسر گفت هرکس با مانیست برماست، و به بهانه مقابله باتروریسم، به توجیه اهداف جهانگیرانه و پیشبرد جهانی سازی بشیوه مسلحانه به اشغال کشورهای دیگر پرداخت، معلوم شد که نیروی محرکه اصلی درپس پشت مبارزه با تروریسم، این فرزند ناخلف وعصیان کرده غرب، چیزی جز تحقق رویای جهان تک قطبی و معماری نظم نوین در پی فروپاشی جهان شرق نیست.

از همین رو بجای خاموش کردن شعله های تروریسم، تنها موجب تقویت زمینه ها و بنیادهائی گشت که هم چون بذرهای ازخاک برآمده، سبب رشد بنیادگرائی و نفرت ازتمدن غرب وعلیه سیاست های تجاوزگرانه و تبعیض آمیز آن گردید. بی تردید با توسل به نوعی ازتروریسم علیه تروریسم نمی توان آن را ریشه کن کرد، هر چند ممکن است پیروزی های مقطعی بدست آورد و به پایکوبی پرداخت، و بهره برداری های انتخاباتی کرد.

۳ـ فروپاشی بلوک شرق و دیوار برلین، فاجعه ۱۱ سپتامبر، حمله به عراق وافغانستان و اکنون کشته شدن بن لادن …همگی نشانه هائی از ورود و افول دوره ای (خرده پارادایم) از تحولات جهانی محسوب می شود که بحران در گفتمان سوسیالیسم و آزادی، رؤیای سرکردگی جهان تک قطبی و عروج بنیادگرائی درغیاب گفتمان سوسیالیسم و رهائی از بارزترین مشخصه های آن بوده است. جایگزینی اوباما بجای نئومحافظه کاران، با جایگزین کردن سیاست چندجانبه گرائی بجای یک جانبه گرائی و با تعدیل شیوه ها و جلب همکاری سایرقطبهای در حال عروج البته تاحدی از وخامت بحرانی که رویای جهان تک قطبی و پایان جهان دچارآن شده بود کاست، اما هم هدف های امپریالیستی هم چنان دست نخورده باقی ماند، و نتوانست موجب جلوگیری از ورود نظام سرمایه داری به فاز تازه ای از بحران بزرگ و همه جانبه که از مدتها پیش گرفتارش بود و تهدیدش می کرد، گردد. تقسیم نسبی منافع جهانی و قدرت جهانی، بین قدرت های بزرگ و یا در حال عروج قادربه جلوگیری از حرکت امواجی که از مبدائی دیگر بجز بنیادگرائی با ماهیتی ارتجاعی و واپسگرایانه برمی خاستند، نگردید.

۴ـ از مدتها پیش بحران سرمایه داری در فاز جدید در حال زایش فرزندان و نیروهای جدیدی بود. فرزندان جدید طوفان در نخستین موج بلند خود حلقه ضعیف این زنجیره جهانی را در کشورهای شمال آفریقا و خاورمیانه، از مهمترین مناطق تأمین کننده مافوق سود سرمایه جهانی، مورد حمله و گسست قراردادند. آشتی و گره خوردگی جنبش نان و آزادی جنبش مطالباتی و جنبش آزادیخواهانه از مشخصات برآمدهای نوین است. بی تردید شروع پایان دوگانه نان و آزادی در عین حال هم به معنی پایان یکه تازی بنیادی گرائی و شروع افول آن است و هم به معنی مقابله با سیاست های سلطه طلبانه و امپریالیستی سرمایه و نظام حاکم بر جهان.

۵ـ با این همه پارادایم جدید بامطالبه توامان نان و آزادی و یا دموکراسی و برابری اجتماعی اولا هنوزدرگام های نخست خود قرار دارد، و تا ثبیت خود راه طولانی، پرسنگلاخ و توام با افت و خیزی را در پیش رو دارد و ثانیا قدرت های بزرگ سرمایه داری با تکیه به تجارب تاریخی خود در تلاش و تکاپوی همه جانبه ای برای مصادره و بیرون کشیدن چاشنی آن هستند. آنها با تکیه بر سیاست موج سواری و اصلاح و کنترل از بالا و بکارگیری مشت آهنین و افروختن جنگ های جدید درصدد حفه کردن و به ییراهه بردن برآمد نوین هستند. آنچه که قطعی است پیدایش زمینه ها و گرایش های مثبت وتشنه تغییراست و جز آن هیچ چیز قطعی و مقدر وجود ندارد و گزینه سوسیالیسم و آزادی و برابری اجتماعی نیز نه جبر تاریخ، بلکه گزینه ای است که کارگران و زحمتکشان می توانند با آگاهی و همبستگی خود انتخاب کنند و بدست خود آن را بنا کنند.

بدون خود آگاهی وسیع ترین توده های کار و زحمت و همه فعالین و کوشندگان به ماهیت و معنای فرایندهای در حال وقوع پارادایم جدیدی که در بستری انتقالی قراردارد، و بدون خنثی کردن تاکتیک ها و سیاست های پیچیده سرمایه داری مجرب، امکان پیشروی مستمر وجود ندارد.

تاریخ انتشار : ۱۳ اردیبهشت, ۱۳۹۰ ۷:۰۷ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

مردم عامل اصلی در امنیت وطن هستند- تجربه و برداشتی از جنگ دوازده روزه

جهان تاریک است

به امید پیروزی نه در جنگ که بر جنگ

بیانیۀ کانون نویسندگان ایران در بارۀ آنچه بر زندان اوین رفت

خاموشی صدای پیکارگر پرشور آرمان‌های چپ، در سوگ محمدتقی برومند (ب. کیوان)

مهدی معتمدی‌‏مهر، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی: ترکیب برنده؛ همبستگی ملی و توان نظامی